Hej,
Mam pytanie do Lecha i zwracam się o pomoc otóż obecnie szlifuje grę nie stawiam przed sobą wielkich celów tylko gram zwłaszcza w licznych turniejach i często potrafię z drobnej wygranej w turnieju np,0,90 centów zrobić w ciągu kilku dni bankroll 20 $ i nagle w ciągu kilku chwil tracę go grając jak totalny fajtłapa tzn osiągam pewien pułap i nie wiem jak grać a by powiększyć kwotę wchodzę na dziwne stawki , dochodzi mnie taki amok braku docenienia mojego mojego bankrolla z jednej strony nie chce stracić już wypracowanej kwoty z drugiej szukam kolejnych wyzwań i zysku
No widzisz - za bardzo nastawiasz się na zysk, kasę itp. Przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś i zwróć uwagę na język jakiego używasz:
-centy, $
-drobna wygrana
-bankroll
-powiększyć kwotę
-stracić
-zysk
Brakuje mi tutaj innych słów:
-umiejętności
-analiza
-rozwój
-nauka
Już po samym języku jakiego używasz widać w czym jest problem. Za bardzo skupiasz się na bankrollu a za mało na umiejętnościach. Nawet jak Twój bankroll będzie 20 000 to Ty obecnie wciąż masz umiejętności gracza grającego turnieje za 1$. Skup się na rozwijaniu swoich umiejętności i myslenia pokerowego. Tego Ci nikt nie zabierze i nie będziesz się musiał martwić, że to stracisz.
i druga kwestia ma takie sytuacje iz w momencie niefortunnej przegranej w rozdaniu lub tez mojego błędu nie potrafię grać z pozostałym stackiem często przy następnym rozdaniu wchodząc all in z czym popadnie i następuje u mnie agresja i niechęć do gry a często przecież można uratować grę z najmniejszą ilością stacka a tak automatycznie wykluczam się z gry
Nie potrafisz się rozstać fizycznie czy emocjonalnie?
Fizycznie Ty już się rozstałeś z tym stackiem i masz mniej forsy niż miałeś. To jest rzeczywistość - zaakceptuj ją, zamiast z nią walczyć. Zrozum, że zawsze będziesz tracił stacki. To trochę konsekwencja punktu nr 1. Koncentrujesz się tak bardzo na forsie, że każdy wynik postrzegasz tylko i wyłącznie przez pryzmat forsy. Wówczas nagle strata 2-3 BI staje się "tragedią". Skup się bardziej na umiejętnościach a wyniki będą pochodną tego, że podejmujesz dobre decyzje