Przejdź do forum
Pomóżcie albo się s...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Pomóżcie albo się spłukam

45 Posty
32 Użytkownicy
1 Reakcje
5,319 Wyświetlenia
arkeyo

Okej, pora spojżeć prawdzie w oczy. Mam problem i jeśli raz na zawsze go nie rozwiąże to czeka mnie bankructwo. Gram już w pokera trochę czasu, widziałem dziesiątki takich tematów i zdaję sobie sprawę, że nikt nie udzieli mi jakiejś złotej odpowiedzi albo prostej rady, która to cudownie odmieni moją grę i rozwiąże moje głęboko zakorzenione problemy mindsetowe. Dlatego proszę tylko o jakieś pomysły, wasze strategie, własne historie, może jakieś pomocne programy (tiltbuster? czy coś takiego?), które waszym zdaniem mogłyby pomóc.

Otóż mam problem taki jak masa ludzi. Po prostu jak źle idzie to lubię wejść na stawki 2x, 4x, 10x a nawet jak dzisiaj 100x większe niż moje normalne. Wykres z dzisiaj:

Tak, wskoczyłęm sobie na nl 100k :D
Takich dni przez ostatnie pół roku było może z 10. Generalnie to mam farta bo na minus nie wyszedłem, ale zdaje sobie sprawe predzej czy później przyjdzie seria i po rollu.

A tak wyglada obecny rok:

O ile na starsach można zablokować limity czy to na reszcie roomów chyba niebardzo. Domyślam sie też, że filmy Lecha sa pomocne. Jakieś konkretne? Tak więc pokornie pytam... ma ktoś jakiś pomysł?

Odpowiedz
Cytat
44 odpowiedzi
Musake85

adrenalinka pewnie solidnie wjechala:D

Odpowiedz
Cytat
iwillcatchyou

hahahah zarobiles na tym cpanku :D :D

Odpowiedz
Cytat
arkeyo Autor wątku
arkeyo

Prawde mówiac to bardziej mi serce biło jak ostatnio sprawdzalem wyniki egzaminu. Z reszta nie robię tego dla adrenaliny tylko bo sie chce odrobić.

Odpowiedz
Cytat
DominXTC

GramGrubo kiedyś mówił, że jemu w grze pomogła bardzo praca z psychologiem sportowym. Dustemu pomagał Jared :). Myśle, że w tym przypadku Tobie praca z kimś kto robi to zawodowo, pomogłaby znacznie bardziej niż złote rady z forum ;).

Odpowiedz
Cytat
preludiumm

Jak dla mnie nie masz problemu, bo odrobiłeś

Odpowiedz
Cytat

Proponuję napisać do supportu i powiedzieć im że jeśli nie dadzą Ci możliwości zablokowania gier na x stawkach tak jak ma to miejsce na P* to idziesz do nich bo nie masz zamiaru przegamblować rola . Zarabiają na Tobie pewnie dobre pieniądze więc pewnie pójdą na taki układ ;)

Spoiler

A drugi pomysł za każde takie wejście na stawki wysyłaj 5 losowym osobom po 50$ przynajmniej nie oddasz kasy jakimś randomom tylko zostanie u "swoich" W ramach Twojego pierwszego (jawnego) wykroczenie możesz przesłać kasę tylko mnie :coolface: :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
arkeyo Autor wątku
arkeyo

Przyznam że myśłałem kiedyś jak by to było pracować z psychologiem, ale szczerze móiąc trudno byłoby mi sobie wyobrazić, żeby ktoś kto sam nie grał zawodowo mógłby mi jakoś pomóc. Przecież taki psycholog to nie ma pojęcia o grze i mam wrażenie, że raczej starałby się wysłac mnie na leczenie z anonimowych hazardzistow (tak na marginesie to pewnie poniekąd nim jestem, ale za dużo w pokerze leży pieniędzy żebym to teraz odpuścił)

Odpowiedz
Cytat
89deny89

Ja ostatnio na tilcie grałem plo400 ,grałem też HU-py na nl400 gdzie rake jest zabójczy na mojej stronie ale storbiłem tylko 1,2k euro bo chłopaki poszli spać :) Plusem jest że mało trzymam na roomie i gierki wyżej nie chodziły bo nie wiem czy bym nie spróbował ;p

Muszę przyznać że był to mój pierwszy wyskok w życiu bo grałem dodatkowo po 3 piwkach więc nie tylko wszedłem na EV- gierki , grałem na tilcie ale także ponieisony % więc złamałem swoje wszystkie zasady. Wcześniej radziłem sobie z tym tak że schodziłem ze stołów i w mig odchodziłem od komputera jak czułem że frustracja przejmowała mój mózg. Innego sposobu nie szukałem bo ten u mnie był skuteczny. :)
Sam zastanawiałem się następnego dnia nad psychologiem sportowym ale oczywiście pomysł przepadł więc to be continued ...

