Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
16 K Posty
232 Użytkownicy
52 Reakcje
686.3 K Wyświetlenia
tigerek73

Napisane przez trzcinek
Ale chyba wiesz, ze w drugim rozdaniu zagrales ze i straciles wiecej niz powinienes? Jesli takich handow masz ze 2 na 100 to sam sobie policz dalej.

A dlaczego źle. CO to reg jeśli nie obudził się na T to byłem na 100% pewny że był za mną , a fisz Helloo może mieć wszystko.

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Napisane przez Rantrave
Starsy zamroziły mi moje środki.

FML

JA IM TYLE RAKE'U NABIŁEM za TE 50$ od POKERSTRATEGY CO DOSTAŁEM'

i TAK MI SIE DZIADY ODWDZIĘCZAJĄ

Łączę się w bólu mi zrobili to samo, właśnie się dowiedziałem

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Napisane przez tigerek73

a fisz Helloo może mieć wszystko.

Mistrzowski skill jeżeli chodzi o określenie rangu :ayfkm:

Raise flop no brainer top pair middle kicker to nie jest ręka z którą chcesz grać slow 3way

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Możliwe ze tak, widziałem się na prowadzeniu na flopie, chociaż nie wykluczam zagrania slow przez CO z QQ+, dlatego akurat tu pomyślałem źle o przeniesieniu akcji na T przy blankowej karcie. Ponadto wiedziałem że CO sprawdzi T z OC na kolejny bet fiszka, co daje mi dodatkowe value. No ale się przeliczyłem, straciłem więcej niż przy zagraniu rais flop, ale mogłem więcej zyskać przy rais T.

Odpowiedz
Cytat
klz03

Napisane przez tigerek73
Możliwe ze tak, widziałem się na prowadzeniu na flopie, chociaż nie wykluczam zagrania slow przez CO z QQ+, dlatego akurat tu pomyślałem źle o przeniesieniu akcji na T przy blankowej karcie. Ponadto wiedziałem że CO sprawdzi T z OC na kolejny bet fiszka, co daje mi dodatkowe value. No ale się przeliczyłem, straciłem więcej niż przy zagraniu rais flop, ale mogłem więcej zyskać przy rais T.

tylko ze czesciej stracisz, a rzadziej zyskasz. ogarnij w koncu to ev

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

ok. Dlaczego częściej tracę , boimy się tej 5.

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Boimy :pokerface: :club: :club: :club: :pokerface: przecież ci napisałem czemu powinieneś podbić flopa :fdrink

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

To po co raisujemy flopa. Tańsze podbicie. Rais flop call fisz , gramy bez pozycji bet Turn rais fisz i co wierzymy mu teraz w piątke , pasujemy. ????

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

To nie middle kicker to monster kicker , on nie ma żadnej silniejszej T w zakresie. Podbija ponad 30%.

Odpowiedz
Cytat
psychoreaper

Tu nie ma co kombinować. W artykułach z brązu chyba o tym jest: Silna ręka typu TP na flopie, grasz z 2 lub jednym przeciwnikiem - walisz c/r i calldown. Nie ma się nad czym zastanawiać.

Odpowiedz
Cytat
venatici

Czyli jak ktoś podbija ponad 30% to nie ma lepszej T w zakresie? Tylko gorszymi kartami gra?

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Podbija do 30% Gracz 70/30 .Przeważnie Tak , nie ma żadnej silniejszej Tx w jego zakresie. Przy 70VPIP nie ma też T2,3,4,5. Teoretycznie ma T9, T8,T7, T6.

Idę do pracy.

