Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
1,083 Posty
217 Użytkownicy
0 Reakcje
109.1 K Wyświetlenia
babel92
Oldschool Grinder

Napisane przez AutystycznyAndrzej

Napisane przez babel92

ja bym to porównał raczej do pieniędzy leżących na ziemi. gdy ktoś idzie ulicą i podniesie 1k$ leżący na ziemi jest złodziejem?

... a pół metra od tych pieniędzy leży nieprzytomny właściciel. Raczej tak wygląda sytuacja.

w sumie chyba macie racje... ;) całe szczęście nie miałem takiego problemu :D

Odpowiedz
Cytat
Shuma87 Autor wątku
Shuma87
Elite Grinder

Blog się rozruszał widzę :) Spoko, dzięki za opinie :)

Nie będę z Nimi polemizował bo swoje wiem, a kasę oddałem hm ... Bo chcę grać uczciwie.

A ten kto nazywa to kradzieżą to jest szalony :) Ponieważ z prawnego punktu i regulaminu FTP wszystko było ok. Pozdrawiam :)

Tutaj sprawa rozgrywa się na płaszczyźnie gry fair. Podobnie jak w piłce nożnej, jak ktoś strzela gola np. ręką ...

Poza tym sam przez niektórych regularsów zostałem w ten sposób potraktowany. Ale w ogóle na myśl mi nie przyszło żeby mieć do nich pretensje i domagać się zwrotu pieniędzy. Mając włączone SnG liczę się z tym, że mogę je stracić przez disconnecta. Raz miałem taka sytuację, że jedna osoba wyblindowała mnie ze wszystkich SnG. Trudno się mówi, mój błąd

Odpowiedz
Cytat
Bielanek
BlackMember

Jeżeli gramy MTT i w pewnym momencie ktoś straci połączenie na wysokich blindach to normalnym jest, że wszyscy pod tą osobę zmieniają taktykę gry. Nikt nie broni tych blindów, wszyscy się na nie rzucają... To jest normalne, dozwolone regulaminem, zgodne z prawem.

Jeżeli natomiast ktoś nazywa kogoś złodziejem przed tym jak został skazany to już jest to przestępstwo i tym się brzydzę.

Tak jak wcześniej Shuma powiedział. To, że wszystko było zgodne z prawem jest oczywiste. Sytuacja była o tyle odmienna, że gościu który miał disconnecta to był regulars (ktoś znajomy), zatem w grę wchodziły również wartości etyczne. Jak widać pochopnie postąpił przeciwko nim, ale się zreflektował. Oddał kasę i ma czyste sumienie...

Zastanawiałem się czy powinniśmy szanować ludzi, którzy nie szanują nas? (tak jak gościu który zarobił na tej sytuacji 1k$, udając pokrzywdzonego) Na początku pomyślałem sobie, że nie, ale teraz doszedłem do wniosku, że tak. Patrzmy wyłącznie na siebie, a będziemy mogli spać spokojnie. :D

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez AutystycznyAndrzej

Napisane przez babel92

ja bym to porównał raczej do pieniędzy leżących na ziemi. gdy ktoś idzie ulicą i podniesie 1k$ leżący na ziemi jest złodziejem?

... a pół metra od tych pieniędzy leży nieprzytomny właściciel. Raczej tak wygląda sytuacja.

Baaardzo trafna uwaga :).

Odpowiedz
Cytat
Shad0w69
Elite Grinder

na nl husng robi sie mniej wiecej tak

jak znasz kogos, to wiadomo, oddajesz mu kase - rake, albo po ICM sie rozliczasz jak potem kogos wywali

jak ktos jest random to nie ma przebacz, Twoja wina, jak nie zainwestowales w drugiego neta

life is brutal

Odpowiedz
Cytat
herekPL
PokerStrategist

Napisane przez Bielanek Sytuacja była o tyle odmienna, że gościu który miał disconnecta to był regulars (ktoś znajomy), zatem w grę wchodziły również wartości etyczne.

Czyli nieznajomego można traktować inaczej?

Napisane przez Bielanek Zastanawiałem się czy powinniśmy szanować ludzi, którzy nie szanują nas?

