Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
16 K Posty
232 Użytkownicy
52 Reakcje
686.2 K Wyświetlenia
Rantrave

Napisane przez klz03
balansujesz już jak grasz x/r na F z flushdrawem albo z monsterem. Chodzi o to, żeby w ten sam sposób rozgrywać różne kategorie rąk. Są linie, które stosuje się tak rzadko, że mieć je zbalansowane na niskich stawkach nie jest zbytnio ważne, bo nikt tego nie zauważy. W ogóle, to nie przeceniajcie regsów z low stakes i ich zdolności do adaptowania. Zobaczcie ile grają stołów. Jak ktoś cyka na 15-28-35 stołach to nie ma bata żeby był w stanie przeczytać notki, obczaić statsy i zastanowić sie, jak Was może wyprowadzić w pole - on po prostu klika to co ma.

FYP

8 stołów to mało, trzeba być inwalidą i nie sprawnym umysłowo by tego ni ogarniać

przeważnie ludzie ni mają pomysłu jak tego robić/.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Dlaczego c/r River?

Odpowiedz
Cytat
Rantrave

Napisane przez Debilneucho
Mozesz wytlumaczyc co to znaczy bardziej prostolinijnie i szczerze :facepalm:

Myśląc o tym co napisaliście muszę się zgodzić z wyższością braku cap nad capem, ale na stawkach, których gram większość po otrzymaniu cap atakuje tylko z bardzo silnymi układami, resztę wywala lub przechodzi w cd i mało, który atakuje z pure airem czy nawet drawem boardy. Po prostu grają szczerze mam mocno gram lub nie

To nazywam prostolinijna i szczera

Odpowiedz
Cytat
yoovan

Napisane przez tigerek73
Dlaczego c/r River?

No właśnie.

Odpowiedz
Cytat
klz03

Napisane przez Rantrave

Napisane przez klz03
balansujesz już jak grasz x/r na F z flushdrawem albo z monsterem. Chodzi o to, żeby w ten sam sposób rozgrywać różne kategorie rąk. Są linie, które stosuje się tak rzadko, że mieć je zbalansowane na niskich stawkach nie jest zbytnio ważne, bo nikt tego nie zauważy. W ogóle, to nie przeceniajcie regsów z low stakes i ich zdolności do adaptowania. Zobaczcie ile grają stołów. Jak ktoś cyka na 15-28-35 stołach to nie ma bata żeby był w stanie przeczytać notki, obczaić statsy i zastanowić sie, jak Was może wyprowadzić w pole - on po prostu klika to co ma.

FYP

8 stołów to mało, trzeba być inwalidą i nie sprawnym umysłowo by tego ni ogarniać

przeważnie ludzie ni mają pomysłu jak tego robić/.

nie ma bata grać uważnie na 8 stołach SH, chyba że jesteś mistrzem z wieloletnim doświadczeniem jak np. mieses który w pokera gra już latami. Nie jest możliwe przeczytanie na spokojnie notek, zastanowienie się co pokazywało się rywalowi ostatnio i co on pokazywał i wybranie najlepszej możliwej decyzji. Jak się gra 8 stołów to się gra tylko kartami głównie i nie patrzy na wiele ważnych aspektów. Szanuje Twoje zdanie, jednak wiem jak ciężko się gra żeby kręcić dobre wyniki na 5/T i T/20. Bez obserwacji i podejmowania decyzji na spokojnie to możesz zapomnieć o winnings na tych stawkach, a na 1/2$ to wystarczy grać standardowego taga i się wygrywa, stąd pewnie Twoje zdanie. Jednak z takim podejściem to daleko po limitach nie zajdziesz i pewnie utkniesz na długo (tak jak ja kiedyś) na któryś stawkach i bez znaczących zmian nawyków nie przeskoczy się dalej.

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Napisane przez Rantrave

To mnie kurwa podsumowałeś :pokerface:

ch/r river żeby zaoszczędzić 1 BB

Spoiler

nie no grałem z nim trochę koleś bardzo często repuje Ax

Odpowiedz
Cytat
hairysnake

Napisane przez klz03
balansujesz już jak grasz x/r na F z flushdrawem albo z monsterem. Chodzi o to, żeby w ten sam sposób rozgrywać różne kategorie rąk. Są linie, które stosuje się tak rzadko, że mieć je zbalansowane na niskich stawkach nie jest zbytnio ważne, bo nikt tego nie zauważy. W ogóle, to nie przeceniajcie regsów z low stakes i ich zdolności do adaptowania. Zobaczcie ile grają stołów. Jak ktoś cyka na 5-8-10 stołach to nie ma bata żeby był w stanie przeczytać notki, obczaić statsy i zastanowić sie, jak Was może wyprowadzić w pole - on po prostu klika to co ma.

