Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Spiny by Przemo

110 Posty
25 Użytkownicy
201 Reakcje
8,769 Wyświetlenia
lololoprzemek Autor wątku
lololoprzemek
Poker Player

Siemka. Po prawie miesiacu pora cos tutaj naskrobac. Ci co patrza tylko na wykresy to mozecie juz wyjsc z tej strony bo dzisiaj ich nie bedzie. Ten post jest bardziej dla mnie, bo obiecalem sobie ze gdy uswiadomie sobie co sie dzieje z moja glowa to napisze tutaj jak i zrobie kolejne postanowienia ktorych bede sie trzymal.

Zaczne od poczatku od miesiaca prawie caly czas grinduje zdazylem juz przewalic rola jak i zrobic splita co dziwne przewalilem rola a dokladnie okolo 60 buy-inow na okolo 200 gierkach przy cev ponad 120. (jestem w pracy wiec nie mam jak sprawdzic ile tego bylo dokladnie) w nastepny dzien po 50 gierkach przy cev 60-65 bylem ponad 50 buy-inow do przodu. Koniec listopada i poczatek grudnia to czysty grind okolo 6 grudnia zrobilem splita i pierwszy raz w zyciu poczulem pieniadze z pokera (zabrzmi to smiesznie dla ludzi grajacych wyzej niz spiny za 7$ ale 1k pln po splicie daje kopa) nie powiem ze daly mi motywacje do gry bo ta jest caly czas, ale poczulem ze nie robie tego 4fun tylko dla bardziej spokojnego zycia jesli mozna tak to nazwac, ale koniec o pieniadzach przejdzmy bardziej do konkretow.

Przez ponad 250 gierek w grudniu moj cev byl ponad 100 co uwazam za dobry wynik grajac na 3 stolach i gdyby nie to ze nie mialem automatycznego zmieniania huda z 3way na hu to gralbym 4 bo troche sie nudzilem ale nie dawalbym rady zmieniac hud-a. Potem nastal czas gdzie 100 gierek mialem cev 0 i wsumie dzieki temu ze potrafilem wylapac bledy przeciwnikow grajac rangami gralo mi sie bardzo dobrze przez kolejne 300 gierek to cev 65 a moja gra stawala sie coraz bardziej niepewna.

Spogladajac w stecz moja gra juz od 15 listopada byla momentami bardzo nie pewna balem sie cbetowac donk betowac i wrzucac na turnie czy na river wiedzac ze jestem z przodu ale gdzies w glowie byl strach przed utrata zetonow jakby przeciwnik mial cos lepszego i tak gralem momentami niepewnie a momentami wiedzac dokladnie jak zagrac czytajac rywali jak i wylapywac ich na blefie gra sprawiala i dalej sprawia mi frajde, ale no wlasnie coraz bardziej boje sie jakich kolwiek moich zagran coraz mniej pewny jestem na stolach i coraz bardziej sie wkurwiam.

W mojej glowie nastapila pewna blokada ktora z kazda sesja sie powiekszala dzieki czemu aktualnie gram moze C game.

Zdaje sobie sprawe z tego ze dawno nie ogladalem zadnych filmikow ale moje dopasowanie do przeciwnika bylo na takim poziome ze nie raz bylem wstanie przeciw czlonkomi smarta wyciagnac z samego HU 400-800 cev nie mowie o all in pre flop ale o pre i post flopie.

No wlasnie, ale niestety to sie skonczylo wydaje mi sie ze brak mi balansu w zyciu caly czas praca,dziewczyna i poker od czasu do czasu jakas fifa pare meczy i tylko tyle. Od stycznia zaczne chodzic na silownie chocby nie wiem co. Jutro albo pojutrze jade na basen sie wychilowac i napije sie wieczorem jakiegos jacka by wyluzowac. Zawsze uwazalem ze zle okresy trzeba przegrindowac ale teraz odpuszczam moje proporcje gry bedzie 80 nauka 20 gra. Grac w pokera chce tylko na 1 max 2 stolach mowiac sobie czemu tak zagralem, albo z ludzmi ze smart spina (jak byla by osoba chetna, ktorej moge popatrzyc na gre albo ktora ze mna zagra to prosze o odzew nie wazne jakie stawki chodzi o czysta nauka dla mnie albo dla drugiej osoby). Na sama gre w pokera w grudniu poswiece bardzo malo czasu. Grudzien bedzie to czas dla mnie na wyluzowanie na rozwoj mentalny jak i pokerowy.

Mimo tego ze w grudniu mam juz 600 gierek z cev 55-58 a all time(jakies 1700 gierek) mam 63-68 cev (jesli utrzymalbym ten cev to po ponad 3k gierek bylbym juz na 15) to wole odpuscic i skupic sie na nauce.

Taki maly tip dla ludzi skaczacych przez limity. Wyzsze limity traktujcie jak kolejny lvl w grze nic powaznego poprostu przeszedles 3 wiec jestes na tyle dobry by grac na 7 itd nie ma sie czego bac bo to nic poważnego, zrezta juz wiele razy slyszalem historie o ludziach co graja na 30-60 a 2 3 razy podchodzili do 7.

Koncze ten emocjonujacy wpis i ide spac bo noc jest od spania a nie od pracowania.

Wesolych swiat wszystkim i gl przy swiatecznych jak i pokerowych stolach.

Odpowiedz
Cytat
lololoprzemek
Poker Player

Siemka. Nie będzie to post chwalący sie wynikami ani wklejaniu wykresów, bardziej ten post będzie mówiący o tym co dalej ze mną.

Zacznę od tego że poukładałem sobie w głowie pewne sprawy a jeszcze inne przemyślałem i postanowiłem tutaj to wszystko wrzucić jako że to mój mały dzienniczek.

Po pierwsze od ostatniego posta oglądnąłem 4 filmiki z mindsetu dzięki czemu podszedłem do tego wszystkie bardziej "profesjonalnie" i zagrałem 42 gierki z cev 82 (wiadomo inni powiedzą że mi wszystko dochodziło inni że skill) nie to jest najważniejsze, najważniejsze jest to że wiedziałem co mam zrobić grałem swoją gierkę i z tego jestem mega zadowolony a grałem na 2 stolikach by nie przegapić żadnej akcji i skupić się na poprawnych decyzjach, nie tiltowałem gdy ktoś pokazywał lepszy kolor czy Asy na all inie pre flop, to nie miało dla mnie żadnego znaczenia. I z tego jestem bardzo zadowolony, ale wiem że tak nie będzie zawsze dlatego postanowiłem sobie zrobić miesięczny i kilka innych postanowień odnośnie pokera i życia.

