Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
16 K Posty
232 Użytkownicy
52 Reakcje
686.3 K Wyświetlenia
tigerek73

Od groma tak tracę.

Spoiler

Grabbed by Holdem Manager
Limit Holdem $0.25(BB) Poker Stars
Hero ($20.95)
BB ($6)
UTG ($46)
UTG+1 ($10.45)
CO ($23)
BTN ($12.75)

Dealt to Hero 7♦ 7♣

fold, UTG+1 calls $0.25, fold, fold, Hero raises to $0.50, fold, UTG+1 calls $0.25

FLOP ($1.25) 2♠ 4♣ 3♦

Hero bets $0.25, UTG+1 calls $0.25

TURN ($1.75) 2♠ 4♣ 3♦ J♠

Hero bets $0.50, UTG+1 raises to $1, Hero calls $0.50

RIVER ($3.75) 2♠ 4♣ 3♦ J♠ 6♠

Hero checks, UTG+1 bets $0.50, Hero calls $0.50

UTG+1 shows 4♠ 2♦
(Pre 15%, Flop 72.1%, Turn 81.8%)

Hero shows 7♦ 7♣
(Pre 85%, Flop 27.9%, Turn 18.2%)

UTG+1 wins $4.55

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

5 AA wjebane w tym 3 sety na flopie.

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
TOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
K.............................
COOOOOOOOOOOOOOOOOOO
TTTTTTTTTTTTTToooooooooooooooooo
JEEEEEEEEESSSSSSSSSSSSSSSTTTTTTTTTTTTTT

Żartuje se soft ze mnie. Największemu wrogowi nie życzę tego a nie mam ich..

Grabbed by Holdem Manager
Limit Holdem $0.25(BB) Poker Stars
Hero ($14.80)
BB ($7.95)
UTG ($28.30)
UTG+1 ($18.85)
CO ($8.40)
BTN ($23.55)

Dealt to Hero A♣ A♥

fold, fold, CO raises to $0.50, fold, Hero raises to $0.75, BB raises to $1, CO calls $0.50, Hero calls $0.25

FLOP ($3) 2♦ 9♠ 8♠

Hero bets $0.25, BB calls $0.25, CO raises to $0.50, Hero raises to $0.75, BB calls $0.50, CO raises to $1, Hero calls $0.25, BB calls $0.25

TURN ($6) 2♦ 9♠ 8♠ 3♦

Hero bets $0.50, BB calls $0.50, CO raises to $1, Hero raises to $1.50, BB folds, CO calls $0.50

RIVER ($9.50) 2♦ 9♠ 8♠ 3♦ 5♣

Hero bets $0.50, CO raises to $1, Hero raises to $1.50, CO raises to $2, Hero calls $0.50

CO shows 5♠ 5♦
(Pre 20%, Flop 14.3%, Turn 4.5%)

Hero shows A♣ A♥
(Pre 80%, Flop 85.7%, Turn 95.5%)

CO wins $13.10

Jak można tak być kopanym . HELPPPPPPPP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

A dopiszę że nie robiłem głupich akcji. Gość na 99% wiedział że mam over parę.

Odpowiedz
Cytat

zwyzywaj przeciwnika :challenge

Odpowiedz
Cytat
klz03

Tigerek, powiem Ci, że chciałbym, żebyś grał na moich limitach:D

Serio, to zastanów się może, czego ty w ogóle oczekujesz od pokera? Co ty chcesz osiągnąć w tej dyscyplinie? Bo ja nie widzę większego sensu w tym co robisz, już od paru lat? no offence

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Zjazd bankrola 500$ 650$ z gry bo wygrałem troche w turki. Nawet na 1/2 takiego zajazdu nie miałem.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Napisane przez klz03
Tigerek, powiem Ci, że chciałbym, żebyś grał na moich limitach:D

Serio, to zastanów się może, czego ty w ogóle oczekujesz od pokera? Co ty chcesz osiągnąć w tej dyscyplinie? Bo ja nie widzę większego sensu w tym co robisz, już od paru lat? no offence

No powiedz k.... o co Ci chodzi.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Powiem Ci że byś nie chciał , regi nie lubią ze mną grać, bo z nimi se radzę.

