Przejdź do forum
Pursuit of happines...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Pursuit of happiness 2014 !!!

23 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
627 Wyświetlenia
CewA87
Poker Player

Witam wszystkich!!!

Nowy rok przynosi w glowce nowe postanowienia Pokerowe :) Motywatorem jak i Stricte naczucielem z Linijka nad glowa w moim pokerowym rozwoju ma byc ten Blog :) A wiec zaczynamy ...

:club: O MNIE :club:

Mam na imie Artur lat 26 (stare dupsko). Pochodze i obecnie mieszkam w Lomzy (malej wiosce Mlekiem i Browarem plynacej gdzie Psy ch*jami wode pija a ptaki pionowo startuja :)) Co wiecej??- typowy szary zjadach chleba z etatem od 6 lat na plecach. Po studiach i jakies tam przygodzie w wielkim swiecie Mediolan i Rzym(rok czasu ale o tym moze kiedy indziej) Poza tym gram od 14 lat na Gitarce. Kiedys w zespole a teraz najnormalniej czasu nie ma na to :) Jako ze Rock przepelnia wiekszosc mojego serca bede staral sie wrzucac co jakis czas ciekawsze wg mnie Kawalki :)

:club: POKER :club:

Moje poczatki to jakies cash domowki w gronie znajomych z 5 lat temu gdzie poker traktowany byl raczej jako dodatek do piwa anizeli cosik powaznego :) Pozniej wczesniej wspomniany Mediolan, pozniej proba wejscia w dorosle zycie ( praca, dziewczyna, mieszkanie itp) i brak czasu na tego typu rozrywki spowodowalo ze poker odszedl na bok.
W lipcu 2013 postanowilem jednak zajac sie troche powazniej pokerem i stad teeee oto dzielo literackie przed wami drukuje :)

Co bede Gral?
Wczesniej tylko cash i okazjonalnie MTT do 3$ (jak sie domyslacie z roznymi skutkami)
Mimo iz wczesniej wspomniany etat daje mi mozliwosci wplaty dosc przyzwoitego rolla postanowilem Wplacic tylko 25 $ na PS i powolutku przechodzic limity grajac S&G 45man.
Zdecydowalem sie na ten krok poniewaz:
1. Chce podratowac swoj Mindset
2. Udowodnic sobie ze zostalo cos jeszcze we mnie z pokerzysty
3. Ograniczyc straty po dluzszej przerwie spowodowane mnostwem Leakow z mojej strony(ktore btw bede konsekwentnie eliminowal uczac sie :))

:club: PURSUIT OF HAPPINESS 2014 = PLANY :club:
POKER-owe

Plany bede tworzyl miesieczne poniewaz uwazam je za bardziej skuteczne :) a wiec...

Styczen
:diamond: 25$---->50$ grajac 45man 0.25$
:diamond: Przejscie z 50$ na 45man 0.5 $
:diamond: Rozegranie min 500 sitow
:diamond: Zakupic HM2
:diamond: Ogladac Filmik Dziennie/ Analiza 1h dziennie

PS: Zaczynamy powoli :) ale bede sie rozpedzal :)

OSOB-iste

:diamond: Zaczac chodzic na basen w celu zrzucenia Belta
:diamond: Wrocic na silownie bo wiadomo Dobre Plecy nie sa zle :)
:diamond: Poswiecac wiecej czasu na gitarke :)
:diamond: Zaczac czytac Ksiazki o rozwoju osobistym (btw. czy ktos moze polecic jakas ciekawa? )
:diamond: Przypomniec sobie w duzej mierze Angielski i Wloski

To by bylo na tyle :) Przepraszam za przynudzanie ale jesli dotarliscie do tego momentu to serdecznie wam dziekuje :) I tak jak wiele blogow dalo mi motywacje tak i ja mam nadzieje ze ten Blog bedzie motywatorem chocby dla jednej osoby :) Pozdrawiam :)

Odpowiedz
Cytat
22 odpowiedzi
szczelon
PokerStrategist

Czy to małe cele? Według mnie nie takie małe. 500 sitów plus 1h analizy dziennie to dużo. Zwłaszcza jak dla mnie kiedy pracuję jeszcze na pełen etat w firmie.

