Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
16 K Posty
232 Użytkownicy
52 Reakcje
686.5 K Wyświetlenia
Pazurrr Autor wątku
Pazurrr

Napisane przez marciar1
Skoro słyszałem wiele pochlebnych wypowiedzi na Twoj temat od ludzi, których szanuje to moge myslec ze mnie czegos nauczysz (jesli bys mnie uczył). Ale czy inni których poleciłes zrobią to samo?

Dziękuję. Jednak nie mam już możliwości, by brać kogokolwiek pod swoją pieczę. I nie planuję również w przyszłości. A co do osób, których wymieniłem, to odnośnie ich kompetencji, to ja dałbym się pokroić :D
A jeśli chodzi o grupe wsparcia, to szczerze, i nie jest to jedynie moja opinia. Ostrożnie z tym i bardzo rozważnie dobieraj, kto będzie w tym teamie. Bardzo łatwo tu o narobienie więcej szkód, niż pożytku. To już wg mnie lepiej znaleźć jedną osobę, co najmniej tak zapaloną i nastawioną pozytywnie, jak Ty, i z nią razem pracować, niż pchać się w tłum. Chodzi o to, żeby nie ryzykować, że grupa wsparcia zamiast Cię podciągać, to będzie Cię ściągać do swego średniego poziomu.

Odpowiedz
Cytat
marciar1

Wiem, że nie bierzesz nikogo pod swoja piecze, wiec napisałem jesli:)

Odpowiedz
Cytat
1MrPiter

Wow, dzieje się. Dobrze Cię widzieć (czytać? _rolleyes: ) Pazurrrr. Jak patrzę na to co się dzieje to przypominają mi się czasy jak ja się za bardzo spieniałem. Hehehe. Wieki minęły. To był jakoś 2007 albo 2008 rok. Pamiętasz? :P

Grasz coś jeszcze czasami? Ja do pokera wróciłem w grudniu zeszlego roku, ale tak na poważnie, duży volume to gram od początku kwietnia. A co u Ciebie?

Odpowiedz
Cytat
Pazurrr Autor wątku
Pazurrr

O! Cześć Piter.
Tak, teraz w okresie letnim będę regularnie pogrywać, a od września się zobaczy.
Wiesz, ja zdaję sobie sprawę, że dla niektórych jestem jak drzazga w tyłku, z Tobą również czasem było gorąco, ale żałuję, że czasem zbyt gorąco. Wiesz, akurat ostatnio mnie taka naszła refleksja, że z tych naszych pozytywnych sporów, to ja bardzo dużo wyniosłem. Pamiętam jak dziś, jak nieraz wiele godzin analizowałem dzięki temu jedno rozdania. Ale skill dzięki temu szybował w górę...
A co do poka - jestem zadowolony, ale nie chcę zapeszać. Wiesz, zdarzało mi się niekiedy coś chlapnąć na forum, potem był hejt no... i tilt pukał do drzwi :D Więc teraz wolę nie ryzykować i nie afiszować się ;) W każdym razie mogę tyle napisać, że bardziej skupiam się na maksymalizacji ev, niż nad volume. Takie podejście sprawia mi o wiele więcej frajdy.
A Ciebie gdzie można teraz znaleźć? O ile możesz i chcesz to upubliczniać, oc.

Odpowiedz
Cytat
Rantrave

@Marciar,

Pazzur, jako jedyny wykonywał jakąkolwiek pracę w dziale ocen w fixie, np. mnie nauczył grać w pokera a nie klikać guziki(dzięki wielkie!), ergo co się przełożyło, że od czasu przed upadkiem FTP zawsze mnie stać na opłaty na studia :f_love:. Od kiedy Pazzur zdezerterował z udzielania się, nie ma kto tak na prawdę tutaj cokolwiek działać, żeby wyciągać ludzi na lepszy poziom.

Trzcinek + materiały z ps.com starczą, żeby Panowie wygrywać do 1/2$. Potem trzeba Byrona, Cornholio i angielskiej sekcji, gdzie jest po prostu wyższy poziom.

Dodatkowo ta rozmowa, dokładnie ta, takie wywloczenie przez Pazzura swoich tych samych myśli + bulwersacji tych samych graczy powtarza się cyklicznie w tym okresie co roku.

Odpowiedz
Cytat
klz03

Przecież corhnolio nic a nic nie gra. Nie wiem czy on jest w stanie bić 5/T dzisiejsze. IMO filmy to lepiej traktować jako ciekawostkę, inne spojrzenie na grę. Ja popełniłem ten błąd, że oglądałem za dużo i do tego za bardzo starałem się naśladować czyjąś grę, a nie budować swój sposób myślenia.