Odpowiedz
Cytat
klz03

chodzi mi o to, że odkąd pamiętam ty się tylko użalasz nad sobą. Po co grasz w tego pokera? Myślałeś nad tym? Co to za hobby jak tracisz tyle nerwów przy tym (i zdrowia). Trochę tego nie rozumiem.

Odpowiedz
Cytat
Danny177

Napisane przez brommy

Napisane przez Danny177
Ja tylko napisalem co uwazam, zrobicie z tym co chcecie. Wg mnie po prostu kierujecie sie nie ta droga ktora sie powinno kierowac na tych stawkach, szukacie na sile sposobow jak ograc rega zamiast to olac i skupic sie na fishach. Tzn kazdy zrobi co chce, dla mnie jak gralem na tych stawkach najwazniejsze bylo zeby jak najszybciej przez nie sie przebic bo nie widzialem sensu grania tam dluzej, ale moze sa tacy dla ktorych granie caly czas na mikro-stakes jest ok, wtedy oczywiscie jakakolwiek gra jest ok jak sprawia komus fun ;)

Jeśli próbujesz na siłę coś udowodnić to proszę bardzo MASZ CAŁKOWITĄ RACJĘ, liczą się tylko fishe, a wobec reszty, czyli regów trzeba grać FoF.

Danny nie znam Cię, ale jak dla mnie opowiadasz jakieś herezje :/ gra w pokera to owszem nie gra honoru, w której najważniejsze to ograć lepszego, ale to również dostosowanie się do stołu, w których akurat na FR jest sporo TAGów.

Do tego jak wyjaśnisz fakt, że skoro każdy z nas miał ten sam background (arty/video) od początku FIXa, a tylko niewielu daje radę na 1/2+? Bo tabelki to nie wszystko, ale Ty i tak pewnie powiesz, że to scary money i mindset, więc darujmy sobie dalszą dyskusję. Przestaję się dalej wypowiadać w tym temacie, bo i tak pewnie zaraz z tego wyjdzie flame.

Edit: aaa i byłbym zapomniał pewnie gram tak nisko, bo sam siebie leveluje próbując wylevelować innych. I znowu masz rację!

Po pierwsze nigdzie nie pisalem o graniu fit or fold, tylko o trzymaniu sie solidnej strategii i nie dorzucaniu idiotycznych zagran na regow tylko po to zeby im zrobic 'minfucka'.
Po drugie, na prawde nie obchodzi mnie kto z was ma jakie podejscie do gry, jakie ma swoje racje, w co chce wierzyc a w co nie. Nic nikomu nie probuje udowadniac ani nic wmawiac, narzucac etc. Napisalem swoja opinie jako osoby, ktora wydaje mi sie, ma kompetencje do tego zeby sie na ten temat wypowiadac, znam wiekszosc polskich gracz, ktorzy przebil sie przez te stawki bez najmniejszych problemow i kazdy z nich z pewnoscia napisalby to samo. Jestem coachem Pokerstrategy, napisalem posta w dobrych intencjach ktory mial sluzyc jako rada, ale widze ze zostal przyjety jako 'herezje jakiegos randoma ktory pisze glupoty i probuje narzucac swoje racje'. Powtarzam jeszcze raz, to jest wasza sprawa jak bedziecie grac i nie moja sprawa czy bedziecie wygrywac.
Ty brommy sie ze mna nie zgadzasz i ja wcale nie wymagam zebys sie zgadzal, ale moze dla kogos innego bedzie to pomocne.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Na początku to tylko hobby, teraz też dodatkowy bonus finansowy.

Narzekam , bo powtarzam setny raz taki już jestem , nie wstydzę się i nie boję się napisać że mam problem z głową. Ponadto gram bo nie mam innego sposobu na wolny czas ( żenujące ) gram w bilard ale teraz jeszcze nie ma gdzie za pół roku będzie gdzie.

Przez ostatni rok powoli ale cały czas w górę. Mój problem to że mam scary money i nie pchałem się nigdy wyżej. Możliwe że grałbym teraz spokojnie na 2/4 może 3/6 . Oglądałem filmy i nie widzę za dużej różnicy w tym co jest tam grane , a co ja gram, jak gram normalnie.

Jednym zdaniem, wkurwia mnie jak mnie dymają, ty traktujesz to jako norma, ja do tego nie dorosłem i możliwe że nigdy nie dorosnę.