Przedewszystkim teraz będę miał dużo więcej czasu dla samego siebie (przez zerwanie z dziewczyną:deadhappy: ) dlatego chce go wykorzystać do rozwoju samego siebie pokerowo jak i mentalnie.

Zacznę od tego że zrobiłem pierwsze ćwiczenie z książki lechmursiego a wygląda to tak

Spoiler

Według wskazówek lechmurskiego podczas robienia 1 ważnej rzeczy wyłączam skype wyciszam telefon i poprostu zajmuje się tylko jedną rzeczą, chce aby w moim życiu przestał istnieć multitasking gdy robie coś na czym powinienem skupić się w 100%.

Co do wskazówki o planowaniu dnia u mnie ona napewno nie bedzie istniała tak jak opisane jest to w książce przez moją prace, która tak naprawde daje mi 1 dzień całkowicie wolny.

Choć do zrobienia planu zabierałem się ponad tydzień to dzisiaj usiadłem i go zrobiłem choć zapewne bedzie w nim wiele poprawek to plan na styczeń chce zostawić taki jaki jest.

Wygląda on tak
Plan Styczeń
30h Grind
45h Pracy nad grą
30h nauka angielskiego
4h Praca nad mindsetem
Siłownia minimum 3 razy w tygodniu

Plan Luty
30h Grind
20h Praca nad grą
20h Nauka Angielskiego
4h Praca nad mindsetem
Siłownia minium 3 razy w tygodniu

Plan Marzec
45h Grind
45h Praca nad grą
20h Nauka Angielskiego
4h Praca nad mindsetem
Siłownia minimum 3 razy w tygodniu

Zmienne
Zamiana siłowni na (bieganie po polu, basen)

Praca nad grą uznaje wszystko typu nauka analizy rąk w różnych programach, analiza rąk, powtarzanie notatek, oglądanie filmików szkoleniowych jak i granie sesji z kimś (wtedy nie dodaje godzin gry do Grindu)

Nauka angielskiego uznaje jako nauka słówek, gramatyki.

Praca nad mindsetem uznaje oglądanie filmików, robienie ćwiczeń mindsetowych, opisywanie swoich spostrzeżeń co do sesji

Siłownia plan na siłownie jeszcze rozpisze, ale wiadomo tyle że będzie to redukcja. Więcej postanowień co do siłowni dam jak tylko go zrobię. Dieta prawdopodobnie ketoza, ale jeszcze zobaczymy.

Jeśli przekroczę godzinny minimalne godziny wtedy skupiam się na tym co dla mnie najważniesze w danym momencie nie mowa tu o chillu, ale o nauce czy grindzie albo o mindsecie

Postanowienia
medytacja z intu codziennie (mogę jej nie zrobić kiedy ide na nocke a w dzień przyłożyłem się do realizacji planów miesięcznych a po dniówce zrobię ją przed pójściem spać)

Codzienne planowanie dnia (mogę nie planować dnia kiedy idę na dniówkę, albo wracam z nocki), ale muszę wyznaczyć priorytet na którym skupie się gdy wrócę z dniówki, albo wstane po nocce

Wyjazd aby się wyluzować, odstresować czy po prostu zmienić otoczenie (przynajmniej 1 raz w tych 3 miesiącach)

Plan na luty i marzec jest czysto poglądowy i napewno będą w nim zmiany nie wiem jak duże, ale coś się zmieni.

Wiem że mało godzin grindu, ale chce być przygotowany na 15$ jak tylko to możliwe u mnie, dlatego 50% grind 50% nauka. Będę grał na max 2 stolikach i nie będę wchodził w żadne challange co do ilości gier w miesiącu i tak.. wiem że napisałem o 15$ a nie napisałem że chce przejść 7$ bo je napewno przejdę a to jest kwestia czasu, ale wejść wyżej i się utrzymać, albo na 15$ mieć cev pozwalający na wejście wyżej to będzie coś dla mnie i do tego będę dążyć.

W ostatnim poście napisałem o balansie życiowym, dlatego napewno raz w miesiącu będzie jakaś impreza zaliczona nie ważne czy z alko czy nie, ale trzeba też zrobić coś aby się rozerwać.

Zmotywowanie się do nauki angielskiego będzie dla mnie najtrudniejsze bo nigdy nie lubiłem języków obcych, ale wkońcu trzeba się ogarnąć i się nauczyć na poziom komunikatywny.

Tak szczerze ostatnio myślę jakby to było być poker pro i się tylko z tego utrzymywać i tak szczerze mówiąc będąc na 30$ chce tego spróbować, nie ważne czy na miesiąc czy na 2 miesiące, ale poprostu chce i choć wiem że to nie jest łatwy kawałek chleba i nie wiąże z tym marzeń typu "ooo fajnie dziś sobie pogrinduje na 100$ a jutro polece swoim śmigłowcem do swojej chaty w Tajlandii" to chciałbym spróbować, dlatego każdą wypłatę z pokera zostawiam sobie i zbieram hajs by ten miesiąc czy dwa przeżyć o chlebie i maśle.

Jak się będę uczył angielskiego tego nie wiem jeszcze musze sobie wszystko zaplanować by nie zostać 1 stycznia z ręką w nocniku i nie wiedzieć od czego zacząć więc (jak ktoś ma jakieś fajne metody, strony czy pomysły niech się pochwali).

Co do pracy nad grą zaczynam od zera powtarzam każdy materiał i robie z niego notatki jeszcze raz, tak aby się utrwaliło.

Do końca grudnia będę się uczył każdej pozycji a od 1 stycznia będę pozycje zmieniał co tydzień bądź dwa zależy jak ją zrozumie.

Co więcej dzisiaj zamówiłem sobie głośniki Trust Surround Speaker Set SP-6600A I taka prośba do was jak ktoś wie jak można je przyczepić do ściany niech da znać na priv, skype albo cokolwiek.

