Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Na pohybel hejterom!!! NL4 SH 20+bb/100 challenge!

273 Posty
60 Użytkownicy
1595 Reakcje
40.8 K Wyświetlenia
Panmorz
Oldschool Grinder

Dlatego właśnie Poker Stars jest najlepszym roomem. Tam zawsze na spokojnie robi się profit na mikro.

A te krzaki niby takie proste, niby takie fishaste, teoretycznie istne eldorado...

A w praktyce to bullshit

A w tym czasie zmarnowanym na zabawę na krzaczku można było spokonie osiągnąć profit na największej fisharni świata, jaką jest Poker Stars.

Odpowiedz
Cytat
HatchetHarry75
Legacy Member

Rubin, możesz wrzucić swoje staty z podziałem na pozycje? Może ktoś Ci coś podpowie, bo coś jest nie halo i o ile Kaczor nie zakończy tych męczarni 1.04 słabo to widzę.

Pozdrawiam!

Odpowiedz
Cytat
boroboro12
Poker Player

Niezły Challendże ... Nie, żebym się czepiał, bo może Rubin ma jakiś plan "B" i może pod koniec 8 kaw dziennie, metafeta i 5 dni bez snu ostro grindując, ale na podstawie tabeli to tak :

- Winrate swoją drogą, ale to pomijam ...

- 18.03-22.03 - brak danych ( jakieś przygotowanie się, świętowanie i regeneracja po 1 dniu wiosny :coolface: ), ale jakby każdy sobie robił takie przerwy w chalendżach to jakie by one miały sens :yaoming:

- I chyba najbardziej rażące na podstawie tej tabeli, jest fakt, który przytoczę ...

1. Cel: 100k rozdań w maksymalnie 40 dni

. W max. 40 dni a co to oznacza tak na polskie, ano jedno : Minimalnie 2.5K rąk dziennie, gdzie na pierwsze 11 dni rozumiem jakby zdarzyła się jakaś wpadka zaliczając 1750 rozdań, natomiast na 11 dni przekroczyć tą barierę jeden raz to póki co chyba czysty żart i kpina :rage:

Autentycznie nie wiem czy gość jest tak genialnym trollem/prowokatorem czy jest po prostu biednym, samotnym typem mającym problemy, żyjący z jakimś wewnętrznym buntem, któremu trzeba współczuć :truestory:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Naprawdę Rubin lepiej wymyśl dobry post, weź to na klatę, napisz zjebałem, niż masz tak dalej pogrywać, bo wiem, że nie będziesz miał tu łatwo, jeśli sobie zakpisz z ludzi i to jest moja szczera rada dla Ciebie, żeby nie było, że ja nie jestem ludzki i tylko czekam, aż Ci się noga podwinie :|

Odpowiedz
Cytat
borderliner
PokerStrategist

Na granie na takich krzakach na których nie zbiera rozdań, gdzie jesteś pozbawiony całkowicie możliwośći jakiejkolwiek analizy może sobie pozwolić ktoś kto już ma poukładaną grę i ewentualnie chce wyrobić sobie bonus, a nie osoba co po 20k na nl4 nie jest nawet b/e. Bo omówmy się na nl4 wariancja jest żadna. Grając tyle samo godzin dziennie na starsach bedziesz robił 2x tyle rąk i chociaż spojrzysz w trackera i zobaczysz czy jesteś aż takim życiowym pechowcem i masz 20k downswing na nl4 czy może jednak to przez słabą grę.

Odpowiedz
Cytat
Panmorz
Oldschool Grinder

@up
No właśnie.
Dlatego w sumie lepiej grać na Poker Stars niż na tych krzaczkach, które tylko z pozoru wydają się kopalnią złota.

