siemka , pamietam jeszcze jak wpisywałem sie na samym poczatku jak zaczoles bloga:)
wtedy juz fajnie zaczołeś i dalej to ci wychodzi , za to ogromny szacun dla ciebie ,
Obys dalej miazdzył te limity w HUsNg
GOGO do 50$:P limit
poZdrawiam
siemka , pamietam jeszcze jak wpisywałem sie na samym poczatku jak zaczoles bloga:)
wtedy juz fajnie zaczołeś i dalej to ci wychodzi , za to ogromny szacun dla ciebie ,
Obys dalej miazdzył te limity w HUsNg
GOGO do 50$:P limit
poZdrawiam
Witam wszystkich.
Przez pewien czas nie miałem w ogóle ochoty na blogowanie. Myślałem nawet o kompletnym "porzuceniu" PokerStrategy na jakiś czas. Spowodowane to było kilkoma osobistymi sytuacjami mniej lub bardziej związanymi z pokerem, które odebrały mi ochotę do czegokolwiek, ale jednak jestem tutaj i mam się dobrze.
Co do moich poczynań w świecie husng to w tym miesiącu jestem około $370 na plus. Większość z tego zrobiłem na $20, na które na chwilę wróciłem po słabym początku. Obecnie jednak głównie gram na $30 i powoli będę myśleć o shotowaniu na $50.
Ciekawą rzeczą jest, że na $30 ze słabymi graczami gram zdecydowanie częściej niż na $20, a może i nawet na $10. Spowodowane jest to tym, że zdecydowana większość wygrywających regów na tym limicie po prostu nie wchodzi sobie w drogę, a dosiadają się tylko słabi i przegrywający gracze. Ewentualnie tacy co przez ostatnie 3 miesiące mają rozegranych raptem kilkanaście gier.
Poza tym to zauważyłem śmieszną rzecz. Na non turbo po zajęciu miejsca nie otwiera się automatycznie kolejna rejestracja do takiego samego turnieju. Jak wchodzę w lobby i do $30 jest zarejestrowana tylko jedna osoba to prawie zawsze jest to dobry, wygrywający gracz i żaden reg się nie dosiada. Jeśli natomiast ktoś drugi już się zarejestruje to zaczyna się swego rodzaju "wyścig" regów kto pierwszy się zarejestruje w nowym turnieju i "zajmie miejsce" w oczekiwaniu na zazwyczaj słabego przeciwnika. Po czym reszta woli odpuścić i poczekać na kolejną okazję.
Poza husng to grałem ostatnio bardzo dużo we wszystkie rodzaje studa i limit omahe8, głównie 2/4 a czasem 3/6. I tam również osiągnąłem ładny profit.
Na pewno będę chciał się podszkolić w omahe8. Głównie dlatego, że dzisiaj otworzyłem 3 stoły 6max oraz 3 stoły 9max i byłem zaskoczony jak szybko nabijam VPP. W czasie godziny robiłem ponad 300 VPP co zakładając, że mam Supernove daje ok. 1250 FPP/h. Gdybym korzystał tylko z bonusu $4000 za 250k FPP, daje to 20$/h z samego rakebacku i to wszystko na 2/4. Gdyby dodać do tego profit z gry daje to ładną kasę. Niestety tu jest mankament. Na 2+2 jest cały wątek o tym, że w LO8 na low i mid stakes bardzo trudno jest uzyskać profit z samej gry, a wszystko przez rake. Większość siedzących tam regów zwyczajnie tylko wymienia się pieniędzmi i wychodzą brak even. Tak czy siak bardzo chciałbym dojść do poziomu 5/10 w tym roku, później 10/20, a może nawet 30/60. Poza tym będę się szkolił w studach.
Powód tego wszystkiego jest taki, że zawsze rajcowały mnie mixed games, ale to niestety wymaga podszkolenia się w najbardziej nielubianej przeze mnie formie gry pokera - NL Holdem Cash :rage:. Od NL10 ciągle dostaję tam baty i jestem na spory minus. Zapomniałem jeszcze o LHE, za którym równieź nie przepadam. Jednak teraz jeszcze nie zaprzątam tym sobie głowy.
