Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

JJ NL 25

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
127 Wyświetlenia
gnattt
Oldschool Grinder

Poker Stars, $0.10/$0.25 No Limit Hold'em Cash, 8 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

Hero (SB): $28.69 (114.8 bb)
BB: $45.75 (183 bb)
UTG+2: $14.38 (57.5 bb)
MP1: $25 (100 bb)
MP2: $23.24 (93 bb)
MP3: $42.50 (170 bb)
CO: $11.26 (45 bb)
BTN: $31.70 (126.8 bb)

Preflop: Hero is SB with J J
UTG+2 folds, MP1 raises to $0.75, MP2 calls $0.75, 2 folds, BTN calls $0.75, Hero raises to $3.75, BB folds, MP1 calls $3, MP2 calls $3, BTN folds

Flop: ($12.25) T 2 7 (3 players)
Hero bets $6.50, MP1 raises to $21.25 and is all-in, 2 folds

Results:

Spoiler

$25.25 pot ($1.14 rake)
Final Board: T 2 7
Hero mucked J J and lost (-$10.25 net)
MP1 mucked and won $24.11 ($13.86 net)
MP2 mucked and lost (-$3.75 net)

Chciałbym popracować nad swoimi cbetami. Nie wiem czy dobieram odpowiednie spoty

Nie chce grać JJ bez pozycji w 4 os puli, więc gram squeezy,który wygląda dość mocno i generuje spore fold equity. Dostaję call od rega 17/12,fold to cb 52% po 1,4k hands
Mam problem co do określenia jego rangu. Raczej nie ma tu oddsów na callowanie poketów czy sc. Myślę więc, że wygląda tu mocno.
Myślę że jego calling range to trapowane premium hands oraz może Ak, z którym nie chciałby się stakować. Z drugiej strony, cięzko wyobrazić sobię lepszy board dla tych JJ ;)
Przy takich założeniach, bet jest bez sensu. Nigdy nie zrzucamy lepszej ręki, a AK bijemy i wątpie, żeby pozwalał sobie na call z dwiema OC w tak nabudowanej puli. Na range QQ+ AK mam 15%. Przeciwnik ma niską agresję a niskie WWSF nie świadczy, że jakoś szaleńczo walczy o pulę.

As played, powinienem tu grać ch/fold tym bardziej że jestem w 3os puli, licząc , że doszczuruję do szowdownu ;)? Czy squeeze pre był błedem?

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
GoverN666
PokerStrategist

Hi

Sqz pre nie jest błędem jeżeli masz fisha i chcesz go izolować i budowac pule z lepszą ręką. Ale jeżeli masz samych regów i open z w miarę wczesnej pozycji sam call pre też nie jest błędem, bo i tak po sqz raczej rzadko dostaniesz call od słabszej ręki, a po callu spokojnie możesz przejmować inicjatywę na niskich board i po prostu donk betować flopy itp, często dostając szczerą odpowiedź od przeciwników.

Jego range to wcale nie muszą być nutsy, jeżeli jest gruba ryba w pocie i on wie, że często też dołoży to spokojnie może flatować pod seta plus ma też pozycje i liczy że Ty jakiś % czasu będziesz x/f foldować swoje 2 over.

Na takim flopie spokojnie możesz cbetować w pół pota i foldować na raise i skupić się na grze z tym niepełnym stakiem który pewnie jest rybą i tyle. Nie widzę opcji tutaj x/f chyba, że grałbym na samych regularsów :)

Odpowiedz
Cytat