Odpowiedz
Cytat
RubinPlayer Autor wątku
RubinPlayer
Oldschool Grinder

Ostatnio łamali mi wszystkie KK.
W tym rozdaniu po raz pierwszy postanowiłem je spasować pre flop.
Pomyślałem że tym razem nie dam się oskubać.
Tym bardziej że gracz z SB grał dość solidnie.
Otwarcie z MP ja deep 200bb push z SB od deepa i sprawdzenie shorta z BB.
Na bank ktoś będzie miał rakiety:

Po wszystkim chuj mnie strzelił i wyłączyłem soft.
Przez ostatnie 3 dni wszystkie KK miałem nadziane na AA.
A tu taki kwiatek. Byłbym zarobiony na czysto 250bb

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej
Elite Grinder

Twój "challenge" 100khh w 40 dni z winratem 20bb/100hh zamienił się w walkę o bycie breakeven, a zakładane volume zrobiłeś jednego dnia. :facepalm:

Powiem wam jedno. Ja jestem fiszem i tego nie ukrywam. Ale przez tyle lat nauczyłem się chociaż grać na najniższym mikro. I to bez wspomagaczy.
I dwucyfrowe WR robię z palcem w d.

Chyba brakuje Ci palca w dupie (lub karnego kutasa) :truestory:

Odpowiedz
Cytat
Endurx
PokerStrategist

buahaha fold do 4bet shove na deepach od donka na NL4 jak ty chcesz to ugrać jak robisz takie z...ne foldy :happy:

Odpowiedz
Cytat
Antares404
PokerStrategist

Foldowanie KK preflop na nl4 vs cold 4bet shove xDD no i ten strasznych short.

:yaoming: :yaoming: :yaoming:

Co Ci się ujebało z tym challengem? Na jakiej podstawie sądziłeś, ze Ci się to uda :thinking:???

Odpowiedz
Cytat
DrWiktor
PokerStrategist

Odpowiedz
Cytat
mateqx
PokerStrategist

2 najsilniejsza reka w pokerze fold preflop . Zapraszam do moich stolikow ziomek ;)

Odpowiedz
Cytat
Bolexx
Oldschool Grinder

Jaki był ten tytuł na początku ? "Nie być jak Stafu" ? Jeśli tak to teraz powinien on brzmieć : "Być choć trochę jak Stafu" , jak pasujesz KK na nl4 bo sobie levelujesz jakiś fishy że ma AA to nie ma sensu , sam sobie nie dajesz szansy zarabiać :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
borderliner
PokerStrategist

Rubin mam nadzieję że się nie obrazisz :f_drink:

Pimp My GIF

Odpowiedz
Cytat
xkwlx
PokerStrategist

Powodzenia:)

Odpowiedz
Cytat
rafson
PokerStrategist

"W tym rozdaniu po raz pierwszy postanowiłem je spasować pre flop."

dziękuję dobranoc :D mogę wrzucić kilkanaście rozdań gdzie kalowałem na mikro będąc teoretycznie z tyłu na 3cim stricie, ale śmierdziało mi w sajzingach oraz teksturze bordu i wygrywałem - to jest esencją pokera - nie dać się wydymać, a ty masz z tym chyba problemy

żeby nie było też mam w ciul leakow, ale te 9bb na majkro mam po 50k, a wszedłem na micro z mtt z ciekawości czy rzeczywiście takie regowate

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry
Oldschool Grinder

ogarnąłeś, że jesteś na buttonie czy Ci umknęło ? :D

Odpowiedz
Cytat
Panmorz
Oldschool Grinder

To już mamy takie czasy, że na NL4 podczas gry bez huda na krzaku pasuje się preflop KK na short handed...

Niedługo pewnie będzie AA się zrzucało...

Odpowiedz
Cytat
sphinx100
Poker Player

Nie przypominam sobie kiedy ostatnio widziałem tak żałosny challenge.

Odpowiedz
Cytat
Varrancomando
Elite Grinder

scary money na nl4 :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
kielonus
Poker Player

Mi by było wstyd się przyznać że dowaliłem coś takiego :f_confused:

Odpowiedz
Cytat