Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
16 K Posty
232 Użytkownicy
52 Reakcje
686.3 K Wyświetlenia
elvismichal

.

Odpowiedz
Cytat
klz03

nie rozumiem o co sie tak frustrujesz na Pazurrra, Elvisie. Gość odwalał najlepszą robotę jeśli chodzi o forum oceny rozdań ze wszystkich, którzy kiedykolwiek tutaj coś pracowali. Filmy też robił bardzo dobre. A że w sposób dość "wstrząsowy" próbuje przedstawić pewne fakty i swoje opinie, to już trudno - taki efekt uboczny. Lepiej nic nie pisać niż obrażać kogoś w taki sposób.

Odpowiedz
Cytat
Pazurrr Autor wątku
Pazurrr

W stopce jest "elvismichal", z małej litery, ale wyedytowałem i jest już z dużej.

Odpowiedz
Cytat
hairysnake

Elvis nie znam historii, nie wiem jak to było "kiedyś", ale moim skromnym zdanem Pazurrr napisał ważną rzecz, o której chyba każdy już wie. Bez pracy nie ujedziesz - przynajmniej ja to tak zrozumiałem. Treningów nie trzeba nikomu reklamować bo to oczywista oczywistość, że są +EV dla naszego rozwoju. Więc nie widzę w jego wypowiedzi nic "psującego" krew. Równie dobrze musiałbyś ukrzyżować chudego bo chłopak dobitnie pisze co mu leży na sercu (i dobrze bo tak trzeba).

ps. i jeszcze jedno .. nie zgadzam się co do uwag na temat braku rozwoju .. bo w moim przypadku to o obecnych limitach nawet kiedyś nie marzyłem, a wyższe będą oczywiście wymagały wsparcia "mentora - trenera" ;) Zawsze to +100 pkt skilla

Odpowiedz
Cytat

Witajcie,

Panowie, po co te nerwy?

@Elvismichal - prosiłbym abyś nie obrażał innych Użytkowników naszej społeczności. Myślę, że poniosły Cię emocje, więc zapomnimy o sprawie jeśli przeprosisz za obraźliwe epitety pod adresem Pazurrra.

Osobiście uważam, że nickname powinno się pisać tak jak są zapisane w oryginale. Inaczej jest w kwestii imion/nazwisk. Ale pamiętajmy, że przestrzeganie tej reguły leży w gestii dobrego smaku, kultury osobistej.

Niemniej jednak proszę powstrzymać się od tak agresywnych reakcji.

Pozdrawiam,
jeneral86

Odpowiedz
Cytat
elvismichal

.

Odpowiedz
Cytat
klz03

Bez sensu, wkleiłeś zupełnie wyciętą z kontekstu wypowiedz. Szczególnie z gościem, który moim skromnym zdaniem, sprawiał wrażenie, że ma nie po kolei w głowie (to chyba nie obraza?:>). Często tu się ludzie kłócili z Pazurrem po prostu dla zasady - bo on nie niszczy mid stakes, więc co on może mi tutaj pieprzyć... bo on się dwa razy chamsko odezwał, więc na pewno jego argumenty są z dupy... bo napisał w kafejce, że jesteśmy lenie i ciągle narzekamy, no to trzeba mu przyjebać, że jest chamem i w ogóle idiotą, który nie potrafi nic, poza gadaniem. Tak to z boku wszystko wygląda. A jeśli chodzi o wiedzę czysto pokerową, czyli to, czego można się nauczyć na tym forum (na forum nie uczymy się grać, uczymy się strategii gry. Jej zastosowanie to zupełnie inna bajka.), to Pazurrr prezentował bardzo wysoki poziom wiedzy teoretycznej i robił świetne analizy. Jeśli nie wierzycie w jego wiedzę, to warto spojrzeć na jego 'produkty'. Ja sam swego czasu z Pazurrrem pracowałem i była to bardzo dobra współpraca, jednak jest lepszy przykład - Belik. Gość jest moim zdaniem w absolutnym top PL. A z kim przepracował dziesiątki godzin na początku? Z Pazurrrem właśnie.
Hejty hejtami, ale nie ma co się spinać jak ktoś mówi brutalną prawdę.

Odpowiedz
Cytat

@Elvismichal

Masz prawo do opinii, że posty Pazurrra mogły być np. nieprofesjonalne. Niczym to jednak nie tłumaczy określania kogokolwiek "debilem".

Proszę w swoich merytorycznych ocenach unikać obraźliwych sformułowań.

