Przejdź do forum
agresja i factor

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

agresja i factor

8 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
749 Wyświetlenia
whyucry

Macie jakies materiały na temat interpretacji obu stat, bo formuły wyglądają następująco

Aggression Factor: (% Raise + % Bet) / % Call
Aggression Frequency: (Times Raised + Times Bet) / (Times Raised + Times Bet + Times Called + Times Folded)

spotykam się czasami z graczami którzy jeden wskaźnik mają wysoki drugi niski jak np koleś betuje albo odpuszcza to będzie miał niski wskanik frekwencji a wysoki faktor ? ta ?

jakieś jeszcze wnioski ?

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi

up

Odpowiedz
Cytat
MinosTutor

ja factora tylko uzywam jest dla mniej najbardziej czytelny, wszystko jest w nawiasach. factor najlepszy bo mówi czy ktoś jast aggro donkiem czy pasive fishem :P czestotliwoasc ma za duzo danych po co sobie utrudniać.

PS: wiem ze nie pomogłem ale 90% chyba uzywa factora.

Odpowiedz
Cytat
gangamamur

whyucry:
Na moje oko wszystko się kryje w tym co napisałeś, tylko trzeba odpowiednio to zinterpretować. Czyli:
Aggression Factor: (% Raise + % Bet) / % Call
Jest to stosunek podbić do sprawdzeń ( jest to podawane jako współczynnik)

Aggression Frequency: (Times Raised + Times Bet) / (Times Raised + Times Bet + Times Called + Times Folded)
Jest to stosunek podbić do zagrań: podbicie + sprawdzenie + spasowań (czyli do wszytskich akcji w których uczesniczyłeś post flop ale nie zagrałeś check) (tutaj jest to podawane w procentach) czyli ile procentowo podbijasz uczestnicząc w akcjach (w których nie zagrałeć czekam) post flop.

Odpowiedz
Cytat
gangamamur
Odpowiedz
Cytat
evog

High AF, low AFq = folding a lot, raising some, calling hardly ever
High AF, high AFq = raising a lot, folding a little, calling hardly ever
Low AF, high AFq = Not real sure on this one. This seems like a paradox -- my guess is bets often, but isn't raising or folding all that often (or never happens).
Low AF, low AFq = (very) passive. Check-calling all the time.

Odpowiedz
Cytat
MinosTutor
Odpowiedz
Cytat