Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] qjs

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
149 Wyświetlenia

No-Limit Hold'em, $0.10 BB (5 handed) - Hold'em Manager Converter Tool from FlopTurnRiver.com

MP ($9.16)
Button ($21.43)
Hero (SB) ($10.05)
BB ($10.07)
UTG ($12.85)

Preflop: Hero is SB with Q, J
3 folds, Hero bets $0.25, BB raises $0.60, Hero calls $0.40

Flop: ($1.40) A, 10, A (2 players)
Hero checks, BB bets $1, Hero calls $1

Turn: ($3.40) 4 (2 players)
Hero checks, BB checks

River: ($3.40) 9 (2 players)
Hero bets $2, BB calls $2

Total pot: $7.40

25/18/3bet 10/ft steal 67/af 4/ 80h

pf: Call? Dostaję dobre oddsy, ale gram OOP. Mam fajną rękę, która może go tu bluffcatchować i robić str8 + fd.
Co o 4becie? Chętnie zobaczę jak reaguje na 4bety gdy robi tak niski 3bet.

flop: flop jest suchy, postanawiam grać tu float oop, gdy nie zabetuje mi turna. jakieś Kx, pp poniżej TT.

turn: gram tu ch/f

river: tak jak pisałem na flopie, betuję tutaj. Ale czy to się opłaca? Wywalę jego Kx, 22-TT. Nie wywalam JJ-KK i pewnie Tx.

Dość pokręcona ta linia, wydaje mi sie, że 4b PF by mi wszystko wyjaśnił i miałbym łatwiejsze decyzje post flop.

Co gdybym go 4betował PF i dostał call. Na tym flopie nie cbetuję? I tak nic nie wywalę z jego call 4b range'u 1 betem, a nie wiem ile on ma tam Ax i czy KK wyrzuca do 2 betów, wiedząc, że ja mam tu rzadziej Ax.

5 odpowiedzi
ambitny

Preflop call mi się podoba, ale pod jednym warunkiem, nie bluffcatchujesz tutaj nigdy 3x, nie overplayujesz drawów i nie dobierasz gdy masz złe oddsy. Na takim stole odpuszczam river bo reprezentujesz turbo nic, a sprawdza Cię każdy pocket.
Flop c/f turn c/f riv c/f.

Możnaby się pokusić o bet turn, ale gdy callnie to mamy ciężko z riverem, czy strzelać przeciwko pocketom river, musielibyśmy mieć jakąś historię z graczem czy lubi bluffcatchować pocketyna tego typu boardach(większość słabych graczy lubi, więc c/b flop i 2 strzały w pół pota wyglądały by sweet gdybyś trzymał Asa)

Dla mnie call preflop fatalny.
W ogole nie widze potrzeby callowania 3betow OOP na microstakes.

Nasza reka fajnie wyglada, ale grajac bez pozycji i inicjatwy wszystko oprocz monsterow z flopa bedize nam sie gralo niekomfortowo...

4bet jest niby spoko, ale przydalaby sie chociaz minimalna probka fold to 4bet, zeby nie okazalo sie, ze on jest jakis spewerem w @4bet potach. Chociaz sam do 4betow wole miec zawsze Ax/Kx dla CRE.

ambitny

marginalny call preflop ale cena piękna. Najbardziej bym się tutaj przyczepił do flopa, nie zauważyłem że zagrałeś c/c. Jak już grasz takie ręce oop w 3bet potach to nie powinieneś grać c/c na takim flopie nigdy.

Ok, to ja nie zauwazylem, ze to jest mini 3bet, wydawalo mi sie, ze ~x3.

W takim razie call flop -> fit or fold.

muckinfella

Hej

Na tych limitach mozesz odpuscic callowanie 3beta oop na prawdopodobnie ogarnietego gracza bez pozycji w BvB. Po prostu za ciezko bedzie Ci sie gralo na wielu flopach i nie znajac jego cbet%, 2ndb%, 3bet z SB oraz WTs etc. tylko utrudniasz sobie zycie.

As played, floatujesz go oop co jest ok, ale nie wiedzac jak czesto on bedzie bluffcatchowal river z JJ/Tx etc. to staje sie niedochodowe.

pozdr