Na zakończenie jeden z najlepszych coverów ever:
Napisane przez arkeyo
Ciekawą rzeczą jest, że na $30 ze słabymi graczami gram zdecydowanie częściej niż na $20, a może i nawet na $10. Spowodowane jest to tym, że zdecydowana większość wygrywających regów na tym limicie po prostu nie wchodzi sobie w drogę, a dosiadają się tylko słabi i przegrywający gracze. Ewentualnie tacy co przez ostatnie 3 miesiące mają rozegranych raptem kilkanaście gier
Witam
Zgadzam się z Tobą w 100%, ale jak wejdziesz na 50$-100$ to tam dopiero znajdziesz prawdziwych donków i fishy, którzy w grze SnG HU mają profity po 5k$, 10k$ na minusie..
Powodzenia i GL, mam nadzieję, że od stycznia będziesz grał już na 100$ ♠_grin:
Napisane przez rafaeelloooo
Napisane przez arkeyo
Ciekawą rzeczą jest, że na $30 ze słabymi graczami gram zdecydowanie częściej niż na $20, a może i nawet na $10. Spowodowane jest to tym, że zdecydowana większość wygrywających regów na tym limicie po prostu nie wchodzi sobie w drogę, a dosiadają się tylko słabi i przegrywający gracze. Ewentualnie tacy co przez ostatnie 3 miesiące mają rozegranych raptem kilkanaście gierWitam
![]()
Zgadzam się z Tobą w 100%, ale jak wejdziesz na 50$-100$ to tam dopiero znajdziesz prawdziwych donków i fishy, którzy w grze SnG HU mają profity po 5k$, 10k$ na minusie..
Powodzenia i GL, mam nadzieję, że od stycznia będziesz grał już na 100$ ♠_grin:
niedawno na FTP miała miejsce dość zabawna sytuacja - w pewnym momencie pojawił się ten Pan: Zbylus (Polak BTW) i dosiadał się gdzie popadnie na stawkach 100-300$, regi się musiały zorientować, bo nagle na 100$ otworzyło się 11 stolików i wszyscy liczyli, że się dosiądzie
gość przegrał tego dnia z 2k$ (skończył grając HU za 1$).
Cześć wszystkim.
Właśnie zakończyłem dzisiejsze granie i postanowiłem podsumować kilka ostatnich dni. Z hu zgarnąłem jakieś $270 natomiast ok. -$120 udupiłem na Stud8 i Omaha8, ale jestem na + i to się liczy.
Co do mojej gry to zmieniło się tyle, że gram również turbosy $33 i już zdążyłem poczuć ich wariancję ale w zamian mam więcej VPP. Niedawno pisałem, że chciałbym zdobyć listopadzie PlatiniumStar, lecz po chwili stwierdziłem, że na obecnym limicie raczej mi się to nie uda. Jednak dzięki temu, że dość dużo grałem w gry z limitem uzbierałem już prawie połowę potrzebnych mi do tego VPP i to na początku trudne zadanie wydaje się teraz bardzo realne. Dlatego właśnie to będzie mój cel na ten miesiąc.
Jeśli chodzi o Studa i Omahe8 to trochę sobie odpuściłem granie w te odmiany w najbliższym czasie, ale za to zamówiłem 2 książki o tej tematyce. Pierwsza to High-Low-Split Poker, Seven-Card Stud and Omaha Eight-Or-Better for Advanced Players. Druga to pozycja, która interesowała mnie od dłuższego czasu czyli Ace on the River: An Advanced Poker Guide. Nie jest to książka typowo na temat Studa, ale na tematy ogólnie związane z pokerem. Poza tym napisał ją jeden z moich ulubionych graczy czyli Barry Greenstein. Niestety możliwe, że nie zobaczę ich nawet w tym roku gdyż planowany termin wysłania już z Polski do mnie to 21 grudnia!!! Trudno trzeba czekać.
To tyle. Dobranoc
Arkeyo... Takie głupie pytanie... Dlaczego grasz dziesięć tysięcy różnych odmian pokera zamiast szlifować jedną?
Hej wszystkim
Postanowiłem uporządkować nieco moje pokerowe poczynania. Głównie dlatego, że wczoraj zrobiłem pierwszego poważnego shota na $50 i $55. Jako iż kasa, która wchodzi w grę staje się dla mnie coraz poważniejsza chcę jak najbardziej zmniejszyć swingi, nawet za cenę $/h. Aby to uczynić postanowiłem zupełnie przestać grać hu turbo. Niestety na tym limicie na P* w grach non turbo oczekiwanie na miejsce wydłuża się znacząco (nie tyczy się to turbo, ale tak jak pisałem chcę zmniejszyć swingi) postanowiłem podzielić rolla na 3 roomy: Starsy, FTP i Titana. Nie chodzi o scary money bo w czasie gry zawsze wybieram najbardziej IMO profitowe zagrania niezależnie od stawek. W grach deep i non turbo można uzyskać największe ROI, a im ono wyższe tym mniejsze są swingi.
