.
skontaktowałem się ze starsami, mam nadzieję, że podejmą jakieś kroki, ciągle mam nadzieję, że nie ma internetu, czy nagle wyjechał i że sprawa zostanie rozwiązana pozytywnie, generalnie ufam ludziom i rzadko kiedy biorę pod uwagę że ktoś może mnie oszukać, tak wiem mój błąd, ale trudno to tylko kasa, bardziej boli łatwowierność
niepokoi mnie ten brak kontaktu, to znaczy, że aktualnie nie gra, więc tym samym łamie warunki stackingu, tak więc przyzwoitość nakazywałby zwrot pieniędzy
ciekawe co starsy zdziałają, mam nadzieję, że pomoże 2-letnia supernova
$0.25/$0.5 Fixed-Limit Hold'em (6 handed)
Preflop: Hero is BB with A:s, 9:d.
MP2 folds, MP3 raises, CO calls, BU calls, SB folds, Hero calls.
Flop: (8.4 SB) A:c, 9:c, 5:h (4 players)
Hero checks, MP3 bets, CO raises, BU calls, Hero 3-Bets, MP3 caps, CO calls, BU calls, Hero calls.
Turn: (12.2 BB) T:d (4 players)
Hero bets, MP3 calls, CO raises, BU calls, Hero 3-Bets, MP3 folds, CO caps, BU calls, Hero calls.
River: (25.2 BB) 9:h (3 players)
Hero bets, CO raises, BU calls, Hero 3-Bets, CO caps, BU calls, Hero calls.
Final Pot: 37.2 BB.
Results follow:
Hero shows a full-house, nines full of aces(A:s 9:d).
BU shows a full-house, fives full of nines(5:d 5:s).
CO shows a pair of nines(2:c Q:c).
Hero wins with a full-house, nines full of aces(A:s 9:d).
Dwie fiszki. Przyfarciłem, ale farcić też trzeba.
Napisane przez damianpat
skontaktowałem się ze starsami, mam nadzieję, że podejmą jakieś kroki, ciągle mam nadzieję, że nie ma internetu, czy nagle wyjechał i że sprawa zostanie rozwiązana pozytywnie, generalnie ufam ludziom i rzadko kiedy biorę pod uwagę że ktoś może mnie oszukać, tak wiem mój błąd, ale trudno to tylko kasa, bardziej boli łatwowiernośćniepokoi mnie ten brak kontaktu, to znaczy, że aktualnie nie gra, więc tym samym łamie warunki stackingu, tak więc przyzwoitość nakazywałby zwrot pieniędzy
Jak starsy coś odpiszą/zrobią, mógłbyś tutaj coś skrobnąć czy sprawa została rozwiązana pozytywnie dla Ciebie?
Napisane przez Spiderro
$0.25/$0.5 Fixed-Limit Hold'em (6 handed)Preflop: Hero is BB with A:s, 9:d.
MP2 folds, MP3 raises, CO calls, BU calls, SB folds, Hero calls.Flop: (8.4 SB) A:c, 9:c, 5:h (4 players)
Hero checks, MP3 bets, CO raises, BU calls, Hero 3-Bets, MP3 caps, CO calls, BU calls, Hero calls.Turn: (12.2 BB) T:d (4 players)
Hero bets, MP3 calls, CO raises, BU calls, Hero 3-Bets, MP3 folds, CO caps, BU calls, Hero calls.River: (25.2 BB) 9:h (3 players)
Hero bets, CO raises, BU calls, Hero 3-Bets, CO caps, BU calls, Hero calls.Final Pot: 37.2 BB.
Results follow:Hero shows a full-house, nines full of aces(A:s 9:d).
BU shows a full-house, fives full of nines(5:d 5:s).
CO shows a pair of nines(2:c Q:c).Hero wins with a full-house, nines full of aces(A:s 9:d).
Dwie fiszki. Przyfarciłem, ale farcić też trzeba.
![]()
A więc to byłeś Ty. Widziałem na żywo.
PS zrzuciłem AK
Dzisiaj powoli wracam na 0,5/1, przytuliłem 700BB na 0,25/0,5 i trza znowu popróbować. Przywitało mnie nieźle.
Poker Stars, $0.50/$1 Limit Hold'em Cash, 4 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.
Preflop: Hero is CO with K
K![]()
Hero raises, BTN 3-bets, 2 folds, Hero caps, BTN calls
Flop: (9.5 SB) 9
K
6
(2 players)
Hero bets, BTN raises, Hero 3-bets, BTN caps, Hero calls
Turn: (8.8 BB) 7
(2 players)
River: (16.8 BB) 4
(2 players)
Results:
Spoiler
24.8 BB pot (0.4 BB rake)
Final Board: 9
K
6
7
4
BTN showed A
A
and lost (-12 BB net)
Hero showed K
K
and won 24.4 BB (12.4 BB net)
@ damianpat
to ten spec od "123 draw badugi"?