Odpowiedz
Cytat
Rantrave

Cornholio robi dobre połączenie z Byronem i go tam dobrze męczył pytaniamia, bardziej bazowałbym się na Byronie, ale filmy wciąż robi dobre jak na forumowy poziom z naszej sekcji czyli mikro/low.

Odpowiedz
Cytat
1MrPiter

Pazurrr, sprawdź Skype'a. Mam nadzieję, że masz cały czas ten sam nick i nie zaspamowałem kogoś innego wiadomością ;)

Odpowiedz
Cytat
hairysnake

Prawda jest taka, że ja też zaczynałem w momencie gdy Pazurr się udzielał w dziale oceny rąk. Nie powiem, że nie skorzystałem. Dzięki niemu i paru innym osobom, które stały się dla mnie wzorem dobrych graczy w poksa jestem tu gdzie jestem. Co do angielskiego działu oceny rąk to tam przynajmniej jest jakaś merytoryczna dyskusja. Widać, że trenerom się chce i że mają z tego frajdę. Nad jednym hande potrafi wypowiedzieć się 3 z nich każdy pokazuje inne podajście więc naprawdę można merytorycznie się jeszcze sporo nauczyć .. przynajmniej na moim poziomie.

Odpowiedz
Cytat
klz03

DawnFall jest bardzo dobry

Odpowiedz
Cytat
venatici

Eh, teraz tutaj powstanie kółko adoracji Pazurrra. Nie powiem, że się nie ciesze na myśl, że może rzucisz okiem na moje rozdania w okresie letnim! Jesteś jedyną osobą z tego forum, którą mam w zakładce "Idole". Mimo, że tak na prawdę chyba nigdy nie mieliśmy ze sobą żadnego kontaktu to bardzo Cie szanuję i cenie sobie Twoje zdanie.

Co do coachingów, o których mówisz. Jest to oczywista sprawa. Tak samo jak fakt, że Ci którzy będą chcieli się rozwijać, będą się rozwijali.
Powiedz mi jak się odniesiesz do wypowiedzi mcmoe (bardzo starej już), gdzie mówi on, że nie powinno się inwestować na godzinę coachingu więcej niż 2% br? (Daję link żeby nie było, że jestem gołosłowny)
Bo w takim razie, jeżeli 1h coachingu kosztuje 50$ to musiałbym mieć br $2500. Jak gracz grający stawki 0,25/0,50 ma sobie na to pozwolić?

Jeszcze jedna sprawa. Jest taki filmik, który chyba nie powiesz, że się do niczego nie nadaje! (pomijam wiele filmików lechrumskiego).
Oto link

Pozdrawiam i do zobaczenia w dziale oceny rąk! _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Pazurrr Autor wątku
Pazurrr

O! Jest mi bardzo miło! Dziękuję :)

Skoro Paweł uważa, że 2% jest ok, to na pewno ma ku temu jakieś argumenty. Ja to widzę trochę inaczej. Załóżmy bardzo ostrożnie, że na jednym treningu wyeliminuje się tylko jeden leak, który kosztuje powiedzmy 1BB i popełnia się go raz na 500 rozdań. Łatwo można sobie policzyć, kiedy taki trening się zwróci i następnie będzie przynosić dożywotnio dochód. A jest to bardzo pesymistyczne, bo założę się, że niemal u każdego znajdą się jakieś błędy w rozgrywaniu sytuacji pospolitych, jak BW, rozgrywanie pocketów, steal, czy choćby selekcja gierek, czy dostosowania się do dynamiki. Już nie wspominając o tym, jak błyskawicznie nawet cały pakiet treningów się zwraca, jeśli dzięki nim uda się zadomowić tylko jeden limit wyżej. Kalkulacja jest prosta...
Zupełnie odrębną kwestią jest mindset. Każdy może sobie rzucić okiem, ile go średnio "kosztuje" jeden tilt. Takimi treningami nie dość, że szybciej można mindset poukładać, to w dodatku z reguły po takich treningach jest się tak "napakowanym" psychicznie, że często spora część kosztów zwraca się na szybko podczas gry tuż po treningu. Gdy mnie mcmoe trenował, to nieraz się zdarzało, że podczas samej gierki treningowej mi się trening zwracał :)
A co do filmów, to ja nie mówię, że są one wszystkie do bani. Miałem na myśli, że zupełnie co innego jest obejrzeć film, a zupełnie co innego przepracować film. To dwie różne sprawy. Jest o tym mowa w którymś z początkowych odcinków "Shuffle and flow".
Tak mi się przypomniało, że kiedyś Danny proponował jeszcze inną, ciekawą wg mnie opcję. Tzn. miało to polegać na tym, że wysyłało mu się swoje handy, a on potem odsyłał analizę, jakie błędy, co poprawić i jak. Z tego co pamiętam, to była to tańsza opcja. Ale nie dam sobie głowy urwać, czy to nadal jest aktualne.

