Przejdź do forum
120 bi pod Ev

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

120 bi pod Ev

47 Posty
31 Użytkownicy
0 Reakcje
5,912 Wyświetlenia
Mirooo

Witam

JAk w nagłówku po 450000hands jestem 120BI pod kreską. Gram microstawki jestem graczem wygrywającym ale od trzech miesięcy dostaje lanie od losu w niewiarygodny sposób....mimo wszystko i tak jestem na plus...wydaje mi się to dużo. Caly czas mam nadzieję że to minie ale kolejne dziesiatki tysiecy mija i nic
Gram na microgaming od grudnia 2011 i do marca wszystko bylo ok tzn normalnie a od kwietnia tak jakby któs z "góry" się zdenerwował tym ze wygrywam a nie wchodze na wyższe limity i postanowił mi zakręcić kurek( to oczywiście żart tyle że prawdziwy)
Fishe trafiają jak mam te 67% 72% przewagi i lecą staki pre lub w póxniejszej fazie to to jest dla mnie flip albo i gorzej

jedyne co to pozostaje mi czekac na przełamanie złej passy ewentualnie zrobic sobie przerwe od poksa może któs z "góry" jak się "stęskni" to przerzuci wajche na odpowiednie tory

Odpowiedz
Cytat
46 odpowiedzi
Paddre

I co w związku z powyższym? :)

Odpowiedz
Cytat
whyucry

zaakceptuj to na co nie masz wpływu, czujesz że odchodzisz od a-game to przerwa

Odpowiedz
Cytat
Jatzek3

Ja po 700k byłem jakieś 250bi pod EV, nie masz na to wpływu, jedynym faktem, który może Cię pocieszyć jest to, że prawdopodonie jesteś lepszym graczem niż twoi przeciwnicy ze stawek.

A tak w ogłóe to nie jestem pewien czy HM2 dobrze konwertuje ręce z HM1, żeby Ev się zgadzało.

Odpowiedz
Cytat

Ja po 700k byłem jakieś 250bi pod EV, nie masz na to wpływu, jedynym faktem, który może Cię pocieszyć jest to, że prawdopodonie jesteś lepszym graczem niż twoi przeciwnicy ze stawek.

250bi ta jasne :D :D:D:D :nh

Odpowiedz
Cytat
Jatzek3

Mindsetowy rozpier***

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez BicepsPL

250bi ta jasne :D :D:D:D :nh

250BB chyba :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
AArvanity

http://www.evplusplus.com/poker_tools/variance_simulator/

pobawcie się , zaznaczcie min/max run na przestrzeni 1kk rozdan i zobaczcie jak nasz "long run" może nas różnie jebać całe życie :D rzucając moneta 1000 razy też nie będzie równego czy bardzo zbliżonego wyniku

Odpowiedz
Cytat
AArvanity

miss

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez AArvanity
http://www.evplusplus.com/poker_tools/variance_simulator/

pobawcie się , zaznaczcie min/max run na przestrzeni 1kk rozdan i zobaczcie jak nasz "long run" może nas różnie jebać całe życie :D rzucając moneta 1000 razy też nie będzie równego czy bardzo zbliżonego wyniku

Moje standard deviation wynosi 230 bb/100 :ayfkm: zobaczcie sobie jak wyglądają tam wykresy...
Oczywiście w omahę.

Odpowiedz
Cytat
lukich1908

Jestem 120 bi nad Ev. :fdrink
Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
insanepro

Hej,

Panowie swingi dla każdego gracza są przykre więc prosiłbym o poważną dyskusję w tym wątku.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
XerofaN

pytanie tylko czy np nie grasz na platformie na ktorej nie widac rak przeciwnika na SD jesli ty wygrywasz a byliscie All in, jak np jest na poker heaven.

jak na pewno wszystko sie zgadza to pozostaje dalej cisnac i moze w koncu bedzie wyrownanie.

Odpowiedz
Cytat
Pasiv

@BicepsPL, @LUKLACH2:

Do @Jatzek nie dociera do ze HM2 błędnie wskazuje EV. Nie dociera do niego też, że gdyby szedł zgodnie z tym błędnym wskazaniem EV miałby jakieś 8bb/100. Woli obnosić się ze swoim nieszczęściem i wszystkim pokazywać jakiego to on ma pecha (mimo że zapieprza prawie 4bb/100). :facepalm: :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
Jatzek3

.

Odpowiedz
Cytat
robal123

Czyli co, przekłamuje bieżące wyniki, czy przekłamuje tylko po przekonwertowaniu bazy?

Kłócicie sie zamiast wyjaśnić sobie tę kwestię.

Odpowiedz
Cytat
Jatzek3

HM2 może przekłamywać HH, które konwertował HM1, nie tyczy się to tylko EV, ale może również dotyczyć raku. Raku z zeszłego roku pokazuje mi za mało(miałem HM1), a EV pokazuje więcej.

Jak tyeraz patrze na wykresy przekonwertowane z zeszłych miesięcy to jednak Pasiv ma rzeczywiście rację i EV jest przekłamane. Ale to jaki pisałem to tylko ręce, które konwertowałem z HM1

Odpowiedz
Cytat
kondziorf

fajnie by bylo zobaczyc taki raport pokerroomow(albo raczej PTRa), jakie sa rozklady grup graczy z rozżnymi winrateami od odchylenia linii allin eq, cos takiego:

To by raz na zawsze wyjaśniło czy były jakikolwiek próby "pomagania fiszom" kosztem regow jesli krzywa gaussa bylaby przesunieta. Moze by podrzucic ten pomysl PTRowi bo tylko oni chyba maja tabie bazy

Odpowiedz
Cytat
miszczunio85

Ja proponuje zmienić room. Ja w poprzednim miesiącu na microgaming 7k$ pod ev, mam poważne wątpliwości co do ich uczciwości.

Odpowiedz
Cytat
Pasiv

@miszczunio85 niech zgadnę - używasz HM2?

Odpowiedz
Cytat