Jeszcze zabłysnę , tylko rozwiąże parę problemów życiowych, wtedy może będę mniej sfrustrowany. ;)

Odpowiedz
Cytat
jaworlegia

Napisane przez Danny177

Napisane przez brommy

Napisane przez Danny177
Ja tylko napisalem co uwazam, zrobicie z tym co chcecie. Wg mnie po prostu kierujecie sie nie ta droga ktora sie powinno kierowac na tych stawkach, szukacie na sile sposobow jak ograc rega zamiast to olac i skupic sie na fishach. Tzn kazdy zrobi co chce, dla mnie jak gralem na tych stawkach najwazniejsze bylo zeby jak najszybciej przez nie sie przebic bo nie widzialem sensu grania tam dluzej, ale moze sa tacy dla ktorych granie caly czas na mikro-stakes jest ok, wtedy oczywiscie jakakolwiek gra jest ok jak sprawia komus fun ;)

Jeśli próbujesz na siłę coś udowodnić to proszę bardzo MASZ CAŁKOWITĄ RACJĘ, liczą się tylko fishe, a wobec reszty, czyli regów trzeba grać FoF.

Danny nie znam Cię, ale jak dla mnie opowiadasz jakieś herezje :/ gra w pokera to owszem nie gra honoru, w której najważniejsze to ograć lepszego, ale to również dostosowanie się do stołu, w których akurat na FR jest sporo TAGów.

Do tego jak wyjaśnisz fakt, że skoro każdy z nas miał ten sam background (arty/video) od początku FIXa, a tylko niewielu daje radę na 1/2+? Bo tabelki to nie wszystko, ale Ty i tak pewnie powiesz, że to scary money i mindset, więc darujmy sobie dalszą dyskusję. Przestaję się dalej wypowiadać w tym temacie, bo i tak pewnie zaraz z tego wyjdzie flame.

Edit: aaa i byłbym zapomniał pewnie gram tak nisko, bo sam siebie leveluje próbując wylevelować innych. I znowu masz rację!

Po pierwsze nigdzie nie pisalem o graniu fit or fold, tylko o trzymaniu sie solidnej strategii i nie dorzucaniu idiotycznych zagran na regow tylko po to zeby im zrobic 'minfucka'.
Po drugie, na prawde nie obchodzi mnie kto z was ma jakie podejscie do gry, jakie ma swoje racje, w co chce wierzyc a w co nie. Nic nikomu nie probuje udowadniac ani nic wmawiac, narzucac etc. Napisalem swoja opinie jako osoby, ktora wydaje mi sie, ma kompetencje do tego zeby sie na ten temat wypowiadac, znam wiekszosc polskich gracz, ktorzy przebil sie przez te stawki bez najmniejszych problemow i kazdy z nich z pewnoscia napisalby to samo. Jestem coachem Pokerstrategy, napisalem posta w dobrych intencjach ktory mial sluzyc jako rada, ale widze ze zostal przyjety jako 'herezje jakiegos randoma ktory pisze glupoty i probuje narzucac swoje racje'. Powtarzam jeszcze raz, to jest wasza sprawa jak bedziecie grac i nie moja sprawa czy bedziecie wygrywac.
Ty brommy sie ze mna nie zgadzasz i ja wcale nie wymagam zebys sie zgadzal, ale moze dla kogos innego bedzie to pomocne.

jakby co to ja dziekuje za twoja wypowiedź, bo nawet jesli z jakąś częscia Twojej wypowiedzi sie nie zgadzam to jednak myślę, że masz sporo racji i teraz od nas zależy jak te "Twoje racje" przefiltrujemy i jakie wnioski z nich wyciągniemy.

Ogolnie to nie podoba mi się w tej naszej fixowej kafejce i w innych tematach za dużo jest ludzi "najmądrzejszych" już przy konflikcie Pazurrra z ewranem było takie starcie i nic dobrego z tego nie wyszło. Więcej dyskusji Panowie i uczenia sie nawzajem niż podejscia "nie pierdol, ja wiem lepiej".

Good luck!!! ;)

Odpowiedz
Cytat
jaworlegia

Napisane przez tigerek73
Na początku to tylko hobby, teraz też dodatkowy bonus finansowy.