Również pozdrawiam i myślę, że niedługo się spotkamy przy rozdaniach :) A w którym dziale rozdań można Cię znaleźć?

Odpowiedz
Cytat
hairysnake

venatici tutaj nie chodzi o żadne kółko adoracji, czy lizanie 4 liter. Jeżeli pomogłeś wielu osobom w rozwijaniu ich umiejętności to po prostu należy Ci się parę miłych słów niezależnie od tego czy dostawałeś za to kasę czy nie. To się nazywa życzliwość i wdzięczność. Osobiście zupełnie nie rozumiem "polskiej" natury polegającej na tym, aby zawsze komuś kto stara się pomóc wylać kubeł z pomyjami na łeb i zrównać go z całą masą przeciętniaków. Sam miałem ostatnio tego przykład. Rozwiązałem pewien problem zdrowotny i na forum tej choroby podałem w jaki sposób to zrobiłem. Nie uwierzycie ile osób w tym kraju wie "lepiej" nie stosując twojej metody i w jaki sposób starają się udowodnić swoje racje .. szkoda gadać. Jest mi ich szkoda bo przez swoje "upośledzienie" umysłowe będą nadal chodzić z nieuleczalną chorobą, ale co mi do tego :)

Odpowiedz
Cytat
marciar1

Hej, a myślicie ze np poświęcenie całego miesięcznego obrotu jest dobrym pomysłem? Bo mam fajnego rola na 0.5/1, poziom tam co słyszałem czterech liter nie urywa, ale czy to nie będzie za duży stop w pokerowej karierze, chodzi mi o wspinaczkę po limitach.
Poza tym leaki naszej polskiej społeczności(jako cała polska) są ogólnie znane, i chyba nie powinniśmy ich hejtowac, bo i tak nic nie zmienimy, a jeśli ktoś nie chce pomocy to trudno, ludzie są z założenia kretynami;)

Odpowiedz
Cytat
psychoreaper

Dakon łobuzie! Drugi raz w tym miesiącu mi asy rozwaliłeś. :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat
Pazurrr Autor wątku
Pazurrr

Napisane przez marciar1
Hej, a myślicie ze np poświęcenie całego miesięcznego obrotu jest dobrym pomysłem? Bo mam fajnego rola na 0.5/1, poziom tam co słyszałem czterech liter nie urywa, ale czy to nie będzie za duży stop w pokerowej karierze, chodzi mi o wspinaczkę po limitach.

Powiem Ci tak. Częstym nieporozumieniem jest, że ktoś bierze jeden trening i ma przerost oczekiwań. Jeden trening nic nie jest w stanie dać w żadnej dyscyplinie. Ja byłem świadkiem wypowiedzi osób po jednym treningu, że było fajnie, ok, coś tam trener znalazł, ale nie dużo, Wg mnie to lipa - najlepszy trener świata nie jest w stanie nic zrobić podczas jednego spotkania.
Druga sprawa, i to często też jest zaskoczeniem, a należy się z tym liczyć - nierzadko efektem bezpośrednim treningów jest to, że na pewien czas wyniki w grze się pogarszają. Wynika to z tego, że poznaje się nowe koncepcje, eliminuje stare złe przyzwyczajenia i potrzeba czasu, by się to "uleżało". To tak jak z jazdą samochodem - gdy pierwszy raz siadasz za "kółkiem" to Twoja jazda wygląda tak, że dobry rowerzysta Cię bez trudu wyprzedzi. A przecież to nie znaczy, że samochód jest wolniejszy od roweru, prawda?
Dlatego ze swojego doświadczenia uważam, że jak zaczynasz treningi, to lepiej pozostać na limicie, na którym czujesz komfort gry i tam popracować nad swoją grą.
Z kolei pewnie wszyscy słyszeliście o "Zasadzie Piotra"? Często bywa, że bankroll pozwala wejść wyżej, lecz ten nowy limit jest już w zakresie naszej niekompetencji. Każdy trening i poprawa gry przesuwa tą granicę i powoduje, że szanse nie tylko wejścia, ale i utrzymania się i następnie pokonania wyższego limitu są o wiele wyższe.
Widzisz, chciałbym, żeby nad jednym się zastanowić. Zbyt długie tkwienie na mikro limitach powoduje często degenerację gry poprzez zbyt duże dostosowania się do statystycznego gracza na danym limicie. Często można to dostrzec np w trakcie różnych sporów na forum rozdań. Nieraz wyeliminowanie tych złych, zakorzenionych nawyków gry i, co ważniejsze!, nawyków myślenia bywa trudne i bolesne, ale jest to niezbędne, jeśli się chce myśleć o pójściu dalej. Alternatywą jest scenariusz, gdy Twoja kariera wygląda jak zabawa w jojo - zbierasz bankroll, wchodzisz wyżej, dostajesz po dupie, znów zbierasz bankroll, znów dostajesz po dupie, z czasem zaczynasz się użalać, szukać winę gdzie indziej, a następnie pojawia się decyzja, że fajnie Ci na limicie, który obecnie jest Twoją strefą komfortu i podejmujesz decyzję, że a po co wchodzić wyżej, jak tu jest dobrze.
Ale spoglądając w przyszłość, to należy się spodziewać, że dalej będzie trwać stałe podnoszenie się poziomu pokerowego, że nadal będzie obowiązywać, że kto nie idzie do przodu, ten się cofa, i wtedy to jest tylko kwestią czasu, gdy obecny limit przestanie być pokerowym przytułkiem i konieczne będzie zejście jeszcze niżej albo zakończyć marzenia o pokerze.