No to tutaj właśnie wracam do mojego 3bet'a vs SB raise w blindwar. Co niektórzy mniej lub bardziej inteligentni gracze zaczęli się "dostosowywać" i grać szerzej CAP. Co jest trochę dziwne bo wydaje mi się, że lepszą opcją dla nich byłoby granie po prostu flat call na SB. Mogliby rozgrywać więcej rąk OOP w nierozdmuchanej do granic możliwości puli.
FYP

Napisane przez Rantrave
8 stołów to mało, trzeba być inwalidą i nie sprawnym umysłowo by tego ni ogarniać ..

No to jestem niesprawnym umysłowo inwalidą .. i wyszło szydło z worka ;)

Odpowiedz
Cytat
ambitny

jak nie grasz 4beta preflop
Grabbed by Holdem Manager
Limit Holdem $0.50(BB) Replayer
SB ($28.80)
BB ($17.81)
Hero ($27.46)
CO ($12)
BTN ($117)

Dealt to Hero XX

Hero raises to $1, fold, fold, fold, BB raises to $1.50, Hero calls $0.50

FLOP ($3.25) 6♠ A♦ 2♣

BB bets $0.50, Hero calls $0.50

TURN ($4.25) 6♠ A♦ 2♣ 9♠

BB checks, Hero checks

RIVER ($4.25) 6♠ A♦ 2♣ 9♠ 4♦

BB bets $1, Hero calls $1

BB shows YY

Hero shows XX

Przeciwnik jakieś 30/18/11 3B z BB 17.
Jakie zakresy gracie jak. W jaki sposób oddanie inicjatywy ułatwia gierke?
w nagrodę cziken mcnagets xD
tu miał być wstawiony filmik z babą i czikenami ale mi jutub nie działa

Odpowiedz
Cytat
Debilneucho

Nie bede sie o tym rozpisywal, twoj argument kolaz ze btn vs sb mozna capy napierdalac mnie zwyczajnie rozsmieszyl :rage: Tu nie chodzi tylko o to ze ulatwiasz sam sobie decyzje nie capujac. Chodzi o to ze utrudniasz gre rywalom, bo masz w 100% zbalansowany range, niezaleznie od tego czy grasz vs sirromanov czy ktokolwiek inny i jeszcze jedno: nie zawsze oddawanie inicjatywy pre ulatwia gre- tu oczywiscie zgoda, ale kto powiedzial ze ma byc latwo :pokerface: ?

Odpowiedz
Cytat
yoovan

No to pytam speców o opinię. Tu chodzi o sposób rozegrania tego przez przeciwników.

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.02/$0.04 Fixed-Limit Hold'em (4 handed)

Preflop: Hero is BB with 3:d, 5:c.
CO calls, BU calls, SB calls, Hero checks.

Flop: (4 SB) 4:c, Q:d, 5:s (4 players)
SB checks, Hero checks, CO checks, BU bets, SB folds, Hero calls, CO calls.

Turn: (3.5 BB) 2:d (3 players)
Hero checks, CO checks, BU bets, Hero calls, CO raises, BU calls, Hero calls.

River: (9.5 BB) 6:c (3 players)
Hero bets, CO calls, BU calls.

Final Pot: 12.5 BB.
Results follow:

Hero shows a straight, six high(3:d 5:c).
CO shows three of a kind, fours(4:h 4:d).
BU shows three of a kind, queens(Q:c Q:h).

Hero wins with a straight, six high(3:d 5:c).

Czy mając mocny układ zrzucamy się w takiej sytuacji kiedy gościu na R się budzi i trąbi, że ma strita albo lepiej?

