Przejdź do forum
120 bi pod Ev

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

120 bi pod Ev

47 Posty
31 Użytkownicy
0 Reakcje
5,913 Wyświetlenia
Mirooo Autor wątku
Mirooo

ja używam PT4 i dobrze mi nalicza .....

ale już nie chodzi o to czy to będzie 10 buinów w jedną czy drugą stronę (nad czy pod EV) tylko o sam fakt nagminnego stałego przegrywania na na bardzo dużej próbce na najniższych limitach gdzie często wrzucają any two lub słabą rękępre czy na f t r mając te 30% czy mniej i trafiając (jak dobry dzień to i do 10 allinów pre... na godzine jest)....

całość wygląda tak że linia EV w moim przypadku cały czas się oddala od linii winnings mimo kolejnych dziesiątek tysięcy rąk rozegranych

Odpowiedz
Cytat
johnybravo80

A może ktoś napisać o co chodzi z tym złym naliczaniem EV przez HM2? Dokładniej bo nie bardzo rozumiem.

Odpowiedz
Cytat
Deemerus

Zacytuje nie pamiętam kogo:
"Ciekawe ilu mniej ludzie miałoby problemy mindsetowe gdyby trackery nie wprowadziły linii EV"

Odpowiedz
Cytat

to musialem byc ja :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
miszczunio85

Napisane przez Pasiv
@miszczunio85 niech zgadnę - używasz HM2?

Używam HM1...

Odpowiedz
Cytat
maaryoush

Napisane przez Mirooo
całość wygląda tak że linia EV w moim przypadku cały czas się oddala od linii winnings mimo kolejnych dziesiątek tysięcy rąk rozegranych

Porównuj ją raczej do linii showdown winnings a nie do winnings, i tu licz różnicę w EV. Na zieloną linię duży wpływ ma linia czerwona - non showdown - a ta nie ma związku z alinami.

Odpowiedz
Cytat
casalinga87

Napisane przez Deemerus
"Ciekawe ilu mniej ludzie miałoby problemy mindsetowe gdyby trackery nie wprowadziły linii EV"

jedna z najmądrzejszych rzeczy napisana ostatnio na forum

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez casalinga87

Napisane przez Deemerus

jedna z najmądrzejszych rzeczy napisana ostatnio na forum

dlatego wylaczone mam :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
szok38

Napisane przez Mirooo
Witam
jedyne co to pozostaje mi czekac na przełamanie złej passy ewentualnie zrobic sobie przerwe od poksa może któs z "góry" jak się "stęskni" to przerzuci wajche na odpowiednie tory

Tak bywa i nie ma zmiłuj kolego .

Im szybciej załapiesz tą wzajemność - tym lepiej .

GL

Odpowiedz
Cytat
Deemerus

Napisane przez maaryoush

Napisane przez Mirooo

Porównuj ją raczej do linii showdown winnings a nie do winnings, i tu licz różnicę w EV. Na zieloną linię duży wpływ ma linia czerwona - non showdown - a ta nie ma związku z alinami.

A to co napisałeś to jest totalnie bez sensu bo linia AI EV uwzględnia non-sd podobnie jak winnings. Tak czy siak to, że jesteś pod EV wcale nie znaczy, że masz pecha i zasługujesz na większy winrate. Wyłącz linię i ciesz się życiem.

Raisy no widzisz przekazuje Twoje nauki dalej, sensei.

Odpowiedz
Cytat
jerry2008

Jak nie wierzysz HM2 , to ściągnij sobie triala PT4 i zaimportuj tam ręce . Jest jedno rozwiązanie twojego problemu - przestań grać . Chyba,że nie potrafisz no to wtedy ktoś inny będzie musiał pomóc .

Odpowiedz
Cytat
maaryoush

Napisane przez Deemerus

A to co napisałeś to jest totalnie bez sensu bo linia AI EV uwzględnia non-sd podobnie jak winnings.

O shit. Nie wiedziałem tego :f_eek: No to sorki.

