Ale nie dyskutujmy tutaj o dodatkach
Jeśli chcecie coś wiedzieć odnośnie RAZZA itp. Zapraszam do dyskusji. Fajnie byłoby gdyby znalazła się grupa osób chcących spopularyzować tą odmianę
sorry za offtop ale nie moglem sie powstrzymac
Napisane przez kamil90
bedzie zarabial na to, zeby do niego zalac;d tam sa typowe silniki amerykanskie v6 170 koni, wiec pali to tez nie malo, okolo 15 w miescie lekko![]()
A od kiedy hyundai'e są amerykańskie Panie Specjalisto?
Chyba, że chodziło mu o beemę, ale tak czy siak źle napisał. Kolega ma wcześniejszą generację E36 523i - to jest 2,5 litrowa rzędowa 6-stka 170 KM i średnio pali ok. 10 L/100 km, a nie 15
Napisane przez Shuma87
Ale nie dyskutujmy tutaj o dodatkachJeśli chcecie coś wiedzieć odnośnie RAZZA itp. Zapraszam do dyskusji. Fajnie byłoby gdyby znalazła się grupa osób chcących spopularyzować tą odmianę
![]()
obiecałeś filmiki to może jeszcze jakieś arty, quizy odnosnie razza
Napisane przez napalm77
Napisane przez Shuma87
Ale nie dyskutujmy tutaj o dodatkachJeśli chcecie coś wiedzieć odnośnie RAZZA itp. Zapraszam do dyskusji. Fajnie byłoby gdyby znalazła się grupa osób chcących spopularyzować tą odmianę
![]()
![]()
W tym miesiącu powstanie filmik
Myślę, że w przeciągu tygodnia zmobiluzuję się i go nakręcę
a próbowałeś grać już w inne gry typu low np. single lub triple draw 2-7, badugi? z twoją smykałką do razza pewnie i w tych grał byś sobie b. dobrze radził. choć jedyny wiekszy room gdzie można w nie pograć to pokerstars
Napisane przez Shuma87
Napisane przez napalm77
Napisane przez Shuma87
![]()
![]()
W tym miesiącu powstanie filmik
Myślę, że w przeciągu tygodnia zmobiluzuję się i go nakręcę
![]()
Czy można liczyć na to, że film ten będzie dostępny dla sekcji bronze lub silver?
Pewnie wiele osób by się zainteresowało (ja jestem bardzo ciekaw jak w to się gra
), a nie każdy ma dostęp do złota i wyżej
Pozdrawiam!
Gratuluje!! Nie dosc, ze jestes jedyna chyba osoba z polskiego PS, ktora cos tam gra w razza, to od razu takie wyniki i to na high stakes! o.O _/
p.s. Hyundai? Z tej kategorii samochodow nie myslales o Mustangu GT z 1999-2002 roku?

Pytam z ciekawosci, bo to jest moj dream car and nothing else matters
@Danny - No proszę, nie jestem tu jak widzę jedynym miłośnikiem stangów
Z tym, że ja marzę sobie o innym modelu. I mam nadzieję, że w przyszłym roku marzenie się spełni ♠_ugly:
Napisane przez PMplast
sorry za offtop ale nie moglem sie powstrzymac![]()
Napisane przez kamil90
bedzie zarabial na to, zeby do niego zalac;d tam sa typowe silniki amerykanskie v6 170 koni, wiec pali to tez nie malo, okolo 15 w miescie lekko![]()
A od kiedy hyundai'e są amerykańskie Panie Specjalisto?
![]()
hyundai'e sa koreanskie, ale generalnie budowa tego silnika daje zarys zbudowanego typowo pod amerykanski rynek. Duza pojemnosc, duze spalanie, mala moc jak na taka pojemnosc. A spalanie, to odnosnie tiburona, poszukaj na necie opini uzytkownikow. To spokojnie jara 12-13 w miescie jezdzac bardzo spokojnie, a takiego samochodu nie kupuje sie do eco drivingu.
sorry za kolejnego offtopa.
I "Panie Specjalisto" nastepnym razem radze przeczytac ze zrozumieniem, bo nigdzie nie napisalem ze hyundai jest amerykanski
ja gram w razz od roku i nawet bardziej lubie grac w to niz holdema jezeli chodzi o cash
Zapytam z ciekawości, bo nic a nic nie rozumiem z tej odmiany. Wygrywa najniższa ręka, tak?
