Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
16 K Posty
232 Użytkownicy
52 Reakcje
686.2 K Wyświetlenia
hairysnake

Tygrys poziom sięgnął dna .. jakoś przestało mi się chceć tu udzielać

Odpowiedz
Cytat
ultrac

_o:

a gdzie aligancka Cafe _confused:

_frown:

Odpowiedz
Cytat
yoovan

Ssssooo tuu siem kurna zzieje?

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

speluna-miejsce schadzek ludzi z tak zwanego marginesu społecznego; melina

Nie, żeby ktoś obrażał odwiedzających :coolface:

Odpowiedz
Cytat
venatici

:f_mad: :f_mad: :f_mad: :f_mad: :f_mad:

Odpowiedz
Cytat
psychoreaper

Pazurrr chyba jednak o jeden kieliszek za dużo tym razem. :milord:

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Napisane przez hairysnake
Tygrys poziom sięgnął dna .. jakoś przestało mi się chceć tu udzielać

Nie zwracaj na mnie uwagi. Jestem implulsywny i tyle. Moje emocje często są tu pokazywane, częściej negatywne.

Poker to emocje, jak ktoś gra bez emocji to znaczy, że już jest maszynką. Jak dla mnie wtedy poker to tylko praca, nic więcej. ;)

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Pazur to że założyłeś CAfe nie oznacza że możesz sobie bezprawnie zmieniać nazwę. :ayfkm:

Obrażasz większość poczciwych uczestników w tej Cafejce i zaczną ludziska nie przychodzić. Jak ja jestem problemem to spoko, zniknę. :(

Odpowiedz
Cytat
RubinPlayer

Rubin ręka (AA) dlaczego nie raise na tym flop ?

Ręka Q9s - dobra izolacja preflop, dobry b/c flop. Tutaj w jego rangu nie widzę Khigh więc zazwyczaj mamy 6 dobrych outs. On tam może mieć 2x, 3x, niskie PP. Jeżeli wiesz, że on Ci tam cbetuje wszystkie streets w HU to masz tam easy x/c.

Tak, masz rację. Fatalnie zagrane te AA. Zaraz po rozdaniu jak je wstawiałem na boom to sam stwierdziłem że tam powinien być reise na flopie.
Po prostu po zachowaniu (czasie reakcji) byłem przekonany że gracz betujący blefuje.
Grałem bez huda akurat. I kompletnie zapomniałem o tamtych dwóch.
Nie chciałem z rzucić tych AA, ale bałem się inwestować :facepalm:
Wstawiłem, bo miałem niezły ubaw jak wszyscy trzej nagle zrobili czek na river a potem grzeczny fold na mojego beta.

Pazurrr Ja jestem ryba totalna ;)
Ja się cieszę jak znajdę czas żeby w spokoju przeczytać choć jeden artykuł pokerowy.
Ale jestem uparty i na pewno nie zrezygnuję.
No chyba że z mój challenge pokaże mi że to nie ma sensu.

Jak znajdziesz chwilkę, to wpadnij na mojego bloga. Dowiesz się czegoś więcej o mnie ;)
Tylko najlepiej po kielichu żebyś się nie denerwował, bo jeśli chodzi o pokera to wypisuję tam czasem straszne bzdury :facepalm:

Pozdrawiam Ciebie i wszystkich fixowców :fdrink
Trzymajcie się cieplutko bo zima idzie.
:milord:

Odpowiedz
Cytat
Pazurrr Autor wątku
Pazurrr

Hej!
Ideą tego wątku było, by było to miejsce na luźne gadki pokerowe i nie tylko. Miejsce spotkań ludzi łączących wspólna pasja - fix. A zrobił się tu ściek. Już jeden taki jest dla fiszy niemających pojęcia o pokerze i mindsecie - "złapałeś beadbeata... itd".
Tygrys, po pierwsze, PAZURRR, o czym dobrze wiesz. Po drugie, Tygrys, skoro po tylu latach nie potrafisz się wznieść ponad poziom osób wklejających w tamtym wątku, to dlaczego nie wklejasz tam? Albo na onecie? Albo nie założysz swojego bloga? Bo boisz się skonfrontowania z faktem, że Twoich do zrzygania nudnych biadoleń, jak to się nad Tobą soft pastwi nikt nie ma ochoty czytać? Kuźwa, my wszyscy mamy tak samo i nie po to tu wchodzimy, by czytać Twoje kurwowania. Wiele osób dawało Ci mniej bądź bardziej do zrozumienia, byś się ogarnął. Prawdę mówiąc, jak przeczytałem post hairysnake'a, to mi ciśnienie skoczyło. A nie po jednym kieliszku za dużo. Chłopak w szczerych intencjach |(ja również) odpowiedział, a Ty odpowiedziałeś szambem. Miałeś czas, by ochłonąć, ale nie stać Cię było na głupie przepraszam. Chudy, zgadzam się z tą definicja, w moim odczuciu jest to dokładnie to, co czyni z tym miejscem Tygrys.
Wiecie, była szansa, że udzielaliby się tu najlepsi w fixa. I sprawdźcie sobie - na początku tu zaglądali, i potem sp..rdolili. Oszczędzę detali, dlaczego.
Ok, ode mnie masz to między oczy. Tak, chciałbym, byś się wyniósł w pizdu ze swoim rynsztokowym biadoleniem. wyzwiskami do innych. Jeśli masz cokolwiek innego do powiedzenia, choćby o robieniu na drutach, to serdecznie zapraszam. Ale zacznij od przeproszenia hairysnake'a, bo wg mnie to byłoby w porządku. Mnie nie musisz. Niech będzie, że znów Pazurrr ten zły. Mam to gdzieś.

