Tygrys .. załóż własny blog .. proszę ...
Piszesz w jego blogu i się nawet w tym ni orientujesz. sigh
Tygrys .. załóż własny blog .. proszę ...
Piszesz w jego blogu i się nawet w tym ni orientujesz. sigh
Napisane przez klz03
wiadomo, łyk zielonej i napierdalańsko 4betów preflop - to jest recepta mistrzów na sukces![]()
Dokładnie odwrotnie zero 4betow preflop
Napisane przez psychoreaper
Pewnie gdyby poker był moim źródłem zarobków to poważniej podszedłbym nie tylko do samej gry ale i całej otoczki z tym związanej. Pracując jednak od poniedziałku do piątku szkoda mi czasu na jakieś medytacje przed sesją. Mocna kawa, próba wykrzesania resztek koncentracji i jazda. Prawdę mówiąc to co reprezentuję pod względem higieny pracy pokerzysty to doskonały przykład czego nie należy robić. Granie będąc zmęczonym, grzebanie w internecie, rozmowy przez telefon i nie tylko...Obiecuję, że jak mnie wywalą z roboty i poker będzie miał mnie wyżywić, poprawię się w tej materii.
![]()
+1 :sdrink
Kolor lepszy od fulla. :nh
Poker Stars, $0.25/$0.50 Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.
Preflop: Hero is MP with T
A![]()
UTG folds, Hero raises, CO folds, BTN calls, SB folds, BB calls
Flop: (6.4 SB) 9
4
A
(3 players)
BB checks, Hero bets, BTN raises, BB folds, Hero calls
Turn: (5.2 BB) 6
(2 players)
Hero checks, BTN bets, Hero calls
River: (7.2 BB) 4
(2 players)
Hero checks, BTN checks
Results: 7.2 BB pot (0.3 BB rake)
Final Board: 9
4
A
6
4
Hero showed T
A
and lost (-3 BB net)
BTN showed 4
9
and won 6.9 BB (3.9 BB net)
Napisane przez ambitny
grabaz-od jakich stawek polecasz nie napierdalać 4betów?
Przeciwko graczom, którzy rozumieją co się dzieje gdy grasz 4bet i jak wygląda Twój range, ponieważ, taki 4bet powoduje, że oni mają łatwą gierkę.
Granie 4betow pre w hu potach nie ma sensu na nikogo kto ma cb flop 85+ czyli na 99% graczy
Od 0.02/0.04$
A serio to na każdych stawkach możesz z powodzeniem grac never cap w hu, tylko że na micro/low czesciej mierzysz sie z przeciwnikami z ktorymi byc moze zarabiasz wiecej w inny sposob (ale tam i tak nie ma wielkiego znaczenia co robisz :]) Za to upraszczanie (sobie) decyzji i strategii jest bardzo wazne i czesto niedoceniane imo.
Napisane przez Debilneucho
Granie 4betow pre w hu potach nie ma sensu na nikogo kto ma cb flop 85+ czyli na 99% graczy![]()
Na mikro/low gracze przeciwko 4betom grają bardziej prostolinijnie i bardziej szczerze, więc jest sens, jak to grabarz ujął -> uproszczenie sobie gierki.
Heh, no właśnie granie call za każdym razem to jest upraszczanie sobie decyzji i to miałem na myśli.
Napisane przez klz03
To ja zadam pytanie. Jak myślicie, dlaczego przez ostatnie kilka lat, przez stawki 2/4$ przeszło raptem tylko kilku graczy z PL ? Na jednej ręce można ich policzyć. Co blokuje? Co przeszkadza? Czego brakuje? Kto pierwszy nowy wbije na 5/T$?
Podstawowym faktorem jest rake. Rake nie jest li tylko narzędziem uzyskiwania dochodu przez room, ale także regulowania przepływu regów na wyższe stawki. Jest to naturalna bariera dla nadmiernego przepływu regów na wyższe stawki, gdzie fishy jest mniej. Taka jest specyfika fixa i przede wszystkim omahy, że gierek na wyższych stawkach jest mało, regów tam czyhajacych dużo. Jeśli pojawia się fish, zaraz rzuca się na niego stado bardzo dobrych regów i gierki szybko umierają. Nie ma pożytku z rega polującego na nielicznych fishy na high lub mid, ale może on nadal zajmować się trzepaniem raku na low.
Na omaszce rake jest kosmiczny, dochodzi do tego wariancja i nawet ci najzdolniejsi mają problem by przejśc low, nawet mikro staje się dla zdolnych początkujących niezła szkołą pokory.
Drabinka awansu na high jest nadal możłiwa do przebycia, ale są w stanie tego dokonać tylko najlepsi z odpowiednimi predyspozycjami i zaangażowaniem.
