Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
16 K Posty
232 Użytkownicy
52 Reakcje
686.3 K Wyświetlenia
psychoreaper

Odpowiedz
Cytat
klz03

mamy zwycięzcę już :)

Odpowiedz
Cytat
1MrPiter

Ja bym się też chętnie załapał, ale w pracy siedzę i nie mogłem napisać :P Liiiiipa.

Odpowiedz
Cytat
kajot205

Argh, spóźniłem się, teraz trzeba ciułać kasę na trening :D

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

A ja jestem zajebisty i nie biorę treningów. :facepalm:

Miło popatrzeć na stare mordy. :D

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

PokerStars - $0.25/$0.50 (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 3

Hero (BTN): $10.00
SB: $17.08
BB: $13.68
UTG: $11.60
MP: $11.38
CO: $9.88

SB posts SB $0.10, BB posts BB $0.25

Pre Flop: ($0.35) Hero has 9♣ 9♦

fold, MP calls $0.25, fold, Hero raises to $0.50, fold, BB raises to $0.75, MP calls $0.50, Hero raises to $1.00, BB calls $0.25, MP calls $0.25

Hej range MP jest super weak, bo koleś gra 34/25 na BB siedzi UNK.
Planuje w tym spocie wrzucić cap z ---> 77 (66)+,ATs+,AJo,KQs <----- Jakieś sugestie ? Myślę, że 66,KQs jest dość close.

Odpowiedz
Cytat
Rantrave

Jak chcesz capować i zwiększać range musisz dorzucić KQs, 9Ts/98s/ pokuś się o JTs/QTs czy KJs nawet.

Praktycznie tutaj możesz capować każdego pocketa 22-99, bo jeśli MP ma beznadizejny range wywali postflop, a większość kart BB to będą broadwaye i jak coś trafi to i tak Ciebie niszczy tzn Twoje pockety 99-22. Zatem cap 22-99 daję Tobie przynajmniej izi grę postflop, bo facet raczej pójdzie w calldown mode, chyba, że ogarnie się co do Twojego capping range w tym spocie.

Imo 22+/98s/T9s/JTs/KQs/ATs+/AJo+

Zapomniałem dodać, w szczególności, że jesteś na pozycji a BB bez pozycji, więc jak będzie popełniał więcej błędów w dużych potach tym lepiej. Może od uczy się 3-betowania Ciebie.

Ps. Ja w tym spocie nie mam capping range vs UNK. Jakoś zakładam optymistycznie, że przeciwnik nie jest debilem. Więc np tutaj nie 3-betuje A2o.

Jednakże jak zobaczę taki trash jak A2o to cappuje w miarę szeroko żeby gra stała się mało komfortowa dla gnoja.

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Nie no 22-66 to spew jest 3way jednak MP coś tam trafia a to ma ogromne equity shift na wielu boradach. Nie chce tez za luźno wrzucać cap 9Ts to zbyt losse vs BB bez info jak nie chce tutaj niczego balansować, tylko grać pure for value.

Odpowiedz
Cytat
Rantrave

Wolę tutaj 3-betować/cappować z 98s niż z 88 czy AJo, jakoś wolę bardziej rozgrywać handa, który może trafić pełno drawów.

22-66 są dobrą opcją jeśli chodzi o cappowanie. Może masz rację, na unka przesadziłem, ale jak masz jakieś już konkretneready to bym tego chyba już nie darował.

Odpowiedz
Cytat
trzcinek

jeśli chcesz Piterku to ja Ci dam godzinke treningu free. Coprawda nie wystawilem nigdy oferty, ale moze jak ci sie spodoba wykupisz dla mnie jakies banery na miescie;]

Odpowiedz
Cytat
1MrPiter

Masz cały czas to samo konto na Skype Widzewiaku? :D :D

Odpowiedz
Cytat
psychoreaper

Mam pytanie. Badając swoją grę w PT3 czy HM w celu określenia czy opłacalne jest otwieranie pewnych rąk z pewnych pozycji (np. jak wyglądam z T8s z CO jako first in), jaka próbka dla konkretnej ręki jest minimalną wartością, aby stwierdzić, że dana ręka jest opłacalna czy nie.