Tak więcej xbox idzie w odstawkę a jedyne co nim będę robił to włączał netflixa w wolnej chwili, a tak to zostało mi zrobienie planu na siłownie, rozpisanie sobie diety, zrobinie notatek w sticky note i zrobienie nowej playlisty bo nie potrafię czegoś robić na komputerze bez muzyki.

Pozdrawiam :)

Odpowiedz
Cytat
lololoprzemek
Poker Player

Siemka po moim wpisie posiedziałem jeszcze trochę przed komputerem aby pomyśleć nad dieta,treningiem i nauką angielskiego. Co do diety i treningu poradziłem się koleżanki jak Ona sama by to zrobiła i wytłumaczyła mi że ketoza póki co nie ma sensu z takich powodów jak:

-Teraz jem jakieś 230-270 g węgli (zależy czy dobre chipsy mają w sklepie :truestory: ) i po obcięciu drastycznie ich nie wytrzymam psychicznie i zaczne podjadać po tygodniu czy dwóch więc to nie ma sensu

-Kolejnym powodem jest psychika na samym początku będe bardzo słabo skoncentrowany na wykonywanym zadaniu (a do tego nie chce dopuścić dopóki nie pozbędę się multitaskingu). Pozatym poker nie łączy się dobrze z tą dietą (Powiedziałem jej że gram w pokera :yaoming: Wiadomo bajerka na poker pro zawsze w modzie :yaoming: ) bo na samym początku będę chodził mega podenerwowany a mój mindset nie wytrzyma tego podczas sesji.

Tak więc zdecydowałem się na podział makroskładników, tak abym nie zamulał organizmu dużą ilością Węgli jak i nie utracił gospodarki hormonalnej przez z byt niskie tłuszcze, zastosowałem również rotacje kaloryczną z podziałem na dzień treningowy jak i nie treningowy uważam że jest to najlepsze rozwiązanie.

Dzisiaj się zważyłem i waga pokazała 91 kg dlatego do takiej wagi póki co rozpisałem dietę, wiem że mam dużo wody w organiźmie (a przynajmniej chce tak myśleć) ale chce mieć gotową dietę na styczeń choć napewno wprowadzę kilka drobnych zmian bo waga po świętach lubi sie zmienić.

Kolejnym problemem który musiałem rozwiązać to moja praca która jest na zmiany i po 12h dlatego wymyśliliśmy coś takiego.

Przykładowy rozkład posiłków (bez posiłku potreningowego bo jego jem zawsze po treningu)
czwartek dniówka 6-18
8:00 posiłek 1
12:00 posiłek 2
17:00 posiłek 3
22:00 posiłek 4
piatek nocka 18-6
10:00 posiłek 1
15:00 posiłek 2
19:00 posiłek 3
24:00 posiłek 2 (z dnia nastepnego)
4:00 posiłek 3 (z dnia nastepnego)
sobota wolne
spie od 8 do 16 wiec:
16:00 posiłek 1
22:00 posiłek 4

Oczywiście godziny posiłków są czysto poglądowe bo nie jestem wstanie tak dokładnie tego zaplanować bo równie dobrze moge po nocy wrócić o 10 do domu i spać do 18, ale uważam że 1 i 4 posiłek są lekkie i je dam rade zjeść na spokojnie.

aktualnie moja dieta wygląda tak:
Dieta

1. około B50 W0-10 T40
a)50g białka, 130ml śmietana 30%, 100g malin/truskawek
b)jajecznica 6 jajek na 10g masła

2. około B50 W80 T20
a)100g ryżu+220 filetu z kurczaka+ ważywa
b)Placek owsiany 3jaja,40g płatków owsianych, pół banana, 10g rodzynek + shejk białkowy 50g

3. około B50 W80 T20
a)100g ryżu+220 filetu z kurczaka+ ważywa
b)Placek owsiany 3jaja,40g płatków owsianych, pół banana, 10g rodzynek + shejk białkowy 50g

4.około B 0-10 W40 T10
a)230g ugotowanych ziemniaków
b)wafle ryżowe z masłem orzechowym

B160 W210 T 90 Kcal 2300

Posiłek po treningowy (dzień treningowy) B30 W40 T0
a) 35g białka + 40g vitargo
b) 35g białka + 50g płatków jaglanych

B190 W250 T90 Kcal 2600

Uwagi co do diety:
-Produkty mogę zamieniać np:
50 gram ryzu basmatii/ 50 gram ryzu brazowego/ 50 gram makaronu z pszenicy durum/50 gram kaszy jaglanej/50 gram kaszy gryczanej/ 50 gram pałtków jaglanych/ 230 gram ziemniaków / 200 gram batatów - te wszystkie produkty mają prawie indentyczne makroskładniki i moge je dowolnie wymieniac między sobą

100 gram filetu z kurczaka/ 100 gram filetu z indyka/ 100 gram chudej wołowiny/130 gram filetu z mintaja/ 130 gram dorsza/ 100 gram tuńczyka w sosie własnym - te wszystkie produkty mają prawie indentyczne makroskładniki i moge je dowolnie wymieniac między sobą

-Godziny posiłków określam samemu zachowuje jedynie kolejność posiłków
-Nie trenuje na czczo
-Nie pije soków owocowych

To chyba tyle na temat diety teraz przechodząc do Treningu.

Od stycznia zaczynam FBW jest to według mnie najlepsze rozwiązanie bo trenuje 3 razy w tygodniu i jest najlepsze jak ktoś zaczyna po przerwie.

