Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
1,083 Posty
217 Użytkownicy
0 Reakcje
109.1 K Wyświetlenia
Shuma87 Autor wątku
Shuma87
Elite Grinder

Napisane przez bolek147

Napisane przez Mroovkoyad
Shuma, będziesz brał udział we WCOOP na starsach? Pula gwarantowna w razzowym turnieju - 250 000.

imo powinien wziąść udział dobra okazja do powiększenia rola

A kiedy jest ? Nie lubię turniejów, ale te większe na FTP staram się grac

Odpowiedz
Cytat
TimotheeS
Elite Grinder

9.09
215$ i 250k$ gtd

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Shuma87
A znacie HUCK SEED ?

Koleś wygrał 2 bransoletki w Razza, a w 1996 wygrał MainEvent WSOP :)

Zagrałem z nim krótką sesyjkę na 100/200 :)

Tak blefujemy mistrza :D W dodatku jeszcze mam jakieś problemy z netem :/

Razz ($100/$200), Ante $15, Bring-In $30 (converter)

Hero: $1,794
Seat 8: $2,203.50

3rd Street - (0.30 SB)

Hero: 5♦ 7♦ K♠___brings-in___calls
Seat 8: xx xx T♣___completes

4th Street - (2.30 SB)

Hero: 5♦ 7♦ K♠ 3♥___calls
Seat 8: xx xx T♣ 4♠___bets

5th Street - (2.15 BB)

Hero: 5♦ 7♦ K♠ 3♥ Q♦___checks___calls
Seat 8: xx xx T♣ 4♠ T♠___bets

6th Street - (4.15 BB)

Hero: 5♦ 7♦ K♠ 3♥ Q♦ 6♥___checks___calls
Seat 8: xx xx T♣ 4♠ T♠ 8♥___bets

River - (6.15 BB)

Hero: 5♦ 7♦ K♠ 3♥ Q♦ 6♥ 7♣___bets
Seat 8: xx xx T♣ 4♠ T♠ 8♥ xx___folds

Total pot: (6.15 BB - $1,230)

Results (in white):

Total pot $1,230 | Rake $0.50

Note: this site shuffles the hole cards.

Nie wiem, na jakim poziomie jest tutaj leveling, ale na moich stawkach to się robi c/r - fold :)

Nice score, sir. Mam nadzieje, że kiedyś jednak usiądziemy przy jednych stawkach razem. Swoją drogą, jak tak rozpopularyzujesz razza to na kim będę zarabiał? :D

Odpowiedz
Cytat
Shuma87 Autor wątku
Shuma87
Elite Grinder

Napisane przez perfectto

Napisane przez Shuma87
A znacie HUCK SEED ?

Koleś wygrał 2 bransoletki w Razza, a w 1996 wygrał MainEvent WSOP :)

Zagrałem z nim krótką sesyjkę na 100/200 :)

Tak blefujemy mistrza :D W dodatku jeszcze mam jakieś problemy z netem :/

Razz ($100/$200), Ante $15, Bring-In $30 (converter)

Hero: $1,794
Seat 8: $2,203.50

3rd Street - (0.30 SB)

Hero: 5♦ 7♦ K♠___brings-in___calls
Seat 8: xx xx T♣___completes

4th Street - (2.30 SB)

Hero: 5♦ 7♦ K♠ 3♥___calls
Seat 8: xx xx T♣ 4♠___bets

5th Street - (2.15 BB)

Hero: 5♦ 7♦ K♠ 3♥ Q♦___checks___calls
Seat 8: xx xx T♣ 4♠ T♠___bets

6th Street - (4.15 BB)

Hero: 5♦ 7♦ K♠ 3♥ Q♦ 6♥___checks___calls
Seat 8: xx xx T♣ 4♠ T♠ 8♥___bets

River - (6.15 BB)

Hero: 5♦ 7♦ K♠ 3♥ Q♦ 6♥ 7♣___bets
Seat 8: xx xx T♣ 4♠ T♠ 8♥ xx___folds

Total pot: (6.15 BB - $1,230)

Results (in white):

Total pot $1,230 | Rake $0.50

Note: this site shuffles the hole cards.