Ateista?

Odpowiedz
Cytat
Bielanek
BlackMember

HerekPL - Przecież oczywistą sprawą jest, że inaczej traktujemy znajomych, a inaczej traktujemy nieznajomych. Nie mydlmy sobie oczu, tego chyba tłumaczyć nie trzeba. Jeżeli chodzi o moje wyznanie, to zacytuję dalszy ciąg wypowiedzi przytoczonej przez Ciebie, który chyba Ci umknął: "Patrzmy wyłącznie na siebie." :)

Odpowiedz
Cytat
herekPL
PokerStrategist

WIadomo, że inaczej traktujesz kumpla, a inaczej osobę X. Ale to jak się zachowujesz, odnosisz czy traktujesz (wart. etyczne jak Ty to piszesz) powinno być bez zmian wg. mnie.
pozdr

Odpowiedz
Cytat
Shuma87 Autor wątku
Shuma87
Elite Grinder

Po raz pierwszy zanotowałem poważniejszy spadek w tym miesiącu.

W szczytowym momencie wynosił już 7k, udało się go zniwelować do 3k.

Jeśli chodzi o miesięczny zysk no z gry to oscyluje on obecnie w granicach 42-43k :)

Dla garstki wierzących we mnie i film mam dobre wieści. Tuż tuż :)

Odpowiedz
Cytat
herekPL
PokerStrategist

Napisane przez Shuma87 02.12.2009 11:48

W tym miesiącu powstanie filmik :) Myślę, że w przeciągu tygodnia zmobiluzuję się i go nakręcę :)

Mnie razz nic nie interesuje, ale filmik bym zobaczył z ciekawości. Mówisz, że już nakręcony?

Odpowiedz
Cytat
Rodri85PL
PokerStrategist

"Tuż tuż" to chyba bliżej niż samo "tuż", nie? I dużo lepiej niż "wkrótce"? Bo już mi przez tego bloga się pomieszało :D

Odpowiedz
Cytat
kopoland
BlackMember

Znając życie film będzie od diamentu :))

Odpowiedz
Cytat
akkrakow
Oldschool Grinder

oby nie, wkoncu shuma nie jest trenerem pokerstrategy zeby jego filmy byly w sekcji wideo od jakiegos statusu...

Odpowiedz
Cytat
Shuma87 Autor wątku
Shuma87
Elite Grinder

Napisane przez akkrakow
oby nie, wkoncu shuma nie jest trenerem pokerstrategy zeby jego filmy byly w sekcji wideo od jakiegos statusu...

Jak nagram to będę :D

Odpowiedz
Cytat
akkrakow
Oldschool Grinder

wez nie strasz :D
my tu chcemy zobaczyc jak sie grube tysiace kosi :DD

Odpowiedz
Cytat
Endurx
PokerStrategist

nie jest i raczej szybko nie będzie, PS raczej nie będzie inwestowało w tak mało popularną odmianę pokera, oczywiście nic przy tym Shumie nie ujmuję myślę że byłby świetnym trenerem tej odmiany jego wyniki dobitnie o tym świadczą :)

Odpowiedz
Cytat
Rodri85PL
PokerStrategist

Wygląda na to, że filmy są dostosowane do każdej nacji, bo np w angielskich jest seria dla brązu NL50 Hasenbratena, więc nasza sekcja filmik Shumy powinna mieć od brązu, max srebra, bo w czymś musimy być lepsi od innych :) A przecież nawet "goldy" nie zaczną grać nagle razza z powodu tego filmu...

A Shumy był nawet przez pewien okres czasu "judgem" ale ostatecznie nie chciało Mu się chyba jednak judgeować :facepalm:

Odpowiedz
Cytat

Zzzzzzz....

Odpowiedz
Cytat

co to znaczy 2 k lub 3 k, przepraszam ale jest swieza
ostatnio przepuscilam troche kaski i szukam nauczyciela

Odpowiedz
Cytat

Zzzzz...
czy ktoś jest na forum ? Jestem zrozpaczona wczorajszą przegrana, nie mam kasy na bieżące życie. proszę o pomoc.

Odpowiedz
Cytat