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

:fuckyeah

Poker Stars, $0.25/$0.50 Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

Preflop: Hero is UTG with K Q
MP posts BB OOP, Hero raises, 3 folds, SB calls, BB calls

Flop: (7 SB) 3 8 7 (3 players)
SB checks, BB bets, Hero calls, SB folds

Turn: (4.5 BB) J (2 players)
BB bets, Hero raises, BB 3-bets, Hero calls

River: (10.5 BB) 9 (2 players)
BB bets, Hero calls

Results: 12.5 BB pot (0.3 BB rake)
Final Board: 3 8 7 J 9
BB showed 5 4 and lost (-5.5 BB net)
Hero showed K Q and won 12.2 BB (6.7 BB net)

Odpowiedz
Cytat
ambitny

Napisane przez Debilneucho
Nie bede sie o tym rozpisywal, twoj argument kolaz ze btn vs sb mozna capy napierdalac mnie zwyczajnie rozsmieszyl :rage: Tu nie chodzi tylko o to ze ulatwiasz sam sobie decyzje nie capujac. Chodzi o to ze utrudniasz gre rywalom, bo masz w 100% zbalansowany range, niezaleznie od tego czy grasz vs sirromanov czy ktokolwiek inny i jeszcze jedno: nie zawsze oddawanie inicjatywy pre ulatwia gre- tu oczywiscie zgoda, ale kto powiedzial ze ma byc latwo :pokerface: ?

ale może kolaż gra 100% cap? Też tak można(tylko że to chyba drożej wychodzi, zawsze możne to jakoś z cbetem powiązac, to już jakieś mądre głowy mogłyby się zastanowić:D)

Odpowiedz
Cytat
ambitny

Napisane przez tigerek73
:fuckyeah

Poker Stars, $0.25/$0.50 Limit Hold'em Cash, 6 Players

Preflop: Hero is UTG with K Q
MP posts BB OOP, Hero raises, 3 folds, SB calls, BB calls

Flop: (7 SB) 3 8 7 (3 players)
SB checks, BB bets, Hero calls, SB folds

Turn: (4.5 BB) J (2 players)
BB bets, Hero raises, BB 3-bets, Hero calls

River: (10.5 BB) 9 (2 players)
BB bets, Hero calls

Results: 12.5 BB pot (0.3 BB rake)
Final Board: 3 8 7 J 9
BB showed 5 4 and lost (-5.5 BB net)
Hero showed K Q and won 12.2 BB (6.7 BB net)

heheszki, dobry rajz turn, nie ma co

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

easy rais Turn ;)

Odpowiedz
Cytat
ambitny

Właśnie drogi tigerku bardzo niedobry, bo gość jak widać po agresji jest idealny do calldownów, masz masę outów i chcesz outplayować typa to mu wal calldowny a nie się bawisz w jakieś idiotyczne linie i zamieniasz sdv w semiblef. Jak się tak czułeś z przodu to czemu nie rajzowałeś rivera?
Bo masz sdv, a za dużo to nie bijesz. Weź posłuchaj czasami jak Ci ludzie dobrze mówią. Jest taka zasada w fizyce, prawo właściwie, akcji i reakcji. Otóż w pokerze ona nie ma miejsca. Nieraz zagrasz źle i wygrasz, nieraz zagrasz dobrze i przegrasz. Zagrałeś źle;) Wygrałeś. A to się nie liczy. Bo nawet żeby gość miał miliard agresji to nie ekspoloatacja tego nie polega na napierdalaniu drawów.
Tylko nie pisz że chcesz rozdanie na czynniki pierwsze żeby przeanalizować bo de facto nie ma co.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Vipek 100k

Poker Stars, $0.01 Buy-in (50/100 blinds, 10 ante) No Limit Hold'em Tournament, 9 Players

UTG+1: 3,055 (30.6 bb)
UTG+2: 1,094 (10.9 bb)
MP1: 2,030 (20.3 bb)
MP2: 5,230 (52.3 bb)
MP3: 3,447 (34.5 bb)
Hero (CO): 1,570 (15.7 bb)
BTN: 993 (9.9 bb)
SB: 3,051 (30.5 bb)
BB: 6,123 (61.2 bb)

Preflop: Hero is CO with A K
2 folds, MP1 raises to 200, 2 folds, Hero raises to 1,560 and is all-in, 3 folds, MP1 calls 1,360

Flop: (3,360) J T 2 (2 players, 1 is all-in)
Turn: (3,360) Q (2 players, 1 is all-in)
River: (3,360) Q (2 players, 1 is all-in)

Results: 3,360 pot
Final Board: J T 2 Q Q
MP1 showed Q J and won 3,360 (1,790 net)
Hero showed A K and lost (-1,570 net)