To sam się podepnę tutaj ,zna ktoś jakiegoś psychologa sportowego na terenie trójmiasta?

Odpowiedz
Cytat

Hej,

wg. mnie warto na Twoim miejscu wypracować sobie rutynę startową mającą miejsce przed każdą sesją. Przed odpaleniem stołów załóż sobie kilka celów na sesję, np.
- czas sesji (dobrze jest ustawić timer)
- założenie 1: Nie będę sprawdzał wyniku sesji do jej zakończenia
- założenie 2: W wypadku przeczucia, że przegrywam na stołach - staram się grać najlepszego pokera do końca sesji bez wchodzenia na wyższe stawki.
Podpunkt do #2: Wypisz trzy argumenty dla których nie wchodzenie wyżej będzie dla Ciebie korzystne. Wypisz też trzy, które przemawiają za graniem tylko i wyłącznie na Twoim limicie do czasu zakończenia sesji.

Dopiero potem odpalaj stoły i pamiętaj o założeniach do końca gry. Np. powiedzmy ustawiasz sobie timer na 1,5h i grasz tyle bez względu na wyniki (no chyba, że czujesz u siebie totalne C-game albo gorzej).

-> Lechrumski - Przygotowanie do sesji

Pozdrawiam i powodzenia.

Odpowiedz
Cytat
yoovan

Napisane przez arkeyo
...Przecież taki psycholog to nie ma pojęcia o grze...

Za to ma jako takie pojęcie jak działa umysł, emocje i takietam.
I po to jest.

Odpowiedz
Cytat
ErHB01

Wow jaki hardkor.

Na moje to najlepiej dac sobie spokoj z pokerem na pare dni az ochloniesz, porob cos TOTALNIE innego, nawet na forum nie wchodz ;d

GL stary

Odpowiedz
Cytat
Pomarancza

Napisane przez arkeyo
Przyznam że myśłałem kiedyś jak by to było pracować z psychologiem, ale szczerze móiąc trudno byłoby mi sobie wyobrazić, żeby ktoś kto sam nie grał zawodowo mógłby mi jakoś pomóc. Przecież taki psycholog to nie ma pojęcia o grze i mam wrażenie, że raczej starałby się wysłac mnie na leczenie z anonimowych hazardzistow (tak na marginesie to pewnie poniekąd nim jestem, ale za dużo w pokerze leży pieniędzy żebym to teraz odpuścił)

Po co ma mieć pojęcie o pokerze? Z tym się idzie do psychologa sportu, a nie pierwszego lepszego. Równie dobrze biegacz, rowerzysta, piłkarz, ktokolwiek mógłby powiedzieć, że taki psycholog gówno wie, bo nie uprawia tego sportu. Mindset nie ma nic do rzeczy z pokerem. Dowolny olimpijczyk mógłby zacząć grać w pokera i nie łapac tiltu od samego początku, mimo że nie wiedziałby o tej grze zbyt wiele. A jeżeli psycholog przepisze Cię na leczenie dla hazardzistów to dobrze, bo co z tego, że są w pokerze za duże pieniądze jak je wszystkie i tak stracisz? ;d

Odpowiedz
Cytat
DominXTC

Napisane przez yoovan

Napisane przez arkeyo

I po to jest.

No tak. Tylko ja ostatnio też się nad tym zastanawiałem i wydaje mi sie, że zeby wiedział dokładnie jakie mechanizmy emocjonalne (czy to coś na czym sie zna :) ) działają w tym przypadku, powinien wiedzieć mniej więcej chociaż jak wyglada praca pokerzysty, mieć świadomość swingów, bla bla bla. Nie mniej jednak, pokerzyści korzystają z ich usług, kiedyś nawet natknąłem się w radio gdzie gościem był takowy psycholog sportowy, a program był o pracy z pokerzystami online własnie :).