Aktulanie moja rozpiska wygląda tak:

FBW
Trening A
Przysiady ze sztangą
Wiosłowanie sztangą
Wyciskanie sztangi płasko
Wyciskanie sztangi sprzed głowy stojąc
Pompki na poręczach
Uginanie ramion ze sztangą

Trening B
Przysiad ze sztangą
Uginanie nóg w leżeniu
Martwy ciąg
Ściąganie drążka do klatki
Wyciskanie hantli skos +
Wyciskanie hantli
wyciskanie francuskie
uginanie ramion ze sztangielkami chwyt młotkowy

Podział treningów

1 Tydzień: Trening A - wolne - Trening B - wolne - Trening A
2 Tydzień: Trening B - wolne - Trening A - wolne - Trening B
3 Tydzień: Trening A - wolne - Trening B - wolne - Trening A
4 Tydzień: Trening B - wolne - Trening A - wolne - Trening B
5 Tydzień: Trening A - wolne - Trening B - wolne - Trening A
6 Tydzień: Trening B - wolne - Trening A - wolne - Trening B

Rozkład powtórzeń
1 sesja treningowa 15p
2 sesja treningowa 10p
3 sesja treningowa 5p

Bardzo standardowa rozpiska, jedyne co może dziwić to ilość powtórzeń zmienianych na każdą sesje treningową, uważam że gdybym leciał cały czas 5-5-5 powtórzeń to po pewnym czasie odczułbym to wszystko w stawach a tego nie chce.

Ilość seri w każdym ćwiczeniu do 3 serie przerwa pomiędzy nimi będzie od 90-150s

Nie wiem czy odrazu zacznę od takiego planu czy 1 tydzień będzie dla mnie tygodniem wprowadzającym czyli małe ciężary jak najlepsza technika tak aby organizm się przygotował do planu który sobie zamierzyłem.

Suplementacja do tego wszystkie będzie wyglądała tak

Suplementy
Witaminy (do pierwszego posiłku)
Bcaa 10g 20 min przed treningiem
AAKG 4 kapsułki 20 min przed treningiem dzień bez treningu 4 kapsułki 30 min przed kolacją
Białko (tak jak w diecie rozpisane)
Vitargo (o ile je kupie tylko do posiłku po treningowego)
+
Tran
Neopept
Magnez
Ewentualnie gainer od brata jeśli nie zjem odpowiedniej kcal

Taka dieta i trening potrwają 6 tygodni (co do diety zależne jest to od tego czy zrobie tydzień wstępny do treningu jeśli tak będzie to potrwa ona 7 tygodni). Trening raczej nie zostanie zmieniony ani trochę przez te 6 tygodni (ewentualnie dodam cardio po treningu) a dietę będę modyfikować co 2 tygodnie.

Po tych 6-7 tygodniach zmniejszam delikatnie podaż kaloryczną i zmniejsze podaż węglowodanów. Poprzez obnizenie weglowodanów na kilka tygodni organizm zacznie miec lepsza reakcje na podawane cukry w zależności od samopoczucia oraz efektów będe je dalej obniżał, albo kosztem tłuszczów zwiększał.

Poglądowo będę miał:
B160 W130 T90 KCAL 2000

A po posiłku potreningowym
B190 W250 T90 KCAL 2350

Trening zostanie zmieniony. Dołączę do niego dropsety jak i superserie (mam już mniej więcej w głowie zarys takiego planu, ale z rozpisaniem go jeszcze poczekam)

Co do diety chcę się jej trzymać cały czas jedyne ustępstwa będą miały miejsce przy jakiejś grubszej imprezie typu urodziny.

Naukę angielskiego zaczynam od tej strony Angielski. Zostało mi jedynie zakupić zeszyt i go oznaczyć, ale to drobiazg.

Tak więc to tyle póki co plan na najbliższe miesiące już mam, wiadomo że będą modyfikowane, ale jest to normalne że lekkie zmiany muszą mieć miejsce.

Teraz wracam do robienia play-listy co jest najgorszym dla mnie wyzwaniem bo słucham wszystkiego ale też wiele muzyki nie nadaję się do sesji pokerowej czy też do czytania książki.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
quattroworld
PokerStrategist

Gl bro i od mojego gainera trzymaj sie z daleka !

Odpowiedz
Cytat
lololoprzemek
Poker Player

Siemano. Jako że koniec roku to pora podsumować zmagania w spinach.

W spiny zacząłem grać 5.08 wiadomka na początku spiny za 1$ byłem zadowolony z tego że starczyło mi tylko 30$ na ogarnięcie 500 spinów i złożenie podania do smarta, na szczęście udało się i 21 września mogłem już grać z "logiem smart spina".

Na 3$ zaczęło się od mojego płaczu bo cev był w okolicach 80 potem już było dużo gorzej. Przestałem się uczyć i tylko grindowałem utrzymując przez kolejne dni, tygodnie cev 45 co było dla mnie osobistą porażką, na szczęście z pomocą przyszedł quattroworld który pomógł i zmotywował do nauki co podniosło mnie na duchu i mogłem grać dalej z czystym umysłem i z większą wiedzą co przyniosło na ponad 1k gierek cev ponad 80. Przejście 3$ zajeło mi dość dużo czasu i awansowałem na 7$ dopiero 18 października. (wykres poniżej)

Spoiler

7$ zaczeły się od delikatnego wpier:censored: bo na 464 gierkach miałem cev 37 po czym zaś zabrałem się ostro za nauke i girnd i na kolejnych 500 gierek miałem cev 110, ale zaś zacząłem się opierdalać i zaś cev był w okolicach 20-30 przez co musze zakończyć ten rok z cev 58 na 7$ czy jest to zły czy nie to już każdy sam sobie na to odpowie, ja wiem jedno. Mnie to ani trochę nie zadowala mimo tego że cev wystarczy by się utrzymać na 7$ to nie zamierzam dopuścić by się taki utrzymał. (Wykres poniżej)

Spoiler

Tak jak pisałem post i dwa posty powyżej, ułożyłem sobie plan działania, mój każdy dzień planuje w programie "Nozbe", zacząłem dużo więcej się uczyć i mniej grać. Gram aktualnie na 1 stoliku i uczę się od nowa.

Aktualnie uczę się BB HU. Po przepuszczeniu filtru na PT4 zobaczyłem że z 7$ mam cev 15 z tej pozycji a z 3$ mam cev 18. Mimo to nauczyłem się go, od 3 dni codziennie czytam notatki przynajmniej 2 razy dziennie oglądam coachingi z tej pozycji i myślę że jestem gotowy odpuścić tą pozycje i zacząć uczyć się SB w HU.

Niby najprostsza pozycja a mam z niej tylko 23 cev na 7$, więc najbliższe dni, może tydzień poświęcę się tylko tej pozycji, jak już się jej dobrze nauczę to zacznę odpalać 2 stoliki bo jeden stolik jest fajny, ale tylko jak chcesz się skupić na danej pozycji.

