Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
16 K Posty
232 Użytkownicy
52 Reakcje
686.2 K Wyświetlenia
brommy

Napisane przez gadriel1987
Fixowcy używa tu jeszcze ktoś elephanta ? :f_ugly:

Jeżeli tak, to czy również ktoś ma takie sytuacje, że nagle się resetuja statystyki wszystkim na stole na kilka parti, a potem powracają do normy ?

współczuję =(

format i trial PT3!

Odpowiedz
Cytat
kainel

Fixowcy używa tu jeszcze ktoś elephanta ? :f_ugly:

Jeżeli tak, to czy również ktoś ma takie sytuacje, że nagle się resetuja statystyki wszystkim na stole na kilka parti, a potem powracają do normy ?

one się nie resetują. słoń wyświetla ci osobno staty dla stołów 7-10, 4-6 itp graczy. jeśli z fr zrobi ci się stół sh, bo paru graczy będzie na sitoucie lub nie będzie ich wcale - będziesz miał wyświetlane staty pobrane z gier sh. irytujące, ale nie mam pojęcia jak to wyłączyć.

Odpowiedz
Cytat
elvismichal

.

Odpowiedz
Cytat

Cholera wykorzystałem już triala PT3, ale nie wiedziałem, że format da mi możliwość ponownego korzystania :f_eek:

Dzięki za info :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
klz03

Ja mam pozakładane filtry w HEmie dla gierek: 10-7os., 6-5os., 4-3os. i HU. Bardzo przydatna rzecz, ale trzeba mieć dużą bazę.

Odpowiedz
Cytat

Ok, to jeszcze pytanka natury teoretycznej. Są gdzieś filmiki/arty/cokolwiek o zagrywaniu bet for free SD IP i 2nd barrel oop, gdy nic nie trafisz?

Odpowiedz
Cytat
klz03

Filmu, o tylko tej tematyce chyba nie ma.
Tak na szybko, to bed ip for free SD, możesz grać tylko wtedy, kiedy masz SD value i możesz z czystym sumieniem zagrać checkbehind na riverze. Bardzo często, takimi kartami są Ace high, małe pary, w specyficznych sytuacjach, jak blind war, może to być też K hi lub Q hi. To jest w dużym skrócie.

Gra oop jest dużo bardziej złożona i wszystko zależy od kart i od boardu. Nie ma jakiejś jednej złotej zasady. Jeśli widzisz szanse, że rywal spasuje to powinieneś przeważnie z inicjatywą grać 2nd barrel. Są też sytuację, jak masz np. weak SD value w postaci AK, na boardzie Q82 7 i zdecydować się na c/c dla indukcji blefów. Wszystko zależy od kart, boardu i rywala. Gra IP też jest złożona z wielu elementów, ale nie jest taka trudna jak oop.

Odpowiedz
Cytat
Piromanek

Ale lipa z tymi adminami...

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Ciekawe info dostałem na temat iPoker i PP, obniżyli rake dla fixa :D, chcą przyciągnąć graczy i inne atrakcje może się skuszę na powrót.

O news jest. :facepalm:

Odpowiedz
Cytat

kolaż@

No właśnie szkoda że nie ma tego jakoś w pigułce gdzieś przedstawione. Np poza tym co napisałeś o 2nd barrel oop Hu, to wiem że dajemy beta też jak stół umożliwa drawy, my mamy sd value, ale karta na T ich nie kompletuje, więc chcemy value od tych drawing hands, co potem również się łączy z indukcją blefu na R. Z różnych filmików/oceny rąk można pozbierać strzępki informacji. Tylko liczyłem że gdzieś to będzie złożone do kupy. No cóż pewnie sam będe musiał to zrobić i zapisać w swoim pokerowym zeszyciku :]

Odpowiedz
Cytat
johnybravo80

Napisane przez tigerek73
Ciekawe info dostałem na temat iPoker i PP, obniżyli rake dla fixa :D, chcą przyciągnąć graczy i inne atrakcje może się skuszę na powrót.

