Przejdź do forum
Postgres 2 kompy- P...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Postgres 2 kompy- Pomocy :(

30 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
1,929 Wyświetlenia
emomaniac

Zajrzyj jeszcze raz do mojego poprzedniego posta. Znalazłem jeden błąd poprawiony na czerwono :facepalm:

Byqu Autor wątku
Byqu

Czy można zrobić tak by przy restore Data postgresa zapisała się na dysku USB? Nie mam miejsca na C :( Gdzieś mi zjadło...

Ok plik Temp w dane aplikacji zajmuje 18,4 GB. O ile się nie mylę to można to wszystko usunąć prawda?

emomaniac

ściągnij jakiś darmowy program do oczyszczania dysku i zwolnij miejcsce

Byqu Autor wątku
Byqu

Ok więc robię restore i mi nagle wyskakuje error: Could not find postgreSQL instalation directory.

Przecież postgres jest zainstalowany... Co się dzieje...

emomaniac

Jeśli robiłeś backup z poziomu HM to musisz zainstalować wersję 8.4 postgresql. Ta funkcja w HM działa tylko z wersją 8.4.

Byqu Autor wątku
Byqu

OMG czyli teraz trza odinstalować 9.0 i zainstalować 8.4 i jednak się bawić 8.4 dżizas.... No dobra do roboty...

emomaniac

Sorry, że Ci namieszałem z tym 9.0, ale sam korzystam z tej wersji i przenosiłem bazę danych na inny dysk zprzy pomocy pgadmin. Nawet nie wiedziałem, że HM wprowadził możliwość backup/restore z poziomu HM.

Byqu Autor wątku
Byqu

Ok jest progres. Zainstalowałem postgresa 8.4, zainstalowałem HMa, restornałem bazę, zmieniłem ścieżkę na USB dysk (u mnie L), i teraz kiedy już wszystko jest zrobione DOKŁADNIE tak jak radziłeś doszedłem do momentu w którym włączam postgresa też przez ten services i nagle widzę coś takiego:

Usługi

Nie można uruchomić usługi postgressql-8.4 - PostgreSQL Server 8.4 na komputerze Komputer Lokalny.

Błąd 1053: Usługa nie odpowiada na sygnał sterujący w oczekiwanym czasie.

Zaczynam myśleć czy zrobienie tego HMa na dwóch komputerach jest w ogóle możliwe.... Wiesz może coi należy z tym zrobić?

emomaniac

Po edycji rejestru musisz zrestartować komputer.

Masz tu dokładny opis jak wszystko zrobić :

http://faq.holdemmanager.com/questions/336/How+do+I+setup+Holdem+Manager+to+share+one+database+between+two+computers%3F

Nie wiem co jeszcze mogę dodać.

znalazłem jeszcze takie coś, może coś pomoże :

http://www.pokertracker.com/forums/viewtopic.php?f=17&t=20345&p=96577

imgoingtomirage