Trzymaj się planów i będzie dobrze. Nie jeden tu już pokazał determinację i wyszedł na pokerzystę (nie patrz na mnie)

GL :milord:

Odpowiedz
Cytat
CewA87 Autor wątku
CewA87
Poker Player

Pierwsza Sesja za mna :)

:spade: Profit: +0.86
:spade: SNG 12/500
:spade: ITM 25 %

Byloby znacznie wiecej ale masa bubli dzisiaj byla.
Te stawki mnie zabija :D jeszcze non turbo :// tragedia :D ale Zaparlem sie to cisne :D Pozdro :)

Odpowiedz
Cytat
CewA87 Autor wątku
CewA87
Poker Player

Druga Sesja za mna :)

10 SnG

:spade: Profit: - 2.5$
:spade: SNG 22/500
:spade: ITM 0 %

Uwagi: ? A no mam :) Daleki jestem od teorii ze PS jest rigged i wiatr mi w oczy wieje ale dzisiaj to co sie dzialo przy stolach to najpierw sprawialo ze plakalem pozniej wkurzalem az wkoncu postanowilem sie z tego Smiac (bo co innego robic:))

Zaczalem 10 stolow i po ok godz na 7 mialem stacki po ok 4 tys :) Zarlo niesamowicie a Pockety gonily pockety :)
Wiedzialem ze cos podejrzanego sie dzieje bo za dobrze szlo ...no i po chwili sie zaczelo :) z 10 stolow na wiekszosci odpadalem na bublu po jakis donk callach moich przeciwnikow: AA < (great call J8o ???? :D) (tego AA <J8o nie moge znalezc w Boomie a szkoda :) )

Lamanie KK, JJ, 99 etc. etc.

Mam taka prosbe moglby ktos zajrzec i jak podejrzewam skrytykowac moja gre ..? po prostu rzucic na to swoim madrzejszym okiem ?

1. http://www.boomplayer.com/pl/poker-hands/Boom/6794483_DE39B88CA5
2. http://www.boomplayer.com/pl/poker-hands/Boom/6794518_DFAC5AFDDA
3. http://www.boomplayer.com/pl/poker-hands/Boom/6794543_D1A9327682 (tutaj sick push)
4. http://www.boomplayer.com/pl/poker-hands/Boom/6794600_D94C831865
5. http://www.boomplayer.com/pl/poker-hands/Boom/6794637_63E20DB032 (push dobry? )
6. http://www.boomplayer.com/pl/poker-hands/Boom/6794650_3A8C0CA7E9

Dzieki za odpowiedzi :) Pozdro :)

Odpowiedz
Cytat
CewA87 Autor wątku
CewA87
Poker Player

3 Sesja Za mną :)

12 SnG

:spade: Profit + 3,76
:spade: 34/500 Sng
:spade: ITM 25 %

No i tak Wczoraj gralem od niechcenia :) i na 12 stolach na 6 bylem na FT wiec gralo sie wczoraj niezle. Duzo dobrych decyzji(tak mi sie wydaje :P) i troche mniej dobrych :)

Mimo iz dzien na plus to wynik srednio zadowala poniewaz bylo wiele szans na poprawienie wyniku . Przykladowo:

1 reka FT (4 stack) dostaje AA mam raise z UTG Robie push dostaje call od? :) i teraz uwaga powtorka z rozrywki J8s (przynajmniej suited :D) na flopie 8 turn J i odpadam Na "szczesliwym" 9 miesjcu :D

Cisniemy dalej :)

Odpowiedz
Cytat
CewA87 Autor wątku
CewA87
Poker Player

Pewnie nikt nie czyta tych moich wypocin ale co tam robie to dla Potomnych :D
Jakas tam spuscizna po mnie pozostanie ;D

4 sesja za mna:

Zagralem 10 SnG z czego na 5 doszedlem na FT ktore kompletnie storbaczylem :) odpadalem kolejno na 9,6,6,5,4 miejscu i wygerowalem w ten sposob zawrotny profit w postaci 0.03 $ :D

Smiac sie czy plakac o to jest pytanie :D

:spade: Profit +0.03$
:spade: 44/500 SnG
:spade: ITM 40 %

Dobrej Nocy :)

Odpowiedz
Cytat
CewA87 Autor wątku
CewA87
Poker Player

Wczoraj kolejna Sesja za mna :) Rozegralem 10 sitow. Moze volume slabiutki ale nie chce tak na maksa noł lajfic :) Czasami na dupeczki i wodeczke dobrze pojsc :P

:spade: Profit +0.76
:spade: SnG 54/500
:spade: ITM 10 %

Musze koniecznie poprawic grę na bublu poniewaz z 10 sitow jeden wygralem a 7 odpadalem na 10 lub 11 miejscy :/ Wiec to na pewno do poprawy :)