Nie wiem, na jakim poziomie jest tutaj leveling, ale na moich stawkach to się robi c/r - fold :)

Nice score, sir. Mam nadzieje, że kiedyś jednak usiądziemy przy jednych stawkach razem. Swoją drogą, jak tak rozpopularyzujesz razza to na kim będę zarabiał? :D

Check/raise fold ?

Odpowiedz
Cytat

Ja: Check
Villain: Bet
Ja: Raise
Villain: Fold

:)

Odpowiedz
Cytat
Urbi23
Oldschool Grinder

Shuma, wpadniesz pooceniać ręce? ;) Ładnie proszę. Bo na skype nie odpisujesz :(

Odpowiedz
Cytat
Shuma87 Autor wątku
Shuma87
Elite Grinder

Napisane przez perfectto
Ja: Check
Villain: Bet
Ja: Raise
Villain: Fold

:)

Bardzo mi się to nie podoba :) Po pierwsze w 70-80% dostaniesz tutaj check behind, czego nie chcesz.

Przy jego dość luźnym zakresie, zawsze tutaj gram bet, nawet jeśli trafię. W dodatku w kilku poprzednich sytuacjach grałem check behind, Wiec wyrobilem sobie taki image, a w związku z tym iż Huck jest myślącym graczem po prostu to wykorzystałem.

Co innego jeśli jego zakres typuję na (7-7-)T, wtedy nawet jeśli trafię mogę pokusić się o c/r. Tutaj byłoby to podejrzane

Odpowiedz
Cytat
hellYeahEnT
Elite Grinder

Tak uczcie go grac :D

Odpowiedz
Cytat
Shuma87 Autor wątku
Shuma87
Elite Grinder

Napisane przez Urbi23
Shuma, wpadniesz pooceniać ręce? ;) Ładnie proszę. Bo na skype nie odpisujesz :(

Na SKYPIE nic nie dostałem. Ale ja już nie oceniam rąk :) Z Filipem tak ustaliłem :) Obecnie nagrywam film, bo na pon obiecałem go

Odpowiedz
Cytat
Rodri85PL
PokerStrategist

Napisane przez Shuma87
O dostałem propozycje współpracy z 2+2 i DeucesCracked, jeszcze nie wiem na jakiej zasadzie, ale odezwał się do mnie jeden ze współwłaścicieli (chyba współwłaścicieli) :)

Ale to jest 1 propozycja? Na DC jest kilka filmów w razza (obejrzałem :)) ale może chcą powiększyć ich liczbę - czyżbyśmy się więc jednak nie doczekali tu tego 1. filmu? :D

Odpowiedz
Cytat
7OKER
Oldschool Grinder

Napisane przez Shuma87
O dostałem propozycje współpracy z 2+2 i DeucesCracked, jeszcze nie wiem na jakiej zasadzie, ale odezwał się do mnie jeden ze współwłaścicieli (chyba współwłaścicieli) :)

Gratulacje, bo to duże wyróżnienie.
Ale dobrze się zastanów przed przyjęciem oferty. Powinieneś raczej zastrzec że nie będziesz kręcił na filmikach na których grasz tylko raczej 1-3 limity niżej.
Na obecnym musiałbyś grać na 100%, a myślę że Twoi oponenci by się zapoznali z Twoją produkcją;] Więc mimo kasy za filmik (raczej niezłej), może być - EV.
Uważaj by nie sprzedać jakiś swoich najcenniejszych przemyśleń na temat razza za mniejszą kase niż one są warte w long runnie dla Ciebie.

Odpowiedz
Cytat
Shuma87 Autor wątku
Shuma87
Elite Grinder

Napisane przez 7OKER

Napisane przez Shuma87

Gratulacje, bo to duże wyróżnienie.
Ale dobrze się zastanów przed przyjęciem oferty. Powinieneś raczej zastrzec że nie będziesz kręcił na filmikach na których grasz tylko raczej 1-3 limity niżej.
Na obecnym musiałbyś grać na 100%, a myślę że Twoi oponenci by się zapoznali z Twoją produkcją;] Więc mimo kasy za filmik (raczej niezłej), może być - EV.
Uważaj by nie sprzedać jakiś swoich najcenniejszych przemyśleń na temat razza za mniejszą kase niż one są warte w long runnie dla Ciebie.

