Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
16 K Posty
232 Użytkownicy
52 Reakcje
686.3 K Wyświetlenia
hairysnake

Napisane przez RubinPlayer

Napisane przez Pazurrr
Rubin - nie zgadzam się z hairy. Pierwsza ręka - vnh. Preflop czasem raise lepszy. Flop ok, jeśli masz reada.
Pozdro

Nie dostałem opierdzielu od Pazurrra
:happy:

Tylko już się pogubiłem która jest która ręka bo hairy w odwrotnej kolejności opisał.
Chodzi Ci Pazurrr o 64s że flop ok?

Pazurrr piszesz o tym hand'ie 64s ? Napisz coś więcej. Z chęcią się douczę.

Odpowiedz
Cytat
hairysnake

Rubin ręka (AA) dlaczego nie raise na tym flop ?

Ręka Q9s - dobra izolacja preflop, dobry b/c flop. Tutaj w jego rangu nie widzę Khigh więc zazwyczaj mamy 6 dobrych outs. On tam może mieć 2x, 3x, niskie PP. Jeżeli wiesz, że on Ci tam cbetuje wszystkie streets w HU to masz tam easy x/c.

Odpowiedz
Cytat
Pazurrr Autor wątku
Pazurrr

Napisane przez Pazurrr
Rubin - nie zgadzam się z hairy. Pierwsza ręka - vnh. Preflop czasem raise lepszy. Flop ok, jeśli masz reada.
Pozdro

Nie dostałem opierdzielu od Pazurrra
:happy:

Tylko już się pogubiłem która jest która ręka bo hairy w odwrotnej kolejności opisał.
Chodzi Ci Pazurrr o 64s że flop ok?

Dokładnie, 64s. Wywalać to po dwóch limperach, to grzech! Zwłaszcza na mikrolimitach specyfika większości gierek jest taka, że często takie ręce będą bardziej dochodowe, niż nagminnie łamane JJ+.
Tylko nie grać automatem. Czasem lepszy będzie raise/3bet, a czasem call/coldcall. Czy jedno, czy drugie, to planujesz postflop. Chcesz mieć dużo osób w puli i kosmiczne io, grasz call. Jeśli sądzisz, że presja ma sens i jest spora szansa, że zgarniesz pulę przed showdown, grasz raise/3bet.
Jeśli na flopie miałeś reada, że gościu podbije również nietrafione oc, to bet absolutnie najlepszym zagraniem.

Odpowiedz
Cytat
hairysnake

Napisane przez tigerek73
3 strzały pod rząd.

Poker Stars, $0.50/$1 Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

Preflop: Hero is BB with Q K
UTG raises, 4 folds, Hero calls

Flop: (4.5 SB) 8 8 Q (2 players)
Hero checks, UTG bets, Hero calls

Turn: (3.3 BB) K (2 players)
Hero checks, UTG bets, Hero raises, UTG 3-bets, Hero caps, UTG calls

Jak dla mnie tygrys na tym turn już nie masz CAP. Jeżeli tutaj dostajesz 3bet to w jego range jest taki jak dla mnie QQ+,88,AKs. No chyba, że masz maniaka i zagra Ci taki spaz.

Odpowiedz
Cytat
Pazurrr Autor wątku
Pazurrr

Witam Was kochani fixowcy :)

Mam problem z tym rozdankiem:
http://www.boomplayer.com/pl/poker-hands/Boom/11198240_12C41DC063

Co prawda wygrałem, ale czy wszystko było zgodnie ze sztuką?
I jeszcze może to:
http://www.boomplayer.com/pl/poker-hands/Boom/11198260_0CC921FA57

I przepraszam za oskubanie w obu przypadkach moich drogich rodaków co siedzieli po mojej prawej i lewej :D

No to dla równowagi opierdziel za drugie rozdanie. Po zagraniu preflop nawet nie interesowało mnie, co potem.
Kurcze, trochę już grasz pokera, więc powinieneś się wstydzić w ogóle coś takiego tu wklejać. Kurcze, serio, ale trochę już się w fixa bawisz, to wiesz co, jakbym u kogoś, kogo trenowałem zobaczył coś takiego, to oddałbym mu kasę za treningi i poradziłbym zająć się czymś innym i nie tracić czasu na pokera. Normalnie WSTYD!

Odpowiedz
Cytat
Pazurrr Autor wątku
Pazurrr

Napisane przez hairysnake

Napisane przez tigerek73
3 strzały pod rząd.

Poker Stars, $0.50/$1 Limit Hold'em Cash, 6 Players

Preflop: Hero is BB with Q K
UTG raises, 4 folds, Hero calls

Flop: (4.5 SB) 8 8 Q (2 players)
Hero checks, UTG bets, Hero calls

Turn: (3.3 BB) K (2 players)
Hero checks, UTG bets, Hero raises, UTG 3-bets, Hero caps, UTG calls

Jak dla mnie tygrys na tym turn już nie masz CAP. Jeżeli tutaj dostajesz 3bet to w jego range jest taki jak dla mnie QQ+,88,AKs. No chyba, że masz maniaka i zagra Ci taki spaz.