Odpowiedz
Cytat
jaromma

PAZURRR +1

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Pazur napisąłem z premedytacją , chciałem sprawdzić czy dalej masz z tym problem. Byłem jednym z nielicznych który od zawsze pisał Pazurrr.

Wielokrotnie już pisałem po co i dlaczego to wklejam . I często nikt nie miał z tym problemu.
No bo niby jaki? Nie chcesz nie czytaj , omijaj, nie reaguj. Sam kiedyś pisałem żeby było merytorycznie więcej , ale prawda jest taka że ni opłaca się nikomu z wyższych stawek pocić tutaj i to zrozumiałe. I tak można wiele wiele pisać. .................

Ogólnie więcej luzu bo to nie praca ( dla niektórych ) nie szkoła dla dzieciaków. Spinacie dupę i nie potraficie jednego człowieka traktować nawet przez pryzmat pajaca pokerowego. Pośmiej się , pożartuj.

Za bardzo poważni zrobiliście się, dlatego też wielu stąd uciekło , bo zaraz jakieś dziwne zjebki. Gramy na różnych poziomach wiedzy, nie wiedzy . NIe prosiłem tutaj o pomoc, także w czym rzecz.

Ok. Be ze mnie będzie profesjonalnie. Niech się stanie. :sdrink

Odpowiedz
Cytat
hairysnake

Tygrys .. tutaj nie chodzi o to czy ktoś traktuje Cię jak cyrkowego klauna, czy jak profesjonalnego gracza fix (ja osobiście nie chciałbym być traktowany jak klaun, ale mniejsza z tym). Jeżeli wklejasz rozdanie to jest to dla mnie zaproszenie do tego, aby o nim podyskutować, pokazać gdzie można było zagrać inaczej. Mam też nadzieję, że każdy kto jest lepszy ode mnie wytknie mi błędy w rozumowaniu. Nie wchodzę tutaj, żeby poczytać o maryście, melanżach itp, bo to nie to forum. Od tego są inne miejsca w sieci w stylu thenearestdealer.com (taki żart). Jeżeli ty rzucasz mięsem w ludzi, że wytknęli Ci "błąd" nie podając żadnych szczegółów rozdania, statystyk o przeciwnikach itd, itp. no to sorry. Od jutra ja mogę zacząć wklejać tutaj obrazki nagich lasek i do końca życia mi ich wystarczy (dobra nawet po 3 dziennie). To tak samo jak ty wklejasz rozdania. Ja mam takich od zajeb.... bo każdy reg, tag, fish, agro donk itp trafiają na mnie lepsze ręce od przeszło 14 (spradziłem) sesji. Nie biadolę, nie traktuję fix-cafe jako mojej grupy wsparcia bo od tego jest psychol .. og. Wrzucam tutaj ręce o których naprawdę chcę pogadać i one giną w nawale twoich wrzutek (za przeproszeniem) z dupy. Po prostu przestań się użalać bo i tak nikt już nie czyta tych wypocin. Ja w ramach mojego celu czytania ocen rozdań na forum przeczytałem i twoje i jakoś od dzisiaj zaprzestaję tego procederu. Chciałem dobrze wyszło jak zwykle :)

Ogólnie nie przejmuj się. Możesz dalej wklejać swoje rozdania, biadolić jakie to życie jest złe i myśleć, że poker to gra emocji. Problem w tym, że ty (jak zresztą wielu z nas .. ja również) nad swoimi nie panujesz i właśnie dlatego (jak wielu z nas) grasz spazy. Tylko inni ich tu nie wrzucają :)

No dobra może za bardzo pojechałem. W sumie mam swojego bloga i tam będę wrzucał rozdania. Każdy kto jest ciekawy mojej opinii zapraszam. Nie wyrzucę, każdą rękę przeanalizuję i powiem co o niej myślę. .. (zaznaczam) niekoniecznie będzie to poprawna analiza :)

Odpowiedz
Cytat
RubinPlayer

Panowie wybaczcie że zakłócam tą ciszę po burzy, ale kompletnie nie wiedziałem jak grać w tym rozdaniu:
http://www.boomplayer.com/pl/poker-hands/Boom/11242694_5DE54304BB

Pomożecie?