Pozdrawiam,
jeneral86

Odpowiedz
Cytat
psychoreaper

Odpowiedz
Cytat
hairysnake

Elvis sorry mistrzu, ale z mojego punktu widzenia również przegiąłeś i jak na mój gust powinieneś przeprosić człowieka, zwłaszcza, że swoim postem nic ci nie zrobił. To, że odebrałeś go personalnie no cóż może coś jest w tych nożyczkach. Ogólnie raczej powinno Cię to skłonić do autorefleksji niż agresji (jednak z mojego doświadczenia autorefleksji w ludziach jest bardzo mało).

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

@chudy ,nie chlej tyle wódy.

Zawsze Cię sanowałem za grę . Lecz co Ty pierdolisz. Czy ja kurwa piszę że jestem od kogoś lepszy, wcale nie. Napisałem tylko że nie poczułem od Was prosy , tego że jestem miażdżony. Kurwa co to za atak , ja pisałem już ja prawie się nie uczę od dawna. Ja nie mam ZAMIARU sie piąć po limitach, jebie mnie to.

Np. Ty . lubie z Tobą grać . Bardziej mnie frustruje Rantrave na stołach, reszta levelowanie raz w tą raz w tamtą.

Czy ja wrzucam sobie rozdania z Wami, nie z fiszami co mnie wkurwiają bo jestem tilterem , lecz na skupieniu na 4 stołach to ja Jeszcze z Tobą pogram i pokażesz mi swoją moc.

Ja lubię pokój , lubię ludzi , nie oceniam nie krytykuje, Powtarzam 97 raz , ja nie chcę i nie będę profesjonal .

Co do kopa , już Ci podziękowałem w styczniu. Przeczytałem wszystkie arty, analiza rozdań na forum, i mało co moja analiza innych odbiegała od twoich i była trafna. Ja wiedzę mam , wystarczającą na mój limit. Ty grasz lepiej bo jesteś lepszy w stosunku do innych, ale wiem że w stosunku do któregokolwiek Rega z NAs wcale nie masz przewagi ,masz słabości jak każdy z Nas cieniasów na 0,25 i 0,5/1.

Ogólnie pokój. :sdrink

Odpowiedz
Cytat
Rantrave

@Tiger,
żebyśmy się zrozumieli,

mój komentarz był taki, że gdybym na Twoim koncie bym siadł zamiast Ciebie, na Twoim komputerze, w Twoim pokoju przy Twoim laptopie, to nagle magicznie "wariancja" by nie powodowała mniej suckoutów badbitów tylko dlatego, że magicznie ja siadłem zamiast Ciebie czy coś w ten deseń, a nie, że jestem lepszy czy coś, bo odniosłem wrażenie, że mojej skromnej docinki odnośnie Twego narzekania na wariancję nie zrozumiałeś. I nagle rozpoczęła się jałowe pierdolenie na 2 strony. I jak co roku, każdy z bywalców od nas, wrzucił ten sam tekst, czyli Chudy, Pazzur, Elvis, PSycho, Ty. :D

w/Rantrave

psychoreaper ayfkm

No tak, scumbags x/r River

Piszecie o wspólnych sesjach. Sorry, ale wg mnie to będzie "prowadził ślepy kulawego".

Sigh. Meh.

Odpowiedz
Cytat
elvismichal

.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Wszystko ok. Ja jak chcę kogoś zaatakować , to robię to na stoliku i go "miażdżę". :D

Odpowiedz
Cytat
marciar1

Wypowiem się, chociaż myśle że to nie potrzebne ale lubie robic wiele rzeczy wbrew sobie, i wypowiadac się nie pytanym o zdanie. Wiem, że nie wszyscy mnie znają, mają o mnie wyrobione jakies zdanie itd.

