Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

KTs

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
164 Wyświetlenia
Xys66

PokerStars - $0.10 NL (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

BB: $10.15
UTG: $11.72
MP: $10.18
CO: $10.45
BTN: $12.11
Hero (SB): $15.61

Hero posts SB $0.05, BB posts BB $0.10

Pre Flop: (pot: $0.15) Hero has K♥ T♥

fold, fold, fold, BTN raises to $0.30, Hero calls $0.25, fold

Flop: ($0.70, 2 players) J♠ Q♦ 9♥
Hero checks, BTN bets $0.50, Hero calls $0.50

Turn: ($1.70, 2 players) T♦
Hero bets $1.08, BTN calls $1.08

River: ($3.86, 2 players) K♦
Hero checks, BTN bets $10.23 and is all-in, Hero?

VIllain stealował z BTN 94%!! na próbce około 200 rąk, sporo 3Betowałem go z blindów przy tym stoliku, najpierw foldował, potem zaczął callować 3bety IP i cbety więc w przypadku nietafienia musiałem się poddawać. Tutaj zdecydowałem się więc tylko na call. Na flopie trafiam straighta, board jest rainbow, niewiele kart może mi zaszkodzić, więc czekam i daje mu szanse zablefować z jego całym bluffing range. Na turnie spada zła karta, kompletuje się SD+FD więc betuje for value and for protection (sizing chyba za niski). Na river spadająca karta psuje już wszystko, kompletuje się straight i flush na stole, czekam, z zamiarem callowania beta ale gość wsuwa stacka...
Przeciwko flushowi jestem z tyłu, jeżeli ma jakieś randomowe Ax, jestem z tyłu, w najlepszym wypadku mam splita, nie bardzo podoba mi się tutaj call.

Co powinien zrobić hero w tej sytuacji? lub jak inaczej rozegrać to rozdanie? donkować od razu flopa i kontynuować na turnie? na riverze bet to chyba palenie kasy, bo nei mamy szans na wygranie a jedynie szanse na przegranie stacka.

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
zuczek92

hej,

Przypomina mi się tutaj znane przysłowie "slowplay - you pay" :D

Skoro on zaczął callować, to jednak granie 3b OOP mi się średnio podoba, bo pompujemy sobie niepotrzebnie pulę, call mi się podoba.

Na flopie na fisha albo donk pot albo ch/r. Nie widze tu innej opcji, on i tak nas z wiekszością rangu bedzie sprawdzał, a chcemy jak najszybciej przenieść wszystkie pieniądze na środek.

Asplayed, turn donkuje wyżej, jeśli nie ma strita to i tak nas często sprawdzi. I na river grałbym na dobrą sprawę ch/f do większości sizingów, ch/c jakby zabetował b. mało. On tu ma sporo flushy, Ax, więc nie widzę tu żadnego value w callowaniu go.

pzdr

Odpowiedz
Cytat
uche18

Czesc

PF jesli zaczal sie dostosowywac do twoich 3-betow to call jest do zaakceptowania. Na F dla mnie jest to zawsze raise. Grasz OOP wiec nie ma co slowplayowac tym bardziej, ze jest 10 kart w talii, ktore zabijaja ci akcje. Dodatkowo jesli czesto go 3-betowales i grales z nim po flopie to on traktuje cie jako dosc agresywnego gracza i moze nie uwierzyc ci w nutsa. Dla mnie jedyna dobra linia na tym F to x/r.

As played: Na T spada kiepska karta i ja tez tu donkbetuje ale wyzszym sizingiem. Na R uzupelnia sie wszystko i ciezko sprawdzic takiego overbeta. Callujesz jedynie pod splita i przy tych oddsach oraz fakcie, ze bije cie kazdy Ax i xD xD ja jednak folduje.

Odpowiedz
Cytat