Od razu piszę - nie znam, tylko z forum orientuję się co gdzieś kiedyś pisął (nawet w cafe, że fix zły i on woli "123 draw badugi") ; ale co o equity i rangach napisał to jego.
Może AceBestini, orientuje się w mixed games coś wie ?
Dodatkwo
https://polska.pokerstrategy.com/forum/board.php?boardid=164
Napisane przez emomaniac
@ damianpatto ten spec od "123 draw badugi"?
Od razu piszę - nie znam, tylko z forum orientuję się co gdzieś kiedyś pisął (nawet w cafe, że fix zły i on woli "123 draw badugi") ; ale co o equity i rangach napisał to jego.
Może AceBestini, orientuje się w mixed games coś wie ?
Dodatkwo
https://polska.pokerstrategy.com/forum/board.php?boardid=164
gra five card draw
Teraz to i ja już pamiętam - pisałem ironicznie, że nie.
Kontaktuj się z Ace'm, Thorkiem - graja niszowo, to może się znają i coś wiedzą (BTW jaki hajs ? :D)
Napisane przez damianpat
skontaktowałem się ze starsami, mam nadzieję, że podejmą jakieś kroki, ciągle mam nadzieję, że nie ma internetu, czy nagle wyjechał i że sprawa zostanie rozwiązana pozytywnie, generalnie ufam ludziom i rzadko kiedy biorę pod uwagę że ktoś może mnie oszukać, tak wiem mój błąd, ale trudno to tylko kasa, bardziej boli łatwowiernośćniepokoi mnie ten brak kontaktu, to znaczy, że aktualnie nie gra, więc tym samym łamie warunki stackingu, tak więc przyzwoitość nakazywałby zwrot pieniędzy
nie bardzo rozumiem co w tej sytuacji starsy mogą zrobić i czego właściwie od nich oczekujesz, co im do tego że ktoś komuś pożyczył pieniądze na grę? to tak jak byś ty komuś pożyczył pieniądze, ktoś by sobie kupił za nie telewizor i byś żądał od dajmy na to samsunga żeby coś z tym zrobili
Napisane przez jaworlegia
Napisane przez damianpat
nie bardzo rozumiem co w tej sytuacji starsy mogą zrobić i czego właściwie od nich oczekujesz, co im do tego że ktoś komuś pożyczył pieniądze na grę? to tak jak byś ty komuś pożyczył pieniądze, ktoś by sobie kupił za nie telewizor i byś żądał od dajmy na to samsunga żeby coś z tym zrobili
nie wiem zobaczymy, jeśli wypłacił kasę to oni na tym tracą, bo złamał warunki umowy i nie nabija rake, a ja też nie gram bo nie mam za co, nie szkodzi żeby zbadali sprawę
Napisane przez damianpat
nie wiem zobaczymy, jeśli wypłacił kasę to oni na tym tracą, bo złamał warunki umowy i nie nabija rake, a ja też nie gram bo nie mam za co, nie szkodzi żeby zbadali sprawę
Napisane przez damianpat
Napisane przez damianpat
ale jakiej umowy, podpisywaliście coś? oni nie mają prawa ci podać żadnej informacji kiedy on coś wypłacał i w ogóle czy wypłacał
równie dobrze ja moge sobie powiedzieć że pożyczyłem ci 1000$ na grę i żądać od starsów żeby mi to zwrócili z twojej kasy, bo się umówiłem że mi oddasz a tego nie zrobiłeś, a ja nie mam za co grać
Od wyjaśniania niespłaconych pożyczek są policja i sądy, ale w Polsce raczej ciężko będzie takie coś zgłosić z wiadomych przyczyn, zresztą musiałbyś mieć dobrego prawnika żeby jakąs "umowę" na forum sąd uznał za wiążącą.
Jak starsy kiwną palcem w tej sprawie to się mocno zdziwię
Na river pomyślałem sobie dokładnie po jego becie "Nie no przeciez nie trzyma 64"
Haha
Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:
$0.5/$1 Fixed-Limit Hold'em (8 handed)
Preflop: Hero is MP3 with K:h, J:d.
3 folds, Hero raises, CO calls, 2 folds, BB calls.
Flop: (6.5 SB) 3:h, K:d, 5:s (3 players)
BB checks, Hero bets, CO folds, BB calls.
Turn: (4.25 BB) J:h (2 players)
BB checks, Hero bets, BB calls.
River: (6.25 BB) 7:d (2 players)
BB bets, Hero raises, BB calls.
Final Pot: 10.25 BB.
Results follow:
Hero shows two pairs, kings and jacks(K:h J:d).
BB shows a straight, seven high(6:s 4:s).
BB wins with a straight, seven high(6:s 4:s).
A chwilkę później skrzacik mi zwrócił z nawiązką
Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:
$0.5/$1 Fixed-Limit Hold'em (10 handed)
Preflop: Hero is UTG with 8:d, 8:c.
Hero raises, UTG1 calls, UTG2 calls, 2 folds, MP3 calls, 4 folds, 3 folds, 2 folds, BB folds.
