Przejdź do forum
Powoli, powoli bo s...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Powoli, powoli bo się rozp... :)

12 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
309 Wyświetlenia
rutexx
PokerStrategist

Witam wszystkich ;),

Nie chce mi się tutaj specjalnie rozpisywać i przedstawiać całej sytuacji jak to robią na innych blogach w pierwszym poście więc postaram się by było krótko.

Otóż, mam na imię Damian. W pokera gram od, hmm... chyba z 5 lat? Obecnie studiuję zaocznie na bardzo fajnym, perspektywicznym kierunku, w którym się spełniam, pracuję w zawodzie i przy tym zwiedzam świat i daję radę. Bynajmniej nie narzekam. Kiedyś może będzie okazja to coś opowiem... :D

Głównym celem założenia bloga jest jakiś tam monitoring własnej gry, wrzucanie rozdań, ale przede wszystkim ogólny rozwój. Puki co nie przykładam do tego jakiejś dużej wagi, ale zauważyłem stopniową poprawę swojej gry z biegiem czasu. W chwili obecnej myślę, że jestem ogarniętym graczem SNG, który ma predyspozycje do tego by kręcić profit. Wyłapuje leaki w swojej grze, ale często zdarza mi sie to robić świadomie. Taki ze mnie gamblerrr :D

Moim głównym celem jeśli chodzi o samą grę jest zbudowanie jakiegoś w miarę przyzwoitego rolla, a później, być może wejście na MTT bo to jest to co od dawna mnie kręciło, gdy jeszcze na starym Full Tilcie potrafiłem wygrać 3 freerolle z rzędu na 8k osób :D Jednakże, nie odczuwam jakiegoś wielkiego ciśnienia na bycie nie wiadomo jak super graczem i podchodzę do tego wszystkiego na chłodno.

Kiedyś jeszcze, ostro tiltowałem, miałem jakieś chore pomysły związane z pokerem, ale człowiek dorósł i się ogarnął :D

Tak się składa, że niedługo zaczyna mi się szkoła więc trudno będzie mi to wszystko pogodzić i znaleźć czas na grę. Czeka mnie teraz sporo roboty, ale dobra organizacja czasu to podstawa _thumbsup:

Więc do konkretów:

Platforma - PokerStars

Stan Bankrolla - 163,41 $

SNG - 45 man [Turbo] 1,5$

I na koniec dla podkoloryzowania bloga - takie zdjęcie z wizyty w kraju piłki nożnej...

Odpowiedz
Cytat
11 odpowiedzi
rutexx Autor wątku
rutexx
PokerStrategist

Pierwsza sesja - 8 gier, za mną. W większości standardowo udupiłem na bubble trzymając się zasady, że nie można być scary money i za każdym razem poodpadałem przy moich pushach z ATo na call z AKo i tym podobne :facepalm:

8 SNG w plecy...
Bankroll: 151,41 $

Jeszcze dzisiaj, może popołudniu lub wieczorem mam zamiar rozegrać z 50-60 SNG. Zastanawiam sie czy moja gra nie jest zbyt loose. Zawsze dostaje po dupie od jakis monsterów przy pushu :f_confused:

Odpowiedz
Cytat
rutexx Autor wątku
rutexx
PokerStrategist

Witam, witam... Po przebudzeniu od razu odpaliłem pokerka, a żeby trochę umysł pobudzić do myślenia. A więc tak wyglądała dzisiejsza poranna sesja...

Rozegrane SNG: 9

Wyniki: 1/45, 17/45, 1/45, 19/45, 12/45, 14/45, 4/45, 17/45, 23/45

Stan bankrolla: 185,06 $
Spoiler

Poker Stars $1.36+$0.14 No Limit Hold'em Tournament - t200/t400 Blinds + t25 - 6 players - View hand 2395775
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

MP: t3405 M = 4.54
CO: t1340 M = 1.79
BTN: t4212 M = 5.62
Hero (SB): t1402 M = 1.87
BB: t13640 M = 18.19
UTG: t2946 M = 3.93

Pre Flop: (t750) Hero is SB with J :heart: 8 :heart:
4 folds, Hero raises to t1377 all in, BB calls t977

Flop: (t2904) 2 :club: 5 :diamond: 5 :spade: (2 players - 1 is all in)