Oprócz tego wszystkie ogarnąłem moją rutynę pokerową jest ona zmienna w zależności od tego jak się czuję i jaki miałem dzień. Wygląda to następująco:
(Jeśli gram więcej niż 1 sesjie w ciągu dnia) 1 sesja = 1:20h

-Przeglądnąć notatki (max 15min)
-Afirmacja a dokładnie Dudnienia różnicowe (30min)
-Sesja (1:20h)
-Odejście od komputera (5-10 min)
-Medytacja (15 min)
-Sesja (1:20h)

Od drugiej sesji odchodzę jeśli czuje że zacząłem tiltować

Jeśli gram jedną sesje to wygląda to tak
-Czytanie notatek
-Medytacja/Afirmacja (zależy czy mam spokojną głowę)
-Sesja

Jeśli nie mam czasu na przygotowanie do sesji to nie gram sesji.

Nawet pulpit sobie poukładałem :appl:

Spoiler

Jedyna zmiana jaka zachodzi w całym moim planie jest taka że xbox nie pójdzie do końca w odstawkę bo to jest moja rzecz przy której się chilluje (szczególnie grając w UFC2).

Co do jutra to dzień bardzo prosty. Pierwsze obowiązki potem impreza obowiązki w sensie SR z HU BB, medytacja, afirmacja, książka lechmurskiego a dopiero potem ostra najebka.

W roli podsumowania hajsu który zarobiłem będąc fishem w smarcie
3$ 7$
Tournaments 2211 1 437
Actual results $123,00 $371,00
EV Chips 143 663 83 859

EV Chips / game 64,98 58,36
EV ROI 6,22% 4,97%

EV results (pre RB) $262,38 $387,71
Rake paid $530,64 $704,13
Rakeback $95,52 $126,74
EV results (post RB)$357,89 $514,46

W następnym roku znajdą się tutaj jeszcze 15 i 30$ obiecuje.

Eloszka !

Odpowiedz
Cytat
lololoprzemek
Poker Player

Dobra zrobilem dzisiaj SR z ostatniej sesji mimo tego ze pt4 wylaczyl mi sie pare razy a z 7 razy hud mi sie porozwalal. Mialem poogladac filmik z HU BB ale przy 25 min google chrome zacielo mi sie po raz 3 i zakonczylem dzialac juz dzisiaj. Tak powalonego dnia dawno nie mialem jedyne co mi zostalo to medytacja i ksiazka dlatego biore sie za to teraz a potem to juz tylko najebka.

Chcialbym zyczyc wszystkim szczescia w nowym roku nie tylko w pokerze ale tez w zyciu codziennym aby Wasze plany i marzenia sie spelnily.

Gl

Odpowiedz
Cytat
lololoprzemek
Poker Player

Siemanko dzisiaj 1 stycznia dzień luzu i trzeźwości dla mnie. Jednak postanowiłem napisać do koleżanki za czasów hokeja, która aktualnie mieszka w czechach i zajmuje się psychologią sportową, po krótkiej rozmowie powiedziałem jej o swoich planach na ten rok, pokazałem jej cały mój plan rozpisany i pogadaliśmy trochę o pokerze, w sumie ciekawa rozmowa się zaczeła bo jest w kropce i myśli nad dołączeniem do SS (wogóle skrót SmartSpina niszczy mój mózg). Sama gra cash na nl20 shotowała w wakacje na nl50, ale szybko ją tam postawili do pionu. Pokazała mi wykres z nl20 i ma na 30k rąk winrate 3bb/100 jak sama mówi chce zmienić odmianę na spiny bo już cash jej się znudził, ale nie o tym.

Dała mi pare tipów co do mojego planu działania (bo postanowień rocznych nie mam żadnych tak naprawdę)

1. Napisałem sobie na tapecie pulpitu parę cytatów i postanowień których chce się trzymać (tak by o nich nie zapomniec) Wygląda to tak:

Spoiler

2.Sam wiem że moim największym problemem jest głowa dlatego zdecydowałem się sprawdzać cev co 500 gierek. Nie będe miał wtedy w głowie że musze utrzymać cev z poprzedniej sesji albo polepszyć go.
3.Analizy rąk moich będę robił co tydzień przykładając się do nich i opisywać dlaczego tak a nie inaczej zagrałem (chyba że będzie okazja wcześniej zrobić analizę z kimś ze smarta)
4.Postanowiłem napisać o wyciszaniu telefonu i obróceniu telefonu, aby o tym nie zapomnieć.
5.Zainstalowałem program RescureTime (tak aby sobie popatrzyć na co najwiecej czasu poświęcam siedząc na komputerze) ogólnie jest to tylko dla mnie bo sam program nie jest bardzo miarodajny. Bo np PT4 nie wczytuje.
6.W nozbe ustawiłem sobie powtarzanie czynności codziennie oczywiście tych które na 100% będę robił codziennie. Jak i postanowiłem już pozaznaczać każdy trening z SS, aby mi nie umknął żaden. A czy będę w stanie w nim uczestniczyć to już czas pokaże.
7.Ocena dnia/czynności takie jak Medytacja, Afirmacja, Mindset, Sesja, Siłownia, Samopoczucie i Nauka angielskiego. Pod oceną będę pisał komentarze, dlaczego tak się czułem albo co wpłyneło że zagrałem słabą sesje itd.
8.W programie HomeBudget będę pisał swoje wydatki Miesięczne/dzienne tak aby mieć kontrole nad nimi.
9.W programie OBS będę nagrywał każdą swoją sesje.

Powiedziała mi abym sobie ustalił jakiś plan działania na wypadek jakby potoczyło sie coś po nie mojej myśli tzn Jak będę miał kontuzję to co wtedy z siłownią. Jak zablokują pokera to co zrobię itd itd.

Będę chciał jeszcze zrobić sobie parę wyzwań związanych z volume, nauką angielskiego czy nauką pokerka, ale to czas pokaże jak to zrobię. Póki co idę się przewietrzyć a przed spaniem Medytacja i książka lechmurskiego.

