Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AA nl100

5 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
365 Wyświetlenia
coorchuck
Oldschool Grinder

AA vs fishovnia

Boss Media (IPN) No-Limit Hold'em, Ł1.00 BB (5 handed) - BossMedia Converter Tool from FlopTurnRiver.com

saw flop | saw showdown

BB (Ł100)
Hero (MP) (Ł181.95)
UTG (Ł129.50)
Button (Ł171.90)
SB (Ł347.57)

Preflop: Hero is MP with A, A
UTG calls Ł1, Hero bets Ł4.50, Button calls Ł4.50, SB calls Ł4.50, 1 fold, UTG raises to Ł18, Hero raises to Ł50.50, 2 folds, UTG calls Ł50.50

Flop: (Ł111) 2, 2, 9 (2 players)
UTG checks, Hero bets Ł79, UTG calls Ł79 (All-In)

Turn: (Ł269) 10 (2 players, 1 all-in)

River: (Ł269) 7 (2 players, 1 all-in)

Total pot: Ł269 | Rake: Ł3

Results in white below:
UTG didn't show
Hero had A, A (two pair, Aces and twos).
Outcome: Hero won Ł266

SB był mega fishem- calling stations + blefy, button to coś takiego: 30/17 i nigdy nie folduje do cbeta i 2nd barella, WTS 40% , UTG unknow, i dopiero teraz zauważyłem że był na UTG, myślałem że squeeze'uje bo wydawał się dość agresywny. i tu pytanie, można pokusić się o call zakładając że przy 4becie najprawdopodobniej zobaczymy same foldy, przy callu duża szansa, że zagramy vs 2

4 odpowiedzi
pyszalek
BlackMember

call 3bet ? Nie bedzie to dochodowe, bo na flopie najczesciej bedziemy grali vs draw + set. Z tego co pamietam, zagrania: moje AA vs wiecej niz jeden, (rzadko dwoch) przeciwnik na flopie mialem "w plecy".
Przeciwnik mial nizsza pocketpair? , bo z doswiadczenia wiem, ze robia z nia: limp-raise, takze na flopie easy hand.

MoroP
Oldschool Grinder

UTG robi limp/raise wiec raczej silne zagranie i ma rękę z którą zazwyczaj chce grać o stacki. A z AA chcesz grać 3 osobową pulę??

Tutaj masz dobrego flopa bo 922, który oprócz Axx rainbow jest w miarę przyjazdny ale zazwyczaj spada coś w rodzaju 67J albo QT8 gdzie ciężko stackować sie za 130 BB z overparą.

qqryq
Elite Grinder

Jeżeli re-squeezujesz z szerokim zakresem rąk (również z blefami) to wydaję mi się, że lepiej jest zagrać mniejszy raise, bo efekt jest prawie ten sam co przy większym przebiciu, a za to mniej ryzykujesz gdy blefujesz, więc 4-betowałbym do ~40.

W przypadku limp/raise raczej zawsze dążę tu do all-ina preflop. BU i SB często będą tu mieli pockety albo jakieś suited connectory i z uwagi na to, że wszyscy macie w miarę deep stacki mogą tu overcallować. 4-way pot z AA może być nieciekawe, bo im więcej graczy w puli tym bardziej spada Twoje equity, dlatego prawie zawsze izolacja pf i gra o stacki z 1 przeciwnikiem.

ebdul18
Elite Grinder

qqryq napisał
Jeżeli re-squeezujesz z szerokim zakresem rąk (również z blefami) to wydaję mi się, że lepiej jest zagrać mniejszy raise, bo efekt jest prawie ten sam co przy większym przebiciu, a za to mniej ryzykujesz gdy blefujesz, więc 4-betowałbym do ~40.

W przypadku limp/raise raczej zawsze dążę tu do all-ina preflop. BU i SB często będą tu mieli pockety albo jakieś suited connectory i z uwagi na to, że wszyscy macie w miarę deep stacki mogą tu overcallować. 4-way pot z AA może być nieciekawe, bo im więcej graczy w puli tym bardziej spada Twoje equity, dlatego prawie zawsze izolacja pf i gra o stacki z 1 przeciwnikiem.

Jak wyżej. Tutaj gram nawet mniejszego 4beta niż 40 na preflopie z uwagi na balancing i późniejszą możliwość grania 4bet blefow taniej.