Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

A9s NL25 problematyczny spot

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
132 Wyświetlenia
gnattt
Oldschool Grinder

Poker Stars, $0.10/$0.25 No Limit Hold'em Cash, 8 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $25.10 (100.4 bb)
Hero (BB): $25.04 (100.2 bb)
UTG+2: $21.65 (86.6 bb)
MP1: $57.34 (229.4 bb)
MP2: $38.59 (154.4 bb)
MP3: $25 (100 bb)
CO: $45.06 (180.2 bb)
BTN: $27.04 (108.2 bb)

Preflop: Hero is BB with A 9
4 folds, CO raises to $0.85, 2 folds, Hero raises to $2, CO calls $1.15

Flop: ($4.10) A 3 T (2 players)
Hero bets $2, CO calls $2

Turn: ($8.10) 9 (2 players)
Hero checks, CO bets $5.03, Hero calls $5.03

River: ($18.16) 3 (2 players)
Hero checks, CO bets $11.27, Hero folds

Results:

Spoiler

$18.16 pot ($0.82 rake)
Final Board: A 3 T 9 3
Hero mucked A 9 and lost (-$9.03 net)
CO mucked and won $17.34 ($8.31 net)

Przeciwnik o następujących statsach:

Otwiera 35% z CO. Z A9s mam tutaj 56% equity więc możemy valubetować, a dodatkowo jest fold equity i zgarnięcie puli preflop.

Na flopie mamy TP. Versus jego range, który nas calluje, jesteśmy ahead. Przyjmijmy że prezentuje się on następująco:

Wciąż jesteśmy na prowadzeniu, więc mamy valuebet na flopie

Dostajemy call. Zasięg z jakim callował bet na flopie to :
gdzie żółte konektorki to clubsy.

Jesteśmy zdecydowanie ahead na turnie, na ten range mamy 77% equity, więc brak betu jest tu błędem. Powinien być bet dla value biorąc pod uwagę jak wygląda dystrybucja jego rangu:

Na river spada kolejny clubs. Teoretycznie kompletuje tu flush tylko w 29% przypadków. Powinniśmy grać tu call?
Nie wiem, czy założenia do rangu są prawidłowe?
Bet raczej świadczy o tym, że nie boi się tego clubsa. Poza tym zamienianie jakiegokolwiek SD value na takim boardzie byłoby bez sensu. Jeśli weźmiemy to pod uwagę, ten fold chyba nie jest więc błędem?

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
rusher88
PokerStrategist

Siemanko.

Nie jestem szczególnym fanem 3betowania w tym spocie. z SB, to co innego, bo tam nie zamykamy akcji, dajemy oddsy dla BB itd. ale z BB właśnie, zdecydowanie bardziej wolę tu callować.
Nie rozumiem też tego, że uważasz, że value3betujesz w tym spocie. Sądzisz, że on nic nie folduje do 3betów?

Na flopie masz top parę, ale zakres jaki on wg Ciebie calluje vs ten 3bet, jest hurraoptymistyczny. A5o type of hands? JTo? To jest bardzo szeroki calling range.
W zakresie, jaki przyjmowałeś na flopie, dałes strasznie duzo KXo, czy 9Xo.

Zaczynając od tego, że jesli on dużo folduje do 3betów, to nie masz 3beta for value, a nawet jak folduje mało, to zazwyczaj będzie cięzko uzyskać tu equity na v3bet, bo vs cały zakres masz jedynie 56%.

As played, na tym runoucie pewnie możesz betować 2x for value - bije Cię tylko kilka kombinacji, zazwyczaj seta AA czy 33 nie będzie miał, za to kombinacji AJ czy AQ jest dużo, a na FR i AK będzie tu relatywnie często. Czy on ma/calluje 2gi raz z rękami typu A5s to po prostu nie wiem, ale działa to na Twoją korzyść jeśli tak.

River to jest action killer. Nie znajdziesz tam valuebeta.

Odpowiedz
Cytat