Napisane przez elvismichal
a dorzuciłem do tego jeszcze z mojej strony delikatnie mówiąc kiepską grę :/
Bardzo delikatnie;) Następnym razem przerwe rób jak widzisz, że głupoty grasz, lepiej zrobić mniej rąk niż przetiltować x BB
Napisane przez elvismichal
a dorzuciłem do tego jeszcze z mojej strony delikatnie mówiąc kiepską grę :/
Bardzo delikatnie;) Następnym razem przerwe rób jak widzisz, że głupoty grasz, lepiej zrobić mniej rąk niż przetiltować x BB
PokerStars - $1/$2 (6 max) - Holdem - 5 players
Hand converted by PokerTracker 3
Hero (BB): $37.25
UTG: $68.25
CO: $39.50
BTN: $59.50
SB: $38.00
SB posts SB $0.50, Hero posts BB $1.00
Pre Flop: ($1.50) Hero has J♣ K♣
fold, fold, fold, SB raises to $2.00, Hero raises to $3.00, SB raises to $4.00, Hero calls $1.00
Flop: ($8.00, 2 players) 7♦ A♠ T♦
SB bets $1.00, Hero calls $1.00
Turn: ($10.00, 2 players) Q♦
SB bets $2.00, Hero raises to $4.00, SB raises to $6.00, Hero raises to $8.00, SB calls $2.00
River: ($26.00, 2 players) A♦
SB bets $2.00, Hero calls $2.00
SB shows Q♠ A♥ (Full House, Aces full of Queens) (PreFlop 59%, Flop 86%, Turn 9%)
Hero mucks J♣ K♣ (Straight, Ace High) (PreFlop 41%, Flop 14%, Turn 91%)
SB wins $29.00
Yaba Daba Doo!
Hej psychoreaper, mam prośbę. Mógłbyś wkleić na swój blog notatki z artykułu: "Zakład czy check behind na turnie?" . Z pewnością nie tylko ja będę za to wdzięczny.
Zobaczę co da się zrobić. Tak na pierwszy rzut oka to ten artykuł nie jest zbyt rozbudowany, ale coś tam na pewno z niego wycisnę
Ja powiem tak:
Poziom w fixie bardzo się podniósł. Dawniej easy kosiłem graczy na 1/2, a teraz to oni mnie koszą. Ten limit stał się strasznie zaregowany. Co nie zmienia faktu, że na fixie nie da się zarabiać. Cały czas leży tam dużo pieniędzy do wzięcia tylko trzeba się wziąć za siebie! A ja jestem typowym przykładem co może stać się z grajkiem, który z braku czasu i chęci nie poprawia swojej gry, a jak wiadomo ten kto stoi w miejscu - cofa się. U mnie dochodzi jeszcze fakt, iż oczy zamgliła mi ta Supernova i bonusy.
Mam dużo na głowie, bo wymagająca szkoła, w tym roku matura, inne zainteresowania (szczególnie piłka nożna, którą w tym roku bardzo często oglądam) i tak wychodzi, że akurat na naukę poksa brakuje czasu.
Sam nie wiem czy piszę to, żeby się pożalić czy usprawiedliwić, ale na pewno chciałbym was zachęcić do tego, że jeśli macie czas to warto się do tego przyłożyć, bo jest kilka osób na forum, którzy są żywym przykładem na to, że ciężka praca daje owoce. Ja będę starał się robić co w mojej mocy, by się szkolić.
Mówił do was Rejkbek Pro.
Pozdro.
up up up
Party Poker $10/$20 Limit Hold'em - 5 players - View hand 1467503
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter
Pre Flop: (1.5 SB) Hero is SB with 6
7
2 folds, Gasig raises, Hero 3-bets, Won4Ron caps!, Gasig calls, Hero calls
Flop: (12 SB) 5
4
Q
(3 players)
Hero checks, Won4Ron bets, Gasig folds, Hero raises, Won4Ron 3-bets, Hero caps!, Won4Ron calls
Turn: (10 BB) 9
(2 players)
Hero bets, Won4Ron calls
River: (12 BB) 3
(2 players)
Hero bets, Won4Ron raises, Hero 3-bets, Won4Ron caps!, Hero calls
Final Pot: 20 BB
Hero shows 6
7
(a straight, Three to Seven)
Won4Ron shows A
2
(a straight, Ace to Five)
Hero wins 19.85 BB
(Rake: $3.00)
Party Poker $30/$60 Limit Hold'em - 5 players - View hand 1466701
Pre Flop: (1.5 SB) Hero is UTG with 5
5
Hero raises, 1 fold, Swicke 3-bets, dOnKaLoNg2 caps!, 1 fold, Hero calls, Swicke calls
Flop: (13 SB) 5
9
Q
(3 players)
dOnKaLoNg2 bets, Hero raises, Swicke 3-bets, dOnKaLoNg2 caps!, Hero calls, Swicke calls
Turn: (12.5 BB) J
(3 players)
dOnKaLoNg2 checks, Hero bets, Swicke raises, dOnKaLoNg2 calls, Hero 3-bets, Swicke calls, dOnKaLoNg2 calls
River: (21.5 BB) J
(3 players)
dOnKaLoNg2 checks, Hero bets, Swicke raises, dOnKaLoNg2 folds, Hero calls
Final Pot: 25.5 BB
Hero shows 5
5
(a full house, Fives full of Jacks)
Swicke shows J
T
(three of a kind, Jacks)
Hero wins 25.45 BB
Party Poker $30/$60 Limit Hold'em - 6 players - View hand 1466699
Pre Flop: (1.5 SB) Hero is BTN with A
K
1 fold, ndrdsnr raises, 1 fold, Hero 3-bets, 1 fold, Swicke caps!, ndrdsnr calls, Hero calls
Flop: (12.5 SB) T
3
8
(3 players)
Swicke bets, ndrdsnr raises, Hero 3-bets, Swicke caps!, ndrdsnr calls, Hero calls
Turn: (12.25 BB) 6
(3 players)
Swicke bets, ndrdsnr raises, Hero calls, Swicke calls
River: (18.25 BB) A
(3 players)
Swicke bets, ndrdsnr calls all in, Hero raises, Swicke calls
Final Pot: 22.969 BB
Hero shows A
K
(a pair of Aces)
Swicke mucks T
K
(a pair of Tens)
ndrdsnr mucks Q
Q
(a pair of Queens)
Hero wins 2.563 BB
Hero wins 20.356 BB
Jeśli dobrze patrzę to jest teraz mniejszy rake niż na P*. Ciekawe czy będzie to miało przełożenie na liczbę graczy.