Co do $50 i $55 to zagrałem tam narazie 31 gier z wynikiem +$308. Mam nadzieję, że nie będę musiał schodzić niżej, ale jestem na tą możliwość przygotowany i dokładnie wiem po przekroczeniu jakiej granicy to zrobię.
Myślę, że na tym limicie jeśli już się zadomowię to zagoszczę tam na długo i nie będę prędko shotował na $100. Zanim to zrobię to na pewno wykupię pakiet PremiumMember na h***g.com (CENZURA?????)
Ostatnio pisałem, że będę chciał w listopadzie wyrobić PlatiniumStar, ale grając na trzech lub może i więcej roomach będzie to bardzo trudne, ale pożyjemy, zobaczymy
Poza tym to postanowiłem robić co jakiś czas cashouty bo na wiosenkę przydałoby się jakieś autko
Na zakończenie wykres z 10 dni listopada i taki fajny kawałeczek:
Już raz próbowałem nagrać filmik, ale zajmował on ponad 3GB i nie bardzo wiem jak go zmniejszyć do normalniejszych rozmiarów.
Co do mojej gry to wątpię aby była ona na tyle dobra żeby nagrywać jakiś filmik no chyba, że jego zadaniem byłoby wywołanie jakiejś konstruktywnej krytyki lub dyskusji. Najpierw jednak ktoś mi musi doradzić jak takowy nagrać aby nie miał on więcej niż kilkadziesiąt MB (używam HyperCam)
gratuluję wyników. ile godzin dziennie grasz, że udało Ci się rozegrać 250 meczów w 10 dni?
grasz 2 naraz rozumiem?
pozdrawiam, nie znam się na obróbce filmów, ale też bym chętnie coś obejrzał w Twoim wykonaniu
do tej pory tylko raz widziałem jak zownowałeś coachów na PS.com
Gram zazwyczaj 2 czasem 3 mecze na raz. HM w tym miesiącu pokazuje mi 25h grania, ale tak na prawdę wyszło pewnie jakieś 30h czyli ok 3h/dzień
Supa nice wyniki, gz.
Piszesz o tym, że nie masz scary money, ale grasz nonturbo i deep, żeby wariancja była jak najmniejsza. Moim zdaniem powinno sie patrzec tylko i wylacznie z perspektywy $/h, strach przed wariancja (a raczej przed swingami w dół, co oczywiscie wiesz, nie podejrzewam, żebys utożsamiał wariancję z przegrywaniem) wg. mnie też jest formą scary money i powstrzymuje przed osiaganiem optymalnych profitów. Oczywiscie jesli masz wyższe $/h na nonturbo to nawet nie ma tematu, ale nie bój sie grac turbo, bo mam wrażenie, że masz potencjal, żeby wykrecac naprawde zajebiste $/h. Pozdro i gl na stołach
Napisane przez arkeyo
Już raz próbowałem nagrać filmik, ale zajmował on ponad 3GB i nie bardzo wiem jak go zmniejszyć do normalniejszych rozmiarów.
Powiem szczerze, że nie znam się za bardzo na jakiegokolwiek rodzaju obróbkach filmów, itd, ale kiedyś potrzebowałem sobie powgrywać napisy do filmu (zrobić z pliku filmowego i txt jeden, którym będzie film i wgrane do niego napisy). I tam miałem podobny problem co twój, który polegał na tym, że po wgraniu napisów powstały plik zajmował kilka GB miejsca. Nie wiem w jakim formacie masz nagrany ten twój filmik, ale być może to, co mi pomogło, pomoże także tobie
Sciągnij sobie taki program jak VirtualDub (jest darmowy), odpal go i otwórz w nim plik z filmikiem(ten który zajmuje tak dużo miejsca). Następnie kliknij zakładkę video i tam będziesz miał opcję compression. Jak w nią wejdziesz, to wyświetli ci sie okienko z listą kodeków(?), których możesz użyć do kompresji filmu. Wybierz sobie jeden (ja zawsze wybieram jakiegoś DivX, czy coś) i kliknij ok. Po kilku minutach powinien powstać plik z twoim filmikiem, zajmujący dużo mniej miejsca niż ten pierwotny. Mam nadzieję, że pomoże, bo też chętnie bym obejrzał twoje nagranie. Pozdro
Napisane przez arkeyo
...
spróbuj go skonwerterować do formatu rmvb, rozmiar po konwersji może być mniejszy nawet o wiele więcej niz o połowę (a nie jak to ma miejsce w przypadku filmów avi/divx na rmvb po konwersji zmniejsza się o 50%). robiłe to tym programem
http://www.instalki.pl/programy/download/Windows/konwersja_audio_video/Easy_RealMedia_Tools.html
drugie wyjscie spytaj bestyjki (w końcu bratnia dusza od hu sng) jak on robi filmy.
Kiersno nie zgodzę się z Tobą. Nie granie turbo jest faktycznie spowodowane obawą przed downswingiem i gram non turbo bo znam siebie oraz moje tendencje do "wybuchania". Pamietam też dobrze jakie miewałem swingi grając turbo. Jednak niezależnie od tego na jakim limicie gram zawsze staram się podejmować decyzje najbardziej EV+ i nie boję się flipować (gamblować) jeśli mam do tego podstawy. Poza tym wpradzie $/h mam wyższe na nonturbo niż grając turbo, ale nie miało to żadnego wpływu na moją decyzję.
Nie uważam też, że "powinno sie patrzec tylko i wylacznie z perspektywy $/h" bo dla przykładu ktoś grający 6 stoły nlh fr idąc woim tokiem rozumowania jeśli zwiększy to jego $/h powinien grać 8, 10, a może i więcej stołów tak żeby osiągnąc max $/h, ale ten ktoś pewnie ma powody aby grać tylko 6. Może uważa, że tak szybciej się szkoli lub lubi sobie grając oglądać tv itp. i nie uważam, że robi błąd.
To są tylko takie moje przemyślenia (nie koniecznie słuszne), a ja poza tym nie jestem żadnym prosem, wprawdzie gram głównie dla kasy, ale są też inne czynniki decydujące o moim podejściu do pokera.
A tak poza tym to dzisiaj zagrałem ponad 20 meczów na $50 i zarobiłem ok. jednego BI.
Stwierdziłem też, że nie ma sensu trzymać pieniędzy na Titanie bo ruch tam jest bardzo mały a soft też mi nie odpowiada.
Nie mogę się oprzeć, żeby tu tego nie wrzucić:
Hej wszystkim
Bardzo mało grałem przez ostatnie 3 dni, ale i tak coś tam wygrałem.
Na $50 gram nadal i mam nadzieję, że się to nie zmieni.
Plan na ten tydzień to nauka, nauka i jeszcze raz nauka. Pokerowa oczywiście. Na pierwszy ogień idzie The Theory of Poker. Jestem gdzieś w połowie książki i mam zamiar skończyć ją w tym tyg. A jak ją przeczytam to ją na jakiś czas odłożę i przeczytam jeszcze raz, i jeszcze raz. Dani “Ansky” Stern powiedział kiedyś, że jedyną książką, z której coś wniósł do swojej gry była właśnie The Theory of Poker.
Poza tym chcę się również podszkolić w grze turniejowej, gdzie od dłuższego czasu mam wrażenie, że jestem naprawdę żałosny.
Właściwie to chciałbym się podszkolić w każdej grze począwszy od Badugi na PLO kończąc. Na razie skupię się jednak na wymienionej książce i husng,a poza tym będzie trochę mtt i studa.
Niektórzy pewnie uważają, że nie należy chwytać się tak wszystkiego naraz, ale ja to lubię, a taka wszechstronność jest dla mnie największym pokerowym celem i synonimem dobrej pokerowej zabawy.
No to tyle
Jak widać po wynikach, w HU Ci to nie przeszkadza że "chwytasz się wszystkiego naraz"
Powodzenia w miażdzeniu 50$ i w dążeniu do celu
kacper1230 dzieki, a Ty jednak nie kończysz z pokerem, czy tak sobie tylko wpadasz na forum?
Jeszcze coś tam próbuje
Ale poczytać o sukcesach innych lubie więc i tak i tak czasem wchodzę:)