Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
16 K Posty
232 Użytkownicy
52 Reakcje
686.2 K Wyświetlenia
tigerek73

CZas wrócić do tabletek ziołowych. :D

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Betujesz i sie modlisz i tak Salwa Regina, non top , not top to samo,mało tego jeszcze mnie napierdala.

Poker Stars, $0.25/$0.50 Limit Hold'em Cash, 5 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

Preflop: Hero is SB with 8 8
2 folds, BTN raises, Hero 3-bets, BB calls, BTN calls

Flop: (9 SB) 7 2 5 (3 players)
Hero bets, BB calls, BTN calls

Turn: (6 BB) 2 (3 players)
Hero bets, BB calls, BTN folds

River: (8 BB) 9 (2 players)
Hero bets, BB raises, Hero calls

Results: 12 BB pot (0.3 BB rake)
Final Board: 7 2 5 2 9
Hero mucked 8 8 and lost (-5 BB net)
BB showed 8 9 and won 11.7 BB (6.7 BB net)

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Coś mnie czesi zaczęli oglądać, chcą mnie skubać pepicki. krasicek i Necromadx.

Odpowiedz
Cytat
hairysnake

Tygrys .. załóż własny blog .. proszę ...
Panowie i Panie tak się zastanawiałem dzisiaj rano nad sensem istnienia fix-cafe. Ostatnio starszna tutaj nuda i monotonia zapanowała. To jest raczej tygrys-cafe .. jak komuś uda się wcisnąć pomiędzy posty zwierzaka to ma szczęście ;)

Co wy na to aby pogadać tutaj o strategii / liniach / przeciwnikach / książkach / filmach / najlepszych graczach fixa / powstwiać linki do dobrych produkcji i artykułów / pomarudzić trochę na soft / podpowiedzieć jakie narzędzia są fajne podczas gry / jak analizować spoty / z kim grać z kim nie grać / itd., itp. Poudzielajmy się trochę kosztem naszego prywatnego czasu bo temu wątkowi grozi tygrysi monopol ;)

To może teraz zadam wyciągające pytanie. Ostatnio na blogu Chudego pojawił się post dotyczący korzyści przygotowywania się do sesji (szeroko rozumianego : czy to ćwieczenia oddechowe, przygotowania tabelek, przegląd jakiegoś filmu, czy kilku stron książek, medytacja, sraty pierdaty). Co o tym sądzicie - pomaga czy nie ? Dodatkowo podczas sesji - dogodna pozycja / możliwość wyizolowania się od środowiska zewnętrznego - pomaga czy nie ?

Ja osobiście po sobie widzę, że jeżeli się nie wyciszę przed sesją i nie nastawię "fixowo" poprzez wcześniejszą analizę lub film to podczas sesji poziom skupienia mam zdecydowanie niższy. Tutaj chodzi o poziom analizy poszczególnych spotów czasami nawet oczywistych. Włącza mi się automat i niechęć do analizowania konkretnych sytuacji. Jak się odpowiednio przygotuję to ta "świadomość" pokerowa jest zdecydowanie większa i bardziej chce mi się chcieć.

Odpowiedz
Cytat
hairysnake

Jeszcze jedna sprawa. Strasznie spodobało mi się narzędzie którego używał klz w swoich produkcjach podczas filmu zamieniające na bieżąco na stoliku wartości w $ na wartości w blindach, rejestrujące akcję na stole i pokazujące pot odds'y (LongHud). Działa to to jeszcze na Win 7, czy raczej przegrana sprawa ? Jeżeli nie działa to może wspólnymi siłami należałoby podjąć inicjatywę aby takie narządko wsrzesić ?

Odpowiedz
Cytat
venatici

Co do przygotowania do sesji to wydaje mi się to dość ważną sprawą. Nie myślę tutaj o jakiś ćwiczeniach oddechowych czy innych jogach. Ja wolę sobie usiąść i zastanowić się jaki mam cel sesji. Jaki aspekt gry chcę poprawić itp ... Miałem przez jakiś czas takie ćwiczenia oddechowe w repertuarze mojej "rutyny startowej", ale nie odczuwałem, aby dawały mi one jakikolwiek efekt.

Bardziej skupiam się nad tym, żeby posprzątać sobie w koło (bo nie lubie bałaganu i wkurza mnie syf w koło xD), wyłączam telefon (bo moja dziewczyna to by mi spokoju nie dała), wyłączam wszystkie softy, które są mi nie potrzebne w trakcie sesji (steam, przeglądarka, skype, mail), a włączam te, które mi się przydadzą (HUD, PokerStars, Equilab). Potem lubie sobie usiąść i zastanowić się nad celem sesji. Opracować plan sesji (ile ma trwać, kiedy przerwa, co zrobię gdy wygram/przegram kilka dużych pul w krótkim odstępie czasu). Możliwości do ustalenia tego jest cała masa i nigdy za pierwszym razem nie uda Ci się ustalić idealnej rutyny startowej... Nie musisz tego robić tak jak lechrumski, zrób to na własny użytek, tak jak on zrobił na swój. Jeżeli chudy tego nie potrzebuje, to widocznie tak jest i wcale nie znaczy, że innym coś takiego się nie przyda _thumbsup:

P.S. Co do rozkmin na temat softów i właśnie takich rzeczy to chyba lepiej założyć osobne wątki... łatwiej to potem znaleźć _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
MongolianoItaliano

Siemanko!

