Witam. Rozpisałem sobie cel na maj. Nigdy wcześniej tego nie robiłem, więc będę wdzięczny za wszelkie uwagi/rady/komentarze. Generalnie analizowanie rozdań i praca nad grą nie jest dla mnie problemem(po prostu mnie to cieszy). Ciężko jest mi natomiast codziennie regularnie analizować 1 rozdanie bardzo dokładnie(jest to jak dla mnie zajęcie dość żmudne) Do rzeczy:
Cel: Do końca maja szczegółowo przeanalizuję 11 rozdań
Lista przeszkód:
-upswing(jeżeli mam upswinga zdarza mi się zaprzestawać analizy i czas na analizę przeznaczać na grę).
-chęci
czasu nie podałem w liście przeszkód, gdyz od razu skalkulowałem dni w maju, w których ciezko mi będzie siadać na pełnej koncentracji do analizy.
Wiem, że w liście przeszkód tak naprawdę tylko moje myślenie jest przeszkodą. Nie przewiduję problemów, jednak te 2 w/w rzeczy mogą utrudniać wykonanie celu
gdzie będziesz go realizował?
W domu
-kiedy? Cały czas? codziennie?
Do końca maja, będzie mi to zajmować około 30 min/dzień
-jak?
analiza analiza analiza!
-z kim?
sam. Możliwe, że będe dyskutował te rozdania z poker ziomkiem, natomiast ostatnio nie chce mu się zbytnio pracować więc tego nie wiem na 100%. Nie jest to zalezne ode mnie wiec zakładam, że sam będe realizował ten cel
-Dlaczego? (powód emocjonalny)
Chcę czuć się pewniej podczas gry
-Po co (Co Ci to da - przyszłość)
Znacznie wzrosie jakość mojej gry. Będe znał więcej spotów, wiedział jak w nich grać przez co podczas gry będę mógł podejmować lepsze decyzje, będe pewniejszy swojej gry.
-Pierwszy krok
Dzisiaj przerobię 1 rozdanie
-Co musiałbyś zrobić żeby Ci nie wyszło?
Musiałoby mi nagle przestać zależeć na dalszym rozwoju. Musiałbym przestać lubić pokera
-Emocja napędzająca
chęć stawania sie coraz lepszym graczem
-Ostatni krok
przeanalizowanie 11 rozdania
-poszczególne etapy
codziennie(w te dni w które tylko będę mógł) będe analizował
-potrzebne zasoby
moja wiedza
equilator
komputer
Drugi cel, który planuję opisać dotyczy ilości rozegranych rozdań. Wrzucę go dopiero, gdy będę wiedział, co poprawić w moim planie. Pzdr