Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Flop kk vs Axx

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
384 Wyświetlenia
kawal

Mam pytanie ze strategi wynika że gdy na ręce mam KK a na flopie pojawia się AS to moja karta jest już bezwartościowa czy tak?
Jeszcze pytanie czy mając na stole Asa blefuje się przy jednym przeciwniku czy nie?

3 odpowiedzi
OlsenACAB

Karta nie jest bezwartowciowa ale mozesz przypuszczac ze ktos ma A i nie jestes z przodu.
Cbet przy jednym przeciwniku 100%

edit: nie zauwazylem ze chodzi o sss :facepalm:

Urbi23

Witam,

Cbet prawie zawsze na jednego gracza, ale spokojnie może obniżyć jego wysokość i nie grać za 2/3. As jest tak samo straszny dla Ciebie jak i dla przeciwnika, więc jak go nie ma to i tak spasuje

Pozdrawiam

bebek

To wszystko zależy od przeciwnika z jakim grasz.W zasadzie twoja ręka jest tutaj w kategorii showdown value(nie sprawdzą cię gorsze ręce) ale to właśnie zależy od przeciwnika.Załóżmy że jest on nitem i nie podejmuje akcji jak nie ma przynajmniej seta(gra pod setmining) możesz podbić i zebrac dead money nie dając mu dobrac jego 2-outerów.Przeciw floaterom możesz grać cbet i ch/c na turn(tutaj zalęzy to od boardu i jaki jest twój perceived range).
Jeśli grasz check na boardzie np. A22r myślący przeciwnik postawi cie na second pair, ponieważ to jest flop na którym sie podbija:) Jesli nie grasz cbeta to jest równoznaczne z tym że masz air lub second pair.To tak pokrótce ale najlepiej jak podasz konkretne rozdanie, ponieważ o zależy od twojego image,przeciwnika,boardu game flow itp.

EDIT: NVM myślałem że to jest BSS:)