Nic nie będę kręcił narazie. Dementuję plotki :)

Umówiłem się z Filipem i zamierzam w końcu dotrzymać słowa.

Jedynie z ciekawości zamierzam zorientować się w cenach :)

Odpowiedz
Cytat
kopoland
BlackMember

Shuma kocham Cię :*****

Odpowiedz
Cytat
Shuma87 Autor wątku
Shuma87
Elite Grinder

Napisane przez kopoland
Shuma kocham Cię :*****

Ogarnij się alkoholiku :)

Telefony 24 godz./dobę: INFOLINIA 0-801-000-532 (koszt połączenia jak rozmowy lokalne)

Odpowiedz
Cytat
Rodri85PL
PokerStrategist

Swego czasu zrobiłeś konkurs: może podasz jaka była prawidłowa odp i uzasadnisz? =)

Odpowiedz
Cytat
Shuma87 Autor wątku
Shuma87
Elite Grinder

W końcu zielono :)

Pierwsza dobra sesja w tym miesiącu +5.5k :)

Można iść spać, a zagadkę wyjaśnię jutro. Dobranoc.

Odpowiedz
Cytat
kroszo
PokerStrategist

do super blogow!

zaczelo sie tu duzo dziac i mega ciekawie sie czyta. 1000000x razy lepsze niz podawanie rolla przez malarza!

Odpowiedz
Cytat
Sanczezzo
Oldschool Grinder

Popieram, do superblogow :) raz dwa! :)

Odpowiedz
Cytat
A1varo
Poker Player

Napisane przez kroszo
do super blogow!

zaczelo sie tu duzo dziac i mega ciekawie sie czyta. 1000000x razy lepsze niz podawanie rolla przez malarza!

To jeszcze ktoś to czyta? - W super blogach nie ma nic ciekawego oprócz valkyrosa, ale on nic nie pisze ostatnio :(

Odpowiedz
Cytat
Bielanek
BlackMember

Napisane przez Bielanek

Napisane przez Bielanek
Bardzo ciekawi mnie ta odmiana pokera. Ja gram czysto for fun, tzn. nie robię cash outów, nie potrzebuję kasy z poksa. Strasznie wkręcająca jest myśl, że można coś zaczynać od zera, poznawać od podszewki, a przez fakt, że jest bardzo mało materiałów szkoleniowych - wymyślać i udoskonalać własne optymalne linie, zagrania. Tak samo z oprogramowaniem którego brakuje, można spróbować napisać coś pod FTP i P*(zupełnie pod siebie) co zapewne da dużą przewagę nad przeciwnikami.

Mam kilka pytań, będę wdzięczny jeżeli będziesz mógł mi odpowiedzieć. Mianowicie zamierzam ten miesiąc przeznaczyć jeszcze na grind NL50€/NL100€ SH, ale zająć już się nauką Razz'a. Załóżmy po przeczytaniu trzech książek, które wcześniej podałeś, oglądnięciu wszystkich filmików na CR i przeczytaniu dostępnych artykułów w necie, od jakiego limitu proponował byś zaczynać przygodę z Razz'em(przy bankrollu powiedzmy 2500€)? Jaką część z tego przeznaczyć na coaching? Może Ty byś chciał wziąć parę osób pod swoje skrzydła i od czasu do czasu pomagać w rozwoju? :)

Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam i wielkie gratulacje! Nie tylko za wyniki bo tutaj z pewnością dużą rolę odegrała wariancja, ale głównie za to, że po prostu od dłuższego czasu dominujesz bardzo wysokie stawki i chyba można powiedzieć, że jesteś w gronie tych najlepszych na Świecie :)

Będę wdzięczny za odpowiedź. :)

Poproszę ostatni raz o odpowiedź. :) Jeżeli Ci się nie chce odpowiadać to chociaż napisz. :D Jak coś to Skype: fcdplayer_pl

Odpowiedz
Cytat