Odpowiedz
Cytat
venatici

Pierwsze co się rzuca w oczy to czemu grasz tylko z 9BB w stacku? PokerStars ma fajną opcję Auto-ReBuy. Ustaw ją sobie tak, żeby zawsze mieć przynajmniej 12BB.

Wydaje się ok, tylko betuj ten river bo tracisz value.

Jak tam challenge? Kiedy wskakujesz wyżej?

Odpowiedz
Cytat
hairysnake

Rubin ogólnie dobrze sobie zapamiętać gości, jakaś notka na to z czym może Ci zagrać donka :). Po jego check/call na turn już możesz być pewnym, że nie ma tam A więc na river masz tam easy value bet. Co prawda BB ciągnie się za wami w rozdaniu, ale on tutaj może mieć (jeśli jest słaby) jakieś PP, Qhigh. Notka i ciśniesz dalej.

Odpowiedz
Cytat
RubinPlayer

Po tym callu na river logika podpowiadała mi że raczej nic nie mają obaj.
Ale trochę się bałem, bo miałem już gości na tym limicie co robili cold call z fullem złapanym na flopie. :facepalm:
Czyli notki na fiszy :)

venatici ten brak autorebuya to z premedytacją. O tej godzinie to gram w pracy na netbooku. Miałem tego nie robić w trakcie wyzwania, ale z braku czasu musiałem to zrobić żeby popchnąć wyzwanie trochę do przodu.
Na początku i tak się nie ma statystyk, bo trzeba je dopiero nazbierać :)
Od 5 może 6 k rąk będę kończył każdy etap już tylko w domu.
W pracy wolę dobierać żetony ręcznie. Taki hamulec bezpieczeństwa ;)
Wyzwanie:
Projekt "HUSARIA".

Odpowiedz
Cytat
venatici

Mała rada, nie graj na siłę, byleby rozegrać x rozdań, nie graj też wtedy, kiedy nie możesz się w 100% skupić na grze i tylko grze.

Obejrzyj sobie filmik Kilka rad dla bankrolla miłych. Ja na przykład raz na kilka miesięcy wracam do tej produkcji Pazurrra bo jest ona kopalnią wiedzy!

Odpowiedz
Cytat
hairysnake

W tym rozdanku po prostu tracisz value od kłinów i jak widać może jakiś poket par które Cię może jeszcze sprawdzą na river.

Odpowiedz
Cytat
RubinPlayer

W tym rozdanku po prostu tracisz value od kłinów i jak widać może jakiś poket par które Cię może jeszcze sprawdzą na river.

Wielkie dzięki :fdrink
Wszystkie Wasze rady zapamiętuje lub nawet zapisuję i jestem bardzo wdzięczny.

venatici Dzięki za link do filmu. Nie widziałem go wcześniej w spisie. Musiał mi umknąć jak przeglądałem produkcje dla fixa.
Co do optymalnych warunków gry to problem polega na tym, że w moim przypadku mam wybór. Albo zrobię wyjątki. Albo całkiem zrezygnuję z gry.
Więc szukam kompromisów.
Dopóki gram tak nisko że poziom graczy pozwala na takie odstępstwa to je stosuje.
W pracy gram tylko wtedy kiedy charakter prac na budowie mi na to pozwala.
Gram jeden stolik. Kiedy robi się zamieszanie, przerywam. Kiedy widzę że odstawiam popelinę, przerywam.
Kiedy mam przerwę to czasem odpalę drugi.
Jakbym grał tylko w domu to te 10k rąk rozgrywałbym chyba z rok. Albo musiałbym czekać do Grudnia, lub do zakończenia budowy i zimowego bezrobocia. Zależy co pierwsze by nastąpiło.
Artykuły też czytam ostatnio tylko w pracy.
Robię to co zasugerował mi ultrac czyli próbuję rozciągnąć jeszcze trochę moją dobę.
Co ciekawe. Ostatnie parę dni grałem lepiej w pracy niż w weekend w domu na stacjonarce, dużym monitorze i hudzie :rolleyes:
Za jedno rozdanie jakie odwaliłem w weekend w domu to za karę powinienem zrobić 20 karnych rundek na moje stanowisko pracy i na dół z powrotem :facepalm:

Odpowiedz
Cytat