Mam pytanie ze strategi wynika że gdy na ręce mam KK a na flopie pojawia się AS to moja karta jest już bezwartościowa czy tak?
Jeszcze pytanie czy mając na stole Asa blefuje się przy jednym przeciwniku czy nie?
Karta nie jest bezwartowciowa ale mozesz przypuszczac ze ktos ma A i nie jestes z przodu.
Cbet przy jednym przeciwniku 100%
edit: nie zauwazylem ze chodzi o sss
Witam,
Cbet prawie zawsze na jednego gracza, ale spokojnie może obniżyć jego wysokość i nie grać za 2/3. As jest tak samo straszny dla Ciebie jak i dla przeciwnika, więc jak go nie ma to i tak spasuje
Pozdrawiam
To wszystko zależy od przeciwnika z jakim grasz.W zasadzie twoja ręka jest tutaj w kategorii showdown value(nie sprawdzą cię gorsze ręce) ale to właśnie zależy od przeciwnika.Załóżmy że jest on nitem i nie podejmuje akcji jak nie ma przynajmniej seta(gra pod setmining) możesz podbić i zebrac dead money nie dając mu dobrac jego 2-outerów.Przeciw floaterom możesz grać cbet i ch/c na turn(tutaj zalęzy to od boardu i jaki jest twój perceived range).
Jeśli grasz check na boardzie np. A22r myślący przeciwnik postawi cie na second pair, ponieważ to jest flop na którym sie podbija:) Jesli nie grasz cbeta to jest równoznaczne z tym że masz air lub second pair.To tak pokrótce ale najlepiej jak podasz konkretne rozdanie, ponieważ o zależy od twojego image,przeciwnika,boardu game flow itp.
EDIT: NVM myślałem że to jest BSS:)