Siemka. Po prawie miesiacu pora cos tutaj naskrobac. Ci co patrza tylko na wykresy to mozecie juz wyjsc z tej strony bo dzisiaj ich nie bedzie. Ten post jest bardziej dla mnie, bo obiecalem sobie ze gdy uswiadomie sobie co sie dzieje z moja glowa to napisze tutaj jak i zrobie kolejne postanowienia ktorych bede sie trzymal.
Zaczne od poczatku od miesiaca prawie caly czas grinduje zdazylem juz przewalic rola jak i zrobic splita co dziwne przewalilem rola a dokladnie okolo 60 buy-inow na okolo 200 gierkach przy cev ponad 120. (jestem w pracy wiec nie mam jak sprawdzic ile tego bylo dokladnie) w nastepny dzien po 50 gierkach przy cev 60-65 bylem ponad 50 buy-inow do przodu. Koniec listopada i poczatek grudnia to czysty grind okolo 6 grudnia zrobilem splita i pierwszy raz w zyciu poczulem pieniadze z pokera (zabrzmi to smiesznie dla ludzi grajacych wyzej niz spiny za 7$ ale 1k pln po splicie daje kopa) nie powiem ze daly mi motywacje do gry bo ta jest caly czas, ale poczulem ze nie robie tego 4fun tylko dla bardziej spokojnego zycia jesli mozna tak to nazwac, ale koniec o pieniadzach przejdzmy bardziej do konkretow.
Przez ponad 250 gierek w grudniu moj cev byl ponad 100 co uwazam za dobry wynik grajac na 3 stolach i gdyby nie to ze nie mialem automatycznego zmieniania huda z 3way na hu to gralbym 4 bo troche sie nudzilem ale nie dawalbym rady zmieniac hud-a. Potem nastal czas gdzie 100 gierek mialem cev 0 i wsumie dzieki temu ze potrafilem wylapac bledy przeciwnikow grajac rangami gralo mi sie bardzo dobrze przez kolejne 300 gierek to cev 65 a moja gra stawala sie coraz bardziej niepewna.
Spogladajac w stecz moja gra juz od 15 listopada byla momentami bardzo nie pewna balem sie cbetowac donk betowac i wrzucac na turnie czy na river wiedzac ze jestem z przodu ale gdzies w glowie byl strach przed utrata zetonow jakby przeciwnik mial cos lepszego i tak gralem momentami niepewnie a momentami wiedzac dokladnie jak zagrac czytajac rywali jak i wylapywac ich na blefie gra sprawiala i dalej sprawia mi frajde, ale no wlasnie coraz bardziej boje sie jakich kolwiek moich zagran coraz mniej pewny jestem na stolach i coraz bardziej sie wkurwiam.
W mojej glowie nastapila pewna blokada ktora z kazda sesja sie powiekszala dzieki czemu aktualnie gram moze C game.
Zdaje sobie sprawe z tego ze dawno nie ogladalem zadnych filmikow ale moje dopasowanie do przeciwnika bylo na takim poziome ze nie raz bylem wstanie przeciw czlonkomi smarta wyciagnac z samego HU 400-800 cev nie mowie o all in pre flop ale o pre i post flopie.
No wlasnie, ale niestety to sie skonczylo wydaje mi sie ze brak mi balansu w zyciu caly czas praca,dziewczyna i poker od czasu do czasu jakas fifa pare meczy i tylko tyle. Od stycznia zaczne chodzic na silownie chocby nie wiem co. Jutro albo pojutrze jade na basen sie wychilowac i napije sie wieczorem jakiegos jacka by wyluzowac. Zawsze uwazalem ze zle okresy trzeba przegrindowac ale teraz odpuszczam moje proporcje gry bedzie 80 nauka 20 gra. Grac w pokera chce tylko na 1 max 2 stolach mowiac sobie czemu tak zagralem, albo z ludzmi ze smart spina (jak byla by osoba chetna, ktorej moge popatrzyc na gre albo ktora ze mna zagra to prosze o odzew nie wazne jakie stawki chodzi o czysta nauka dla mnie albo dla drugiej osoby). Na sama gre w pokera w grudniu poswiece bardzo malo czasu. Grudzien bedzie to czas dla mnie na wyluzowanie na rozwoj mentalny jak i pokerowy.
Mimo tego ze w grudniu mam juz 600 gierek z cev 55-58 a all time(jakies 1700 gierek) mam 63-68 cev (jesli utrzymalbym ten cev to po ponad 3k gierek bylbym juz na 15) to wole odpuscic i skupic sie na nauce.
Taki maly tip dla ludzi skaczacych przez limity. Wyzsze limity traktujcie jak kolejny lvl w grze nic powaznego poprostu przeszedles 3 wiec jestes na tyle dobry by grac na 7 itd nie ma sie czego bac bo to nic poważnego, zrezta juz wiele razy slyszalem historie o ludziach co graja na 30-60 a 2 3 razy podchodzili do 7.
Koncze ten emocjonujacy wpis i ide spac bo noc jest od spania a nie od pracowania.
Wesolych swiat wszystkim i gl przy swiatecznych jak i pokerowych stolach.