Przejdź do forum
All in pre flop z K...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] All in pre flop z KK - błąd na mikro stawkach? RUSH POKER

27 Posty
16 Użytkownicy
0 Reakcje
2,506 Wyświetlenia

Szukając leaków itd. spostrzegłam ciekawą sytuację. Od limitu nl10 do nl25 stakowanie się pre flop z KK przynosi mi straty na FR... Próbka ponad 110 000 rąk... Z ostatniego tygodnia wszystkie króle spotykały AA, a za to moje asy nigdy nie widziały króli... Czy te stawki są aż tak zamurowane, że stack off trzeba ograniczyć do AA?

Jak wy rozgrywacie króle na stawkach do nl50 na full ringach? Czy 3b/fold jest u was standardem z królami? Czy na pozycji sprawdzacie i gracie post flop?

Uploaded with ImageShack.us

PS. mówię o rush poker

26 odpowiedzi
MaNTissS
Elite Grinder

sample size issue imo

OzzyM
Oldschool Grinder

Ciekawa sprawa, sprawdziłem u siebie i przy próbce 125k (od NL2 do NL25) jestem mniej więcej breakeven.

A już od ~połowy NL10 zdarzało mi się zrzucać KK pre-flop. Ale po kolei:

- po pierwsze, nigdy, ale to przenigdy, nie gram calla pf z KK. Grając c3b albo c4b z KK stawiasz się moim zdaniem w kiepskeij sytuacji, bo:
-> na A-high boardzie nie wypłacą Cię JJ/QQ
-> na niskim boardzie nie wypłaci Cię AKo
-> widzisz jakieś boardy, na których nie wypłacisz AA w 4-betowanej puli? Tylko A-high, a takich boardów przy AA u villaina mamy 2x mniej.

- po drugie, vs 3-bet jako standard gram 4-bet/broke, praktycznie nigdy od tego nie odchodzę, nawet z pozycją, bo na tych stawkach po prostu nie warto. Często dostaniemy jakiś c4b od QQ/JJ i zestackujemy się na niskim boardzie. Raz zdarzył mi się 4-bet/fold, ale to była już ekstremalna sytuacja.

- po trzecie, vs 4-bet już zaczynam dostosowywać się do przeciwnika. Jeżeli gość z UTG, powiedzmy 12/10 otwiera, ja go 3-betuję z MP, a on rzuca 4-bet, to ja tu często widzę fold. Ale jeśli to samo zrobi koleś 26/21, to ja tam mam 5-bet ship, easy.

Dlatego, u mnie standardem jest jednak 3bet/broke, ale gdzieś w 20%-30% przypadków (bo mniej więcej tylu mamy teraz nitów na FTP) zdarza mi się zrzucać pre-flop i naprawdę widzę tam dobre foldy.

EDIT: Skoro pytanie było o rush, to ten post raczej jest off-topowy, bo ja pisałem o zwykłych ringach na ftp.

preludiumm
PokerStrategist

Ja stackuje KK praktycznie zawsze. Nie wiem jakiego nita musiałbym mieć żeby mieć 3bet/fold z KK. Zdarzyło mi się parę razy zrzucić w życiu ale rzadko.

Nie wiem gdzie wy gracie, ale na moim roomie to ludzie stackują QQ+ AK jako standard raczej, a zdarzają się tacy, co wrzucają vs UTG 4bet squeezera A8s :facepalm:

Wiadomo, że na FR będzie ciaśniej, ale to wtedy ja bym się starał tam bardzo szeroko 4betować skoro ludzie się boją wrzucać KK :P

babel92
Oldschool Grinder

grasz rusha? jeśli tak to zacznij częściej cold callować :)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Nie napisałam, sprawa tyczy się stołów rush...

rowniez gralem rusha przez pewnien czas na nl10FR(okolo 2tyg)i po 60k rak zauwazylem ze gracze ogarnaijacy oraz nity wrzucaja po 4becie staka tylko z AA,nie spotkalem sie ani razu z sytuacja ze po moim 4becie koles wrzucil stacka z chociazby KK,only call,shov na pf z czyms innym niz AA widzialem tylko u donkow i graczy typu 25/15

magda25uk
Oldschool Grinder

Tez kocham te calle 4beta na nl25 :facepalm:
Ja gram czesciej CC albo zostawiam ich na 3bet rangu. Notki sporo pomagaja przy "trudnych" boardach i wydaje mi sie ze to lepsze wyjscie na rushu niz no brainer AI

Wszystko zalezy od gracza i statystyk.

Nie da sie jednoznacznie odpowiedziec na pytanie czy sie stackowac czy nie.
Sa gracze na ktorych wrzucam z AK i to bez zadnego zastanowienia.

Sa tez tacy na ktorych do 4beta insta zrzucam króle.
Wszystko zalezy od statystyk i notek a jeśli ich nie mam to prawdopodobnie zaraz je będe miał bo na 100bb rzadko odpuszczam króle...

Ale nie da sie tego ot tak opisac... wszystko zalezy od sytuacji i gracza.

_cool:

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Magda OK, na pozycji nie ma sprawy, ale jesteśmy na UTG open raise z KK, dostajemy 3beta i teraz co 4bet = stack off, fold jest bardzo słaby. Co prawda na rushu niewielu 3betuje JJ, QQ, AK, ale squeez stosują właśnie z tymi kartami. Hmm

Napisane przez MaNTissS
sample size issue imo

ain't that easy to play mo hands even 4-tabling rush

Yanooo
Oldschool Grinder

Od NL 2 do NL50 FR włącznie grałem, o ile tylko było to możliwe, zawsze stackoff z KK preflop i wychodziło mi to na dobre przez kilkaset tysięcy rozdań.
Teraz gram NL10 SH i gram tak samo.

Jedna sytuacja, gdzie mogę zrzucić KK pre, to kiedy 4-betuje mnie gość z 4-bet range 0,5% po próbce 10k+ rozdań. Raz w życiu miałem taką sytuację i miał AA ofc bo kto inny go sprawdził. W innych okolicznościach z KK stackuję się zawsze.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Bez wątpliwości zwykłe stoliki mają całkiem odmienną specyfikę niż stoły rush poker.

Szkodnick
Oldschool Grinder

Po 70k rąk -> 35 AI PF z KK -> -350bb :rage:

FR, NL10

Yanooo
Oldschool Grinder

A nie doczytałem, że to rush. Sry.

magda25uk
Oldschool Grinder

Napisane przez iinnaattii
Magda OK, na pozycji nie ma sprawy, ale jesteśmy na UTG open raise z KK, dostajemy 3beta i teraz co 4bet = stack off, fold jest bardzo słaby. Co prawda na rushu niewielu 3betuje JJ, QQ, AK, ale squeez stosują właśnie z tymi kartami. Hmm

Napisane przez MaNTissS
sample size issue imo

ain't that easy to play mo hands even 4-tabling rush

Call oop ?(

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Tak, potem spadnie board JQ6 i co ma te asy czy QQ/JJ? :D Postawi cb flop, jak ma seta to również na turnie a jak asy to zaczeka turn i obstawi river :P A jak zagrają z air?

Jeżeli na FR macie sytuacje że po 4becie uważacie że ktoś będzie foldował na Was QQ i AK to 4betujcie w takim spocie z dowolnym Ax jako blef a KK callujcie do 3beta i grajcie vs szerszy range który dominujecie.
Jeżeli na FR macie sytuacje że po 4becie przeciwnik stackuje AK i QQ+ to grajcie 4bet/stack off.

Proste :)

fidelloz
BlackMember

LOL

+ TOP LOSERS HMMMM

statsy z regularnych SH po 200k hands. Jak widac AK jest dla mnie pechowe, ale nie wyciagam z tego nadmiernych wnioskow :P

fidelloz
BlackMember

A + najwazniejsze to pozycje. Calkiem inna dynamika jest BvB gdzie na SH wrzucam czasem jako 5bet bluff jakies broadway offsuit, czy reke typu A2-AJ, tak samo blindy vs button. Natomiast nie 3betuje JJ (powiedzmy ze odpowiednik na SH KK z FR) z Buttona lub blindow na UTG tak samo jak AK, bo przeciez wiadomo ze nic dobrego z tego nie wyjdzie :P :P

magda25uk
Oldschool Grinder

Na sh to chyba nikt nie zrzuca pre :D