Na pewno cieszy, że ktoś jeszcze chce o Fixa walczyć.
Napisane przez spinek
(...)będzie to miało przełożenie na liczbę regów.
FYP
Maja ciagle potwornie wysoki rake na HU, tam powinni przyciagac nowych graczy.
Napisane przez Danny177
Napisane przez spinek
(...)będzie to miało przełożenie na liczbę regów.FYP
FYP - fuck you pussy?
Napisane przez Danny177
Napisane przez spinek
(...)będzie to miało przełożenie na liczbę regów.FYP
Jasne, klasyczny fish nie zwraca uwagi na poziom rake'u, ale zwiększona liczba regów raczej ewentualnemu rozwojowi fixa na ipoker nie zaszkodzi. Bardziej szkodzi puste lobby. Zresztą chyba kiedyś fix na ipoker był w dość dobrej kondycji i sporo dobrych graczy z PS tam grało. Z pewnością ten ruch iPoker fixowi nie szkodzi
loooool
tez od razu skojarzylem FYP z fuck you pussy, loooooool
Danny, nie mozna tak przeklinac, to porzadne cafe!
Napisane przez ewran
loooool
tez od razu skojarzylem FYP z fuck you pussy, loooooool
Danny, nie mozna tak przeklinac, to porzadne cafe!
Dobrze, że ja inaczej to skojarzyłem, bo tak to chyba musiałbym pierwszy raz w życiu użyć przycisku "zgłosić" lub ewentualnie zawziąć się w sobie, nauczyć się grać w fixa i ganiać Danny'ego po highstakes
Mam pytanie do ludzi grających na P*. Gram sobie 3-4 stoliki i przy okazji dopisuje sobie notki na ludzi. Jednak gdy jest mój ruch na innym stole automatycznie mnie przerzuca do innego okienka i mi się notka pierniczy, bo nie zdąże jej wpisać. Szukałem w opcjach, jakis ustawień aby to wyłączyć, ale mi się nie udało. Jest możliwość wyłączenia tego ?
Napisane przez gadriel1987
Mam pytanie do ludzi grających na P*. Gram sobie 3-4 stoliki i przy okazji dopisuje sobie notki na ludzi. Jednak gdy jest mój ruch na innym stole automatycznie mnie przerzuca do innego okienka i mi się notka pierniczy, bo nie zdąże jej wpisać. Szukałem w opcjach, jakis ustawień aby to wyłączyć, ale mi się nie udało. Jest możliwość wyłączenia tego ?
ja też tego nie umiem, ale z czasem nauczyłem się szybciej pisać
Options->Advanced Multi-Table Options i zaznaczyć Don't steal focus from chat and notes
Napisane przez spinek
Mam pytanie do ludzi grających na P*. Gram sobie 3-4 stoliki i przy okazji dopisuje sobie notki na ludzi. Jednak gdy jest mój ruch na innym stole automatycznie mnie przerzuca do innego okienka i mi się notka pierniczy, bo nie zdąże jej wpisać. Szukałem w opcjach, jakis ustawień aby to wyłączyć, ale mi się nie udało. Jest możliwość wyłączenia tego ?Options->Advanced Multi-Table Options i zaznaczyć Don't steal focus from chat and notes
Dziękuje
Fixowe swingi
Człowiek wtapia cały miesiąc, nie dużo ale regularnie wtapia. Na podliczeniu miesięcznym widzi jakąś brzydką liczbe na czerwony kolor i się zastanawia czy ma to jakiś dalszy sens. Przychodzi nowy miesiąc łapie GODMODE i w 2 dni odrabia wszystkie straty z nawiązką. To całe gadanie o fixie i masochizmie to chyba jednak prawda
http://www.pokertableratings.com/stars-top-hold 'em-winners-alltime/FL
Im to powiedz, no money in fl, everyone's solid.
Sam miałem takie podejście rok temu, ale po analizie tych kolesi doszedłem do wniosku, że kasa jest, po prostu ja jestem słaby i zamiast narzekać na kury które farcą lepiej poprawić swoją gre
Kasa na pewno jest, ale nie każdy ma na pewno do tego mindset odpowiedni. Jeżeli człowiek przez miesiąc gry nie widzi pozytywnych efektów swojej pracy to traci motywacje. Ale co ja tam wiem, tu sa ludzie którzy są niewolnikami rakebacku i jada tak po kilka miesięcy i mniej psioczą, więc koniec z marudzeniem z mojej strony