O news jest. :facepalm:

nie wiem jak wygląda na iPoker, ale na PP raczej ta obniżka się Ciebie nie tyczy. Chyba, że ostatni zaliczyłeś niezły zjazd i grasz na stawkach do 0,05/0,1 _evil:

Odpowiedz
Cytat
7zajac7

Grabbed by Holdem Manager
Limit Holdem $0.25(BB) Poker Stars
SB ($41.50)
Hero ($12.45)
UTG ($7.40)
UTG+1 ($16.95)
CO ($13.15)
BTN ($16.35)

Dealt to Hero 2♦ 9♠

fold, fold, CO calls $0.25, fold, fold, Hero checks

FLOP ($0.60) 3♦ 6♦ 5♦

Hero bets $0.25, CO calls $0.25

TURN ($1.10) 3♦ 6♦ 5♦ 4♦

Hero bets $0.50, CO calls $0.50

RIVER ($2.10) 3♦ 6♦ 5♦ 4♦ 5♣

Hero bets $0.50, CO calls $0.50

CO shows 7♦ Q♦
(Pre 66%, Flop 100.0%, Turn 100.0%)

Hero shows 2♦ 9♠
(Pre 34%, Flop 0.0%, Turn 0.0%)

CO wins $2.95

strait flush vs strait flush

Jakbym grał na stole z jackpotem to chyba bym coś mógł wygrać..jak to jest?

Odpowiedz
Cytat
Główny administrator
spinek

Zwykle przy Jackpotach jest wymóg, że obie karty tworzące układ muszą być z ręki, a w tym przypadku tak nie jest.

Swoją drogą niezłe rozegranie przez CO ;)

Odpowiedz
Cytat
elvismichal

.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez spinek
Swoją drogą niezłe rozegranie przez CO ;)

Też ostatnio zrobiłem hero call z niskim flushem... niskim straight flushem jak się okazało.

Odpowiedz
Cytat
klz03

kolaż@

No właśnie szkoda że nie ma tego jakoś w pigułce gdzieś przedstawione. Np poza tym co napisałeś o 2nd barrel oop Hu, to wiem że dajemy beta też jak stół umożliwa drawy, my mamy sd value, ale karta na T ich nie kompletuje, więc chcemy value od tych drawing hands, co potem również się łączy z indukcją blefu na R. Z różnych filmików/oceny rąk można pozbierać strzępki informacji. Tylko liczyłem że gdzieś to będzie złożone do kupy. No cóż pewnie sam będe musiał to zrobić i zapisać w swoim pokerowym zeszyciku :]

YO!

Wiesz, nie można tego tak zaszufladkować w stylu: graj beta zawsze, kiedy masz SD value a drawy sie nie kompletują. Istnieją pewne standardy, schematy, jednak nic nigdy nie zastąpi ci myślenia w grze i analizowania najlepszej opcji. Czasami lepiej jest zagrać c/r, a czasami c/f, innym razem najlepsza opcja to c/c z inicjatywa op na turnie. Bet jest bardzo często właściwym zagranie, jednak zawsze trzeba się zastanowić co tym zagraniem chcemy osiągnąć. Czy coś gorszego sprawdzi, a może coś lepszego (lub z wieloma outami) spasuje?

Polecam analizować dużo swoją grę i wrzucać handy z wątpliwościami na forum.

Pozdro

Odpowiedz
Cytat
ajej87

Co się akcje dzisiaj w sobotę dzieją na Starsach... :facepalm:

Zresztą, weekend jak weekend...

Odpowiedz
Cytat
elvismichal

.

Odpowiedz
Cytat
ajej87

Napisane przez elvismichal
No dzieje się, dzieje... -530BB :/. Takiej ilość bad beatów jeszcze chyba nie miałem nigdy, wszystko im wchodzi, a dorzuciłem do tego jeszcze z mojej strony delikatnie mówiąc kiepską grę :/. Chyba czas się przenosić na suwaki :facepalm:.

530BB poleciałeś?

Ja dzisiaj też miałem bardzo kiepski dzień. Powoli się zastanawiam, czy czas poświęcany na pokera się opłaca, biorąc pod uwagę, że trzeba grać sporo, żeby wariancja się zwróciła.

Odpowiedz
Cytat
brommy

Hmm

kolejny weekend (przynajmniej dzisiaj) na plus (50BB), więc chyba jestem :f_cool:

Odpowiedz
Cytat