Odpowiedz
Cytat

oczywiście że popełniłeś błąd w 2 rozdzaniu, bo jeśli grasz c/r turn w 3 z tp na sparowanym boardzie i odwija Ci fisz limpujący to widać jak na dłoni że nie przewidziałeś u niego żadnej 5 w zakresie, a jest ich bardzo dużo. I nie dziw się że nie wygrywasz bo sobie obmyślisz plan na gorsze dychy a jak Ci się fiszka odwinie 3betem to nie wiesz co robić. Dlatego wymyślono standardowe linie gry. Myślisz że PFR rzeczywiście odpowiada za to co kolo 70/30 podbija? A zdziwisz się pewnie jeszcze bardziej jak Ci zagra OL na SB i calldown na każdym boardzie z AKs. Jak już tak fajnie chciałeś zarobić na gorszych dychach u fisza(których przez złożone matematyke i stale rosnącą entropie) jest dokładnie tyle samo co 5 to mogłeś grać tam c/r turn, tylko że w hu to raz, dwa musisz mieć backup plan na 3beta na turnie. A nie miałeś.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Fajnie się rozmawia na temat trafionej 5 jak się wie że ją ma. sprawdźcie sobie jak często odwijają donka fisze i jak często na sparowanym boardzie mają tripsa. 5-10% max. C/r w kazdej innej sytuacji ok.

Tutaj skupiłem się na CO ,wiedziałem że go nie wywalę c/r chyba ze fisz odpali 3beta. Założyłem ze fiszka nie ma 5, i tu mój błąd, ale powtarzam bardzo rzadko mają tripsa donkujac. CO sprawdzi T na kolejny bet fiszka i tu widziałem dodatkowe value. Cały sens mojego zagrania. Ponadto mam łatwą decyzje na T gdy obudzi się CO.

Jeśli nigdy nie odchodzimy od std to ok zapamiętam.Znowu coś se utrwale.

Odpowiedz
Cytat
klz03

Poker Stars $5/$10 Limit Hold'em - 5 players - View hand 2318763
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

Pre Flop: (1.4 SB) Hero is CO with Q :club: 3 :club:
1 fold, Hero raises, 2 folds, Mieses88 calls

Flop: (4.4 SB) K :heart: Q :heart: 7 :club: (2 players)
Mieses88 checks, Hero bets, Mieses88 raises, Hero calls

Turn: (4.2 BB) 4 :club: (2 players)
Mieses88 bets, Hero calls

River: (6.2 BB) 9 :heart: (2 players)
Mieses88 bets, Hero calls

Final Pot: 8.2 BB
Hero shows Q :club: 3 :club: (a pair of Queens)
Mieses88 shows 6 :club: 8 :club: (high card King)
Hero wins 7.954 BB
(Rake: $2.46)

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Po co otwierać to gówno. Mi by spadła 5 na river. :) I było by gadanie.

Odpowiedz
Cytat
klz03

Poker Stars $3/$6 Limit Hold'em - 6 players - View hand 2318778
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

Pre Flop: (1.333 SB) Hero is UTG with 5 :diamond: 4 :diamond:
Hero raises, 3 folds, Mieses88 3-bets, pallytje calls, Hero calls

Flop: (9 SB) 9 :heart: 6 :club: 7 :heart: (3 players)
Mieses88 bets, pallytje raises, Hero 3-bets, Mieses88 folds, pallytje calls

Turn: (8 BB) 2 :diamond: (2 players)
pallytje checks, Hero bets, pallytje calls

River: (10 BB) 7 :spade: (2 players)
pallytje checks, Hero bets, pallytje folds

Final Pot: 10 BB
Hero mucks 5 :diamond: 4 :diamond:
Hero wins 9.7 BB
(Rake: $1.80)

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Spadaj z rozdaniami z mojego bloga. :)

Zagrania spazz, ale wygrane także dobrze zagrane. Uważaj tylko na Ucho.

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Imo 54 postflop nie jest zagrane źle, w przeciwieństwie do K9:h :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat
klz03

Napisane przez chudyand1
Imo 54 postflop nie jest zagrane źle, w przeciwieństwie do K9:h :ayfkm:

no to k9 to call flop okej i na R to raczej bluff catch powinien isc niz x/r, bo on tam Qx nie wywali na pewno. ja liczylem ze nizsze pockety wywali, ale przeciez tego by nie betowal na R. Albo x/f na R.

Odpowiedz
Cytat