Odpowiedz
Cytat
roghatt
Poker Player

Ładne postanowienia.
Trzymam kciuki i będę obserwował.:f_thumbsup: :f_thumbsup: :f_thumbsup:
Czy korzystałeś już z podobnych programów jak RescureTime? Czy jest coś podobnego tez na smartfony? Chcę też monitorować swój czas i później przeanalizować np na co poświęcam za dużo czasu. Najlepiej jakby to był jeden program na PC i smartfona pracujący w ten sam sposób co nozbe czy evernote.

Odpowiedz
Cytat
lololoprzemek
Poker Player

Napisane przez roghatt
Ładne postanowienia.
Trzymam kciuki i będę obserwował.:f_thumbsup: :f_thumbsup: :f_thumbsup:
Czy korzystałeś już z podobnych programów jak RescureTime? Czy jest coś podobnego tez na smartfony? Chcę też monitorować swój czas i później przeanalizować np na co poświęcam za dużo czasu. Najlepiej jakby to był jeden program na PC i smartfona pracujący w ten sam sposób co nozbe czy evernote.

Dzięki wielkie. RescureTime używam od 4 dni na komputerze jak i w telefonie co do wersji mobilnej to chyba trzeba gdzies poszperac na stronie ich otworzonej przez telefon przynajmniej ja tak miałem niektórym pobiera się odrazu po wejściu na ich strone. Appka działa all time i nie wiesza mi telefonu ani w nic nie ingeruje. Więc jeśli poszukujesz takiego programu to Ta aplikacja będzie dobra chociaż nigdy nie używałem takiego programu. Cały opis ile czasu na czym siedziałeś jest otwierany na stronie internetowej w takiej postaci

Odpowiedz
Cytat
lololoprzemek
Poker Player

lewelowanie się poziom master "To je reg, jak zagram mało będzie wiedział że value bet jak zagram wysoko to spasuje dużo rąk aaaaa ch.. gram check back"

2 najgorsze call-e z wczorajszej sesji (Niech to nie opuszcza internetu!)

Spoiler

PokerStars - $6.51+$0.49|10/20 NL (3 max) - Holdem - 2 players
Hand converted by PokerTracker 4

BB: 47 BB (VPIP: 100.00, PFR: 33.33, 3Bet Preflop: 100.00, Hands: 3)
Hero (SB): 28 BB

Hero posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has A♥ A♦

Hero raises to 2 BB, BB calls 1 BB

Flop: (4 BB, 2 players) 7♣ 6♣ K♦
BB bets 4 BB, Hero calls 4 BB

Turn: (12 BB, 2 players) 3♣
BB bets 12 BB, Hero raises to 22 BB and is all-in, BB calls 10 BB

River: (56 BB, 2 players) Q♠

BB shows 6♠ 3♦ (Two Pair, Sixes and Threes)
(Pre 15%, Flop 20%, Turn 82%)
Hero shows A♥ A♦ (One Pair, Aces)
(Pre 85%, Flop 80%, Turn 18%)
BB wins 56 BB

vs passywny chopok

Spoiler

PokerStars - $6.51+$0.49|15/30 NL (3 max) - Holdem - 2 players

BB: 29.33 BB (VPIP: 62.50, PFR: 50.00, 3Bet Preflop: 37.50, Hands: 16)
Hero (SB): 20.67 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has 9♥ A♣

Hero raises to 2 BB, BB calls 1 BB

Flop: (4 BB, 2 players) 6♠ A♥ K♠
BB checks, Hero bets 1.47 BB, BB calls 1.47 BB

Turn: (6.93 BB, 2 players) 4♠
BB checks, Hero bets 3.53 BB, BB raises to 25.87 BB and is all-in, Hero calls 13.67 BB and is all-in

River: (41.33 BB, 2 players) 4♣

BB shows J♠ 5♠ (Flush, King High)
(Pre 41%, Flop 37%, Turn 100%)
Hero shows 9♥ A♣ (Two Pair, Aces and Fours)
(Pre 59%, Flop 63%, Turn 0%)
BB wins 41.33 BB

Aaaa niech będzie jeszcze spazik
vs passywny ziomek z BTN

Spoiler

PokerStars - $6.51+$0.49|15/30 NL (3 max) - Holdem - 3 players

BTN: 14.67 BB (VPIP: 46.34, PFR: 32.43, 3Bet Preflop: 20.00, Hands: 42)
SB: 17.33 BB (VPIP: 38.89, PFR: 16.67, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 18)
Hero (BB): 18 BB

SB posts SB 0.5 BB, Hero posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has A♣ 4♠

BTN raises to 2 BB, SB calls 1.5 BB, Hero calls 1 BB

Flop: (6 BB, 3 players) 2♦ 8♠ A♠
SB bets 2 BB, Hero calls 2 BB, BTN raises to 12.67 BB and is all-in, fold, Hero calls 10.67 BB

Turn: (33.33 BB, 2 players) Q♠

River: (33.33 BB, 2 players) 6♠

Hero shows A♣ 4♠ (Flush, Ace High)
(Pre 32%, Flop 23%, Turn 33%)
BTN shows 9♦ A♥ (One Pair, Aces)
(Pre 68%, Flop 77%, Turn 67%)
Hero wins 33.33 BB

Nie analizowałem jeszcze rąk, za dwa dni dopiero to zrobię.

yolo i elo :D

Odpowiedz
Cytat
lololoprzemek
Poker Player

Kolejny leveling mam dwie pary a na turnie wypada kolor, przeciwnik aggro donk 10 rąk agresja flop i na turnie się all inuje w każdej z tych 10 rąk.

ja BB gość SB flop 2 pary gość napierdala 110% pota ja grzecznie czekam Board był Ah5hTd turn 9h gość all in i się zaczyna "izi call a może fold już 4 razy dziś nadziałem się na kolor u aggro donków więc fold ch.. to było wcześniej musze robić call chyba że coś ma.. o kurw... 1s to call" patrze na jego karty i "oooo kur.. mowiłem izi fold"

Grubo się dzieje w mej głowie mimo że jestem w 100% skupiony na grze.

ELOSZKA !

Odpowiedz
Cytat
lololoprzemek
Poker Player

Siemka.
Pora trochę podsumować pierwszy tydzień.

