Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Smart Rise - Spiny

704 Posty
98 Użytkownicy
243 Reakcje
40.3 K Wyświetlenia
patolog44
PokerStrategist

:f_love:

Odpowiedz
Cytat
gruszka Autor wątku
gruszka
PokerStrategist

Kończy się kolejny tydzień mojej walki na 7s. Ciekawy był to tydzień bo na niewielkiej ilości Spinów miałem sinusoidę na 20bi i wczorajszy wieczór kończyłem na b/e w stosunku do zeszłego tygodnia. Najważniejsze, że mindset się poprawia i już tak często nie tiltuje oraz spokojnie raguje na badbeaty. Stworzyłem sobie nawet tabelkę z planem tygodnia ,oraz żeby na świeżo po skończeniu ocenić sesję. Nie jest to ocena sesji pod kątem merytorycznym bardziej jak się czułem w trakcie i jak reagowałem na sytuacje.

Zwłaszcza wczorajsza wieczorno/nocna sesja wystawiała mnie na próby, na ok 30 spinów miałem może ze 3x większe mnożniki (dwa x2 i raz x4) i na dodatek przegrywałem je z lepszą ręką, reszta to było granie x2. Wiem, że próbka żadna ale jak się gra 8-10 spinów pod rząd x2 to się odechciewa... ale na szczęście byłem skoncentrowany i skupiony do końca i udało się zarobić ok. 5bi :f_drink:

Za moja wytrwałość i nie wpadanie w tilta wczorajszego wieczoru dziś czekała mnie nagroda...
Korzystając z chwili przerwy w pracy pomyślałem, że wskoczę sobie na 2-3 spiny :coolface:
Skończyło się na jednym :profit:

Także tego... miej wyjebane a będzie Ci dane (na TILT oczywiście:f_cool:)
W HU gość 3bet pushnał we mnie z 7♦:5♦:, na moje A♦:Q♦:. Flop 2♥:4♦:8♦: wiec serducho mi zadrżało ale na szczęścię nie doszło mu :6x: albo 6♦: do nutsa i się utrzymałem. Po tym zostało mu już tylko ok. 130chipsów więc izzy gejm i skończyło się dobrze dla mnie:f_thumbsup:

Bankroll over $700 więc dziś i jutro chyba już wolne a podbój WH zaczynam od niedzieli.

Z planu rozgrzewkowego tygodnia:
1. Grind - 200/150
2. Nauka - 1/2
3. Mindset - 8/2
4. Siłownia - 0/3:facepalm:

Jak widać nauka leży a siłownia kwiczy. Czas by to zmienić w końcu:f_rolleyes:
pozdro

Odpowiedz
Cytat
tonyrw
PokerStrategist

Gratki ładnego mnożnika i zwycięstwa :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
gruszka Autor wątku
gruszka
PokerStrategist

Napisane przez tonyrw
Gratki ładnego mnożnika i zwycięstwa :f_drink:

dzięki, oby więcej takich :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
gruszka Autor wątku
gruszka
PokerStrategist

Korzystając z wolnej niedzieli zacząłem wcześniej niż planowałem podbijać iPokera. Rozegrałem ok. 150 Twisterów i na razie okazuje się że to on mnie obija :f_frown: Biorę to na klatę i tłumaczę to kwestią adaptacji do nowego roomu:f_drink:
Nie wygląda to dobrze, ale od czegoś trzeba zacząć.

Pierwsze spostrzeżenia to takie, że za luźno 3bet pushowałem i często nadziewałem się na mocne Ax lub pockety. Generalnie wydaję mi się, że ludzie grają tu bardziej tight i często ich shove range jest mocniejszy niż wcześniej spotykany przeze mnie na P*. Oczywiście piszę o graczach co trochę ogarniają a nie fiszkach. Dziś po pracy robię korektę mojego range, drukuje nowe chartsy i lecimy z tematem.
WML :f_thumbsup:

A na koniec kartka z kalendarza, aż się łezka w oku kręci, że tego nie wygrałem :f_cry:

Odpowiedz
Cytat
gruszka Autor wątku
gruszka
PokerStrategist

Dobry dzień,
po pierwsze dostałem potwierdzenie od supportu PokerTrackera, że moje konto przeszło weryfikację i mogę dostać PT4 za free po wyrobieniu 1250WH points. Seems easy:f_cool:
po drugie zostałem mile zaskoczony bo support P* obiecał przesłać całą moją historię rozdań. Ciekawie się zapowiada, jeśli faktycznie dostanę paczkę z całym HandHistory wyjdzie na jaw jaki ze mnie looser :f_frown:

Skoro mamy w końcu 1 września rozpisujemy plan na ten miesiąc:
Plan na wrzesień:

Twister - 1000SnG
PT4 for free - 1250WHPs
Mindset - 8h (mindset monday, artykuły)
Nauka - 8h (session review, analiza, filmy ze spinów, HU)

Siłownia -12x
Basen - 8x
Waga - <80kg (obecnie 83kg)
Książka - 1x

Bankroll - 268$
Obecnie przerzuciłem tylko część kasy na William Hilla i nie będę uwzględniał kasy co została na P*.
step 1. BR < 200$ - gram Twistery za 2E
step 2. 250 < BR < 500 - gram Twistery za 5E, gdy spadnę do 200$ wracam do pkt 1.
step 3. 750 < BR < 1000 - zaczynam shoty na 10E ze stop lossem 25bi, gdy spadnę do 500$ wracam do pkt 2.
step 4. BR > 1000$ - gram tylko SnG 10$

Nie wiem czy zdążę wbić na Twistery za 10E w ciągu 45 dni, jakie mam na wyrobienie First Depo Bonus, ale plan jest :f_thumbsup:
Ważne żeby nie storbić:coolface:

Możecie podpowiedzieć mi jak wyfiltrować w PT4 staty dotyczące akcji gdy ja 3betuje, i vs 3bet przeciwnika. I czy można sprawdzić z jakim rangem 3betowałem a z jakim sprawdzałem 3bet? i jak wygląda ilość wygranych chipsów dla poszczególnych rąk?
Próbuje ogarnąć póki co triala PT4 i nie wiem czy tam jest taka opcja. Dzięki z góry:f_drink:

Odpowiedz
Cytat
uczniak
Legacy Member

zapraszam do nagrania video z sesji twisterów - czekam na materiał do review w ramach mojego nowego cyklu produkcji:)

Odpowiedz
Cytat
gruszka Autor wątku
gruszka
PokerStrategist

Napisane przez uczniak
zapraszam do nagrania video z sesji twisterów - czekam na materiał do review w ramach mojego nowego cyklu produkcji:)

myślałem, że to już nie aktualne ale skoro jeszcze jest szansa to spróbuje nagrać coś do czwartku i podrzucić Ci materiał.

Małe podsumowanie realizacji planów wrześniowych:
Twister - 242/1000SnG
PT4 for free - ~500/1250WHPs
Mindset - 2/8h (mindset monday, artykuły)
Nauka - 1/8h (session review, analiza, filmy ze spinów, HU)

Siłownia -2/12
Basen - 1/8
Waga - 83/80kg
Książka - 0/1

Wykres z września, póki co wychodzi ok. 55chEV/game. Nie jest źle ale może być lepiej. Martwi mnie tylko zielona, że idzie w złym kierunku:f_frown:

W ogóle mam pytanie o linię EV, może głupie może proste ale może ktoś odpowie?
Jak jest liczone EV? czy jest liczone zawsze to preflopa czy dopiero w momencie showdown np na flopie czy turnie?
Przykład trochę absurdalny ale chyba najlepiej pokazujący o co mi chodzi:
gość limpuje z SB A♥:A♣:, ja na BB mam 7♠:2♦: więc wiadomo czekam.
flop 7♣:7♥:2♠:
Gość betuje, ja raise, dochodzi do all-inów, mamy showdown, pula 1000chips.
w tym momencie moje EV wynosi powiedzmy, że ~92% czyli wg EV powinienem wygrać 920chipsów
natomiast licząc EV do preflopa sytuacja jest całkiem inna bo moje EV wynosiło ~11% czyli wg EV powinienem wygrać 110chipsów.
I teraz, które z tych wartości jest przedstawiona na wykresie, EV z preflopa czy z showdown?
Wg liczone jest na showdownie ale chciałbym się upewnić.
Proszę o wyrozumiałość i pomoc:f_drink:

Odpowiedz
Cytat
KuroiYami
PokerStrategist

Napisane przez gruszka
Jak jest liczone EV? czy jest liczone zawsze to preflopa czy dopiero w momencie showdown np na flopie czy turnie?
w tym momencie moje EV wynosi powiedzmy, że ~92% czyli wg EV powinienem wygrać 920chipsów
natomiast licząc EV do preflopa sytuacja jest całkiem inna bo moje EV wynosiło ~11% czyli wg EV powinienem wygrać 110chipsów.
I teraz, które z tych wartości jest przedstawiona na wykresie, EV z preflopa czy z showdown?

no sam napisałeś, że jest liczone na show-downie i to się zgadza :P..

Odpowiedz
Cytat
Varrancomando
Elite Grinder

To między 1s a 2s jest taki rozzwiew poziomu? Ja gram Twistery 1E od 2 tyg (rolla mam na 2s ale dopiero się uczę, wcześniej 80% cash i okazjobalnie MTT) i po obejrzeniu 2 filmów mam 105 chips EV po 350 Twisterach, a geniuszem HT chyba nie jestem. Miałem iść na dwójki ale po zobaczeniu tego wykresu chyba się wstrzymam :f_o:

Odpowiedz
Cytat
gruszka Autor wątku
gruszka
PokerStrategist

Napisane przez KuroiYami

Napisane przez gruszka

no sam napisałeś, że jest liczone na show-downie i to się zgadza :P..

chciałem napisać, że wg mnie liczone jest na showdown a gdzieś uciekło mi słówko:f_biggrin:
nie byłem pewien ale dzięki, za potwierdzenie moich domysłów:f_drink:

Odpowiedz
Cytat
Ashikaga
PokerStrategist

Napisane przez Varrancomando
To między 1s a 2s jest taki rozzwiew poziomu? Ja gram Twistery 1E od 2 tyg (rolla mam na 2s ale dopiero się uczę, wcześniej 80% cash i okazjobalnie MTT) i po obejrzeniu 2 filmów mam 105 chips EV po 350 Twisterach, a geniuszem HT chyba nie jestem. Miałem iść na dwójki ale po zobaczeniu tego wykresu chyba się wstrzymam :f_o:

350 gier to zwykłe odchylenie standardowe Zagraj z 2000-4000 gier i wtedy można już wyciągać wnioski

Odpowiedz
Cytat
gruszka Autor wątku
gruszka
PokerStrategist

Napisane przez Varrancomando

Nie wiem jaka jest różnica między 1s a 2s, ja gram 5E. Wykres dupy nie urywa i myślę że na pewno można mieć lepsze wyniki tylko trzeba trochę po analizować i przyłożyć się do gry. Taki mam plan na dziś :f_drink: i mam nadzieję że na koniec września będę blisko 100chEV/game.
Myślę, że powinieneś spokojnie grać już na 2s skoro roll pozwala bo nie sądzę żeby była duża różnica między 1E a 2E.

Odpowiedz
Cytat
JanyWins
BlackMember

Jeśli dojdzie do showdownu bez all-inów to ev pokrywa się z zieloną.

Jeśli dojdzie do all-inów to equity danych handów w danym momencie sie liczy. Jeśli zestackujesz na flopie te 72 to masz +420 cEV.

Dlatego najrozsądniej jest nie patrzeć na ev co grę/sesję tylko co np. tydzień, bo może być sytuacja, że zestackujesz się z kimś na flopie i masz 40% equity czyli wg linii EV będzie to zagranie na minus, bo nie bierze pod uwagę tego, że potrzebowałeś np. 20% do calla czyli long runowo jest to zajebiście profitowy spot.

Wczytaj handy z pokerstars (jesli nie masz to napisz do supportu) i pochwal sie wykresem z tego 1000 na 7$.

Odpowiedz
Cytat
Varrancomando
Elite Grinder

@gruszka
miałem taki plan, ale wciąż jadę nad EV i nie chcę żeby korekta przyszła na wyższym limicie, bo ja to zawsze mam takiego pecha, że jak wejdę limit wyżej to dostaje takie wpierdol od EV, że głowa mała, więc wolę dograć do 1k 'loteryjek' i zobaczę jak w ogóle wypadam w tych gierkach.
Jedyny problem jest taki, że przez 12 dni mam jeszcze reload bonus i w sumie 50% RB ale na tych 1s rake leci mega wolno i musiałbym grać chyba ze 150 twisterów dziennie, żeby go konkretnie wykorzystać

Odpowiedz
Cytat
gruszka Autor wątku
gruszka
PokerStrategist

Napisane przez JanyWins
Wczytaj handy z pokerstars (jesli nie masz to napisz do supportu) i pochwal sie wykresem z tego 1000 na 7$.

Wrócę z pracy to ogarnę swoja bazę i tu wrzucę, ale to będzie straszny widok:badteeth:

Odpowiedz
Cytat
gruszka Autor wątku
gruszka
PokerStrategist

Napisane przez gruszka
Wrócę z pracy to ogarnę swoja bazę i tu wrzucę, ale to będzie straszny widok:badteeth:

Miałem wczoraj wrzucić wykres z 7s ale tracker coś odmawiał mi posłuszeństwa, trial nie chciał mi wczytać bazy, którą dostałem od supportu i wywalało go przy kolejnych próbach. Więc sobie odpuściłem, może dziś się uda.
Na pewno w pierwszej kolejności będę chciał nagrać materiał dla uczniaka, i na tym się teraz skupie, zawsze to darmowe session review:f_drink: tylko czy uczestnictwo w szkoleniu będzie od brązu?

Odpowiedz
Cytat
Ashikaga
PokerStrategist

Nie będzie to szkolenie, będzie to session review = nagrany filmik :)

Mam ten sam problem, też nie mam srebra :f_cry: a moja gra będzie na FTP

Odpowiedz
Cytat
XerofaN
PokerStrategist

z maila musisz zapisac plik tekstowy i z niego wczytac. nie z maila bezposrednio, bo nie zadziala.

Odpowiedz
Cytat
gruszka Autor wątku
gruszka
PokerStrategist

Napisane przez Ashikaga
Nie będzie to szkolenie, będzie to session review = nagrany filmik :)

Mam ten sam problem, też nie mam srebra :f_cry: a moja gra będzie na FTP

Trzeba będzie gdzieś nastukać kilka punktów i być na tym SR bo szkoda by było opuścić, ale najpierw trzeba coś nagrać i się załapać:coolface:

Odpowiedz
Cytat