Sporo czasu mnie tu nie było :D

Myślę, że za niedługo zagoszczę tutaj na stałe :pokerface:

Pozdro ziomeczki

Odpowiedz
Cytat
yoovan

LongHud działa, win7 P*. Nie zamienia $$ na BB.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Ja jak grinduje to nie mam szans na przygotowanie do sesji. Siadam kiedy mam czas i tyle. Często jestem wyjebany na maxa po pracy, raczej psychicznie bo nie tyram raczej.

Hairy - blog to mam nadzieję będzie, potrzebuje zmian, ale czekam na bardzo ważny punkt mojego życia. Kwestia tygodni i wszystko jasne.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Z Longhudem jest problem że trzeba siadać losowo, a ja lubię mieć swoje miejsce.

Odpowiedz
Cytat
szpaq2

Napisane przez tigerek73
Z Longhudem jest problem że trzeba siadać losowo, a ja lubię mieć swoje miejsce.

Nie powiem jak, ale ja jak rok temu rozkminiałem te opcje(0 kumania po germańsku) to udało mi się ustawić miejsce pod moje ulubione. I do teraz mi śmiga.

Odpowiedz
Cytat
klz03

Ja się chętnie będę wypowiadał. Odkąd nie nagrywam już filmów to trochę brakuję mi 'przekazywania' wiedzy. Venatici korzysta ile może hehe :) pozdro

Co do rutyny startowej to bardzo indywidualna sprawa. Można powiedzieć, że to co jest dla mnie dobre, niekoniecznie jest dobre dla Ciebie i na odwrót. To się tyczy większości rzeczy w życiu. Chudy nie potrzebuje rutyny startowej i to jest okej, ja też nie potrzebuje, ale zauważyłem, że jak wezmę kilka głębszych oddechów i powiem sobie w duchu żeby grać jak najlepiej i się koncentrować mocno, to gra mi się jakoś łatwiej. Czy to już rutyna startowa? Można eksperymentować i robić najróżniejsze rzeczy przed sesja, potem sobie to jakoś poskładać w jedną całość i wybrać te najlepsze rzeczy.

LongHUD działa, nie wyobrażam sobie gry bez niego teraz, trzeba ustawić soft na język angielski. Nie zamienia BB na $, nie wiem czemu.

To ja zadam pytanie. Jak myślicie, dlaczego przez ostatnie kilka lat, przez stawki 2/4$ przeszło raptem tylko kilku graczy z PL ? Na jednej ręce można ich policzyć. Co blokuje? Co przeszkadza? Czego brakuje? Kto pierwszy nowy wbije na 5/T$?

Odpowiedz
Cytat
hairysnake

Napisane przez klz03
To ja zadam pytanie. Jak myślicie, dlaczego przez ostatnie kilka lat, przez stawki 2/4$ przeszło raptem tylko kilku graczy z PL ? Na jednej ręce można ich policzyć. Co blokuje? Co przeszkadza? Czego brakuje? Kto pierwszy nowy wbije na 5/T$?

Nie bardzo znam naszą społeczność i nie wiem kto stara się przebrnąć przez 2/4, ale patrząc z perspektywy człowiek to powiedziałbym, że mogą się tutaj łączyć 5 rzeczy :

- lenistwo
- zadowolenie z bieżącej sytuacji (czytaj stangnacja)
- sposób uczenia się
- no i niestety czasami po prostu brak krótkoterminowego szczęścia (czyli wbijanie się wyżej w momencie groszego okresu gdy wariancja akurat nam sytuacje pogarsza, a nie pomaga)
- brak psychicznego komfortu

Przez sposób uczenia się mam tutaj na myśli to, że każdy z nas ma odrobinę inny schamat uczenia się. Jedni uczą się liniowo - czyli przekładają to co przyswoili na praktykę 1:1, innym potrzeba na to czasu - czyli wzrost formy następuje dopiero po przekroczeniu pewnej niewidzialnej "bariery" - ja niestety mam ten drugi schamt uczenia. Dopiero przyswajanie wiedzy przez określony przedział czasu powoduje u mnie przeskakiwanie trybików w mózgu.

Przez komfort psychiczny mam na myśli tutaj zarówno : komfortowy bankroll jak i czasami zupełnie bezpodstawne nadawanie przeciwnikom z wyższych limitów cech dużo lepszych graczy.

Sam widzę po swoim przechodzeniu przez limity, że szczęśliwy ten, kto zrobił to bezboleśnie i jak po maśle. Ja z każdym limitem zmagam się prawie jak ze sprzątaniem stajni Augiasza. To zmaganie się daje jendak +1000 punktów do pokor, + 2000 punktów do zwierania pośladków i +5000 punktów do motywacji.

