Napisane przez socket05
Haha, dlaczego miałbym to wziąć jako coś osobistego albo offence (sick: zapomniałem polskiego counterpartu :))?
Gdybym chciał sobie bezproduktywnie ponarzekać i wyżyć sie emocjonalnie to poszedłbym na forum onetu
Co do myślenia słabych graczy, to oczywiście miałem na myśli nie umiejętności techniczne (bo w tym aspekcie jestem strasznym fiszem :f_p:) ale raczej podejście, nastawienie do downswingów, badbeatów, suckoutów, coolerów itp.
Zauważyłem u siebie 2 tendencje:
1) po bad beatach często overplayuję średnie układy, zwłaszcza nietrafione sety z niskimi parami
2) notorycznie zaglądam do cashiera, liczę ile mógłbym mieć itd.
Na razie postanowiłem sobie zrobić 1-2 dni przerwy od grania żeby nabrać dystansu do sprawy i odebrać tę kasę którą rozdałem ♠_thumbsup: Postaram się też wstawiać więcej rąk do oceny i analizować rozdania wstawione przez innych:)
Super, już wiesz nad czym masz pracować i trzymaj tak dalej
Thunder, wiem o co Ci chodzi i dobrze kombinujesz, zauważasz coraz więcej rzeczy i bardzo dobrze, cieszy mnie to.
Co do zgadywania to zawsze możesz dać komuś kilka alternatyw albo dopytać o co dokładnie chodzi.
Zgadzam się, że podejście tyczy sie wszystkich limitów, natomiast jeśli ktoś nigdy nie grał na żadnym innym limicie poza NL2, to cały poker jest póki co limitem NL2.
I w końcu ostatnia kwestia, w momencie kiedy widzę, że ktoś jest zadowolony ze swoich zmian to po prostu odpuszczam, bo moja rola się tymczasowo skończyła, a imo bez sensu jest komuś "wynajdować" problemy jak jest zadowolony. Socket sobie poradzi jestem tego pewnie, a jak bedzie miał jakieś pytania to napisze i mu pomożemy