Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 77

7 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
227 Wyświetlenia
zuczek92

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Replayer
Hero ($10.82)
BB ($4.74)
UTG ($6.32)
UTG+1 ($13.42)
CO ($11.28)
BTN ($10.50)

Dealt to Hero 7♣ 7♠
UTG calls $0.10, UTG+1 raises to $0.30, fold, BTN calls $0.30, Hero calls $0.25, BB calls $0.20, UTG calls $0.20

FLOP ($1.50) 4♠ 7♥ Q♣
Hero checks, BB checks, UTG checks, UTG+1 checks, BTN bets $0.60, Hero raises to $1.80, BB folds, UTG folds, UTG+1 folds, BTN calls $1.20

TURN ($5.10) 4♠ 7♥ Q♣ 5♠
Hero bets $3, BTN raises to $8.40 (AI), Hero calls $5.40

RIVER ($21.90) 4♠ 7♥ Q♣ 5♠ 9♥

Spoiler

BTN shows 4♥ Q♥
(Pre 33%, Flop 13.2%, Turn 4.5%)

Hero shows 7♣ 7♠
(Pre 67%, Flop 86.8%, Turn 95.5%)

Hero wins $20.90

Jak to można lepiej rozegrać? Lepszy byłby donkbet za jakieś 0,75$-1$ czy ch/c? Bo grając tu ch/r zdecydowanie przegiąłem, bardzo możliwe, że wywaliłem tu kilka rąk, które by mi dodatkowo coś zapłaciły typu Qx czy A high albo jakieś pockety. Coprawda dostałem stacka, ale wydaje mi się, że mogłem wyciągnąć tutaj trochę więcej value od pozostałych graczy.

6 odpowiedzi
ambitny

W próżni:
Na takim suchym boardzie nie masz za bardzo czego bronić więc dbet jest ev- imho, po izoraise od utg+1 mam nadzieje że ma tam ovp i odda stack, as played sexi, Twój call flop raise turn wyglądałby za mocno wg mnie i nie dostałbyś stacka od random Q.
Podawaj coś więcej info, jakaś dynamika stołu, kogo masz zaznaczonego na zielono itp.

zuczek92 Autor wątku
zuczek92

generalnie gość, który mnie sprawdził to unk, mam aby 18 rąk na niego więc nic nie mogę powiedzieć sensownego o nim. VPiP ma niby 50 ale to żadna próbka. Ze znanych graczy to: UTG 1.5k rąk 37/14 i UTG+1 102 rąk 25/4. Notek brak ;p

ciężko dostać więcej value na takim boardzie. Jak ktoś ma jakies 2 parki, top pair, overpair set, zagra , reszta chyba wyrzuci chyba ze komuś przyjdzie do głowy jakiś chry blef vs kilku przeciwników, więc albo masz to szczęście i trafiłeś vs TP 2Pair`s albo po prostu nie opłaci Ci ktoś dobrze ręki, ch/r na kilku graczy wyglada mocno, ale równie dobrze moze tak tylko "wyglądać"

zuczek92 Autor wątku
zuczek92

chyba Judge uciekły moje rozdania:)

Lynx33

Najważniejszymi czynnikami w tym rozdaniu jest liczba graczy i struktura boardu. Należy się zastanowić co powyższe determinują.

Po pierwsze na boardzie 4♠7♥Q♣ proporcja między rękami rękami, które kontynuują (monstery, pary, drawy) i air jest zupełnie inna niż na 6♠8♠J♥. W Twoim rozdaniu w znakomitej większości przypadków przeciwnicy mają air, czasami made hand o średniej sile i raptem kilka kombinacji monsterów + w zasadzie tylko 4komba drawów (56s). Skoro przeciwnicy mają albo marginalny układ albo nic to po pierwsze Twoja ręka ekstremalnie rzadko będzie wydrawowana a po drugie Twój ewentualny c/r będzie bardzo rzadko sprawdzany.

Liczba graczy. Co ona dodaje do równania? Przede wszystkim przy tej ilości graczy stack to pot ratio może się zmieniać bardzo szybko nawet jeśli nikt nie raisuje.

W związku z powyższym po becie BTN z tyloma graczami za tobą gram call bo chcę by jak najwięcej graczy za mną sprawdzało marginalne układy i nie boję się w zasadzie żadnego turna a jeśli dostaniesz kilka calli to pula na kolejnym streecie będzie co najmniej tak duża jak po Twoim c/r callowanym przez jednego gracza.

Pozdrawiam.

hellYeahEnT

c/c F i pozniej c/r albo donk T albo donk F i kontynuowanie agresjii.

Ja bym donkowal mimo wszystko bo miliard osob w rozdaniu