a ja nareszcie zaczme zarabiac na 1$ sngkach.
ale brzydko się porobiło. To taki sam RB jak na Bossie będzie
Szkoda bo gram na 2 platformach ( MSS i BSS) i grając MSS na FTP bardzo mi to pasowało, gdyż zawsze dobry RB był. Będzie trzeba na FTP pograć BSS aby RB był przyjemny
Ewentualnie wrócić do SnG
dokladnie koniec pasozytniczego grania na czyj rejk
sam to robilem jak wyrabialem bonusa na starsach
z gry na 0 , a bonusy lecialy
Napisane przez CptCarrot
znaczy sie łatwiej bonusy bedzie mozn wyrobic?
zalezy jak grasz
cichodajka juz sie nie podniecaj murami i nitami wazne ,ze dla ciebie bedzie lepiej bo jestes super agresywny ! hej ;]
Napisane przez blyskacz
cichodajka juz sie nie podniecaj murami i nitami wazne ,ze dla ciebie bedzie lepiej bo jestes super agresywny ! hej ;]
podniecac sie pokerem ?
nie mysl po sobie
Jejku! Za chwilę zaczną się strony spamu i wrednych "docinek"! To nie ten wątek!
A ta informacja o zmianie naliczania RB jest pewna?
WOW, dawno SnG nie grałem na FTP, więc postanowiłem zobaczyć to nowe naliczanie działa.
Iron Man na SnG nie będzie stanowił problemu
Wlasnie dostalem maila od FTP z informacja o zmianie systemu naliczania i powiem szczerze, ze bardzo mi sie to podoba.
Wlasnie wracam do rusha po sporej przerwie i wczoraj chwile zagralem a tu wtf... 2 razy wiecej punktow niz zwykle mi naliczylo
Dla mnie ten rake dzielony wg tego co wniesiemy do puli to jest zajebista sprawa, skonczy sie bycie RB PRO, ktory nituje i czeka na nutsy...
Jako lag grajacy 25/20 na SH musze powiedziec, ze bardzo cieszy mnie ta zmiana licze na wyzszy rb od teraz ♠_cool:
EDIT: Ahahahaha, ale dostalem zajebistego maila od RTR... az musze sie nim pochwalic ♦
----------------------------------------------------------------------
Full Tilt Changes its Rake Calculation Method
Just when you thought it couldn’t possibly get worse - it has.
Full Tilt has decided to change the way it calculates each player’s rake contribution.
That said, the weighted contributed method is the most logical way to calculate rake, but what does it mean for you?
Well FT never makes a change that costs them money, so it must be costing somebody.
Remember that great line from Rounders "If you can't spot the sucker in the first half hour at the table, then you ARE the sucker." Aha!
HOW DOES THIS AFFECT YOU?
Well, you and the majority of rakeback players are tight players. This means that you will play less pots than the average fish and so your rake contribution will most likely drop. This means that your rakeback will also most likely decrease each week.
However, if you are a loose player then Christmas has truly come early for you and you should see a marked increase in your weekly rakeback.
DEALT VS. WEIGHTED CONTRIBUTED
With the Dealt method, everyone in a hand who was dealt card got an even split of the rake. So if the pot was $36 and the rake was $1.80 and there were 6 players, then each player is said to have contributed $0.30 and so you would get 27% of that.
With the Weighted Contributed method, your share of the rake is proportional to the amount you put in to the pot. So if you fold pre flop and have put nothing in to the $36 pot, you get nothing back. But if you put in $15 (of the $36) then you get 15/36 times the rake of $1.80 attributed to you. In this case that is $0.75 and you would get 27% of that in rakeback. As you can see the $0.75 is better than $0.30 Dealt, but $0 is not better than $0.30 Dealt.
BUT YOU STILL WANT DEALT RAKE RIGHT?
Well some of you will and some of you won’t. And for those who do want to stick with the Dealt Method, we know where you can get it. At Cake Poker or Doyles Room or in fact any Cake Network partner.
---------------------------------------------------------------------------------
Napisane przez karoldobo
Haha, GosuRage, sam to napisałeś. prawda?![]()
![]()
![]()
No co Ty myslisz, ze by mi sie chcialo ?
To jest 100% prawdziwy mail, ktory dostalem wczoraj od RakeTheRake czyli jednego z affilate FTP maja tam niezla ekipe jak widac hehehe
Potwierdzam - zmiana dla RushPlayerowców bomba. Przynajmniej w moim wypadku a nie gram jakoś mega loose. 4 stoły rusha...zawsze jesteś gdzieś w puli ---> więcej RAKU
i FTP
ja gram rusha ze statami 14/11 i po zmianie rake zmalal mi jakieś 2,5 raza. Punkty FTP wzrosły dwukrotnie - ale co z tego skoro rake spadł
Napisane przez mark0s
ja gram rusha ze statami 14/11 i po zmianie rake zmalal mi jakieś 2,5 raza. Punkty FTP wzrosły dwukrotnie - ale co z tego skoro rake spadł![]()
no coz koniec czerpania korzysci z czyjegos rejku
Wydaje mi się że ogól graczy straci na tej zmianie, a zyskają tylko Ci którzy grają naprawdę loose w stosunku do średnich statów i FTP (bo fisze płacą najwięcej rakeu, a często nie mają deali z RB). Nie wiem jakie są średnie staty, ale to nie jest tak że stracą na tym tylko marginalne nity, normalnych graczy 19/17 też ta zmiana uderzy.
Napisane przez kwasu2307
Wydaje mi się że ogól graczy straci na tej zmianie, a zyskają tylko Ci którzy grają naprawdę loose w stosunku do średnich statów i FTP (bo fisze płacą najwięcej rakeu, a często nie mają deali z RB). Nie wiem jakie są średnie staty, ale to nie jest tak że stracą na tym tylko marginalne nity, normalnych graczy 19/17 też ta zmiana uderzy.
takie zycie
nie beda nici zerowac na biednych fiszach i tyle, niech sami klepia rejka to beda mieli rejkbeka
sam z tym podzialem nie bede juz gral fr rusha m bo stracilo to sens
przerabana to jest zmiana na ongame
tam to dopiero o rejkbeku mozesz zapomniec jak jestes wygrywajacym graczem , ja gram sobie na mikro zeby turnament sszarka wyrobic , i punkty leca jak krew z nosa .
[
nie zapominaj, że punkty są na starych zasadach - wyrobię sobie Black Card i dalej bede żerował - ♠_biggrin:
Napisane przez mark0s
[
nie zapominaj, że punkty są na starych zasadach - wyrobię sobie Black Card i dalej bede żerował - ♠_biggrin:
punktow nawet wiecej za 1 usd rejku
Ktoś był by tak dobry i mi powiedział jak będzie teraz RB liczony.??
____________SP points____Rake($) wg. HM
27.09.2010__485.4 _________240
28.09.2010__335.0__________167
29.09.2010__100.5_________ 50
30.09.2010__175.9 _________109
01.10.2010 __49.8__________40
02.10.2010__224.9_________168
Do tej pory było 2sp za 1$rake'u po zmiane dostaje mnieje SP punktów.
Jak teraz wyliczyć wielkość RB?
Standardowo liczyłem suma SP/2 i z tego 27%.
Teraz to już sie pogubiłem.???