Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Busto

144 Posty
29 Użytkownicy
0 Reakcje
9,950 Wyświetlenia
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Czas rozpocząć nowy rok 2009 :)
Pierwszy rok za mną oficjalnie zakończony, a nowy zaczynamy na 6-tej stronie tego bloga. Mam nadzieję, że ten rok będzie dużo lepszy niż poprzedni. Na czym będę kosił hajs to jeszcze zobaczymy, ale najprawdopodobniej będę chciał się skupić na NL SH. Jak to będzie - wyjdzie w praniu.

Cele na rok 2009...

Minimalne:
- Bankroll na koniec roku wynoszący co najmniej 8000$ + 1000$ w wypłatach
- Rozegrać na stolikach minimum 120 000 rozdań (średnio 10 000 na miesiąc)
- Zainkasować w końcu w jakimś turnieju sumkę czterocyfrową
- Nauczyć się korzystać z programu wyświetlającego statystyki podczas gry
- Zagrać w choć jednym turnieju gdzie pula wynosi ponad 1 000 000$

Optymalne:
- Bankroll na koniec roku wynoszący 18 000$ + 2 000$ w wypłatach
- Rozegrać na stolikach 180 000 rozdań (średnio 15 000 na miesiąc)
- Co najmniej 3 czterocyfrowe wygrane w turniejach

Czym się różnią cele minimalne od optymalnych ? Ano tym, że minimalne po prostu osiągnę jeśli nawet miałbym się zesrać :P a optymalne to takie które bardzo chciałbym osiągnąć, ale jak będzie to czas pokaże. Swoje mam nadzieję udane podboje stolikowe (jeszcze nie do końca wiem z jaką kwotą) zaczynam najprawdopodobniej za ok. 2 tygodnie.

Na koniec wrzucam zajebisty film. Z pewnością większość go widziała, a Ci co jeszcze nie widzieli to myślę, że się nie zawiodą.

Powodzenia w realizacji celów, oby wyszło optymalnie :D.

Widziałem już ten filmik, jednak nie mogłem się powstrzymać przed posłuchaniem tej muzyczki w tle.

Na dobrą wróżbę masz ode mnie

Lowca trzymam kciuki prawie tak jak za siebie samego ;)

Film - genialny! =)

Powodzenia w zdobywaniu celów. A co do filmu, to pierwszy komentarz z youtube jaki wpadł od razu mi do myśli:
this really does warm the heart,,
Aż musiałem w HD ściągnąć :)

kamil90
PokerStrategist

Przejrzalem Twoj blog i musze stwierdzic, ze jestem pod ogromnym wrazeniem Twojej motywacji do gry. Cele bardzo ambitne i nie wziete z kosmosu. Co by wiecje napisac, poprostu powodzenia ;)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzięki wszystkim za dobre słowo... ;)

Niestety fishe na stolikach będą musiały jeszcze troszkę na mnie poczekać, bo byłem zmuszony wypłacić znaczną część funduszy na jakiś czas, ale prawdopodobnie pod koniec miesiąca zacznę wymiatać :)
Tymczasem już na początku roku będzie mi dane zagrać w turnieju z wpisowym 162$ do którego dostałem się z satelity za złote żetony w sieci Cake Poker do której właśnie dołączyło PS. Ogólnie w satelitce od początku szło mi świetnie i większość czasu byłem w TOP3. Mam nadzieję że w turnieju głównym pójdzie mi równie dobrze.

Pozdrawiam

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

O kurde, ale dawno tu nic nie pisałem. Tak w sumie to nie było za bardzo o czym, bo za wiele się nie działo. W tym turnieju 100k$ niestety odpadłem dość szybko i co najgorsze to wg. mnie grając słabo. No ale cóż... bywa i tak.

Styczeń podsumowanie:

Stoliki:
Rozegranych rąk: 0
ptBB/100: 0
Profit: 0$

Nie grałem na stolikach w ogóle z powodu braku kasy.

Turnieje:

Tutaj również za wiele nie pograłem, jedyny mini-sukces to 2/90 w 8$+0,80$ na PS.

Ogólnie miesiąc był bardzo "suchy" jeśli chodzi o granie, ale na dniach będę mógł wpłacić kasę i liczę, że się to powoli rozrusza.

PS. Postanowiłem też zmienić tytuł bloga, bo coś za dużo się zrobiło tych "Od zera...".