Jeśli to lag, to jeszcze 87s - Q8s+, A8. Zresztą co tu gadać - nie więcej, niż 3 sekundy wystarczy, by pomyśleć, z czym się tu jeszcze prowadzi, i okazuje się, że cap zagrany, gdy jesteśmy głęboko w d...
Sorry Tygrysku, ale bardzo słabiutki ten pokerek w tym rozdaniu... Dowodzi, że dokładnie 0% myślenia było w tym rozdaniu tylko napalanie się na ładne obrazki :P

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Teraz to mnie wkurwiłeś , huja wiesz co ja mam za ready . I co to za gracz . Easy , EEAAASYYYYYYYYYYYYYY KUrwa CAPPPPPPPPPPPPPP.

Ogarnijcie się , sami napierdzielacie 3bety , capy w sytuacjach gorszych i nikt wam nie pierdoli głupot. Bo widocznie akcja tego wymagała. Oczywiście ja zawsze kurwa źle odczytam ready. Kuźwa bije mnie AA KK QQ a reszta 70-80% napierdalam ja.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Uzupełniając. Na Turn vs jego range mam 80-20. A po akcji na turn z JJ widać że gość ( nie pierwszyzna ) odpierdziela jaja blefując i to widziałem wcześniej wielkokrotnie bo tłukę się z nim od rana. ;)

Bez urazy. :sdrink

Odpowiedz
Cytat
venatici

Tygrys wyluzuj, jeżeli miałeś ready to dobrze! :nh

Jakiś czas nie grałem fixa i teraz sobie analizuję spoty i doszedłem do takiego oto tutaj, który uważam, że słabo rozegrany, no ale wrzucam razem z propozycją innego rozegrania :)

Poker Stars, $0.50/$1 Limit Hold'em Cash, 5 Players

Preflop: Hero is BB with 8 J
MP raises, CO folds, BTN calls, SB folds, Hero calls

Flop: (6.5 SB) 8 7 9 (3 players)
Hero checks, MP bets, BTN folds, Hero raises, MP 3-bets, Hero calls

Turn: (6.3 BB) T (2 players)
Hero checks, MP checks

River: (6.3 BB) 8 (2 players)
Hero bets, MP calls

Koleś ma otwarcie z UTG 21% i WTS 37%, cbet T 50%
Co powiecie na zagranie x/c F i donk turn na 2 :spade:, 3 :spade:, 4 :spade:, 5 :spade:, (6 byłaby tutaj też ciekawa), Jx, Tx, 8x. i przy jego callu na turn kontynuacja na river?

Daje to (bez 6) jakieś 16 kart na które donkuję z czego 9 to value ( w przypadku braku jego agresji po donku widzę się tutaj praktycznie w 100% z przodu w przypadku gdy mi spadnie któraś z tych 9 kart - 8, J, T), a kontynuując na river (na bricki + wszystkie ulepszające mnie karty) z blefami wyrzucam go dostatecznie często, żeby to było dochodowe.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Wiesz nigdy nie mam readów , raisuje bo lubie. :D

Odpowiedz
Cytat
Pazurrr Autor wątku
Pazurrr

hehe, Tygrysku, bajki, to se w przedszkolu opowiadaj. Taaak, oczywiście, miałeś w jego range JJ na bazie readów, że z 3 parą bez outów wali 3bety na turn.
No ok, jeśli nawet, to i tak z tymi JJ dalej byłeś w d.pie, a jeśli nawet jakieś JJ tu Ci ratowało tyłek, to tym bardziej miałeś call, a nie cap, by ryzykować wywalenie ręki, która zwiększa sens Twojej dalszej obecności w tym rozdaniu. Serio nie widzisz, jakiego kiepskiego pokerka nam tu pokazałeś??
A jeśli tu policzyłeś 80-20 dla siebie, to nie dziwi mnie, że poker zamiast frajdy wzbudza u Ciebie tyle frustracji. I wiesz co, Tygrysku, akurat kurwowanie z Twojej strony totalnie nie pasuje do Twojego image, nie spowoduje, że będziesz mieć więcej racji, a już na pewno nie da Ci żadnej korzyści. Kurcze, po cholerę w ogóle marnuję swój czas...
Ok, mnie to i tak lata, idę na wódkę. Siema! :)

Odpowiedz
Cytat
psychoreaper

Napisane przez Pazurrr
idę na wódkę.

Znów?

Odpowiedz
Cytat
RubinPlayer

Napisane przez psychoreaper

Napisane przez Pazurrr
idę na wódkę.

Znów?

No jak się biedny Pazurrr na ogląda takich rozdań jak moje czy inne tu wstawiane, to jak ma nie pić potem :D :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Napisane przez Pazurrr
hehe, Tygrysku, bajki, to se w przedszkolu opowiadaj. Taaak, oczywiście, miałeś w jego range JJ na bazie readów, że z 3 parą bez outów wali 3bety na turn.
No ok, jeśli nawet, to i tak z tymi JJ dalej byłeś w d.pie, a jeśli nawet jakieś JJ tu Ci ratowało tyłek, to tym bardziej miałeś call, a nie cap, by ryzykować wywalenie ręki, która zwiększa sens Twojej dalszej obecności w tym rozdaniu. Serio nie widzisz, jakiego kiepskiego pokerka nam tu pokazałeś??
A jeśli tu policzyłeś 80-20 dla siebie, to nie dziwi mnie, że poker zamiast frajdy wzbudza u Ciebie tyle frustracji. I wiesz co, Tygrysku, akurat kurwowanie z Twojej strony totalnie nie pasuje do Twojego image, nie spowoduje, że będziesz mieć więcej racji, a już na pewno nie da Ci żadnej korzyści. Kurcze, po cholerę w ogóle marnuję swój czas...
Ok, mnie to i tak lata, idę na wódkę. Siema! :)

Nie czytasz co piszę . Gość gra wariacko na Turn i do tego mega blefuje. Jego OR UTG to 10%. Mało tego przy trafionym układnie gra slowpley , jak nie gra cb to odpuszcza T ,żeby zaatakować na River. No ale jak zwykle wiecie lepiej . To znowu ja zagrałem źle a on dobrze i za to ukarał mnie soft. :facepalm:

Tak po za tym , to dzisiaj zagrałem najwięcej rąk 2500 ( na + :P)od chyba 3lat na limicie 0,5. Także powoli się oswajam . I se napierdzielam jak mi się podoba. Pozdro.

Zobacz se Pazurrr na blog Kolarza i Belika , tam będziesz miał większe pole do popisu, bo tam tylko gra na podstawie readów.

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Napisane przez venatici

Koleś ma otwarcie z UTG 21% i WTS 37%, cbet T 50%
Co powiecie na zagranie x/c F i donk turn na 2 :spade:, 3 :spade:, 4 :spade:, 5 :spade:, (6 byłaby tutaj też ciekawa), Jx, Tx, 8x. i przy jego callu na turn kontynuacja na river?

Imo słaby pomysł. Flop grany ok, z tym że musisz leadowć na mikro takie turny bo będziesz tracił value.

Odpowiedz
Cytat
Pazurrr Autor wątku
Pazurrr

Napisane przez tigerek73

Zobacz se Pazurrr na blog Kolarza i Belika , tam będziesz miał większe pole do popisu, bo tam tylko gra na podstawie readów.

Hehehe, nie ma to, jak se zdrowo pośmiać na kacu. Akurat wkrótce kolejna sesyjka robocza z Belikiem, to mu to przekażę. A niech się chłopak dowie czegoś nowego o swojej grze, może mu się to przyda, buehehehe :D

@venatici
fajnie, że pokazałeś cbet turn, bo jest zdecydowanie za niski. Podejrzewam, że będzie również wysoki raise flop? W takim razie ten gość bardzo lubi free card raisy.
Są możliwe dwie kontrgry na takiego gościa - luźniejszy cap na flopie (w tym semiblefy) oraz call flop donk turn. Część z kart, które pokazałęś są ok na donka, część nie. Sam dojdziesz, które, jeśli się zastanowisz nad zakresem. Pzdr

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Opacznie rozumujesz mnie. Tam wklejki są często niezrozumiałe bez opisu dokładnego przeciwnika.

Ty wiesz więcej ja mniej, nie ma co ciągnąć tematu. ;)

Odpowiedz
Cytat
venatici

Dzięki Chudy & Pazurrr :fdrink :sdrink :fdrink :sdrink :fdrink :sdrink

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Jebany reg kurwa.

Poker Stars, $0.50/$1 Limit Hold'em Cash, 5 Players

Preflop: Hero is BB with 3 3
MP folds, CO raises, 2 folds, Hero calls

Flop: (4.5 SB) 7 3 4 (2 players)
Hero checks, CO bets, Hero raises, CO 3-bets, Hero caps, CO calls

Turn: (6.3 BB) 5 (2 players)
Hero bets, CO calls

River: (8.3 BB) 2 (2 players)
Hero checks, CO bets, Hero calls

Results: 10.3 BB pot (0.4 BB rake)
Final Board: 7 3 4 5 2
Hero mucked 3 3 and lost (-5 BB net)
CO showed T 8 and won 9.9 BB (4.9 BB net)

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Kurwią mnie na maxa dzisiaj.

Odpowiedz
Cytat