Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AK nl100

7 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
328 Wyświetlenia
coorchuck
Oldschool Grinder

przeciwnik 48/17/2.8

Boss Media (IPN) No-Limit Hold'em, YTL2.00 BB (5 handed) - BossMedia Converter Tool from FlopTurnRiver.com

saw flop

Hero (MP) (YTL236.60)
SB (YTL198)
BB (YTL181.70)
Button (YTL457.37)
UTG (YTL119.03)

Preflop: Hero is MP with A, K
1 fold, Hero bets YTL7, 2 folds, BB calls YTL7

Flop: (YTL15) Q, 8, 5 (2 players)
BB checks, Hero bets YTL12, BB calls YTL12

Turn: (YTL39) J (2 players)
BB checks, Hero checks

River: (YTL39) A (2 players)
BB bets YTL29.25, Hero raises to YTL90, BB calls YTL90

Total pot: YTL219 | Rake: YTL3

6 odpowiedzi
pyszalek
BlackMember

Jedna rzecz do zmiany wg. mnie: na river check behind. W tym przypadku nie wyciagniemy wiecej value na river od gorszej reki.

MoroP
Oldschool Grinder

Nie może robic check behind bo BB udeżył. Ale ten raise nei ma sensu. Ja gram tylko call an river

A co wy na to, żeby dać 2nd barrel na turnie?

pyszalek
BlackMember

MoroP napisał
Nie może robic check behind bo BB udeżył. Ale ten raise nei ma sensu. Ja gram tylko call an river

A co wy na to, żeby dać 2nd barrel na turnie?

chodzilo mi o check-call obv. Co do 2nd barrel, to zazwyczaj go wrzucam, zaleznie od przeciwnika. Turn b.dobry zeby wrzucic druga beczke :)

qqryq
Elite Grinder

też bym grał tylko call na river, bez readów nie betuję turna

simon1989
BlackMember

qqryq napisał
też bym grał tylko call na river, bez readów nie betuję turna

Wg. mnie jeżeli nie ma skłonności do floatowania lub nagminnie sprawdzania c-beta to wg. mnie granie 2nd barrel nie ma sensu. Po pierwsze zrzucamy słabe ręce a to co sprawdziło w tym wypadku flopa powinno również sprawdzić turna. No chyba, że lubi drogo drawować...Ale tak jak mówiłem, jeżeli nie masz readów to wg. mnie granie 2nd barrel nie ma sensu...

Ewentualnie można sprawdzić i jeżeli nie lubi pasować na flopie a na turnie nagle spada jego agresja to wtedy można próbować w innym wypadku imo lepiej grać cb.

ebdul18
Elite Grinder

Turn w sumie nie jest zły na second barrel. Przeciwnik na flopie może nas sprawdzić z praktycznie każdą parką i dla rąk typu A5 J na turnie nie jest najlepszą kartą. Na river obv gram tylko call. Koleś nie powienien sprawdzic tego raisu z ręką typu AT. To po pierwsze. Po drugie nie powinno go być na river z taką ręką. Jeżeli gracz nie był by takim fiszem to na river można by się nawet zastanawiać nad zrzuceniem tego AK.