Przejdź do forum
Poradnik + FAQ | Ir...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Poradnik + FAQ | IronMan

219 Posty
90 Użytkownicy
0 Reakcje
34.1 K Wyświetlenia
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Tak, kupujesz w maju.
Pamiętaj, że to tylko zachowuje ciągłość a jej nie podnosi czyli jeżeli przez 12 miesięcy się kwalifikowałeś do jakiegoś statusu i kupisz za kwiecień Continuing Month to cały czas będziesz miał 12 miesięcy, a 13 miesiąc zrobisz dopiero jak ugrasz jakiś status w maju.
I za kwiecień nie masz żadnego statusu, nie dostajesz żadnych medali ani nic. Po prostu to działa tak jakby kwietnia w ogóle dla Ciebie nie było w tym roku :-)

SnikerS89
Elite Grinder

Wiem, wiem ;) Dzięki za odpowiedź! Trochę dziwnie to zrobili, pierwsze wrażenie miałem takie, że w maju to to już wszystko po ptokach będzie i pierwszego mi się wszystko zresetuje. No ale może być i tak, najważniejsze by działało =)

Head Admin
spinek
PokerStrategist

Napisane przez SnikerS89
Wiem, wiem ;) Dzięki za odpowiedź! Trochę dziwnie to zrobili, pierwsze wrażenie miałem takie, że w maju to to już wszystko po ptokach będzie i pierwszego mi się wszystko zresetuje. No ale może być i tak, najważniejsze by działało =)

To masz dobre wrażenie bo w istocie 1 maja Ci się wszystko zresetuje, ale wykupienie Continuation Month przywróci poprzedni stan :).

A jak oceniacie poziom freerola dla iron menów? Czy warto wziąć udział, czy może lepiej zamienić na medale? Bo nie powiem, gwarantowane wygrane i mała liczba graczy kuszą ;) Na razie zarejestrowane 72 osoby...

vikarsky
Oldschool Grinder

na razie ;)

będzie ok 600-700 z tego co pamiętam

SnikerS89
Elite Grinder

Ja, kompletny amator turniejowy, grając 4 czy tam 5 tych turniejów Iron Man freeroll, byłem dwa razy 10, więc tak, poziom tych turniejów jest mizerny :D (a nie awansowałem dwukrotnie do Final table, tylko przez moją ułańską fantazję i genialne zagrania na bubble FT :facepalm: )

No ale po czarnym piątku pewnie graczy będzie mniej, prawda? :) jeszcze mniejszy będzie rakeback w związku z udziałem w turnieju hmm...a dwa razy byłeś 10 w tym turnieju dla statusu iron? Bo tak sobie myślę, że wszyscy ci gracze grają codziennie, poświęcają dużo czasu pokerowi, więc coś niecoś wiedzą o tej grze. Ciężka sprawa

SnikerS89
Elite Grinder

Napisane przez iinnaattii
a dwa razy byłeś 10 w tym turnieju dla statusu iron?

tak

conradmafer
PokerStrategist

Na pewno dobra jest ta tabelka na początku? Bo mi na stronie Iron Mana pokazuje coś takiego

Bronze 11 Days at 125 points per day 15 Days at 50 points per day
Silver 14 Days at 250 points per day 16 Days at 125 points per day 20 Days at 50 points per day
Gold 15 Days at 500 points per day 19 Days at 250 points per day 21 Days at 125 points per day
Iron 20 Days at 500 points per day Unable to qualify at 250 points per day

casalinga87
Oldschool Grinder

Napisane przez conradmafer
Na pewno dobra jest ta tabelka na początku? Bo mi na stronie Iron Mana pokazuje coś takiego

Bronze 11 Days at 125 points per day 15 Days at 50 points per day
Silver 14 Days at 250 points per day 16 Days at 125 points per day 20 Days at 50 points per day
Gold 15 Days at 500 points per day 19 Days at 250 points per day 21 Days at 125 points per day
Iron 20 Days at 500 points per day Unable to qualify at 250 points per day

Tabelka jest nieaktualna. Teraz obowiązują te wartości punktów, które wyświetlają Ci się na stronie. Chyba wraz ze zmiana systemu naliczania rake'u FTP zmieniło też zasady Iron Mana.

conradmafer
PokerStrategist

Na stronie FTP o Iron Manie znalazłem jeszcze taką tabelkę. To jak to w końcu jest? Chyba ta będzie aktualna

vikarsky
Oldschool Grinder

tak - tą co wkleiłeś jest aktualna

Kemor
Oldschool Grinder

Hi Kemor,

The Iron Man Mid-Year Bonus is back. As you've already qualified for the Iron Man Challenge in at least one month this year, you’ll be offered the Mid-Year Bonus if you qualify again in June.

You can earn up to a total of $600 (if you achieve Iron Man status in all six months), so now is the time to prove your commitment by qualifying for Iron Man status in both May and June.

The bonus is based on the number of months you’ve qualified during the first half of 2011 (January through June) and the status levels you achieved each month:

* Bronze - $25/Month
* Silver - $50/Month
* Gold - $75/Month
* Iron - $100/Month

For example, if you’ve already qualified for two months at Silver, if you now qualify in May and June at Iron, you’ll receive a bonus of $300.

Good luck in your Iron Man Challenge,

Full Tilt Poker

Dostałeś już ten bonus? Bo nie bardzo rozumiem po co to wkleiłeś :P Kiedy mid year bonus jest przyznawany? I jakie są warunki uwalniania tego bonusu? :P

Kemor
Oldschool Grinder

Potwierdzenia ze w tym roku bedzie bonus do wyrobienia jak sie mie myle zaczyna sie 1 lipca ?

casalinga87
Oldschool Grinder

Czy ktoś się orientuje, czy jeśli nie wyrobię w czerwcu statusu, ale wezmę kontynuację miesiąca za medale, to MYB mi przysługuje ?(

PetrusW
Oldschool Grinder

Wyjeżdżam w lipcu na wakacje. Biorę Continuing Month. Co się stanie z Mid Year Bonus, który rzekomo mam wyrobić w lipcu? Przepada czy przechodzi na sierpień?

SnikerS89
Elite Grinder

Każdy ma takie same, sztywne ramy czasowe na wyronienie tego bonusu. Będziemy wyrabiać go od 1 lipca do 14 sierpnia, to co wyrobisz do tej daty jest Twoje, ta część, której nie zdążysz uwolnić do 14 sierpnia, przepada.

milsari
PokerStrategist

Mozna wyrabiac bonus pierwszej wplaty wraz z bonusem Iron Man razem? W sensie czy tu i tu bedzie 100% pkt naliczonych?

SnikerS89
Elite Grinder

Jeśli chodzi ci o ten Mid-Year, to tak. Jeśli te bonusy ze sklepiku Iron man, to nie wiem.