4bety BU vs SB to można napierdalać aż miło. Taki SirRomanov czy MyLady to się składają jak złoto jak im walę czwarty zakład z gównem
Napisane przez kwintoo
Napisane przez klz03
To ja zadam pytanie. Jak myślicie, dlaczego przez ostatnie kilka lat, przez stawki 2/4$ przeszło raptem tylko kilku graczy z PL ? Na jednej ręce można ich policzyć. Co blokuje? Co przeszkadza? Czego brakuje? Kto pierwszy nowy wbije na 5/T$?Podstawowym faktorem jest rake. Rake nie jest li tylko narzędziem uzyskiwania dochodu przez room, ale także regulowania przepływu regów na wyższe stawki. Jest to naturalna bariera dla nadmiernego przepływu regów na wyższe stawki, gdzie fishy jest mniej. Taka jest specyfika fixa i przede wszystkim omahy, że gierek na wyższych stawkach jest mało, regów tam czyhajacych dużo. Jeśli pojawia się fish, zaraz rzuca się na niego stado bardzo dobrych regów i gierki szybko umierają. Nie ma pożytku z rega polującego na nielicznych fishy na high lub mid, ale może on nadal zajmować się trzepaniem raku na low.
Na omaszce rake jest kosmiczny, dochodzi do tego wariancja i nawet ci najzdolniejsi mają problem by przejśc low, nawet mikro staje się dla zdolnych początkujących niezła szkołą pokory.
Drabinka awansu na high jest nadal możłiwa do przebycia, ale są w stanie tego dokonać tylko najlepsi z odpowiednimi predyspozycjami i zaangażowaniem.
BR na wyższy limit można zbudować nawet na 1/2, 0,5/1, 0,5/0,25 gdzie rake Cię tak nie gniecie i masz jakiś fajny WR.
Napisane przez klz03
4bety BU vs SB to można napierdalać aż miło. Taki SirRomanov czy MyLady to się składają jak złoto jak im walę czwarty zakład z gównem
Ale to jak z każdym innym leak'iem u przeciwnika. Myślący gracz dość szybko się połapie, że ten nasz 4bet to za dużo siły w sobie nie ma i się dostosuje.
Teraz z innej beczki bo to zostało wspomniane na forum. Co sądzicie o balansowaniu gry na stawkach od 0.5/1 do 2/4. Jest ważne, czy nie odgrywa kompletnie żadnej roli ? Nie chodzi mi tutaj o balansowanie vs słaby gracz, ale vs przeciwnicy z sensownymi statystykami. Większość gra pod rake i tylko zajmuje się wciskaniem przycisków na dużej ilości stołów symultanicznie, czy raczej analizują grę przeciwnika i zwracają na to uwagę ? Od jakich stawek balansowanie staje się ważnym aspektem gry ? No i jeszcze jedno, czy zwracacie na to uwagę ?
balansujesz już jak grasz x/r na F z flushdrawem albo z monsterem. Chodzi o to, żeby w ten sam sposób rozgrywać różne kategorie rąk. Są linie, które stosuje się tak rzadko, że mieć je zbalansowane na niskich stawkach nie jest zbytnio ważne, bo nikt tego nie zauważy. W ogóle, to nie przeceniajcie regsów z low stakes i ich zdolności do adaptowania. Zobaczcie ile grają stołów. Jak ktoś cyka na 5-8-10 stołach to nie ma bata żeby był w stanie przeczytać notki, obczaić statsy i zastanowić sie, jak Was może wyprowadzić w pole - on po prostu klika to co ma.
Dostałem od dyrka propozycję dodatkowej pracy popołudniami w innej szkole.
Odmówiłem bo popołudniami gram w pokera.
♠_o:
PokerStars - $0.50/$1 (6 max) - Holdem - 5 players
Hand converted by PokerTracker 3
UTG: $12.00
CO: $33.42
BTN: $15.00
SB: $56.90
Hero (BB): $26.07
SB posts SB $0.25, Hero posts BB $0.50
Pre Flop: ($0.75) Hero has 9♠ 8♥
fold, fold, BTN raises to $1.00, SB calls $0.75, Hero calls $0.50
Flop: ($3.00, 3 players) 9♦ 8♠ 7♣
SB checks, Hero checks, BTN bets $0.50, SB calls $0.50, Hero raises to $1.00, BTN calls $0.50, SB calls $0.50
Turn: ($6.00, 3 players) 3♠
SB checks, Hero bets $1.00, BTN calls $1.00, SB calls $1.00
River: ($9.00, 3 players) A♠
SB checks, Hero checks, BTN bets $1.00, fold, Hero raises to $2.00, BTN raises to $3.00, Hero calls $1.00
BTN shows 5♠ K♠ (Flush, Ace High) (Pre 58%, Flop 20%, Turn 25%)
Hero mucks 9♠ 8♥ (Two Pair, Nines and Eights) (Pre 42%, Flop 80%, Turn 75%)
BTN wins $14.60