Godzinowo jest tak:

Spoiler

Oceny sesji dnia itd:

Spoiler

I czas jaki spędziłem na komputerze w różnych appkach/stronach (nie uważam żeby był on miarodajny bo prawda taka że na yt nie siedzę często a tylko muzyka z tamtąd leci a dokładnie 3 kawałki których nie chce mi się ściągnąć na lapka.

Spoiler

Dzisiaj napisał do mnie staff ze spina czy jest szansa na zwiększenia volume co prawda napisał tak, że podniósł mnie na duchu i dał też parę tipów np abym przy moich wynikach w miesiącu ustawił więcej godzin na grind niż na naukę bo wyniki mam dobre tylko muszę zwiększyć volume by wyjść na 15$. Gdy mu powiedziałem że w tym roku chce spróbować być "pro" a rozmowa zeszła na uzupełnianie spreada z cevem itd powiedział, że nie ma szans bym uzupełniał wyniki co 500 gierek bo przy moim dotychczasowym volume będzie to co miesiąc #kappa , ale żebym raz na tydzień go uzupełniał na to poszedłem, ale zaś poruszył jeszcze jeden temat że jak chce być #pro to muszę się nauczyć ogarnąć w głowie cev bo na wyższych limitach tez sa zjady cev nie zależne od nas nawet na próbce 500 gierek.

Tak więc jedyne co zmieniam w swoim planie to, to że co tydzień będę uzupełniał i patrzył na cev, ale gdy go uzupełniam wyłączam ze wszystkich statystyk cev by nie patrzyć na niego przez kolejny tydzień.

Tak więc daje graf z tego miesiąca. Wiecznie pod EV :why: :yaoming:

Spoiler

Wogóle przepuściłem dziś przez filtr same all in pre flop i wychodzi to tak.

Spoiler

Ciekawa sprawa będę musiał popatrzyć na ręce przy których ktoś wrzucał all in, albo ja aby zobaczyć gdzie jest problem o ile jest. Serio nie mam zamiaru spędzać 10 h na analizowaniu all inów pre flop które robie tak naprawdę według tabelek, ale jeśli gdzieś jest mój problem w dostowaniu się do nich to będzie dla mnie to pomocne bo na 1,187 gierkach na 7$ mam -55 cev

Oprócz tego wszystkiego to mam problem z pozycją SB i w 3-way jak i w HU dlatego cały czas się będę jej uczyć dopóki nie poczuję że moja gra na tej pozycji jest dobra, pare rąk w których nie wiedziałem co mam zrobić a trochę w których zagrałem taką padake że masakra, niekiedy mam tak że nacisnę beta a po chwili "po co ja to zrobiłem"

Najbardziej cieszy mnie to że wiem co chce robić za parę miesięcy i do czego dążę z tym całym pokerem, dlatego chce się temu poświęcić tak jak poświęciłem się zrobieniu papierów maszynisty 3 lata nauki/pracy tak naprawdę za pieniądze które bym dostał w pierwszej lepszej pracy (nie mówię tu o mc czy kfc itd..) a może i bardziej.

Póki co idę w kime bo jutro do pracy.

GL na stołach !

Odpowiedz
Cytat
roghatt
Poker Player

Może powinieneś znaleźć kogoś kto Ci uzupełni spreada. Z tego co wiem niektórzy w parach sobie tak pomagają.
Ja niestety mam od 400 spinów ciężki okres i ten miesiąc mam na poziomie 10cev. W sumie to moja druga taka sytuacja odkąd gram i wiem, że powinna się skończyć :f_ugly: :f_ugly: :f_ugly:... a brakowało mi tylko 350ev$ do awansu na 15...a znowu wszystko się wydłużyło.
Trzymam kciuki bo widzę, że podobnie jak u mnie są sytuacje, że izi fold a jednak call bo może nie ma tego koloru :f_thumbsup: :f_thumbsup:
Walczę z tym :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
XerofaN
PokerStrategist

z a4o bym wjezdzal pre. a9 faktycznie bet/fold T w takich przypadkach o callu myslimy jak mamy naaaaprawde mocne ready ze koles sie agromalpa, AA powiedzmy ze pech chociaz nie wiem czy w std nie lepiej grac rise na F i sie stackowac ;) chyba ze mam asa w treflach to predzej calldown jesli wiem to, ze jaki agrodonk. na tych stawkach gramy jak najprosciej. mam napierdalam, nie mam folduje, albo calluje jesli mam oddsy.
bierzcie sie panowie do roboty bo okress 400 spinow na 10cev na waszych stawkach to ciezko mi wierzyc w taki DS. tez nie wroze nic dobrego jak macie problemy mindsetowe na tym poziomie, ale zycze powodzenia. na pewno sporo roboty przed wami.

ten filtr zAI preflop to nie wiem czy dobry skoro widac linie non sd i sd bo troche to nie ma sensu. poza tym probka 100 turkow tez gowno znaczy.

Odpowiedz
Cytat
lololoprzemek
Poker Player

Napisane przez roghatt
Może powinieneś znaleźć kogoś kto Ci uzupełni spreada. Z tego co wiem niektórzy w parach sobie tak pomagają.
Ja niestety mam od 400 spinów ciężki okres i ten miesiąc mam na poziomie 10cev. W sumie to moja druga taka sytuacja odkąd gram i wiem, że powinna się skończyć :f_ugly: :f_ugly: :f_ugly:... a brakowało mi tylko 350ev$ do awansu na 15...a znowu wszystko się wydłużyło.
Trzymam kciuki bo widzę, że podobnie jak u mnie są sytuacje, że izi fold a jednak call bo może nie ma tego koloru :f_thumbsup: :f_thumbsup:
Walczę z tym :f_cool:

a jaki masz cev all time na 7$ ?. Ja przeszedłem obok tego sprawdzania tygodniowego, tzn nie widzę w tym sensu by się przejmować, a jeżeli coś mnie stiltuje to włączam wykres all time.