Odpowiedz
Cytat
DominXTC

Napisane przez Pomarancza

Napisane przez arkeyo

Po co ma mieć pojęcie o pokerze? Z tym się idzie do psychologa sportu, a nie pierwszego lepszego. Równie dobrze biegacz, rowerzysta, piłkarz, ktokolwiek mógłby powiedzieć, że taki psycholog gówno wie, bo nie uprawia tego sportu. Mindset nie ma nic do rzeczy z pokerem. Dowolny olimpijczyk mógłby zacząć grać w pokera i nie łapac tiltu od samego początku, mimo że nie wiedziałby o tej grze zbyt wiele. A jeżeli psycholog przepisze Cię na leczenie dla hazardzistów to dobrze, bo co z tego, że są w pokerze za duże pieniądze jak je wszystkie i tak stracisz? ;d

IMO to nie do konca tak. Mianowicie poker troche różni się od reszty sportowego świata - jesli w bieganiu, pływaniu, skakaniu jesteś naprawde zajebisty to wygrywasz wszystko jak leci i o tym wie praktycznie każdy, nawet takowy psycholog. Natomiast MY mamy świadomość tego że można być zajebistym pokerzystą, ale trafiając na downswing mimo to ze jestes zajebisty po prostu zasuwasz w dół, co wcale nie świadczy o tym że jesteś złym graczem - o tym większośc ludzi nie ma pojęcia i może to być dla nich dziwne lub nie do przyjęcia, dla tekiego psychologa nie mającego nigdy styczności z pokerem na początku to też może być coś nowego.

Odpowiedz
Cytat
DeSade2378

A gdzie Ty znalazłeś stawki nl 100k bo na ps ani na ftp nie widzę.

Odpowiedz
Cytat
arkeyo Autor wątku
arkeyo

Na 888

Odpowiedz
Cytat
arkeyo Autor wątku
arkeyo

O znalazłem - Tilt Breaker. Kotoś używał?

Odpowiedz
Cytat
Pomarancza

Napisane przez DominXTC

Napisane przez yoovan

Napisane przez arkeyo

I po to jest.

No tak. Tylko ja ostatnio też się nad tym zastanawiałem i wydaje mi sie, że zeby wiedział dokładnie jakie mechanizmy emocjonalne (czy to coś na czym sie zna :) ) działają w tym przypadku, powinien wiedzieć mniej więcej chociaż jak wyglada praca pokerzysty, mieć świadomość swingów, bla bla bla. Nie mniej jednak, pokerzyści korzystają z ich usług, kiedyś nawet natknąłem się w radio gdzie gościem był takowy psycholog sportowy, a program był o pracy z pokerzystami online własnie :).

Po to się ma tytuł i bierze grubą kasę, żeby się przygotować do pracy. Przecież nie przyjdziesz na wizytę u takiego gościa, żeby zaczął Ci wmawiać, że to hazard. ;d
Jeżeli taki psycholog wcześniej nie pracował z żadnym pokerzystą i nie ma pojęcia o pokerze, to na pewno trochę o tym poczyta/skonsultuje, zanim się zabierze za swoją pracę. Nie trzeba wiedzieć wybitnie dużo o pokerze żeby trafić do takiego kogoś. Z resztą w innych dyscyplinach też zdarza się coś na wzór swingów. Kontuzje w sportach to prawie to samo co downswing w pokerze.

up@
Parę osób tu na forum chwaliło, więc chyba pomaga. Można zablokować wyższe stawki, to duży plus.

Odpowiedz
Cytat
cabarnet

Co do tilt breakera, ja od miesiaca uzywam i polecam z calego serca, jezeli masz problemy mindsetowe to jest to genialne narzedzie. Wiadomo caly czas trzeba pracowac nad soba, ale ten program jest po prostu idealnym lekarstwem. Ustawiasz sobie doslownie wszystko i nie ma zmiłuj. Blokujesz sobie co chcesz, daną godzinę po której nie grasz, czas sesji, maksymalny minus, liczbe rąk, liczbę stołów, do wyboru do koloru. Niestety dziala chyba tylko na niektorych pokerromach, ale tak czy siak warto;)

Odpowiedz
Cytat