Odpowiedz
Cytat
szczelon
PokerStrategist

Napisane przez CewA87
Czasami na dupeczki i wodeczke dobrze pojsc :P

:f_thumbsup: Dokładnie tak jak piszesz. A takie zrelaksowanie się i odchamienie może przynieść dobre wyniki :fdrink

Odpowiedz
Cytat
CewA87 Autor wątku
CewA87
Poker Player

Wczoraj Rozegralem 17 Sitow plus 1$ Sunday spark za ktory dostalem marne 8.23$

:spade: Profit +0.86
:spade: SnG 71/500
:spade: ITM 10%

Szczelon co do Sitow to miales racje :P na bank nie wyrobie tych 500 :P Raczej nie jestem w stanie zagrac wiecej niz 15 turkow dziennie bo mam mase innych zajec po pracy i wracam dopiero w ok 20 do domu :P

Dupeczki i wodeczka pomogla ale nie w takim stopniu jakbym chcial dlatego w weekend trza powtorzyc :D co by shipy siadaly :D

A dzisiaj Panka leci na tapete :) Mysle ze moze to ogarnąc :)

Odpowiedz
Cytat
szczelon
PokerStrategist

Panka na tapecie? Wolałbym jakąś Panią :coolface:

Spokojnie, powoli, nie ma co narzucać górnych limitów i tłuc ich na siłę. Graj tyle ile Ci Twój komfort pozwala. A co do czasu sam wiem jak to jest, również pracuję etatowo ;)

Powodzenia

Odpowiedz
Cytat
CewA87 Autor wątku
CewA87
Poker Player

Siema Siema PAcha Pacha

Dawno nic nie grezdalem wiec postanowilem cos napisac :)

Ogolnie idzie dobrze Sitow zagrane jakies ~~200

Profit taki ze mam w rollu 47 $ i nie ukrywam ze sporo wpadlo z MTT 1$ 2.5k ktore zaczalem dorzucac do sesji poniewaz te SUTY po 0.25 to Żółw z Logo PS na skorupie :) Ogolnie ciesze sie bo jest progres poniewaz czuje ze moja gra sie ustabilizowala i potrafie wykrecic 50% ITM :)

Więc to cieszy mocno :) Nooo i uwazam ze blog jest mocno +ev wiec nie zamierzasz przestać truć tutaj choćby nawet do siebie :)

Odpowiedz
Cytat
GlupiecBlazen
PokerStrategist

No i jest dobrze :). A to najwazniejsze. w sumie ważniejsze że się gra ustabilizowała. Wtedy człowiek może zacząć wyciągać wnioski. Bo tak to nie wiadomo czy człowiek robi coś źle czy to Varia rzuca w nas belami z sekwoi aby tylko dojebać.
Truć możesz mnie. Ja i tak jestem do cna strutym człowiekiem więc raczej mi nie zaszkodzi.
Byle się nie dać.
Powodzenia.
:f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
szczelon
PokerStrategist

No i tak trzymać

Na tych sitach 0,25$ idzie się dobrze odkuć, ale trzeba mieć mocne samozaparcie i cierpliwość do nich.

Ciśnij dalej i czekamy na kolejne plusy

Odpowiedz
Cytat
CewA87 Autor wątku
CewA87
Poker Player

Strzala !

Dawno nic nie pisalem wiec wypadaloby coś skrobnąć... a wiec...

Nabudowalem rolla z 20$ do 55$ po czym postanowilem shotować turbosy 0.50c 360os. Okazalo sie to z deczka błędem ponieważ zlecialem z rollem do ~30 (głównie przez donkcall-e oraz moje blędy) no nie ważne :)
Pozniej na Tilcie ofcourse pomyslalem sobie "mam stałą pracę zarabiam wcale nie najgorzej to co ja sie bede szczypał" wkońcu 10$ to nie duzo :D i zagrałem sobie Big-a 11$ i 5,5$ które oczywiscie Storbilem :D Zostało mi 16$ w Rollu przespałem sie z tym i postanowilem z pokorą podejsc tym razem :D

Zaczalem grac 0.25$ 90-tki i po dwóch sesjach jest 28$ w rollu :) Wiec zaczynamy znowu bogatszy o nowe doswiadczenia :D

Pozdro :)

A i pytanie ? co myślicie o SNG HU ? czy są one profitowe ? opłaca sie je grac? wydaje mi sie to dosc latwy zysk czy na pewno?