To czemu tu ręka nr2 jest lepsza? A2 chyba jest niższe niż A4? Czy liczy się kolejność od najwyzszej karty?
1) Jh Ts 2s Ah Td 6s 4s - T,6,4,2,A
2) Kc 8d As 7s 4c 5h 7d 8,7,5,4,A
Tak, liczy się od najwyższej, wiec 87654 jest lepsze od np. 9432A
Tłumacząc trochę dokładniej. Układy w Razza są, jak chyba w każdym innym pokerze, 5-ciokartowe. Jeżeli dochodzi do SD, to z 7 kart trzymanych przez każdego gracza porównywane jest 5 najnizszych kart w kolejności - 5. najniższa, jeżeli są takie same, to 4rta itd.
Hej wszystkim,
Na początku z góry dzięki za nominacje do użytkownika miesiąca
Co do gry początek miesiąca nie zaczął się najlepiej. Przede wszystkim bardzo nieudany shot na stawki 50/100 HU. Przeogromny pech.
Kolejnego dnia w BB straty odrobione niestety na stawka 15/30 HU co i tak daje ujemny wynik finansowy. Ale powoli wracam do gry. Standardowo na koniec miesiaca przedstawie wykresiki
Jeszcze raz dzieki za nominacje
PS. W kolejnym tygodniu nagrywam filmik. Wypowiedzcie ie na jakich stawkach chcielibyscie zebym go zrealizowal. Na poczatek omawial bede podstawowe zasady gry w RAZZA + dobor rak statowych na tym sie skupie na poczatku
Napisane przez Shuma87
PS. W kolejnym tygodniu nagrywam filmik. Wypowiedzcie ie na jakich stawkach chcielibyscie zebym go zrealizowal. Na poczatek omawial bede podstawowe zasady gry w RAZZA + dobor rak statowych na tym sie skupie na poczatku![]()
Juz to słyszymy od 3 tygodni co najmniej
Ale jak do tego dojdzie to myślę ze staweczki 0,5/1 albo 1/2 byłoby super
Napisane przez PLxxx
Napisane przez Shuma87
PS. W kolejnym tygodniu nagrywam filmik. Wypowiedzcie ie na jakich stawkach chcielibyscie zebym go zrealizowal. Na poczatek omawial bede podstawowe zasady gry w RAZZA + dobor rak statowych na tym sie skupie na poczatku![]()
![]()
Wiem, wiem ale niestety brak czasu. Praca pełnoetatowa + gra dużo go zabierają
Rozmawiałem z Filipem i on zasugerował żeby nagrać na microstakes 0.02/0.04. Ale nie wiem czy jest sens bo tam nigdy nie grałem. Sugeruję zacząć od 0.5/1, ewentualnie 0.25/0.5. Dlatego pytam o opinie
0.5/1 będzie super albo .25/.50.
Tyko żeby było od srebra najwyżej....
super wyniki w tak ciekawą odmianę... ja 7 card stud grywam, ale na razie tylko HI. Do razz jeszcze niestety się nie przymierzałem
Napisane przez Shuma87
Napisane przez PLxxx
Napisane przez Shuma87
![]()
Wiem, wiem ale niestety brak czasu. Praca pełnoetatowa + gra dużo go zabierają
![]()
Rozmawiałem z Filipem i on zasugerował żeby nagrać na microstakes 0.02/0.04. Ale nie wiem czy jest sens bo tam nigdy nie grałem. Sugeruję zacząć od 0.5/1, ewentualnie 0.25/0.5. Dlatego pytam o opinie
![]()
Moim skromnym zdaniem aż takie mikro (0.02/0.04) nie ma sensu. Proponuję 0.25/0.5. Proponowałbym również alby w filmiku nie było zbyt wiele stołów (IMO optymalnie 2) tak aby dobrze wytłumaczyć strategię i dokładnie omówić zagrania. Pewnie dla wielu z nas będzie to pierwszy kontakt z usystematyzowaną strategią gry w Razza.
Pozdrawiam i życzę wygrania tytułu użytkownik miesiąca.