Flop: (9.5 SB) Q:s, 8:s, T:h (4 players)
Hero bets, UTG1 calls, UTG2 raises, MP3 folds, Hero 3-Bets, UTG1 caps, UTG2 calls, Hero calls.
Turn: (10.75 BB) 8:h (3 players)
Hero bets, UTG1 calls, UTG2 raises, Hero 3-Bets, UTG1 calls, UTG2 caps, Hero calls.
River: (20.53 BB) 4:c (2 players)
Hero bets, UTG2 raises, Hero 3-Bets, UTG2 caps, Hero calls.
Final Pot: 28.53 BB.
Results follow:
UTG1 shows a pair of eights(K:s 9:s).
Hero shows four of a kind, eights(8:d 8:c).
UTG2 shows a full-house, tens full of eights(T:s T:c).
Hero wins with four of a kind, eights(8:d 8:c).
Napisane przez damianpat
Napisane przez damianpat
ale jakiej umowy, podpisywaliście coś? oni nie mają prawa ci podać żadnej informacji kiedy on coś wypłacał i w ogóle czy wypłacał
równie dobrze ja moge sobie powiedzieć że pożyczyłem ci 1000$ na grę i żądać od starsów żeby mi to zwrócili z twojej kasy, bo się umówiłem że mi oddasz a tego nie zrobiłeś, a ja nie mam za co grać
Od wyjaśniania niespłaconych pożyczek są policja i sądy, ale w Polsce raczej ciężko będzie takie coś zgłosić z wiadomych przyczyn, zresztą musiałbyś mieć dobrego prawnika żeby jakąs "umowę" na forum sąd uznał za wiążącą.
Jak starsy kiwną palcem w tej sprawie to się mocno zdziwię
to się zdziwisz ;), o co Ci chodzi? zawsze robię wszystko co jest możliwe, nie oceniając sensowności posunięć, nie oczekuję niczego, ale korzystam ze wszystkich opcji, jak będę potrzebował żeby ktoś krytycznie ocenił moje postępowanie to o to poproszę
na razie mam dziwne wrażenie, że sprawia Ci to jakiś niezdrowy rodzaj satysfakcji
typu ale glupi chuj dal sie oszukac a teraz kombinuje
on to czyta, pisząc ze starsy nie oddzadza, utwierdzasz go, ze jest bezkarny, a moze jednak tym razem zadzialaja? poprosilem ich tylko zeby sprawdzili czy gra i czy wyplacil i zeby zablokowali mozliwosc wyplaty jesli tego nie zrobil i odeslali kase, moze raz na jakis czas beda chcieli cos zrobic?
poza tym jestem Vipem na starsach, zarobili na mnie majatek, a on jest dla nich zwyklym szarakiem, to troche zmienia postac rzeczy i na to licze
Napisane przez damianpat
zawsze robię wszystko co jest możliwe, nie oceniając sensowności posunięć [...]
No wlaśnie widzimy
No offence, ale sam się zastanów co Ty piszesz
Napisane przez damianpat
poza tym jestem Vipem na starsach, zarobili na mnie majatek, a on jest dla nich zwyklym szarakiem, to troche zmienia postac rzeczy i na to licze
Wznoszę biedronkowego VIPa za twoje zdrowie :fdrink :sdrink You made my day sir!
no ale to że jesteś VIPem, a on szarakiem to oznacza, że mają ci uwierzyć na słowo że on ci wisi pieniądze i ci je oddać. To starsy są jakąś firmą windykacyjną? chyba nie.
Żadnej satysfakcji nie odczuwam, po prostu zwyczajnie dziwię się, że się akurat do nich zwracasz z prośbą o pomoc, bo oni tu nic nie mogą zrobić. Dla mnie już samo pisanie do nich jest -EV, bo po prostu marnujesz swój czas. Ale rób jak uważasz, każdy ma do tego prawo
Napisane przez 1MrPiter
Napisane przez damianpat
zawsze robię wszystko co jest możliwe, nie oceniając sensowności posunięć [...]No wlaśnie widzimy
No offence, ale sam się zastanów co Ty piszesz
![]()
Napisane przez damianpat
poza tym jestem Vipem na starsach, zarobili na mnie majatek, a on jest dla nich zwyklym szarakiem, to troche zmienia postac rzeczy i na to liczeWznoszę biedronkowego VIPa za twoje zdrowie :fdrink :sdrink You made my day sir!
haha dobre
kocham Damiana
mamy drugiego Pazurrra
To tak jak by poszedł do sklepu sprzedającego telewizory i poprosił, żeby nie sprzedali mu telewizora, zabrali kasę i oddali damianpat-owi. Już widzę reakcję sprzedawców.
Sorry damianpat, nie nabijam się z faktu, że zostałeś oszukany, ale jak próbujesz rozwiązać problem.
PS: jak złapiesz kapcia w samochodzie, to też będziesz dmuchał ustami powietrze w wentyl, bo może uda się napompować ♠_evil: