Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Smart Rise - Spiny

704 Posty
98 Użytkownicy
243 Reakcje
40.3 K Wyświetlenia
gruszka Autor wątku
gruszka
PokerStrategist

Napisane przez allinntopsad
2.42s co ty tworzysz na turnie ???

hmm, co ja sobie myślałem... wydawało mi się że mam wystarczająco dużo outów na to żeby się stackować, równie dobrze mógłbym tak grać z każdym Kx, i wywalić go z niskich pocketów lub Ax, a po jego raise nie było już ucieczki i trzeba było już dorzucić resztę chipsów.

3. kjo izoluje do 100

100 nie za mało na izolację? wtedy gość ma do dorzucenia 60 i w większości przypadków sprawdzi z całym swoim rangem czyli dalej nie wiemy na czym stoimy. Czy o coś innego Ci chodziło?

Odpowiedz
Cytat
gruszka Autor wątku
gruszka
PokerStrategist

Kolejny wyjazdowy weekend za mną, bez dostępu do swojego kompa. Jedyne co to pograłem w piątek przed spaniem do poduszki na komóreczce oraz w sobotę z rana kilka spinów. Pykałem sobie 7$ przeważnie na jednym stoliku. Trafiłem nawet mnożnik x25 ale niestety bez powodzenia, moje A7<A6 i poleciałem. Generalnie jakiś tam dolarki i tak wpadły więc jest ok. Dodatkowo staking wyszedł na solidny plus ( dzięki paymyoverbet:f_drink:) i kolejne dolarki przelane do bakrolla. Więc weekend można udać za udany. Dokładając do tego sobotnio-niedzielne weselicho u kuzynki, gdzie była ostra najebka z rodzinką, zajebiste żarko, niezła kapela, generalnie same plusy. Także tego, no zajebisty weekend i tyle:f_love:

Dalej rozkminiam BRM na wrzesień, chce ułożyć go tak żeby się tego trzymać a wiem, że jak będzie on zbyt konserwatywny to się to nie uda. Musi być agresywny:f_cool: Kamil dobrze radzi, żeby zwiększyć stop loss, i jest w tym sporo racji jeśli chcę żeby się to udało, ale musi być tak dobrany żeby miał na mnie wpływ i faktycznie zadziałał. Dlatego nie będzie go przy shotach 7s, a zacznę go dopiero przy 15s:coolface:

Korekta wrześniowego BRM.
step 1. BR < 350$ - gram tylko SnG 3$
step 2. 350 < BR < 1150 - gram tylko SnG 7$, gdy spadnę do 300$ wracam do pkt 1.
step 3. 1150 < BR < 1500 - zaczynam shoty na 15$ ze stop lossem 30bi, gdy spadnę do 700$ wracam do pkt 2.
step 4. BR > 1500$ - gram tylko SnG 15$

Czy taki BRM wygląda bardziej sensownie niż poprzednia wersja.
Jak dojdę do step 4 to ułożę ciąg dalszy na razie jestem na step 2:f_drink:

Odpowiedz
Cytat
tonyrw
PokerStrategist

Siema . Śledze bloga.
Powodzenia i Gl:f_drink:
ps. Przyjmi zapka jak coś , mam sprawę

Odpowiedz
Cytat
gruszka Autor wątku
gruszka
PokerStrategist

Wczoraj pograłem sobie na 7s dłuższą sesję bo ok. 4h. Niestety nie przełożyło się to na wynik bo dostałem srogi łomot i ciężko mi się pozbierać po tej masakrze:rage: Muszę wrócić do filmów z mindsetu o tilcie i results oriented bo po tej sesji czuje się zresetowany:ayfkm:
Miałem już w banku ponad 500$ ale po wczorajszej tragedii wróciłem do punktu wyjścia i znowu jest ok. 350$:facepalm: Muszę zacząć stosować stop loss 10bi na sesję i się tego trzymać, bo jak widać później jest już tylko gorzej.
Przez pierwsze 2h grało mi się spoko mimo badbeatów i coolerow przez które traciłem bi za bi, ale po kolejnych akcjach co chwilę zaglądałem do cashiera i tiltowałem, robiłem głupie wjazdy, stackowałem się z beznadziejnym rangem i ogólnie grałem beznadziejnie. A stan ten pogłębiało ciągłe losowanie mnożników x2, które grałem gorzej niż źle. A gdy trafiałem x10 to przegrywałem je z jakimś fiszem i to 2 razy:facepalm: Po tej sesji to sam czuję się jak fisz....
Na pocieszenie wpadł "królewski"...
http://www.boomplayer.com/poker-hands/Boom/15593691_39915F1B34

Lecę z słuchaniem filmu Lecha a później rozpiska planu naprawczego....

Odpowiedz
Cytat
gruszka Autor wątku
gruszka
PokerStrategist

Skoro BRM w miarę ustalony, czas na cele na resztę roku.
Generalnie do końca roku będę chciał wyrobić 2 bonusy za First Depo na William Hillu oraz na Full Tilcie. Dobrze mi zrobi przerwa od softu Pokerstarsa, przecież wiadomo że jest rigged:f_ugly:

Pierwszy bonus będzie powiązany z dostaniem PockerTracker za free. Potrzebuję do tego wyrobić min. 1250 punktów WH.
Za 1$ rake jest 10WHPs, grając Twistery 5$ z rake 7% (0,35$) dostajemy 3,5WHPs. Czyli muszę rozegrać min. 358 Twisterów za 5$. Wygląda easy. Z tego co się wczytałem jest 45dni na wyrobienia FDB więc przez ten czas powinienem dograć koło 1000 Twisterów czyli generuje ok. 350$rake a to nam daje 3500WHPs.

Zgodnie z powyższą tabelką generując 3500WHPs mogę uwolnić 60$. Trochę mało jak na bonus 200%. Chyba że coś źle liczę.
(A-50WHp=5$, B-450WHp=25$, C-3000WHp=30$)

Po skończeniu grania na WH przerzucam hajs na Full Tilt i tam wyrabiam bonus First Depo grając Jackopoty 5$ albo 10$ - zależy od bankrolla.
Na uwolnienie bonusa mam 60dni. Chciałbym rozegrać min. 2000 Jackpotów za 5$ przez ten czas. Za każdego dostaje się 2,5 FTPs - na uwolnienie 10$ z bonusa potrzebuje 250FTP.
Czyli rozgrywając 2000SnG = 5000FTTp = 200$ z bonusa.

Po tych misjach wracam na Starsy i wyrabiam ostatniego Stellara. Pewnie przez ten okres w między czasie będę sobie pogrywał na komórce spiny za 3$ więc te punkty będą sobie pomału leciały dlatego też piszę że mam 120dni ale tak na poważnie to dopiero na grudzień planuje wrócić i dokończyć dzieła na Starsach. A nowy rok powitać na 15s :f_love:

1. Wyrobić First Depo Bonus na WH - 45dni (1000 SnG za 5$)
2. Wyrobić First Depo Bonus na FTP - 60 dni (2000 SnG za 5$)
3. Wyrobić stellar na P*, brakuje 2800VPP -120 dni (1250 SnG za 7$)

wml:f_drink:

e: zapomniałem dorzucić jeden cel nie związany z pokerem.
4. Zrzucić parę kilo i ważyć 78kg - obecnie 84kg

Odpowiedz
Cytat
tigerek73
Elite Grinder

C- 500WHP = 5$, także 3000WHP to 30$. Żeby przykładowo uwolnić 200$ musisz ugrać 20k WHP co nie wygląda już dobrze.

Odpowiedz
Cytat
gruszka Autor wątku
gruszka
PokerStrategist

No to teraz jak ma wyglądać mój tydzień (wrzesień)
Pokerowo:
1. Grind - 8h - 200 SnG
2. Nauka - 2h (session review, analiza, filmy ze spinów, HU)
3. Mindset -2h (mindset monday, artykuły)

Rozrywkowo:
1. Siłownia - 3x
2. Out of home - 2x
3. Książka - 1 na miesiąc

Teraz tylko czekać na wrzesień i jedziemy z koksem.
No chyba że się wcześniej storbię :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
gruszka Autor wątku
gruszka
PokerStrategist

Napisane przez tigerek73
C- 500WHP = 5$, także 3000WHP to 30$. Żeby przykładowo uwolnić 200$ musisz ugrać 20k WHP co nie wygląda już dobrze.