Młody, co jest z Tobą? :)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

@JKramer
To samo pytanie w sumie mógłbym zadać Tobie "staruszku" :)

Powracam na stoliki

Chciałbym wszem i wobec oświadczyć, że udało mi się skołować 500$ i od jutra zaczynam realizować swoje cele stolikowe. Będę grał na "Betfriends poker" w sieci iPoker. Na początek dla przypomnienia mam zamiar ugrać 10BI na NL5, a potem 15BI na NL10. Mam nadzieję, że będzie mi szło równie dobrze jak dawniej. Następnie mając w sumie 700$ planuję wejść na NL20. Postaram się na bieżąco prowadzić bloga, aby wszyscy mogli zobaczyć jak się dochodzi z 500$ do okrągłego miliona :D Życzcie mi żebym nie zbankrutował kolejny raz przez swoje hazardowe oblicze :]

Pozdrawiam
Arek

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Co prawda wolnego czasu na stoliki za bardzo nie było i nie grałem, ale się nie obijałem :) Zrobiłem sobie w międzyczasie format kompa, bo już za dużo syfu na kompie było, a potem zamiast usiąść na stoliki postanowiłem wyrobić brakujące punkty na Carbon Poker, aby wziąć udział we freerollu z pulą 50k$, no i się opłaciło.

Turniej zacząłem słabo i po moim błędzie ze startowych 2500 spadłem do ok. 1100. Ale dobra struktura ciemnych na początku, lepsza gra, oraz oczywiście sprzyjające karty i po 6 godzinach gdy zostało nas 9 byłem chipleaderem. Na stole finałowym jednak nie było już tak przyjemnie, bo moje 44 straciło trochę z TT, a potem JJ nie dało rady 44. Na szczęście trochę udało się nakraść ciemnych, a gracze odpadali. Gdy zostało nas 4, a ja nie miałem zbyt dużo żetonów, poszedłem za wszystko z ATs i nadziałem się na JJ. Stół bez pomocy i kończę na 4 miejscu wygrywając 2 500$ z czego jestem bardzo zadowolony, ponieważ to moja pierwsza wygrana powyżej 1k$.

Myślę, że ta wygrana nie wpłynie za bardzo na stawki na których będę grał, bo nie zamierzam się pchać tam gdzie umiejętności na to nie pozwalają. Może trochę wypłacę i kupie nowego kompa...ale to jeszcze wyjdzie w praniu.

Pozdrawiam
Arek

Ty fishu :D

Bardzo fajny blog ;)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Jestem po pierwszych 2,5k rozdań na NL5 SH i idzie w sumie całkiem nieźle. Tak naprawdę jest to NL4, ale można się wkupić za 5$ czyli 125 dużych ciemnych. Jak na razie jestem do przodu 21$ co daje winrate na poziomie ok. 10ptBB/100 i choć wynik całkiem ładny to jestem trochę zawiedziony, bo według Holdem Managera powinienem być na znacznie większym plusie, no ale przecież poker to gra długoterminowa i w ciągu tak małej ilości rozdań to niestety normalne ;) Oby tylko było jak najmniej takich riverów jak w rozdaniu poniżej.

$0.02/$0.04 No Limit Holdem
6 players
Converted at weaktight.com

Stacks:
UTG ($4.78)
UTG+1 ($6.03)
CO ($7.50)
BTN ($6.85)
Hero (SB) ($10.03)
BB ($5.03)

Pre-flop: ($0.06, 6 players) Hero is SB A♣ A♥
UTG raises to $0.20, 3 folds, Hero raises to $0.66, 1 fold, UTG calls $0.46

Flop: 9♦ 5♣ Q♠ ($1.38, 2 players)
Hero bets $0.76, UTG calls $0.76

Turn: 7♥ ($2.90, 2 players)
Hero checks, UTG bets $3.36, Hero calls $3.36

River: 6♠ ($9.62, 2 players)

Final Pot: $9.12
UTG shows: 8♦ 8♠
Hero shows: A♣ A♥

UTG wins $9.12 ( won +$4.34 )
Hero lost -$4.78

PS. Dzisiaj mija dokładnie rok od założenia tego bloga :)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

NL4 - (23/02/2009 - 27/02/2009) - 12.78h - 15.86 ptBB/100

No i po 5 dniach zakończyłem podboje na NL4. Przypomniałem sobie trochę jak to się gra na NL SH i można ruszać na NL10. Mam nadzieję, że wyżej pójdzie równie dobrze jak na NL4, bo na wyniki raczej narzekać nie powinienem.

Statystyki:

Wykres:

Od jutra ruszam na NL10.

Pozdrawiam
Arek

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dziś za bardzo nie było czasu, tak więc na NL10 nie pograłem.

Luty podsumowanie:

Stoliki:
Rozegranych rąk: 4133 (NL4)
ptBB/100: 15.86
Profit: 52.43$

Na stolikach zacząłem grać dopiero pod koniec miesiąca, tak więc stąd taka mała ilość rozdań. Na winrate raczej narzekać nie powinienem, bo jest naprawdę niezły. Wykres z tego okresu znajduje się post wyżej.