Vipek30k

JJvs A9o

I tak co miesiąc odpadam z lepszą ręką.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Napisane przez ambitny
Właśnie drogi tigerku bardzo niedobry, bo gość jak widać po agresji jest idealny do calldownów, masz masę outów i chcesz outplayować typa to mu wal calldowny a nie się bawisz w jakieś idiotyczne linie i zamieniasz sdv w semiblef. Jak się tak czułeś z przodu to czemu nie rajzowałeś rivera?
Bo masz sdv, a za dużo to nie bijesz. Weź posłuchaj czasami jak Ci ludzie dobrze mówią. Jest taka zasada w fizyce, prawo właściwie, akcji i reakcji. Otóż w pokerze ona nie ma miejsca. Nieraz zagrasz źle i wygrasz, nieraz zagrasz dobrze i przegrasz. Zagrałeś źle;) Wygrałeś. A to się nie liczy. Bo nawet żeby gość miał miliard agresji to nie ekspoloatacja tego nie polega na napierdalaniu drawów.
Tylko nie pisz że chcesz rozdanie na czynniki pierwsze żeby przeanalizować bo de facto nie ma co.

Agresja 1,2 WTSD 38 VPIP 50. Mega dupek który donkuje z traszem + jest w stanie zrzucić lepszą rękę na River . Jego 3bet był delikatnie zaskoczeniem , lecz za cholerę nie zrzucę z gościem którego kilka razy wcześniej zlałem i wtedy budzą się w nich głupie akcje.

Widzę że sami nauczyciele tutaj i jeden uczeń . ale ok mnie to pasuje. ;)

Ponadto musisz mieć na turn semiblefy , tutaj mam ponad 33%Eq i FoldEQ potrzebuje ok 7-8 % rąk które ma w swoim zakresie żeby spasował z tego co pamiętam , ja tak se gram i dobrze na tym wychodzę.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Możliwe że ten opis nie pasuje do takiego gracza, bo ja ogólnie mało wiem dlatego se gram na 0,25 ;)

Praktyczne zastosowanie semiblefów

Oczywiście jest wiele możliwości do zastosowania semiblefu. Jednak w przeciwieństwie do czystego blefu są takie sytuacje, w których semiblef może być standardowym zagraniem. Generalnie semiblefy są tym bardziej efektywne, im więcej mamy outów. Trochę w uproszczeniu można nawet powiedzieć, że z silnymi drawami jak OESD lub draw do koloru semiblefy są zawsze +EV.

Nie oznacza to jednak, że semiblef jest zawsze najlepszym zagraniem z silnym drawem. W sytuacji heads-up i z pozycją powinieneś najlepiej przebić na turnie, ponieważ dzięki big betom osiągasz w ten sposób często wyższe fold equity.

Możesz to osiągnąć zadając sobie przy semiblefie następujące pytanie: które konkretne lepsze ręce mogę tym przebiciem skłonić do spasowania?

Próbujesz zatem oszacować zakres przeciwnika. Pomocne są w tym celu statystyki przeciwnika, poprzednie akcje i historia z twoim przeciwnikiem. Następnie musisz sobie konkretnie wyobrazić, które lepsze ręce z tego zakresu mógłby on spasować. Potem możesz oszacować, na ile prawdopodobne przy jego zakresie jest to, że trzyma jedną z tych rąk, a w efekcie uzyskasz oszacowanie twojego fold equity.

Dobre dla ciebie może być również to, jeśli przeciwnik spasuje słabszą rękę, ponieważ z reguły zawsze miałby jakieś outy. Argumentem przeciwko temu jest możliwość indukcji blefu. Dodatkowy bluff-bet mógłby z nawiązką skompensować twoje ewentualne straty, powstałe w przypadku trafienia przez przeciwnika jednego z jego outów. Generalnie chcesz zmusić do spasowania słabsze ręce głównie wtedy, gdy mają odpowiednie pot odds na sprawdzenie.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

3bilety w Giweaway tylko cash wybrałem , ale znając swoje szczęście biorę w ciemno 5$.

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Napisane przez ambitny
[...]Właśnie drogi tigerku bardzo niedobry [...]

Dobry /niedobry -nieważne. Tigerek gra pokera po swojemu. Wszyscy się już z tym pogodzili. Odpuść ;)

Odpowiedz
Cytat