Turn: (t2904) 5 :club: (2 players - 1 is all in)

River: (t2904) K :heart: (2 players - 1 is all in)

Final Pot: t2904
Hero shows J :heart: 8 :heart: (three of a kind, Fives)
BB shows 9 :diamond: Q :spade: (three of a kind, Fives - King+Queen kicker)
BB wins t2904

A teraz lecę do kina z dziewczyną na Wilka z Wall Street... :fuckyeah

Odpowiedz
Cytat
rutexx Autor wątku
rutexx
PokerStrategist

Hmmmmmmmmmm... :thinking:

Od ostatniego wpisu rozegrałem jakoś ponad 60 SNG. Zaliczyłem w tym czasie spory downswing, zjeżdzając około 20 BI. Dzisiaj rozegrałem sesję jednorazowo grając na około 20 stołach i się już odrobiłem. Dalej uważam, że leaków popełniam mało, aczkolwiek zastanawiam się czy moja gra czasem nie jest zbyt loose. Wcześniej grałem typowego nita, ale po obejrzeniu paru filmików oraz przeczytaniu artykułów (w wersjach obcojęzycznych bo nasze to jakiś węgiel) zauważyłem poprawę wyników. Mimo wszystko cały czas szukam jakiegoś złotego środka jeśli chodzi o zakres rąk z którymi mógłbym grać. Wiadome jest, że dla STT, 18 man, 27, 45, 90 itd.. zupełnie innego zakresu będziemy używać, że nie wspomnę już o danych fazach gry.

Z pewnością kluczowe wydaje się tutaj granie pod przeciwnika, czy szacowanie zakresu, equity. Można się w to pobawić, ale ciężko o to w czasie gry jak się gra na raz 20-24 stoły.

Stan bankrolla: 191,05 $

Gonią mnie terminy zaliczeń w szkole i muszę się sprężać więc głównym celem jest ogarnięcie wszystkich zaległych zaliczeń do końca lutego plus wyrobienie nowych certyfikatów dających mi możliwości podjęcia pracy na wyższym stanowisku... Jakoś nie napawam pesymizmem i myślę, że sobie z tym wszystkim poradzę, a jest tego do nauczenia krótko mówiąc W CHUJ.

A ile to jest W CHUJ? Tyle, że ja pierdole... _evil:

Spoiler

Magiczne PokerStars :nh

Poker Stars $1.36+$0.14 No Limit Hold'em Tournament - t100/t200 Blinds - 7 players - View hand 2397528
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

Hero (SB): t1480 7.40 BBs
BB: t3290 16.45 BBs
UTG: t3320 16.60 BBs
UTG+1: t1824 9.12 BBs
MP: t2555 12.78 BBs
CO: t521 2.60 BBs
BTN: t2300 11.50 BBs

Pre Flop: (t300) Hero is SB with Q :heart: Q :spade:
5 folds, Hero raises to t1480 all in, BB calls t1280

Flop: (t2960) Q :club: 6 :diamond: 4 :club: (2 players - 1 is all in)

Turn: (t2960) 6 :club: (2 players - 1 is all in)

River: (t2960) Q :diamond: (2 players - 1 is all in)

Final Pot: t2960
Hero shows Q :heart: Q :spade: (four of a kind, Queens)
BB shows 8 :club: 8 :spade: (two pair, Queens and Eights)
Hero wins t2960

Spoiler

Most na wschodnim wylocie z cieśniny Bosfor...

Dla wszystkich co liczą na torbę - zamierzam jeszcze dzisiaj coś pograć więc kto wie... :D

Odpowiedz
Cytat
rutexx Autor wątku
rutexx
PokerStrategist

Sporo nie pisałem na blogu bo zwyczajnie mi się nie chciało i nie miałem na to czasu.

Zastanawiam się czy w ogóle dalej grać w poksa, a za tym idą takie argumenty:

- Wkurwiają mnie kosmiczne swingi (gram turbosy, czasem nawet hyper-turbo), obecnie downswing i cały czas lece w dół, powoli, powoli, powoli...
- Co do turbo - a więc non-turbo grać nie będę bo nie mam czasu na siedzenie nie wiadomo ile w turnieju i dać się wyeliminować na bubble wrzucając KK, po to by typ mnie sprawdził z AA, co na pokerstars jest dość częste :rage: . Karety to już chyba widziałem z 40 razy w tym miesiącu jak nie więcej :rage:

Jest jeszcze niby jakaś tam opcja grania cash. I tu zapala się światełko w tunelu, aczkolwiek tez trochę sceptycznie jestem do tego nastawiony.

Pograłem trochę SH BSS'em na NL2, pozniej na NL5. Grałem lekko LAG, advanced open raise chartem. Szło całkiem spoko. Na NL2 wytłukłem leszczy w jedną noc (4-5h?) zarabiając ponad 50 $. Pograłem jeszcze trochę i wbiłem później na NL5 i od razu rzuciło mi się w oczy, że większość typów na bank musi korzystać z programów dodatkowych ponieważ np. :
- Mój cbet na flopie - przypuszczam miał wartość ok. 90% i wesoło probowali mnie floatować w rozdaniach. Na turnie tez zauważyłem pewne, widoczne reakcje regów, czy jakiś dzieci/fiszy holdem managera na statystyki moich zagrań.

Wydaje mi się także, że powinienem tutaj grac już bardziej tight i odpuścić sobie advanced open raise chart bo niestety ale na NL2 poziom jest żałośnie śmieszny w porównaniu do tego co można spotkać na NL5, chociaż tam też nie szło mi aż tak źle i widziałem masę debili. No ale niestety z każdą ręką co raz gorzej bo wiadome, że dzieci HM'a zbierają sobie statsy, a grając na 20 stolikach bez jakiegokolwiek oprogramowania czasem ciężko ogarnąc graczy. Do tego dochodzi fakt, że grając taki zasięg rąk preflop jestem zmuszony częściej walić 2nd beczkę, a czasem nawet na river dokładać do puli i tym samym większe zagrożenie, że wpadne w trapa.

I tak sobie rozkminiam, czy warto grac bez jakiegokolwiek oprogramowania? Ściągnąłem HM'a wersję próbną (jeszcze gdy wszystko z moim netem było OK) i spróbowałem zainstalować. Mam jakiś problem z systemem, o którym sobie przypomniałem w trakcie instalacji (kiedyś już próbowałem go zainstalować). I niestety nie pozostaje mi nic innego jak reinstall systemu operacyjnego do którego ani trochę zabrać mi się nie chce :rage: Jak by ktoś był ciekawy to powiem, że chodzi o ściaganie plików na komputer. Pliki pobiera mi nie do końca, czy to przez mozille, ie, operę i inne... O instalatorach z automatycznym pobieraniem nawet nie wspomnę ;) Dziwne trochę bo było przez pewien okres czasu wszystko OK, aż tu nagle znowu to samo.

Stan bankrolla: 165,71 $

All in all, miło będzie gdy ktoś się wypowie co do grania BSS SH na NL5/10 bo tam bym chciał puki co docelowo pograć. Wszelkie ciekawe artykuły, wideo i wskazówki związane z SH mile widziane. Jestem na wszystko otwarty co mogłoby mi pomóc swobodnie iśc w górę.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
ikarPL
PokerStrategist

siemanko, wlasnie zerknalem na bloga i postawie sobie kropke

. (o tak)

co prawda gralem kiedys SnG 90-os bo 45 mi nie podeszly, szczerze mowiac max moge grac 14 stolow inaczej nie ogarniam i jestem BE caly czas - wydaje mi sie ze te 90-os za 1$ sa rewelacja latwe (swojego czasu cisnalem tam po 800$ miesiecznie i to grajac okolo 20 dni w miesiacu (oczywiscie 8-12 stolikow najczesciej)

wiem ze na 45 dobrze radzil sobie niejaki Certh - moglbys zerknac na jego bloga,pewnie cos bys sie dowiedzial na temat gry

Blog Certha

mam nadzieje ze nie pomieszalem i dobrze pisze, w kazdym razie dodalem do ulubionych i bede zerkal, zreszta niedlugo wracam z dluugiej wycieczki i znowu pewnie bede budowal rola od 1$ 90-os turbo

pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
ultrac
Oldschool Grinder

Hej,

jeśli chodzi o grę z programami, to ja osobiście uważam za konieczność. Po prostu grając bez programu trackującego traci się mnóstwo value! Granie bez to trochę jak praca w manufakturze, ręczna robota. Można, ale po co jeśli są narzędzia które przyspieszają i usprawniają pracę?