Napisane przez XerofaN
z a4o bym wjezdzal pre. a9 faktycznie bet/fold T w takich przypadkach o callu myslimy jak mamy naaaaprawde mocne ready ze koles sie agromalpa, AA powiedzmy ze pech chociaz nie wiem czy w std nie lepiej grac rise na F i sie stackowac ;) chyba ze mam asa w treflach to predzej calldown jesli wiem to, ze jaki agrodonk. na tych stawkach gramy jak najprosciej. mam napierdalam, nie mam folduje, albo calluje jesli mam oddsy.
bierzcie sie panowie do roboty bo okress 400 spinow na 10cev na waszych stawkach to ciezko mi wierzyc w taki DS. tez nie wroze nic dobrego jak macie problemy mindsetowe na tym poziomie, ale zycze powodzenia. na pewno sporo roboty przed wami.

ten filtr zAI preflop to nie wiem czy dobry skoro widac linie non sd i sd bo troche to nie ma sensu. poza tym probka 100 turkow tez gowno znaczy.

Xeruś nie bądź tak negatywnie nastawiony do tych problemów midsetowych poprostu zabardzo na nich polegamy a przynajmniej ja, ale po paru filmikach midsetowych uświadomiłem sobie że to nic w długim okresie więc już mi to tak na psyche nie wsiada, pozatym każdą nową sesją staram się grać swojego najlepszego pokera.

Miałem wstać dzisiaj o 8 rano i zagrać 2 sesje po 1h + pozałatwiać pare spraw, ale zabrałem się za SR o 23 i właśnie je skończyłem i pewnie zaś wstane o 10 :yaoming:

Myślę że przy tej ręce byłem za mało skupiony dlatego ją przegrałem. :yaoming:

Spoiler

PokerStars - $6.51+$0.49|15/30 NL (3 max) - Holdem - 3 players

Hero (SB): 10.37 BB
BB: 15.67 BB (VPIP: 45.45, PFR: 33.33, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 11)
BTN: 23.97 BB (VPIP: 30.00, PFR: 11.11, 3Bet Preflop: 20.00, Hands: 11)

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has A♣ Q♦

BTN raises to 3 BB, Hero raises to 10.37 BB and is all-in, fold, BTN calls 7.37 BB

Flop: (21.73 BB, 2 players) T♠ 8♠ 2♠

Turn: (21.73 BB, 2 players) 4♠

River: (21.73 BB, 2 players) 3♦

Hero shows A♣ Q♦ (High Card, Ace)
(Pre 48%, Flop 0%, Turn 0%)
BTN shows A♠ Q♠ (Flush, Ace High)
(Pre 52%, Flop 100%, Turn 100%)
BTN wins 21.73 BB

Odpowiedz
Cytat
roghatt
Poker Player

a jaki masz cev all time na 7$ ?. Ja przeszedłem obok tego sprawdzania tygodniowego, tzn nie widzę w tym sensu by się przejmować, a jeżeli coś mnie stiltuje to włączam wykres all time.

all time mam niski bo jakies 57-58, ale pierwsze 2k turniejow gralem ze tak powiem bez przygotowania. Moje ostatnie 3k spinow cev ok 64, ale tez tutaj jest lipa bo dalej bez dobrego przygotowania.
Muszę chyba dostać mocno w kość aby zabrać się konkretnie za naukę i analizę. Muszę dostać konkretną mobilizację do tego aby zacząć się uczyć konkretnie a nie po łebkach. Wiem, że muszę to zrobić, ale ciągle mam mało czasu. Z moim czasem do tej pory mogłem zagrać max 1k turniejów miesięcznie. Styczeń chciałem w końcu pod 2k zagrać. Dałoby mi to awans... ale miesiąc zaczął się masakrycznie. Gdybym zagrał w grudniu 500 turniejów więcej to by awans był, ale niestety godzin w dobie mi zabrakło :)

Odpowiedz
Cytat
lololoprzemek
Poker Player

Siemanko, pora podsumować kolejny tydzień, w którym przyznaję się przed sobą dałem dupy za mało nauki a za dużo grania, chociaż nie uważam że grałem chujnie to wiele do propawy jest. Wiadomka wykres wkleje, ale nie ma co płakać tylko trzeba zapierdalać :).

Godzinowo wygląda to tak:

Spoiler

Oceny sesji i komentarze zostawiam dla siebie, dlatego teraz daje czas z rescuetime

Spoiler

I wykres z tego miesiąca:

Spoiler

Cev taki jak spalanie mojego auta :yaoming:

Ten tydzień wyglądał tak
grind 15h 20 min
nauka pokera 7h20min
angielski 0
mindset 45 min
Siłownia -

Dałem dupy ze sportem i z angielskim, planowałem w tym miesiącu więcej się pouczyć tego angielskiego, ale cały czas na cos innego go zamieniałem, tak samo siłownia/sport wolałem porobić co innego niz isc na siłownie nie ma co sie załamywać traktuje to jako potknięcie i lecę z tym dalej, tylko zeby co tydzień nie było potknięc :yaoming:

Pozdro !

Odpowiedz
Cytat
lololoprzemek
Poker Player

0:00 pojscie spac

1:38 telefon od kolezanki czy jedziemy do torunia

3:45 pobudka do pract

6:28. Dowiaduje sie ze jest zmiana w pracy i dzisiaj ide jako maszynista na pierwsza lokomotywe. W glowie milion mysli i ten stres.. Myslalem ze bedzie latwiej do tego podejsc zwlaszcza ze jezdze juz jakis czas ale nigdy nie "sam" ani nie na wlasna odpowiedzialnosc

8:00 podanie mojego nazwiska jako maszynisty pierwszej lokomotywy. Niby moglbym isc na druga jako popych ale mowie sobie to jak z pokerem sky the limit choc nie zupelnie ale jak zaczac to kiedy jak nie dzis

8:20 odjazd ze zdzieszowic.

+ev zyciowego.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73
Elite Grinder

Gratulacje. :f_thumbsup:
Swojego czasu mieszkałem jako dzieciak obok Lokomotywowni. Uwielbiałem oglądać pociągi i często zamiast bawić się na podwórku wsiadaliśmy do pociągu i se jeździliśmy byle gdzie.

Odpowiedz
Cytat
lololoprzemek
Poker Player

Napisane przez tigerek73
Gratulacje. :f_thumbsup:
Swojego czasu mieszkałem jako dzieciak obok Lokomotywowni. Uwielbiałem oglądać pociągi i często zamiast bawić się na podwórku wsiadaliśmy do pociągu i se jeździliśmy byle gdzie.

Wsiasc do pociagu byle jakiego.. :D

Odpowiedz
Cytat