Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Więcej FTP!

58 Posty
27 Użytkownicy
0 Reakcje
4,389 Wyświetlenia

Napisane przez Kamil1010
Ktoś był by tak dobry i mi powiedział jak będzie teraz RB liczony.??

____________SP points____Rake($) wg. HM
27.09.2010__485.4 _________240
28.09.2010__335.0__________167
29.09.2010__100.5_________ 50
30.09.2010__175.9 _________109
01.10.2010 __49.8__________40
02.10.2010__224.9_________168

Do tej pory było 2sp za 1$rake'u po zmiane dostaje mnieje SP punktów.

Jak teraz wyliczyć wielkość RB?

Standardowo liczyłem suma SP/2 i z tego 27%.
Teraz to już sie pogubiłem.???

teraz możesz liczyć tak samo jak liczyłeś - bo zmienił się tylko sposób pobierania Raku - ale stosunek RB do SP jest wciąż ten sam.

Jak już zauwazyłeś dostajesz teraz mniej SP bo płacisz teraz mniejszy rake. Ja mam podobnie a wynika to z naszego stylu gry, który jest bardziej tight niż przeciętny na FTP.

Kamil1010

Dzięki załapałem ;)

Tylko zastanawia mnie jedno, dlaczego HM pokazuje takie wartości rake'u, domyślam sie że liczy je jeszcze po staremu. Można gdzieś sprawdzić ile rzeczywiście płaci sie rake'u. Bo to ile nabiłem prowizji nijak ma sie do realnej wartości jaka wynikała mi do tej pory z rake=2xSP

Kamil1010

Dobra nie ważne juz znalazłem na forum.

elpatoo

A mi sie wlasnie cos nie zgadza.... Bo inaczej naliczany rake nie zmienia przeciez ilosci zdobytych punktow FTP (bez happy hours of kors) za 1 dolara rake'u. A tymczasem punkty Ftp w zasiadzie w ogole nie przekladaja sie na punkty PS teraz. Praktycznie dostaje 20% mniej. Moze to ktos wytlumaczyc?

Elpatoo wytłumaczyć nie potrafię, ale na pocieszenie powiem, że u mnie jest identycznie z naliczaniem strategy points..w ogóle teraz to chyba FTP ma najgorszy przelicznik strategy points ...

Kamil1010

SP licza sie tak samo jak zawsze 1$ rake = 2sp, z tym że wg. nowego naliczania. Możesz sobie sprawdzić w HM jaki to wychodzi, tu masz wszytko opisane.

W raportach dodajesz nowy sposób naliczania i wtedy możesz przeliczyć to na sp.
Weighed contributed stat dla FTP

elpatoo

No okej 2SP=1$ rake

1$ rake (obojetnie w jakiej formie, tej wczesniejszej czy tez obecnej) to 7 FPP. Czyli niezaleznie czy we wrzesniu czy w pazdzierniku powiedzmy 70FPP powinno przelozyc sie na 20SP. A niestety tak nie jest. Chyba, ze FTP cos zmienilo w zasadach przyznawania FPP za 1$ rake'u w grach cashowych ( bo ze cos tam pozmieniali w sng i mtt to slyszalem)

pzdr

No tak punkty dostajesz te same, albo nawet i więcej za jednego dolara rake z puli, w której widziałeś karty. Natomiast jeżeli nie włożyłeś do puli pieniędzy bądź małą kwotę to albo nie dostaniesz nic z RB albo małą ilość $$ (procentowo adekwatną do włożonych pieniędzy do puli). Także nie jesteś w stanie stwierdzić na podstawie punktów FTPs ile wygenerowałeś rake'u, a co za tym idzie również ile otrzymałeś SP za to Także jak dostałeś przykładowo 20SP to wygenerowałeś 10$rake(wkładając pieniądze do puli).

Kamil1010

Yyyy nigdy nie liczyłem wg FTP points zeby wiedziec ile dostane SP.

Sprawdziłem w HM teraz i mi sie zgadza 1$ WC rake = 2sp. w tym miesiącu.

Także chyba najbardziej wirygodne jest sprawdzenie w HM'ie ilość nabitego rake'u bo z ftp points to różnie teraz bywa :P

blyskacz

a wie ktos moze jak wyplacany jest hajs za rake race na ftp??? bylem 189 to zawsze +100 a jakoos jej nie widze ;>

babel92

blyskacz najlepszym rozwiązaniem tej sprawy będzie wysłanie maila do supportu ftp pod adres bonus@fulltiltpoker.com - zazwyczaj odpowiedź jest na skrzynce po paru godzinach :)

pozdrawiam

blyskacz

a to ps daje ta stówke czy fulltilt?

babel92

okey, wszystko rozumiem - chodzi Ci o rakerace ps.com, a pkt ugrałeś na ftp :) zapytam administracji, dlaczego nie dostałeś tych 100$ (w międzyczasie sprawdź przeszłe transakcje czy nie ma +100$ od ps.com ;)).

pozdrawiam

afaik nikt jeszcze nie dostal $ za rakerace, ja czekam na 1700$ z ftp i 200$ z globala... ani tego ani tego jeszcze nie dostalem.

piecykowy

jest w ogóle taki oddzielny rakerace z ps.com na FTP ? zarzućcie jakimś linkiem :)

Napisane przez valkyros
afaik nikt jeszcze nie dostal $ za rakerace, ja czekam na 1700$ z ftp i 200$ z globala... ani tego ani tego jeszcze nie dostalem.

Wypłaty za rake race są zawsze koło 15 dnia następnego miesiąca

Cześć.

Spokojnie chłopaki, kasa za rake race'y wypłacana jest w połowie następnego miesiąca, po zakończeniu danego wyścigu, jak napisał pyqpyk.

Spoko, zawsze przychodzi :)

Pozdro

spoko, troche zle sformulowalem posta - chcialem uspokoic ze nikt jeszcze nie dostal :P 3ci raz sie zalapalem i zawsze bylo ~w polowie miesiaca :P