Odpowiedz
Cytat
damianpat

mam coraz gorsze przeczucia, boję się, że zostałem oszukany przez huricano ;(

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Napisane przez damianpat

rzecz nabyta przecież możesz odrobić stake w "tydzień". Już każdy wie, że cie "prawdopodobnie wyjebał" nie jęcz. Wystarczy raz napisać.

Odpowiedz
Cytat
jaworlegia

ogólnie dla mnie ten cały staking to słaba opcja i w życiu bym się w takie coś nie pakował

dla mnie są przede wszystkim dwa typy ludzi co są stakowani

pierwsi to ci co dobrze liczą, i są świadomi tego że dobrze dobierając próbki są w stanie powiększyć swój winrate w długim okresie przy absolutnym zminimalizowaniu strat (pole do popisu głównie dla MTT-owców)

a drudzy to ci którzy są niepewni swojego skilla i wolą się bawić za czyjeś pieniądze (a nuż się uda) i tacy właśnie mogą nagle zniknąć jak coś nie pójdzie

oczywiście zdarzają się wyjątki, jak ci którzy nie z własnej winy stracą swojego rolla np. mieli go na FTP

wyznaje zasadę umiesz liczyć licz na siebie, a staking dla mnie podchodzi pod hazard

Odpowiedz
Cytat
damianpat

Napisane przez chudyand1

Napisane przez damianpat

rzecz nabyta przecież możesz odrobić stake w "tydzień". Już każdy wie, że cie "prawdopodobnie wyjebał" nie jęcz. Wystarczy raz napisać.

szkoda mi czasu, w tym sęk, a jak Wy jęczycie wklejając śmieszne handy to jest dobrze ;)?

dla mnie staking nie musi być całkowicie zły, zdarzają się różne sytuacje, że trzeba rolla spieniężyć, dobra poczekamy, staking kończy się oficjalnie 28-29, ale ten brak kontaktu mnie strasznie wkurwia

staram się być dobrej myśli, ale doświadczenie nauczyło mnie podejrzewać najgorsze

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Wy ? <płaczę> Będzie ok zawsze jest ok.

Co jest na tych zdjęciach się pytam znowu ??

Umrę....

Odpowiedz
Cytat
Rantrave

Napisane przez damianpat

Napisane przez chudyand1

Napisane przez damianpat

szkoda mi czasu, w tym sęk, a jak Wy jęczycie wklejając śmieszne handy to jest dobrze ;)?

dla mnie staking nie musi być całkowicie zły, zdarzają się różne sytuacje, że trzeba rolla spieniężyć, dobra poczekamy, staking kończy się oficjalnie 28-29, ale ten brak kontaktu mnie strasznie wkurwia

staram się być dobrej myśli, ale doświadczenie nauczyło mnie podejrzewać najgorsze

Próbowałeś go złapać na angielskiej sekcji? Umieszcza komentarze w hand evaluation dla mikro w Fixie. Udało się coś czy nie próbowałeś?

Odpowiedz
Cytat
Rantrave

Napisane przez psychoreaper
Mam pytanie. Badając swoją grę w PT3 czy HM w celu określenia czy opłacalne jest otwieranie pewnych rąk z pewnych pozycji (np. jak wyglądam z T8s z CO jako first in), jaka próbka dla konkretnej ręki jest minimalną wartością, aby stwierdzić, że dana ręka jest opłacalna czy nie.

Nie ma czegoś takiego.

Jak źle dobierasz spoty gdzie otwieranie T8s z CO jest opłacalne lub nieopłacalne to dalej będziesz je źle dobierał. Jeśli jest opłacalne ale tracisz to albo wariancja albo źle grasz. Lepiej przeanalizuj czy dobrze grasz takim handem i czy sytuacja na stole powoduję, że takie coś jest +EV.

Imo T8s z CO izi.

Odpowiedz
Cytat
damianpat

Napisane przez Rantrave

Napisane przez damianpat

Napisane przez chudyand1

Napisane przez damianpat

Próbowałeś go złapać na angielskiej sekcji? Umieszcza komentarze w hand evaluation dla mikro w Fixie. Udało się coś czy nie próbowałeś?

probowalem dawno go tam nie bylo dzieki

Odpowiedz
Cytat