Znów wyrwę się do odpowiedzi niepytany. Dawno temu, gdy się jeszcze starałem czegoś nauczyć i męczyłem trenerów setkami rozdań, założyłem sobie folder, do którego wklejałem błędnie rozegrane rozdania wraz z tłumaczeniem trenera. Następnie grając starałem się wyłapywać te spoty, w których wcześniej popełniałem błędy i znów wrzucałem rękę pytając czy teraz jest OK. Co jakiś czas zaglądałem do folderu z błędami i mało-wiele utrwaliło mi się czego nie należy grać.
Na ten czas i na mój skill/stawki jakoś ta gra wygląda(są $), ale jest mnóstwo niedomówień i tona błędów. Nie jestem happy z tego powodu. Zastanawiałem się czy nie wybrać sobie 2-3 zagadnień (np gra na flopie -- rekcja na Db , reakcja na przebicia, plan na cb przeciwnika[vln , rip ] ). I wrzucać to do oceny i potem do worda w jedno miejsce dane zagadnienie i powtarzać sobie. Aż do stwierdzenia że na razie gra w tych spotach polepszyła się i zacząć nowy etap . Tak by po zakończeniu etapów znowu od nowa go przejść cały cykł.
♠_thumbsup:
Ja tak robię od niedawna. Ostatnio wrzucałem np. prawie same rozdania z SB w których jakaś większa akcja była.
Zobaczymy jak wpłynie to moją grę na SB/bez pozycji.
Można i tak - że na jakiś typ villaina, konkretne zagadnienie postflop.
Myślę że to dobry pomysł. Ale ja się nie znam
UP szpaq
Ciężko mi jest napisać coś sensownego, bo ja nigdy nie miałem problemu z tym jako tako. Dla mnie było dobre z uporem osła kwestionować każdą niemal ocenę swojego czasu i na sam koniec jeszcze wrzucić na HE jak miałem wątpliwości i bywało tak, że nawet tam nie przekonali mnie w 100 % i przez to pamiętam ręce sprzed dwóch lat tak jak Galfond (tekstura, dynamika i sizingi
)
Może. Spróbuj grać każę rozdanie jakbyś rozgrywał je pierwszy raz. Wbrew pozorom to dość trudne by się do tego zmusić. Poker to nie medycyna, materiału teoretycznego nie ma znowuż aż tak dużo i dość prosto to ogarnąć, a mając dobre podstawy teoretyczne i eliminując przy tym automatyzacja myślę, że nie będziesz potrzebował obrazu setek rozdań i schematów ich rozegrania.
Ja mam gorszy dla mnie pomysł, ale bardziej sprawiedliwy ( czasami znajdujemy sami błędy lecz jest tak wstydliwy że nie pokzujemy i przez to nie utrwalamy ) zastanawiam się nad wrzucaniem 10 największych wtop dnia.
Napisane przez chudyand1
Spróbuj grać każę rozdanie jakbyś rozgrywał je pierwszy raz. Wbrew pozorom to dość trudne by się do tego zmusić.
♠_thumbsup: ♠_thumbsup: ♠_thumbsup:
To jest akurat IMHO świetna rada - niezależnie od granych stawek i stażu pokerowego.
Napisane przez tigerek73
Ja mam gorszy dla mnie pomysł, ale bardziej sprawiedliwy ( czasami znajdujemy sami błędy lecz jest tak wstydliwy że nie pokzujemy i przez to nie utrwalamy ) zastanawiam się nad wrzucaniem 10 największych wtop dnia.
Ty weź lepiej za dużo nie myśl, tylko wrzucaj każde rozegrane rozdanie do oceny. Ja miałem spór z każdym oceniającym sędzią i prawdę mówiąc sytuacje w których racji nie miałem a upierałem się, że jednak mam wiele mnie nauczyły. U ciebie wrzucenie 1-2 rozdań nie pomoże. Mało i pewnie wrzucenie 200 mało zmieni. Jednak jeżeli będziesz wrzucał systematycznie to na pewno będzie to dla ciebie w longtermie na +.
Starsy zamroziły mi moje środki.
FML
JA IM TYLE RAKE'U NABIŁEM za TE 50$ od POKERSTRATEGY CO DOSTAŁEM'
i TAK MI SIE DZIADY ODWDZIĘCZAJĄ
Napisane przez Rantrave
Starsy zamroziły mi moje środki.FML
WTF? Czym to argumentują?
Hm. ja zleciłem wypłatę wczoraj o 13 i do tej pory nie doszło, a z reguły dochodziło w przeciągu godziny, więc może coś jest na rzeczy. Może to koniec świata ???
Trzeba dokumenty przesłać do supportu. np. skan dowodu osobistego czy paszportu i wyciąg z banku gdzie widoczny jest Twój adres (ew. r-k za prąd itp).
Nie mogę znaleźć tego po ang. Powinieneś dostać info na meila.
Napisane przez psychoreaper
Napisane przez Rantrave
Starsy zamroziły mi moje środki.FML
WTF? Czym to argumentują?
Za dużo kasy wypłacam :D, ale to chyba dobry znak jak jestem pokerzystą? Że za dużo wypłacam a nie wpłacam?
Napisane przez chudyand1
Napisane przez tigerek73
Ja mam gorszy dla mnie pomysł, ale bardziej sprawiedliwy ( czasami znajdujemy sami błędy lecz jest tak wstydliwy że nie pokzujemy i przez to nie utrwalamy ) zastanawiam się nad wrzucaniem 10 największych wtop dnia.Ty weź lepiej za dużo nie myśl, tylko wrzucaj każde rozegrane rozdanie do oceny. Ja miałem spór z każdym oceniającym sędzią i prawdę mówiąc sytuacje w których racji nie miałem a upierałem się, że jednak mam wiele mnie nauczyły. U ciebie wrzucenie 1-2 rozdań nie pomoże. Mało i pewnie wrzucenie 200 mało zmieni. Jednak jeżeli będziesz wrzucał systematycznie to na pewno będzie to dla ciebie w longtermie na +.
Jest limit 10 dziennie. ♠_p:
Orzel czy reszka jeden ... Imo przy twoim zaprasi/lub oporze na wiedze wynik zblizony do chudego jest nei mozliwy bo jestes 3x slabszy od niego.
Wyglada to tak, ze bronia cie wyniki na rushu lub badrun zarazem bo:
- jak masz rush to sie zblizasz do longruna innych a gdy masz down to uwazasz sie za pechowca
- innych opcji brak
mysl com chcesz bo marazm tez jest fajnie czytac tym co sie chce a nie wychodzi narazie
1. Orzeł czy reszka to tylko uproszczony obraz naszej gry. Bardziej możliwe bym go zobrazował na 3 piłkach zielona, czerwona i biała ( czyt. b/e ).
2. Zbliżenie się do chudego to jeszcze nie koniec drogi , wyrównanie mu to dopiero coś i ja znam swoją wartość i nie musisz znowu pisać o tym co ja napisałem wcześniej. Nigdy nie napisałem że jestem zajebisty, ani lepszy czy równy jemu. Jego przykład podałem jako dobry przeciwstawny przykład gracza.
3. Czy ty też zawsze podczas badruna masz etap złej gry , nigdy nie ma pecha?
4.Do jednej rzeczy nikt mnie nie przekona że zjazd w 11k hands 600BB to tylko wynik złej gry. Niemożliwe bo odchyłka za duża.
5. Idę poczytać i trochę pograć. ♠_thumbsup:
Przysięgam że nie ogarniam syfu , za każdym razem pozytywnie się nastawiam , ale nie wykończą cię , kurwa wykończą. Znowu 60BB w plecy. NIEPOJĘTE. Ile czasu to może trwaćććććć.
Idiota. Zacząłem sesje.
1.Rozdanko. Już by go nie było. Ale fisz fajna rzecz na stole. Tu jeszcze był unkiem .
Spoiler
Poker Stars, $0.25/$0.50 Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.
Preflop: Hero is BB with K
A![]()
UTG raises, MP folds, CO 3-bets, 2 folds, Hero caps, UTG calls, CO calls
Flop: (12.4 SB) 4
A
8
(3 players)
Hero bets, UTG raises, CO folds, Hero 3-bets, UTG calls and is all-in
Turn: (8.7 BB) 2
(2 players, 1 is all-in)
River: (8.7 BB) 5
(2 players, 1 is all-in)
Results: 8.7 BB pot (0.3 BB rake)
Final Board: 4
A
8
2
5
CO mucked and lost (-2 BB net)
Hero showed K
A
and lost (-3.3 BB net)
UTG showed 3
A
and won 8.4 BB (5.1 BB net)
2. Rozdanko.
Spoiler
Preflop: Hero is BB with J
T![]()
UTG calls, MP folds, CO raises, 2 folds, Hero calls, UTG calls
Flop: (6.4 SB) 5
T
5
(3 players)
Hero checks, UTG bets, CO calls, Hero calls
Turn: (4.7 BB) 3
(3 players)
Hero checks, UTG bets, CO calls, Hero raises, UTG 3-bets, CO folds, Hero calls
River: (11.7 BB) 2
(2 players)
Hero checks, UTG bets, Hero calls
Results: 13.7 BB pot (0.3 BB rake)
Final Board: 5
T
5
3
2
Hero mucked J
T
and lost (-5.5 BB net)
UTG showed 5
9
and won 13.4 BB (7.9 BB net)
Ale chyba wiesz, ze w drugim rozdaniu zagrales ze i straciles wiecej niz powinienes? Jesli takich handow masz ze 2 na 100 to sam sobie policz dalej.
3. Rozdanko . Tu zagrał dobrze i z 0 ma już 15$.
Preflop: Hero is BTN with A
8![]()
UTG raises, 2 folds, Hero 3-bets, SB caps, BB folds, UTG calls, Hero calls
Flop: (13 SB) 5
7
4
(3 players)
SB bets, UTG calls, Hero raises, SB 3-bets, UTG folds, Hero caps, SB calls
Turn: (11 BB) 5
(2 players)
SB bets, Hero calls
River: (13 BB) 8
(2 players)
SB bets, Hero calls
Results: 15 BB pot (0.3 BB rake)
Final Board: 5
7
4
5
8
Hero mucked A
8
and lost (-6 BB net)
SB showed T
T
and won 14.7 BB (8.7 BB net)
4. Jednocześnie na drugim stoliku inny pacjent.
Spoiler
Poker Stars, $0.25/$0.50 Limit Hold'em Cash, 3 Players
Preflop: Hero is SB with Q
Q![]()
BTN folds, Hero raises, BB calls
Flop: (4 SB) A
T
Q
(2 players)
Hero bets, BB calls
Turn: (3 BB) 9
(2 players)
Hero bets, BB raises, Hero 3-bets, BB calls
River: (9 BB) 2
(2 players)
Hero bets, BB raises, Hero calls
Results: 13 BB pot (0.3 BB rake)
Final Board: A
T
Q
9
2
BB showed 8
T
and won 12.7 BB (6.2 BB net)
Hero mucked Q
Q
and lost (-6.5 BB net)
I tak za każdym razem zaczyna się sesja. Ta była króciutka 100h.