Zaczne od komentarzy wypowiedzi Pazura:
Myślę, że nie masz racji w tym, że ta strona nie daje możliwości rozwoju. Wydaje mi sie że duży procent graczy(np polskich) na wysokim poziomie, zaczynało nauke z tej stronki, klz, belik są tego najlepszymi przykładami. Oczywiscie stronka nie oferuje tego, że nauczy Cie grać na najwyzszym poziomie ale daje bardzo dobre iformacje dla początkujących, oraz co najważniejsze daje możliwosci rozwoju mindsetowych. Wg mnie treningi i wg filmiki z działu mindset są na mega wysokim poziomie. Dzieki nim poprawiłem wiele w moim życiu niepokerowym, i chociaż nie osiagnąłem nic w pokerze, to czas przeznaczony na jego nauke nie uważam za zmarnowany. Gdybym zaczął nauke pokera w taki sposób troche wczesniej to może nie miałbym takich problemów na uczelni, z rodzicami. Ponieważ teraz wiem jak je rozwiazac, lecz na te prostsze rozwiazania jest juz za puźno.
Wyobraźcie sobie, ze pracujecie w durnym kfc, na 1/4 etatu, poświecacie na to całe weekendy, zarabiacie 400zł/mies. I co najgorsze szefowie wmawiaja wam w mozliwosci rozwoju. Co jest nierealne i nie zależy od was w 100%. Ale jestescie graczami poker, możecie wszystko i osiągnąć wszystko, bo to zalezy tylko i wyłacznie od was. 2 miesiace temu sie mega zastanawiałem czy jest sens grac w fixa skoro tylu dobrych graczy siedzi na niskim limicie. Mysle cos jest nie tak, ale teraz kilku graczy pokazało mi że sie da, ze można. Nie siedzieli tutaj w fix cafe tylko pracowali. Ciesiesze sie ze dali mi przykład i wiem ze moge osiagnac to co oni i wiecej. Ale jak sami wiecie, nie stanie sie to przez to, ze przeczytacie artykół czy po prostu piszecie na forum. Bo wiedza zawarta jest ale trzeba chciec ją zdobyc. Na uczelni jest identycznie, macie przedstawione wymagania, wiedze i od was zalezy czy osiagniecie przez was wyznaczony sukces. Grupa elerningowa jak na stawki od 0.25/0.5- 1/2$ wg mnie ma bardzo duzy wpływ na nasz rozwój. Jeśli masz jakies obiekcje to z checią wysłucham i nie chce Cie atakować.
Ps. Ja ogladam filmiki z gry zaraz przed sesją bo uważam ze jest to dobre przygotowanie głowy po całym meczacym dniu do pokerowego myslenia. Od razu po filmie siadam do gry i się nią ciesze. Jak tego nie robie to gram jak mega debil, jakby mi ktos zabrał połowe mózgu:) wiec ja znajduje urzytek w filmach.

Tigerek: Wg mnie, lubisz się użalać nad sobą, masz ok 40lat(nie pamietam), wybacz, ze Cie pouczam, ale wydaje mi sie, ze musisz sobie odpowiedziec na pytanie: Czym jest dla Ciebie poker?
Bo jesli jest to hobby, i mozliwosc spedzenia jakos czasu to prosze bardzo, ale nie rozumiem czemu się tyle uzalasz skoro nie pracujesz nad swoja gra.

Reszty nie chce mi sie juz komentowac, ale wydaje mi sie ze kazdy ma prawo do wyrażenia swojej opini, ale by była ona zgodna z przepisami forum do ktorego wszyscy nalezymy.

Napisałbym tu wiele wiele wiecej ale ide sie uczyc. Pozdrawiam.

edit: za błedy ortograficzne jesli komus one przeszkadzają lub uzyłem czyjegos nicka z małej lub duzej litery bardzo Przepraszam:)

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Napisane przez tigerek73
@chudy ,nie chlej tyle wódy.

Ogólnie pokój. :sdrink

Nie mogę spełnić tej prośby. Wiadomo, że pokój. _thumbsup:

W końcu się coś dzieje bo nudno było w choooj

w/ Rant

o nieobecnych się nie wypowiadam, więc siłą rzeczy nic na ten temat nie napiszę, zresztą to bez znaczenia.

Odpowiedz
Cytat
Pazurrr Autor wątku
Pazurrr

Do Marciar:

Bardzo fajna wypowiedź. I wcale nie musisz być pytany - to forum dla wszystkich, choć niekiedy mam wrażenie, że niektórym się wydaje, że zawłaszczyli go dla siebie. Ale to takie subiektywne odczucie i też nie zawsze.
Co do Twojej wypowiedzi - myślę, że źle mnie zrozumiałeś. Nigdzie nie deprecjonuje materiałów na PS. Przeciwnie - byłem świadkiem wieszania na nich psów i zrzucanie na ich rzekomą kiepską jakość odpowiedzialność za jakieś tam swoje frustracje. Owszem, dawno temu było sporo niedociągnięć, ale i tak materiały na PS były (i są nadal) dla mnie bazą do pracy na moich treningach.
Co do filmów - to co piszesz jest ok - taki seans przed sesją nastawia odpowiednio "wibracje" Twojego umysłu. Problem tkwi w tym, że oglądanie filmów od deski do deski wg mnie (i nie tylko) przynosi niewielkie korzyści długofalowe dla gry.
No i jeszcze a propos mojego stwierdzenia "prowadził ślepy kulawego". Jeśli mają się spotykać osoby, które na stałe utknęły na mikro, to znaczy, że są jakieś bariery, które nie pozwalają im pójść wyżej. Może to być mindset, złe przygotowanie do sesji, złe "czytanie" gry, no różne powody. Można przypuszczać, że wiele z tych przyczyn u tych osób się powielają. Więc mało prawdopodobne, że pomoże ktoś, kto sam ma w danej dziedzinie leaka. Inna kwestia, że nie wszystko można przekazać artykułem, czy filmem. Jeśli uprawiasz jakikolwiek sport, to tylko trener patrzący z boku może dostrzec pewne błędy, które popełniasz. Dla Ciebie samego często jest niemożliwe, by je dostrzec. Tak samo nie powie Ci o tym inny gracz, który sam te błędy popełnia. Do tego potrzebny jest trener. Dokładnie tak samo jest w pokerze. Nie wiem, czy rozumiesz, co mam na myśli? Pewne rzeczy są widoczne, jeśli na nie spojrzy ktoś z zewnątrz i w dodatku, jeśli ten ktoś ma te błędy już "przerobione".
Cieszę się, że są osoby, które idą do przodu. Absolutnie nie chciałem Was urazić, czy też nie docenić. Rozumiecie, że byłoby bez sensu gdybym w swojej wypowiedzi odniósł się personalnie. Dlatego się odniosłem ogólnie, dzieląc się swoimi wrażeniami, odczuciami, do czego mam prawo, czy się to komuś podoba, czy nie. I jeśli się ktoś wczytał bez uprzedzeń w moją wypowiedź, to na pewno odebrał, że były w niej jedynie życzliwe intencje. No cóż, już trochę zapomniałem, jak "smakuje" praśne "polskie piekiełko".
Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
hairysnake

Oj tak oj tam.. tygrys ma taki imidż to tak jak nosić koszulkę na drugą stronę lub z napisem drużyna pinka flojda ;) Marciar co do jednej rzeczy muszę się zgodzić z Pazurrrem, że PS nauczy cię być wygrywającym graczem do 0.1/0.2. Później to już ciężka orka po betonie (przynajmniej w moim przypadku), nauka na własnych błedach i rewidowanie tego co było w artach bo tak pięknie nie ma, że sobie policzę i już wiem co zrobić ;) Na stronie nie nauczą Cię jak dobrze rozpoznawać sytuacje do blefu lub jak rozpoznać czy ktoś blefuje. Jak dostosować się do konkrentych przeciwników itp, itd. Trochę tego jest w filmach, ale to kropla w morzu....

Odpowiedz
Cytat
marciar1

Wiesz nie chce nikogo bronic czy cos, ale jesli innych blokuje mindset czy jakies leaki, i ktos inny spojrzy na gre, ktory być moze nie ma tych leaków to praca ma wtedy sens. ? Niektórzy chwaląc sie swoimi wykresami pokazuja ze niszcza ten limit to znaczy ze pewnego skilla juz maja. Wiem co wy lepsi myslicie o tym limicie, ale to juz jest pewien wyznacznik(chyba). Poza tym nie stac mnie jeszcze by brac regularne lekcje u trenerów. Wiec dlatego napisałem, bo byc moze ktos mnie wesprze. Sam wiesz, ze są ludzie którzy sami osiagaja sukcesy i są ludzie, którzy potrzebuja pomocy. Poza tym chyba w grupie razniej:). Trenowałem sport zespołowy, byłem w 12 drużynach, i poznalem wielu ludzi, którzy sami siebie nazywali trenerami. Skoro słyszałem wiele pochlebnych wypowiedzi na Twoj temat od ludzi, których szanuje to moge myslec ze mnie czegos nauczysz (jesli bys mnie uczył). Ale czy inni których poleciłes zrobią to samo?

Odpowiedz
Cytat
marciar1

Hairysnake: miałem tak samo, ale napisał do mnie jeden gosc, widzac ze wrzucam handy do oceny. I powiedział: Robmy wspolnie session reviev. I robilismy i troche sie nauczyłem od niego. Tylko ze analizowalismy gdzies 12h w tygodniu. To widziałem rezultaty. Teraz sam analizuje i nie wiem gdzie robie błedy gdzie nie dlatego potrzebuje pomocy, dlatego napisałem.

Heh sam sie zaplatałem w swoich wypowiedziach. Wydaje mi sie ze jakbym zrobił wszystko co było powiedziane w basicach: analiza swojej gry, wrzucanie rozdan na forum, przeczytanie i analiza kolejnych artow to juz teraz byłbym dalej niz jestem.
A ze byłem leniem to jestem tu i teraz. Nie ma co płakac bo te porazki sprawiły ze poprawiam swoj mindset.
Ps wysłałem Ci nick mojego skypa

Odpowiedz
Cytat