Odpowiedz
Cytat
kabulek
Oldschool Grinder

Te 90 za 25c są mega łatwe i o wiele lepsze niż 45 (przynajmniej dla mnie). Dość łatwo wejść na FT, a poziom graczy na stołach finałowych jest śmieszny. Wydaje mi się, że o wiele lepsze zyski wyciągniesz z 90 niż 45.

O ile się nie mylę, w którymś filmiku SnG (niestety nie pamiętam w którym) trener wypowiadał się o strukturze blindów w 45, która jest dość niekorzystna i po wejściu blindów 200/400 nagle z normalnego stacka zostajesz shortem w fazie push or fold - na 90 tego nie doświadczam i można grać spokojnie do FT.

Odpowiedz
Cytat
CewA87 Autor wątku
CewA87
Poker Player

nooo dokladnie jest po 5 sesjach z tych 90-tek... i nie przesadzając z 70-80% procent tych turków dostaje sie na FT a gdy juz tam dotre to bardzo latwo ogarnąć nawet z 9stackiem miejsca 1-3... dlatego chyba przerzuce sie te turnieje :)

Kabulek dokladnie też mialem takie wrazenie na 45man ale z drugiej strony te 90-tki dosc dlugo się ciągną ... no ale cos za cos ...

Odpowiedz
Cytat
kabulek
Oldschool Grinder

na pewno wariancja na 90os 25c jest minimalna - średnio 1/3 turki to FT więc można ciągnąć profit. Szkoda, że nie ma 50c non turbo, bo na tych turboskach to już lekkie bingo grają - A2/A3 to monstery i pełno jest graczy grających pushe z totalnym trashem. Niby powinno być łatwo takich ograć, ale zdarza się wtopić monstera na totalny shit co jest frustrujące.

Chyba kolejnym krokiem po 90 25c są od razu 180 za 1$, innej drogi nie widzę, jeśli ktoś nie chce grać turbo.

Odpowiedz
Cytat
CewA87 Autor wątku
CewA87
Poker Player

No wlasnie i tutaj Kabulek podjales ciekawy temat ...

Mimo IZI money na tych 0.25c i calkiem calkiem profitu postanowilem cos zmienic wplacilem sobie 100$ dodatkowo na Starsy i zastanawiam sie co teraz grac ?? Kiedys gralem te 0.5 turbosy i bylo ok ale dzisiaj odpalilem sobie 8 tych stolow i powiem szczerze ze dziko sie gra te turbosy :/// dziwne calle z A2o przy 30bb itp

I tu moje pytanie do wszystkich laskawcow gotowych udzielic odpowiedzi...
Co jest lepiej grac z 140$ w rollu? ? Grac 0.5c turbosy 45/90man czy moze przerzucic sie na 1$ 45/90 man non turbo ? bo juz sam nie wiem co mam robic...

Ps: btw przelalem sobie 50 $ na 888 poker bo podobno latwe turki tam sa ale tam toSHove z Q6o czy J4o to normalka ... nie mozliwym jest wyrzucic goscia z rozdania jakims 3betem :D Oczywiscie dzisiaj odpadlem AK <Q6o wiec musialem sie pozalic :D Pozdro :D

Odpowiedz
Cytat
kabulek
Oldschool Grinder

Roll 140$ to jest czarna dziura na pokerstars dla graczy non turbo.
Długo zastanawiałem się co zrobić, no i wgrałem wciąż 25c 90 i CAP500 55c. Myslę, że możesz spróbować grać 1$, ale 140BI jak dla mnie byłoby ryzykowne. Nie lepiej próbować 180?

Odpowiedz
Cytat
CewA87 Autor wątku
CewA87
Poker Player

jak dla mnie 180-ki sa za bardzo wariancyjne... a tym bardziej ze non turbo by ciagnely sie wiecznosc :/ Nie wiem w sumie zastanwiawm sie znowu nad pograniem tych turbosow... kiedys gralem i mi odpowiadalo tylko po zagraniu paru non turbo jakos mi sie odmienilo...

A moze przelac cala kase z wszystkich pokerroomow tylko na ps i z ~~ 300 $ zaczac cisnac te 1.5$ ?

Troche widze ze zaczalem kombinowac bo jak wczesniej mialem systematycznosc w tych 45man 0.25$ to byl profit a teraz wydziwiam :)

Ma ktos jakies rady?

Odpowiedz
Cytat