Podejrzewam też, że jednak gry między 2/4, a 3/6 różnią się odrobinę i bez pracy nie da rady.

Odpowiedz
Cytat
venatici

3/6 mi wydaje się być swoistą barierą, gdzie gracze z wyższych stawek (z HS włącznie) czasami grywają...

Nawet jeżeli nie gramy przeciwko haj stejksowym wymiataczom, to gramy przeciwko graczom, którzy z nimi grywali, a ich poziom tez już powinien się różnić od graczy 2/4.

Moim zdaniem do gry na 3/6 trzeba już zupełnie inaczej podchodzić niż na np 2/4. Tam już trzeba zacząć inaczej myśleć. Podczas gdy do gry do 2/4 (włącznie - jak to mi Kolaż pisał wielkokrotnie) wystarczy dobrze znać atrykuły z PokerStrategy.com, to wyżej już ta wiedza nie wystarcza. Jeżeli dana osoba miała schemat myslenia i uczenia się taki jak zaoferowała mu nasza szkoła pokera, to wyżej będzie się po prostu męczył i będzie mysiał wyrobić sam u siebie nowy sposób patrzenia na rozdania. Zapewne może w tym pomóc coaching...

Tak to mi się wydaje.

A kto najszybicje powinien przebranąć przez 2/4 i zadomowić się na 3/6? Myślę, że chudy o ile mindset i czynniki zewnętrzne mu na to pozwolą.

Odpowiedz
Cytat
ambitny

Powody są takie:
-brak pracy
-brak pracy
-brak pracy
-wspominałem brak pracy?
Acha, no i oczywiście samemu to się chyba nic nie osiągnie.
No i tilt. Tak, tilt, bo to złe jest. No złe.
Mnie czasami krew zalewa jak ktoś pisze że ogląda jakieś produkcje Byrona o obronie blindów czy innego tuza a potem atakuje z A high fdrawem maniaka(jeszcz elepiej na turnie., klasyk). Bo trzeba balansować, kurza twarz balansuj i płacz. Bo się naczytałeś jakichś pierdół o żabach;p
Gre trzeba zrozumieć a nie klepać głupio rake.
Chyba. Ja się nie znam.
@venaticci
Jasne że wystarczy znać artykuły. Ja najbardziej polecam ten o obsłudze equilatora. Jak swojego nie przesiedzisz tam to nie ma sensu się za pokera brać.
Różnica na 2/4 i 3/6 jest taka że w większości są ci sami gracze ale czasem zejdą regi z 5/T+ i się kończy sielanka i granie equity.

Odpowiedz
Cytat
slover

Aktualnie $$ na BB zamienia starshelper. Niestety trzeba wykupić licencję (35$), ale jest wersja trialowa -> 30 dni jak ktoś chce wypróbować.

Odpowiedz
Cytat
szpaq2

Napisane przez slover
Aktualnie $$ na BB zamienia starshelper. Niestety trzeba wykupić licencję (35$), ale jest wersja trialowa -> 30 dni jak ktoś chce wypróbować.

Nice. nie wiedziałem o tym. Spoko mieć alternatywe na long huda a widzę że historia jest wyświetlana.

Odpowiedz
Cytat
Debilneucho

Napisane przez klz03

Co do rutyny startowej to bardzo indywidualna sprawa. Można powiedzieć, że to co jest dla mnie dobre, niekoniecznie jest dobre dla Ciebie i na odwrót. To się tyczy większości rzeczy w życiu. Chudy nie potrzebuje rutyny startowej i to jest okej, ja też nie potrzebuje, ale zauważyłem, że jak wezmę kilka głębszych oddechów i powiem sobie w duchu żeby grać jak najlepiej i się koncentrować mocno, to gra mi się jakoś łatwiej. Czy to już rutyna startowa? Można eksperymentować i robić najróżniejsze rzeczy przed sesja, potem sobie to jakoś poskładać w jedną całość i wybrać te najlepsze rzeczy.

I tak wiadomo co jest najwazniejsze :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
psychoreaper

Pewnie gdyby poker był moim źródłem zarobków to poważniej podszedłbym nie tylko do samej gry ale i całej otoczki z tym związanej. Pracując jednak od poniedziałku do piątku szkoda mi czasu na jakieś medytacje przed sesją. Mocna kawa, próba wykrzesania resztek koncentracji i jazda. Prawdę mówiąc to co reprezentuję pod względem higieny pracy pokerzysty to doskonały przykład czego nie należy robić. Granie będąc zmęczonym, grzebanie w internecie, rozmowy przez telefon i nie tylko... :f_ugly: Obiecuję, że jak mnie wywalą z roboty i poker będzie miał mnie wyżywić, poprawię się w tej materii. :D

Odpowiedz
Cytat
klz03

Napisane przez Debilneucho

Napisane przez klz03

I tak wiadomo co jest najwazniejsze :pokerface:

wiadomo, łyk zielonej i napierdalańsko 4betów preflop - to jest recepta mistrzów na sukces :P

Odpowiedz
Cytat