Odpowiedz
Cytat

Może ja nie mam aż takiego downswinga ,ale też się ostatnio ostro wkurwiam:(

Gram sobie sng za 50 c turbo i cały czas dostaję w dupe. Trzeba jakoś to przetrwać.
Mam pytanie
tu jest wykres odnośnie wygrywania żetonów podczas wszystkich rozdań.

Spoiler

a na wykresie tournament winnings graph linia luck adjust winnings pokrywa się z wygranymi. Czemu tak jest?

Odpowiedz
Cytat
repoorTer

Da sie w HM wyrzucic to EV raz na zawsze, zeby nie mozna bylo nigdy na to spojrzec?Bo to tak totalnie nie mowi o niczym, ze masakra.... Rozumiem, jakby ustawic jakies filtry typu preflop stackoff AA, to wtedy OK, ale to marginalne sytuacje

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez trooperos
Da sie w HM wyrzucic to EV raz na zawsze, zeby nie mozna bylo nigdy na to spojrzec?Bo to tak totalnie nie mowi o niczym, ze masakra.... Rozumiem, jakby ustawic jakies filtry typu preflop stackoff AA, to wtedy OK, ale to marginalne sytuacje

Nie potrzebuje odp tego typu. Chciałem się dowiedzieć czemu się pokrywa i już. JAk chcesz to wyrzuć ja wolę wiedzieć jak się ma ev do moich wyników.

Odpowiedz
Cytat
repoorTer

to nie bylo do Ciebie

Odpowiedz
Cytat
Mirooo Autor wątku
Mirooo

od tego czasu przerzuciłem się na mss ale dalej gram na Microgaming efekt po 92khands 88 Buyins w placy więc przypada jeden na tysiąc średnio...jestem wciąż wygrywający ale soft "cały czas się stara" żeby za dużo nie wygrać ...a teraz czary ....zauważyłem( w moim przypadku)że po depozycie nawet niewielkim przychodzi lekki upswing tzn lece nad all in Adj (EV) po czym następuje załamanie i równia pochyła w dół oczywiście winninings bo pomarańczowa dalej szybuje w góre...narazie sprawdzilo mi się to pięciokrotnie wciągu ostatnich dwóch miesięcy (cokolwiek dziwne, aczkolwiek pewnie zbieg okolicznści ;)

Odpowiedz
Cytat

Powaliło was z tym microgaming - sorry ale ten soft na prawdę jest rigged*. Zmień soft - koniec problemów. Tam się nie da grać! Nigdy w życiu tam nie wrócę. Styl gry fishy tam jest kosmiczny, więc jak nie masz 150bi na limit to zapomnij - liczba bad beatów jest kosmiczna^10, a swingi po 20 bi to standard. Ludzie szanujcie swoje zdrowie, nerwy, jak najdalej od microgaming!!!!!!!!!!!!!! Gra na microgaming powinna być zabroniona ustawowo w trosce o własne zdrowie :)

*To co dzieje się na tym roomie przechodzi ludzkie pojęcie. Ktoś może gadać o "zwolennikach teorii spiskowych" ale sorry ja bym się na serio nie zdziwił że to jest na prawdę rigged. Nie ufam temu softowi i koniec. Sprawa jest prosta - Ci wszyscy fishe to gracze pracujacy dla microgaming, i oni sa nad ev i zarabiaja, a cala reszta jest udupiana zeby zbankrutowac.

Odpowiedz
Cytat
szuwar69

microgaming :D
mimo to mam sentyment do tej sieci :P

Odpowiedz
Cytat
Mirooo Autor wątku
Mirooo

@szuwar69
jedynie co pozostaje to świadomość że jesteś lepszym graczem ;)

a tak wogóle to ciekawe czy jest ktoś na forum lub wogóle czy istnieje ;)gracz który na dużej próbce (kilkaset tysiecy rąk) regularnie grający i wypłacający kase z tej sieci jest ponad EV szczególnie chodzi mi o póżniejsze miesiące od depozytu?

pytam z czystej ciekawości ,
sam nie wierze w rigged softy .

....chociaż jakby pomyśleć z marketingowego punktu widzenia jakby tylko były lekko podkręcone to dla tych mniejszsych sieci gdzie jest walka o każdego klienta byłoby to mega profitowe

Odpowiedz
Cytat