Turnieje:

Nie grałem prawie wcale w turniejach w tym miesiącu, ale udało się zrobić mały sukcesik :)

Miesiąc uważam za bardzo udany, ze względu na właśnie powyższy turniej. W przyszłym mam w planie pograć dużo więcej na stolikach tzn. zdobyć 15BI na NL10 i przejść na NL20. Pewnie zagram też w kilku turniejach.

RockyRaccoon
BlackMember

Wow, nice... w ogóle niezły ten freeroll :)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

@RockyRaccoon
No freeroll bardzo fajny...

Marzec zaczął się naprawdę dobrze. Udało się wejść na NL10 niezłym rushem, bo choć jestem winny statystyce 15$ to jednak w sumie 98$ w 2600 rozdań bardzo mi się podoba. Mam nadzieję, że ten trend będzie się utrzymywał i za niedługo wejdę na NL20. W niedzielę zagrałem sobie w polowaniu na admina i choć za Jacka nie dostałem żadnej nagrody, to 5 miejsce mi to trochę zrekompensowało. Do tego po pierwszej kolejce ligi typerskiej jestem na 12 lokacie z siedmioma punktami, także nie ma tragedii.

"Widzę szczyt, a za szczytem zaszczyt za zaszczytem" - kapitalny tekst.

Pozdrawiam
Arek

PS. Dziś nowy sezon Dextera na TVN-ie. Jak ktoś nie widział to polecam bardzo.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Przez te ostatnie 5 dni za dużo nie pograłem na stolikach, bo tylko 2,5k rozdań. Statystyka się wyrównała i ten okres nie był już taki kolorowy jak ostatnio, ale damy radę. Chciałbym robić 1k rozdań dziennie (30k-31k miesięcznie), a biorąc pod uwagę to, że jestem 3k w plecy i odpadną mi co najmniej dwie z trzech pozostałych sobót w tym miesiącu będę musiał się bardziej zmobilizować do grania.

W sobotę zagrałem sobie w turnieju za 11$ na PS-ie, ale odpadłem będąc faworytem na flopie ok. 65-35 i tylko 204/2844 za co dostałem 31$. W niedzielę natomiast postanowiłem sobie zagrać "Sunday PL - Tylko dla Polaków" w którym wpisowe wyniosło 27,5$, a pula przy 61 osobach opiewała na 2,6k$, także soft troszkę dołożył. Tutaj na początku zrobiłem dość słaby call z drugą parą, ale jakoś się podniosłem i gra się układała, a na finałowy stół wchodziłem będąc lekkim chipleaderem. Jak zostało nas 3 to również miałem najwięcej żetonów, ale bardzo słabo rozegrałem 66 i trafiając na JJ skróciłem się dość znacznie. Ostatnie rozdanie to moje AQo z SB na AA przeciwnika będącego na BB. Kończę na trzecim miejscu i inkasuję 375$, więc całkiem nieźle.

Z ostatniej wygranej 2,5k$ postanowiłem przeznaczyć na budowę bankrolla cash-games 350$, a z pozostałej kwoty wypłacić ok. 6k zł i to co zostanie dołożę do 400$ które mam na P* i zrobię sobie osobny bankroll do SNG&MTT.

Pozdrawiam wytrwałych którym chciało się to czytać :)
Arek

Suseel
Oldschool Grinder

no mi sie niestety chcialo przeczytac caly ten shit :D

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

@Suseel
Haha, ja Ci dam shit :P

NL10 - (28/02/2009 - 13/03/2009) - 25.42h - 10.65 ptBB/100

No i moja przygoda na NL10 dobiegła końca. Udało się uzyskać dosyć przyjemny winrate, także na to nie ma co narzekać. Natomiast co do swojej gry to mam zastrzeżenia, bo niestety tilt który był dawniej moją słabą stroną, dalej nią jest i czasem nie udaje mi się utrzymać emocji na wodzy co kończy się stratami. Dostałem z bonusu 20$, tak więc na NL20 wejdę mając 1120$.

Statystyki:

Wykres:

PS. Winrate z NL4 & NL10 może być minimalnie zaniżony lub zawyżony z powodów technicznych, ale już od następnego limitu wszystko będzie ok.

Od niedzieli/poniedziałku startuje z NL20. Zanim będę się wybierał wyżej zamierzam ugrać na tych stawkach ok. 30 BI. Oby poszło równie sprawnie jak na NL10. Co do bankrolla turniejowego to będzie on jednak wynosił tylko 400$.

Pozdrawiam
Arek

damianpat
BlackMember

Szykuj się na przegląd blogów ;)

czy 50BI to nie za bardzo konserwatywny BM?

Pozdrawiam