Odpowiedz
Cytat
Dakon20

Napisane przez psychoreaper
Dakon łobuzie! Drugi raz w tym miesiącu mi asy rozwaliłeś. :ayfkm:

PokerStars Hand #99729832731: Hold'em Limit ($0.25/$0.50 USD) - 2013/06/08 12:02:14 CET [2013/06/08 6:02:14 ET]
Table 'Bernoulli III' 6-max Seat #4 is the button
Seat 1: leafsfan8888 ($6.50 in chips)
Seat 2: Regriz ($7.90 in chips)
Seat 3: evriala ($11.39 in chips)
Seat 4: pay4myganja ($21.36 in chips)
Seat 5: Evgen1704 ($3.50 in chips)
Seat 6: PMC-Lady ($11.84 in chips)
Evgen1704: posts small blind $0.10
PMC-Lady: posts big blind $0.25
HOLE CARDS
Dealt to Regriz [Jh Jd]
leafsfan8888: folds
leafsfan8888 leaves the table
Regriz: raises $0.25 to $0.50
evriala: folds
pay4myganja: raises $0.25 to $0.75
Evgen1704: calls $0.65
PMC-Lady: calls $0.50
Regriz: raises $0.25 to $1
Betting is capped
pay4myganja: calls $0.25
Evgen1704: calls $0.25
PMC-Lady: calls $0.25
FLOP [8h 9s Jc]
Evgen1704: checks
PMC-Lady: checks
Regriz: bets $0.25
pay4myganja: raises $0.25 to $0.50
Evgen1704: calls $0.50
Regriz: raises $0.25 to $0.75
pay4myganja: raises $0.25 to $1
Betting is capped
Evgen1704: calls $0.50
Regriz: calls $0.25
TURN [8h 9s Jc] [6c]
Evgen1704: checks
Regriz: bets $0.50
pay4myganja: raises $0.50 to $1
Evgen1704: raises $0.50 to $1.50 and is all-in
PMC-Lady: calls $1.50
Regriz: raises $0.50 to $2
Betting is capped
pay4myganja: calls $1
RIVER [8h 9s Jc 6c] [3s]
Regriz: bets $0.50
pay4myganja: calls $0.50
PMC-Lady: folds
SHOW DOWN
Regriz: shows [Jh Jd] (three of a kind, Jacks)
pay4myganja: mucks hand
Regriz collected $2.50 from side pot
Evgen1704: shows [Kh Js] (a pair of Jacks)
Regriz collected $13.84 from main pot
SUMMARY
Total pot $16.50 Main pot $13.84. Side pot $2.50. | Rake $0.16
Board [8h 9s Jc 6c 3s]
Seat 1: leafsfan8888 folded before Flop (didn't bet)
Seat 2: Regriz showed [Jh Jd] and won ($16.34) with three of a kind, Jacks
Seat 3: evriala folded before Flop (didn't bet)
Seat 4: pay4myganja (button) mucked [Ah As]
Seat 5: Evgen1704 (small blind) showed [Kh Js] and lost with a pair of Jacks
Seat 6: PMC-Lady (big blind) folded on the River

No wiesz za duzo ci kasy oddalem w glupi sposob wiec musialem jakos to odebrac;p I jesli nie czytales tam opisu pod filmem za pare blefow dobrych masz u mnie fioletowy kolor juz :sdrink

Odpowiedz
Cytat
trzcinek
Odpowiedz
Cytat
psychoreaper

A co oznaczają pomarańczowy i fioletowy? ?(

Odpowiedz
Cytat
Dakon20

Pomaranczowy REG dobry
Fioletowy Bardzo dobry REg

Odrazu tlumacze niektore ludziki maja zle kolory bo kiedys te kolory mialy inne oznaczenia i nie kazdy zostal poprawiony robie to w miare na goraco :pokerface:

Odpowiedz
Cytat