PokerStars - $0.10 NL (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4
BB: $10.15
UTG: $11.72
MP: $10.18
CO: $10.45
BTN: $12.11
Hero (SB): $15.61
Hero posts SB $0.05, BB posts BB $0.10
Pre Flop: (pot: $0.15) Hero has K♥ T♥
fold, fold, fold, BTN raises to $0.30, Hero calls $0.25, fold
Flop: ($0.70, 2 players) J♠ Q♦ 9♥
Hero checks, BTN bets $0.50, Hero calls $0.50
Turn: ($1.70, 2 players) T♦
Hero bets $1.08, BTN calls $1.08
River: ($3.86, 2 players) K♦
Hero checks, BTN bets $10.23 and is all-in, Hero?
VIllain stealował z BTN 94%!! na próbce około 200 rąk, sporo 3Betowałem go z blindów przy tym stoliku, najpierw foldował, potem zaczął callować 3bety IP i cbety więc w przypadku nietafienia musiałem się poddawać. Tutaj zdecydowałem się więc tylko na call. Na flopie trafiam straighta, board jest rainbow, niewiele kart może mi zaszkodzić, więc czekam i daje mu szanse zablefować z jego całym bluffing range. Na turnie spada zła karta, kompletuje się SD+FD więc betuje for value and for protection (sizing chyba za niski). Na river spadająca karta psuje już wszystko, kompletuje się straight i flush na stole, czekam, z zamiarem callowania beta ale gość wsuwa stacka...
Przeciwko flushowi jestem z tyłu, jeżeli ma jakieś randomowe Ax, jestem z tyłu, w najlepszym wypadku mam splita, nie bardzo podoba mi się tutaj call.
Co powinien zrobić hero w tej sytuacji? lub jak inaczej rozegrać to rozdanie? donkować od razu flopa i kontynuować na turnie? na riverze bet to chyba palenie kasy, bo nei mamy szans na wygranie a jedynie szanse na przegranie stacka.