Narzekam , bo powtarzam setny raz taki już jestem , nie wstydzę się i nie boję się napisać że mam problem z głową. Ponadto gram bo nie mam innego sposobu na wolny czas ( żenujące ) gram w bilard ale teraz jeszcze nie ma gdzie za pół roku będzie gdzie.

Przez ostatni rok powoli ale cały czas w górę. Mój problem to że mam scary money i nie pchałem się nigdy wyżej. Możliwe że grałbym teraz spokojnie na 2/4 może 3/6 . Oglądałem filmy i nie widzę za dużej różnicy w tym co jest tam grane , a co ja gram, jak gram normalnie.

Jednym zdaniem, wkurwia mnie jak mnie dymają, ty traktujesz to jako norma, ja do tego nie dorosłem i możliwe że nigdy nie dorosnę.

Jeszcze zabłysnę , tylko rozwiąże parę problemów życiowych, wtedy może będę mniej sfrustrowany. ;)

Taka moja rada, za każdym razem jak Cie jakiś fish wydyma jakimś fishowatym zagraniem, napisz mu na chacie "nh" i pomyśl " o wykorzystam tę jego głupotę w przyszłości". Mi to pomaga i co by się nie stało zachowuje spokój, może Tobie też pomoże ;)

Odpowiedz
Cytat
eSGe

Napisane przez Danny177
Nie chodzi o opierdalanie, moze napisalem troche dosadnie, ale przyjmijcie to jako wskazowke/rade. Czas na leveling jeszcze bedzie, a grajac na takich limitach najwieksze korzysci przynosi mozliwosc wybierania bardzo dochodowych stolikow i exploitowaniu slabych graczy ktorych nei brakuje. Przy tak wysokim rake jaki jest na 1/2 nei da sie byc na + z solidnymi regami i jesli sami bedziecie grac solidnie to oni tez z wami nei beda na +, a pakujac sie w b/e czy czesto EV- spoty (przy rake 3BB/100 nawet na spotach z lekko dodatnim EV sie przegrywa w longrunie) nic nei zyskujecie a mzoecie duzo stracic.

Balancing i leveling jest smutna koniecznoscia ktora zaczyna sie i ma coraz wieksze znaczenie od pewnych limitow i to nei jest tak ze ludzie tak graja bo lubia, tylko musza, ze wzgledu na charakterystyke stolow i przeciwnikow z jakimi trzeba sie mierzyc, czy sie tego chce czy nie.

Spokojnie się pod tym podpisuję w zeszłym tygodniu grałem na p* 1/2$ odpaliłem 4 stoły potem 6 i 9 gra się kleiła kupy miałem dużo akcji i nie miałem czasu na spazzy, nie levelowałem się dużo i wogule nie zwracałem uwagi na balansing, jedyne co się dla mnie liczyło to 9 dobrych stołów, non-stop zmieniałem miejsca, patrzyłem patrzyłem w lobby i jak był fajny stół to siadałem a wyrzucałem słabsze.

Na tych limitach jest tylu słabych graczy że wystarczy solidny poker, gra z pozycją na fishy/overragro graczy i maniaków i eksploatowanie weak tight graczy na blindach.

Co do krytyki Dannego to jeśli ktoś nie może pokonać mikrostawek to dlaczego krytykuje wygrywającego midstakes rega ??

Kto ma większe pojęcie pokonywaniu limitów, kogo chcecie naśladować i od kogo się uczyć??

Odpowiedz
Cytat
klz03

Podpisuje się pod esdżi i danem obiema nogami i rękami.

Odpowiedz
Cytat
brommy

I oczywiście jak zwykle wszystkie wypowiedzi dotyczą gry FR =)

Mniejsza ja się już nie wypowiadam =)

Powodzonka =)

Odpowiedz
Cytat
Danny177

Wszystkie wypowiedzi dotycza LHE, bez znaczenia czy to 6max czy FR w tym kontekscie..

Odpowiedz
Cytat

:sdrink

Odpowiedz
Cytat
musashi87

Napisane przez brommy

Powodzonka =)

dziwne ale czytam to w co drugim twoim poscie :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
brommy

Napisane przez musashi87

Napisane przez brommy

Powodzonka =)

dziwne ale czytam to w co drugim twoim poscie :pokerface:

To teraz możesz być pewnym, że konsekwentnie staję się biernym użytkownikiem :pokerface:

Odpowiedz
Cytat