Przejdź do forum
Też tak macie? Jak ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Też tak macie? Jak utrzymac koncentracje?

12 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
1,080 Wyświetlenia
DawcaStacka
Poker Player

Gram obecnie NL5, jestem wygrywającym graczem, mój problem polega na tym, że zbyt często popełniam naprawde głupie błedy.Nie wiem z czego to wynika, czasem jak siądę to dosłownie rozwalam te stoliki. Zreszta na tych stawkach, ja porzadnie sie nauczyłem podstaw wystarczy nie poepełniac glupich błędów i już jest sie na plus. Wczoraj miałem taką sesję, która i tak skonczyla sie dla mnie +25/100bb (2k rozdań) ale popełniłem tyle błedów - głupich calli z ciekawości, próby wyblefowania kogos itp że winrate tej jak i większosc moich sesji mysle ze mogłby byc spokojnie 20-30% lepszy a to jest bardzo dużo

To samo przed chwilą, cała sesja poszła dobrze, fisze wciskali mi żetony siłą ale miałem sytuację jaka czasem mi sie zdarza: ja AK, flop A36. Otwierałem idzie donk 2/3 pota, T: kolejny 2/3 pota, R jakos mniej, oczywiście call mimo, że przez całe rozdanie bylem prawie pewien ze jestem behind ale klikałem call. SD: gosc załapał seta trójek. Na szczescie tiltu nie było, ostatnio sobie nawet nieźle z tym radzę, gralem swoje i wyszedłem na porządny +. Niby to jakieś 50BB, ale wkurza mnie to.

Szykuję się na wyższy poziom, przed przejsciem wazniejsze od kasy jest dla mnie to by pozbyć sie podstawowych błedów. Tam gdzie fishe już nie co chwilę wciskają stacki z 78s trzeba będzie minimalizować również straty.
Nie wiem z czego to wynika? Z niecierpliwosci? Zmęczenia? Zbyt skłabej koncentracji?
Jesli mieliscie na poczatku pokerowej kariery takie problemy i poradizliscie sobie chętnie poslucham bardziej doświadcozncyh :)

Odpowiedz
Cytat
11 odpowiedzi
Jarczyk
Oldschool Grinder

Grasz zoom ?
Ja to przerabiam aktualnie tzn juz wszedlem na NL 10 ale z mialem spory problem zeby sie zaklimatyzowac miedzy NL 5 a NL 10 wlasnie po zoom.
Z cala pewnoscia grasz ZA DUZO. Rozdania leca jak oszalale i popadasz w rutyne ktora Cie moze zgubic na wyzszym limicie.
Kazde rozdanie jest inne i albo zaczniesz grac mniej (np ja teraz cisne 2 stoly zoom na NL 10) i analizowac wszystko co sie dzieje albo poprostu dostaniesz torbe lub wpadniesz w tilt ggdy przegrasz 3 over parki na seta w ciagu 30 minut :)

Moja rada, graj mniej ale bardziej skupiony i bardziej angazuj sie w obserwacje tego co sie dzieje i z kim masz do czynienia a nie jakie masz karty.

Edit i nie graj dluzej niz 90 minut.

Odpowiedz
Cytat
innocent2102
PokerStrategist

Pamietaj, że to czy skończyłeś sesję na plus nie jest ważne.

Powoli podejmuj decyzję plus ciągle zadawaj sobie pytania typu: czy villain może grać w ten sposób z gorszym układem, jak widzę jego range itd.

Poza tym polecam książkę "The poker mindset"

Odpowiedz
Cytat
DawcaStacka Autor wątku
DawcaStacka
Poker Player

Tak, gram zoom :)
Jakies jeszcze rady? ;)
PS. Jak poziom na NL10 w porównaniu do NL5 zoom?

Odpowiedz
Cytat
Jarczyk
Oldschool Grinder

W moim mniemaniu ludzie nie oddaja juz tak latwo stacka jak na NL 5 ale jest duzo fischy ktorych mozna rzezbic tak czy inaczej pewne zagrania ktore sa zwykle profitowe na NL 5 sa juz EV- na NL 10 :)
Polecam wklejanie rak do oceny i codzienne analizowanie rozdan z dzialu NL 5 NL 10, to sprawi ze szybciej nauczysz sie jak postrzegac pewne aspekty konretnych zagran.
Ogolnie wystarczy grac kartami i nie trzeba bawic sie w jakiej super zagrania zeby miec profit na tym limicie.

Odpowiedz
Cytat
Rucinaik
PokerStrategist

Też gram NL10 zoom, jakoś wybitnie poziom nie poszedł do góry, grunt, żeby nie wykonywać głupich calli i będzie dobrze;)

Odpowiedz
Cytat
Misugi14
PokerStrategist

Napisane przez Jarczyk
Grasz zoom ?
Ja to przerabiam aktualnie tzn juz wszedlem na NL 10 ale z mialem spory problem zeby sie zaklimatyzowac miedzy NL 5 a NL 10 wlasnie po zoom.
Z cala pewnoscia grasz ZA DUZO. Rozdania leca jak oszalale i popadasz w rutyne ktora Cie moze zgubic na wyzszym limicie.
Kazde rozdanie jest inne i albo zaczniesz grac mniej (np ja teraz cisne 2 stoly zoom na NL 10) i analizowac wszystko co sie dzieje albo poprostu dostaniesz torbe lub wpadniesz w tilt ggdy przegrasz 3 over parki na seta w ciagu 30 minut :)

Moja rada, graj mniej ale bardziej skupiony i bardziej angazuj sie w obserwacje tego co sie dzieje i z kim masz do czynienia a nie jakie masz karty.