Jeśli masz problemy jakieś z Holdem Managerem, to polecam Ci założenie wątku w dziale
https://polska.pokerstrategy.com/forum/board.php?boardid=110
Tam nasi "techniczni" postarają Ci się pomóc
:truestory:

Pozdro

Ultrac

Odpowiedz
Cytat

stawiam krope bo gram dokladnie to samo, mozesz podac swoj nick na p*?

Odpowiedz
Cytat
grafikin
PokerStrategist

. ja też gram 45T 1.5$ i 90T 1$.Szczególnie w tych drugich można fajne ROI robić ale te wolne odpalanie....Swoja drogą pochwal się na jakim kierunku studiujesz? pzdr

Odpowiedz
Cytat
rutexx Autor wątku
rutexx
PokerStrategist

Witam,

A więc tak...

stawiam krope bo gram dokladnie to samo, mozesz podac swoj nick na p*?

Narazie się wstrzymam. Będzie później. Z pewnością niejedna osoba widziała mnie już przy stoliku bo grałem różne odmiany SNG. Od STT po 180 turbo i STT HypTrb.

jeśli chodzi o grę z programami, to ja osobiście uważam za konieczność. Po prostu grając bez programu trackującego traci się mnóstwo value! Granie bez to trochę jak praca w manufakturze, ręczna robota. Można, ale po co jeśli są narzędzia które przyspieszają i usprawniają pracę?

Też tak po cichu zawsze uważałem i sam nie wiem dlaczego jeszcze nie posiadam żadnego programu trackującego. Aczkolwiek najpierw pocisne trialem żeby ogarnąć co będzie dla mnie lepsze - HM czy PT. Ogólnie to raczej nie pozostanie mi nic innego jak reinstall systemu. No chyba, że w grę wchodzi jeszcze pobranie postrgresql 8.4 u dziewczyny i jego ręczne zainstalowanie u siebie.

wiem ze na 45 dobrze radzil sobie niejaki Certh - moglbys zerknac na jego bloga,pewnie cos bys sie dowiedzial na temat gry

Właśnie wczoraj zerkałem na jego blog i przewaliłem go dość mocno... ;) Myślę, że dość ciekawe posty na forum padły ostatnio przez niejakiego "diamenta" ELV... A dokładniej jeśli chodzi o zakres rąk w wizzie (dział strategia) _thumbsup: i zamierzam nad tym trochę posiedzieć jak będę miał wolny czas.

Swoja drogą pochwal się na jakim kierunku studiujesz?

Kierunek: mechanika i budowa maszyn, a specjalność eksploatacja siłowni okrętowych. Niedawno wróciłem po 6 miesiącach z niespełna 230 metrowego tankowca do przewozu lekkiego ładunku - paliwo lekkie (DIESEL, BENZYNA), lotnicze etc. co dla mnie i tak w sumie jest mało istotne (bardziej istotne dla tych z pokładu) bo zajmuje się w maszynie: silnikami (takimi wielkości bloku mieszkalnego :D i mniejszymi też), pompami, agregatami prądotwórczymi, chłodnictwem, klimatyzacją, oczyszczalnią, wirówkami, wodą słodką/chłodzącą i wszelakimi wymiennikami ciepła - to tak w skrócie.

Spoiler

Silnik główny na moim ostatnim statku - widok na głowice :)

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat

Na jakiej uczelni studiujesz, który rok ? Jakbyś mógł co nie co napisać na temat swojej pracy , jak na nią trafiłeś i dlaczego akurat to :D Strasznie mnie to zaintrygowało , kończę studiować mechatronikę i przydałaby się robota pełna wrażeń jeśli można to tak nazwać :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
rutexx Autor wątku
rutexx
PokerStrategist

Obecnie jestem w trakcie zjazdu na studiach i puki co przystopuje z graniem, aczkolwiek coś tam będę grał. Spoko, że złoty status wyrobiłem wreszcie. Grałem ostatnio trochę 6-max HT SNG z całkiem pozytywnym skutkiem. Bankroll jednak dalej oscyluje w granicy 160$ +/-.

Odpowiedz
Cytat