Dzięki:f_drink: Faktycznie mój błąd, źle policzyłem. Zrobię korektę.
Nie jest to świetny bonus ale liczę na PT4 za free i wtedy już wygląda lepiej, bo kupno licencji full to chyba jakieś 99$.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73
Elite Grinder

Pomyłka. :f_rolleyes:

Odpowiedz
Cytat
gruszka Autor wątku
gruszka
PokerStrategist

Napisane przez tigerek73
Pomyłka. :f_rolleyes:

kolejna? :f_confused:

Odpowiedz
Cytat
tigerek73
Elite Grinder

Nie wrzuciłem rozdanko do Ciebie zamiast do siebie. :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
gruszka Autor wątku
gruszka
PokerStrategist

Po szybkim weekendzie czas na mała aktualizację.
Na szczęście udało się odrobić straty na Spinach $7 i bankroll wrócił do przyzwoitego poziomu >$500:f_cool: Obyło się bez zejścia na stawkach i cały czas klepie 7s na P*. Na ten tydzień myślę ze rozegram ok. 100-150SnG i przygotuję się do atakowania Willim Hilla. Ktoś się może wypowiedzieć czy jest jakaś różnica pomiędzy tamtejszymi Twisterami $5 a Spinami$7? Poziom przeciwników i inne wskazówki? Byłbym wdzięczny:f_drink:

Rozgrzewkowo przed wrześniem plan na tydzień:
1. Grind - 150 SnG
2. Nauka - 2h
3. Mindset - 2h
4. Siłownia - 3x

Potrzebuję zainstalować sobie jakiś program do nagrywania sesji najlepiej z komentarzem, co byście polecili?

Odpowiedz
Cytat
kamil13151
PokerStrategist

Najważniejsza różnica to ANTE. Szerszy stealing/deffending/calling range.

Odpowiedz
Cytat
XerofaN
PokerStrategist

ja tam bym powiedzial ze soft :coolface:

Odpowiedz
Cytat
gruszka Autor wątku
gruszka
PokerStrategist

Napisane przez kamil13151
Najważniejsza różnica to ANTE. Szerszy stealing/deffending/calling range.

Krótszy czas blindów jest chyba, coś kojarzę, że 2min?

Napisane przez XerofaN
ja tam bym powiedzial ze soft :coolface:

Na to bym nie wpadł:f_drink:

A co do programu to polecacie Camtasia Studio? Tylko że jest płatny a szukam bezpłatnego
Czy ktoś używa HyperCam, ten jest chyba bezpłatny?

Odpowiedz
Cytat
patolog44
PokerStrategist

tylko do smart spina się nie wybieraj bo był tu już jeden taki i po paru dniach zamknął bloga xD

Odpowiedz
Cytat
kuBakuDranski
PokerStrategist

Napisane przez patolog44
tylko do smart spina się nie wybieraj bo był tu już jeden taki i po paru dniach zamknął bloga xD

kto taki?

Odpowiedz
Cytat
patolog44
PokerStrategist

mlody10666

Odpowiedz
Cytat
gruszka Autor wątku
gruszka
PokerStrategist

Napisane przez patolog44

Do Smart Spina to chyba każdy chciałby się dostać i uczyć się od najlepszych.
Póki co to chyba robię za małe volume żeby tam aplikować :f_mad:

Odpowiedz
Cytat
bukma
Oldschool Grinder

Napisane przez patolog44

Od czasu do czasu przewijają mi się twoje posty w różnych tematach i musisz mieć spore problemy ze sobą. Współczuję. Szukaj pomocy u życzliwych ludzi w końcu ktoś się zlituje. Oby.

Odpowiedz
Cytat