Edit i nie graj dluzej niz 90 minut.

Bardzo dobra rada. +1

Odpowiedz
Cytat

na nl 5-10 zoom najlepsza taktyka
-graj pockety pod sety 22-QQ, nie trafisz na flopie to wypierdalaj z rozdania i sie nie podniecaj ze masz damy, na litosc boską , to tylko parka w dobrych warunkach z wyzsza parka przy oddsach graj!
-stackuj pre tylko AA-KK
-olej AJ AQ, z poznych kradnij tym
-AK pizgaj agresywnie ale nie overplayuj tego gówna
-pierdol bronienie blindów
-freeplay to twoj przyjaciel a nie wrog, mozesz za darmo obejrzec flopa z gównem i sie podwoic jak trafisz grubo

Tym sposobem doszedłem do nl25 i szotuje nl50, nl25-50 taktyka juz inna jak na filmikach pokerstrategy.

Na nl5-10 to co napisalem jest dochodowe i nikt mi nie powie że nie.

Graj tak, pizgaj z nutsami, olej tptk i inne gówna.
Nie bój sie ze Cie blindy zjedzą bo prawie nie grasz, wcale tak mało akcji nie będziesz miał.

I najwazniejsza rada, jak pol stolika wchodzi i masz karty z potencjałem jak suited connectory Axs KQs to dokladaj te 10c, KQo KJ nie, chyba nie chcesz być dominowany?

Jak dostaniesz wpierdol set na set, nic nie zmieniaj. W longrunie zrobisz wymiot

Ta taktyka jest mało wariancyjna i pozwoli żeby twój mindset ochłonął.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez DawcaStacka
Jakies jeszcze rady? ;)

Poziom jest taki sam z tą różnica, że gracz płaci wpisowe 10$ a nie 5$.

Znajdzie tu tak jak na nl5

-cs
-fiszy
-nitow
-srednich grajkow

Nikt Cie tu nie bedzie exploitowal, chyba ze jakis trener w trakcie nagrywania filmiku :coolface:

Odpowiedz
Cytat
Misugi14
PokerStrategist

Napisane przez Martin1818

Jakies jeszcze rady? ;)

Poziom jest taki sam z tą różnica, że gracz płaci wpisowe 10$ a nie 5$.

Znajdzie tu tak jak na nl5

-cs
-fiszy
-nitow
-srednich grajkow

Nikt Cie tu nie bedzie exploitowal, chyba ze jakis trener w trakcie nagrywania filmiku :coolface:

Trener też nie będzie mnie exploitował, bo nie będzie miał na mnie statystyk.

Odpowiedz
Cytat
Rucinaik
PokerStrategist

Sety i AA,KK pre to podstawa win rateu, ale nie uważam żeby nie rozgrywanie TPGK było złe. Nie mówię, że masz all ina na river sprawdzać, ale często dominujesz jego kickery więc nikt nie powie że to błędne zagranie.

Co do dam to fajnie z nimi callować do 3betu, bo przeciwnicy mase gówna 3betują

Samemu stawiać wyłącznie value bety, c-bet blefy na dobrych stołach, secend barrele na scary cards. Jak by ktoś miał szersze pytania to walić na priv, akurat gram te stawki

Odpowiedz
Cytat
adidadi
PokerStrategist

Gram obecnie NL5, jestem wygrywającym graczem, mój problem polega na tym, że zbyt często popełniam naprawde głupie błedy.Nie wiem z czego to wynika, czasem jak siądę to dosłownie rozwalam te stoliki. Zreszta na tych stawkach, ja porzadnie sie nauczyłem podstaw wystarczy nie poepełniac glupich błędów i już jest sie na plus. Wczoraj miałem taką sesję, która i tak skonczyla sie dla mnie +25/100bb (2k rozdań) ale popełniłem tyle błedów - głupich calli z ciekawości, próby wyblefowania kogos itp że winrate tej jak i większosc moich sesji mysle ze mogłby byc spokojnie 20-30% lepszy a to jest bardzo dużo

To samo przed chwilą, cała sesja poszła dobrze, fisze wciskali mi żetony siłą ale miałem sytuację jaka czasem mi sie zdarza: ja AK, flop A36. Otwierałem idzie donk 2/3 pota, T: kolejny 2/3 pota, R jakos mniej, oczywiście call mimo, że przez całe rozdanie bylem prawie pewien ze jestem behind ale klikałem call. SD: gosc załapał seta trójek.

Siema,
zauważyłem u siebie podobną tendencję do Twojej w dwóch przypadkach:
1. kiedy odpalam za dużo stołów i śpieszę się z decyzjami. Gdy mam dość czasu, żeby zastanowić się nad rangem villaina to moje decyzje są dużo dużo lepsze i łatwiej mi wtedy zrzucić TP w takich sytuacjach jak opisałeś:)

2. kiedy gram dla zysku, a nie dla samej gry - np. przed sesją założę sobie ile chcę wygrać - wtedy łatwo wpadam w tilt i idę do końca z marginalnymi rękami, żeby przypadkiem nie stracić pieniędzy będąc wyblefowanym. Podobnie jest gdy w trakcie sesji zobaczę, że jestem na plus. Wtedy zaczynam grać sobie luźniej, żeby wygrać jeszcze więcej, bo przecież miażdżę te stoliki. I najczęściej kończy się to na minusie.

Odpowiedz
Cytat