Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

T5o

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
158 Wyświetlenia
Xys66

PokerStars - $0.10 NL (6 max) - Holdem - 5 players
Hand converted by PokerTracker 4

UTG: $7.42
CO: $18.25
BTN: $16.50
SB: $10.00
Hero (BB): $14.63

SB posts SB $0.05, Hero posts BB $0.10

Pre Flop: (pot: $0.15) Hero has 5♠ T♣

UTG calls $0.10, CO calls $0.10, fold, SB calls $0.05, Hero checks

Flop: ($0.40, 4 players) 7♥ T♥ 7♦
SB checks, Hero bets $0.25, fold, CO calls $0.25, fold

Turn: ($0.90, 2 players) 3♣
Hero checks, CO bets $0.70, Hero calls $0.70

River: ($2.30, 2 players) 7♠
Hero checks, CO bets $17.20 and is all-in, Hero?

statystyki villaina

mamy top full housa z boardem, biją nas każdy 7x i TT+.
TT+ raczej nie ma bo limpował pre ale jakieś randomowe 7x, Tx może mieć, z tym, że nie bardzo podoba mi się tutaj flipowanie pomiędzy przegraną, a splitem za 140bb, podczas gdy włożyłem do puli 10,5bb. Callnał mojego donka na flopie i sam zabetowal turna więc coś trafić musiał albo 7 albo T. Zaczekałem na river z zamiarem callowania ale ten all in na deepie dał mi trochę do myślenia..

Co tutaj powinien zrobić Hero na taki bet river?

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
zuczek92

hej,

Generalnie on do najagresywniejszych nie należy, więc nie zdziwiłbym się, jakbym zobaczył u niego TT+. Generalnie flop donkuje w okolice pota, chce tu brać value od PP, OC i FD, póki jeszcze moge.

Na turnie nie podoba mi się sprowokowanie blefu, on do aggro ziomków nie należy, więc skoro Cię floatuje to zapewne coś trafił.

Na river imo jest tu łatwy fold, zbyt często zobaczysz tu overpary lub quada, niż Tx lub blef.

Generalnie grałbym tą rękę 3x bet, na river zagrałbym ok 50%-55% pota i na raise foldował na każdym streecie.

pzdr

Odpowiedz
Cytat
uche18

Czesc.

Na F gdzie jest sporo drawow podoba mi sie ten leadbet. Na T ja gralbym dalej 2-nd barell. Jesli ma drawa czy slaba Tx to bardzo czesto moze zagrac xb i tu dostaniesz akcje praktycznie od lepszych rak patrzac na jego pasywnosc.

Na R dla mnie jest to x/f. Masz zbyt wiele do zaryzykowania aby callowac pod splita. Prawie 140bb aby wygrac 1,15$ to strasznie kiepska opcja. Dodatkowo on czesciej moze grac tak z 7x niz Tx bo stwierdzil, ze FH ciezko bedzie ci tu odpuscic wiec po co ma tracic value.

Odpowiedz
Cytat