Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] [PT3] Dwa pytania

74 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
4,186 Wyświetlenia
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Jakby ktoś mógł napisać co mam zrobić, czy od nowa próbować wszystko instalować czy coś zmienić czy jak...

6 dzień się męczę z tym wszystkim i nie gram, a teraz weekend się zaczął i myślałem, że coś pogrinduję. :facepalm:

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ma ktoś jakiś pomysł? :facepalm:

I czemu jak odinstalowałem i zainstalowałem na nowo postgres to przy wejściu w pgAdmin są tam już 2 serwery i mogę się połączyć z jednym na hasło, które używałem w starym?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

No nic, na za tydzień w weekend miałem zaplanowany format systemu, więc poczekam jeszcze tydzień i po reinstalacji myślę, ze wszystko już powinno być ok. :evil:

Urbi23
Oldschool Grinder

Napisane przez zinedine91
No nic, na za tydzień w weekend miałem zaplanowany format systemu, więc poczekam jeszcze tydzień i po reinstalacji myślę, ze wszystko już powinno być ok. :evil:

Wybacz, ale masz już takie problemy z tym (nie z Twojej winy, ofc), że sam już nie wiem co Ci poradzić, żeby było dobrze. Format jest zawsze najlepszym remedium, na wszystko ;)

Pozdrawiam

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ja nie mam żalu do Ciebie Urbi tylko jestem na siebie zły, bo po pierwsze sam spieprzyłem nie instalując nowego trackera na starego tylko osobno i od tego wszystko się zaczęło, a po drugie wiedziałem, że będę robił format, więc mogłem jeszcze trochę pograć na starym PT, no ale zapomniałem o tym. ;)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dziś robię format kompa, więc mam pytanie: co zachować, żeby po reinstalce mieć wszystko? Ręce wyeksportowałem i mam folder Processed gdzie są wszystkie ręce, ale co jeszcze muszę zachować? HUDa i inne rzeczy będę na nowo ustawiał, ale bardziej chodzi mi o potrzebne pliki do tego, aby zrobić nową bazę danych i zgrać tam wszystkie rozegrane do tej pory rozdania oraz zachować staty na przeciwników.

A co zgrać z folderu 'Pokerstars'? Wszystkie notatki tam robiłem. Zachować plik notes.xml czy też wyimportować notatki z roomu?

Urbi23
Oldschool Grinder

Jeżeli chodzi o bazę to wyłącznie rozdania są Ci potrzebne.

Co do PokerStars, to plik notes.xml z katalogu Local powinien wystarczyć, ale nie chciałbym byc brany jako autorytet w tej właśnie kwestii ;)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

[PT3] jak i co zachowac podczas stawiania nowego win

W tym temacie użytkownik alteralter pisze, że zachował tylko folder 'Processed', a nie miał wszystkich danych później. To jak zgram tylko ten folder (mam tam wszystkie rozdania) to będę mógł je z powrotem wyimportować i zachowam statystyki na przeciwników?

Co do notek to zauważyłem, że w roomie mam trochę więcej notatek niż w tym pliku notes.xml. Można je jakoś wyeksportować na dysk?

Urbi23
Oldschool Grinder

1) No ale piszesz, że ręce wyeksportowałęś - więc są wszystkie

2) Właśnie dlatego nie chcę nic mówić an 100%

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Tydzień temu nie zainstalowałem w końcu nowego windowsa (z oryginalnym windowsem z neta jest więcej problemów niż ze scrackowanym... :facepalm: ), ale teraz już mam.

Przy pomocy nowego filmiku instruktażowego o PT3 zainstalowałem go i zrobiłem bazę, ale teraz nie wiem jak zaimportować stare rozdania. Trzeba to zrobić poprzez manual import czy jakoś inaczej?

Urbi23
Oldschool Grinder

Tak, robisz Manual Import, wybierasz katalog gdzie masz rozdania, a po całym procesie wykonujesz podstawowy Housekeeping

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

To co widać najniżej to próba importu wszystkich rąk. Jednak wyskakuje błąd.

To co wyżej to próbowałem pojedyncze pliki i zaimportowało, ale nie będę przecież importował pojedynczo.

Da się coś zrobić?

Urbi23
Oldschool Grinder

Jej, ale mówiłeś, że wyeksportowałeś ręce, więc czemu nie importujesz z nich tylko z kopii katalogu Processed?

Anyway, jakiś pojedynczy plik musi być uszkodzony, więc najlepiej podziel wszystkie pliki na kilka folderów i importuj z nich, a jak któryś nie będzie chciał się zaimportować, to już wiesz, gdzie ta zła ręka

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Podzieliłem sobie na miesiące i wszystko jest ok. :f_thumbsup:

Dzięki za wytrwałość Urbi. ;) Przynajmniej teraz już mam więcej doświadczenia z PT i postgres. :roto2: