Przejdź do forum
[HU] Aces full, Mik...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[HU] Aces full, Mike

392 Posty
47 Użytkownicy
0 Reakcje
13.6 K Wyświetlenia
aenimka
PokerStrategist

czytam sobie maile, i dostalem coś od FTP, zatytulowanego

"Release your Big Bonus cash now" i tak sobie myśle bylem diamenteeem tam to może coś fajnego wymyslili, i zmotywuje mnie to do mixowania roomów.

A w treści maila
Earn a $5 bonus while playing real-money games with your personalized Big Bonus.

WTF, nigdy nawet cash tam nei grałem, a oni mi proponują takie coś, pomijajać już zwrotna kwote bigbonusu, zamiast sprawdzic co grałem i podesłac mi z tego to wole spamowac skrzynke.

Odpowiedz
Cytat
HerrKoyot
PokerStrategist

Tak z innej beczki zapytam.
Korzystacie może z tego cofeeHUDA i PT4?
Tak się nad tym zastanawiam. Do tej pory wystarczał mi HM1 i dość prosty HUD, który sam sobie zrobiłem. Ale reklama tego coffehuda jest bardzo zachęcająca.
Nie wiem też, czy PT4 się dobrze do sitów nadaje. Nigdy go nie widziałem, a z tego co pamiętam, np.: w PT3 była tylko linia w ev w żetonach, a nie $.

Macie z tym jakieś doświadczenia?

Odpowiedz
Cytat
aenimka
PokerStrategist

podobno pt4 jest zdecydowanie lepszy do HUSNG niz hm, w szczegolnosci praca na populacji, ktora w hm jest zdecydowanie utrudniona.

Odpowiedz
Cytat
aenimka
PokerStrategist

dobry kwalek do grindu

Odpowiedz
Cytat
Nasir99
Oldschool Grinder

siema

dałbyś rade podrzucić tu ten skrypcik pod AHK który zlicza turki rozegrane i odpalone?

Odpowiedz
Cytat
aenimka
PokerStrategist

Napisane przez Nasir99
siema

dałbyś rade podrzucić tu ten skrypcik pod AHK który zlicza turki rozegrane i odpalone?

?

Odpowiedz
Cytat
aenimka
PokerStrategist

ostatnie rozdanie stolu finalowego z WCOPA

mr, 3bet z Q5s, shove i call? WTF call z q5s? jak fidac fishe sa wszedzie na kazdym lvlu:D

edit jednak to nie tak, sprawdzialem na stronie wcoopa, i było mr i 3betshove z q5s, co wrocilo mi wiare.

Odpowiedz
Cytat
aenimka
PokerStrategist

Czy u was tez tak jest ze wiekszosc villianow jest pelna jakiejs negatywnej energi?
Zazwyczaj awanturuja sie, wyzywaja na czacie, rzadko mozna spotkac kogos milego.

Wiec jak dzisiaj ktos napisal Hi and gl to sie zdziwilem :)

Odpowiedz
Cytat
roqallo
PokerStrategist

mnie tam więcej wyzywa od fishy :D ale zlewam :)nic nie odpisuje

nawet jak ktoś napisze NH to toż zlewam no chyba że często będzie to robił to albo po wygranej ręce puszcze emotkę z okularami > :pokerface: albo mu napisze NH :) w zależności jak on się zachowuje :)

Odpowiedz
Cytat
mrkowsky
Oldschool Grinder

Na 15$ tak nie mam. Z reguły jak coś piszą, to właśnie hi i gl, rzadko zdarza się ktoś, kto życzy ci raka.

Ale miałem wczoraj ciekawy przypadek, bo open pushowałem na jakiegoś unka 22, czy tam 33 i koleś mi piszę "angry?". Potem zagrałem jakiś 3b shove i napisał "Yea, i want see your angry style!" i tak w kółko chciał mi wkręcić, że jestem zdenerwowany :D

Odpowiedz
Cytat
Yamass
PokerStrategist

Siema,
Jest szansa, żeby ktoś uploadnął gdzieś swojego HUD'a do Husnghyper?

Odpowiedz
Cytat
aenimka
PokerStrategist
aenimka
PokerStrategist

Wrzucam to co napisalem o ev jako ze nic sie tu nie dzieje.

Napisane przez aenimka
wiesz ev jest jakims odzwierciedleniem (dobre słowo?) twojej gry, ale ja osobsicie coraz mniejsza wage do niej przywiazuje.

Staram sie nie patrzec na wykres, czasami lepiej mi to wychodzi czasami gorzej, ale staram sie olewac obie lini cieplym moczem.

Niestety w hyperach jest kult patrzenia na wykres i liczenia ile to sie jest po ev ( nie bierz tego do siebie też tak miałem ask bub jak mu plakalem ze jestem XXX BI po ev) chodziłem wkurwiony i w poczuciu ze to niesprawiedliwe, jestem od nich lepszy a runuje jak dziwka w deszcz.

Toeretycznie jak grasz poprawnie to na ev masz wplyw ale mniejszy niż ci się wydaje.

kilka toeretycznych, czesto spotykanych spotow,

1a)
Gość mr na 12bb, trzymasz AJo shove wpadasz pod AK itp, czy zagrales zle? nie , ale ev ci spada na twarz.

2b
Mr z Kj na 25bb flop KJ8o na twoj cb dostajesz c/r grasz call i na turnie spada X i dostajesz shove na twarz, call i gosc pokazuje Q9 ev leci, zle zagrane? watpie.

3. Spot grasz call z A5, flop Axx i calujesz gosc do konca i pokazuje ci lepszego Ax, ev wplecy gra poprawna,

Takich spotow w kazdej sesji jest mnostwo, wiec przejmowanie sie sama linia jest bez sensu, jak bedziesz podejmowal +ev decyzje w każdym spocie to linia sama bedzie rosla, (toretycznie)

Duży wplywa na to ma ofcorz dystrybucja kart. Oczywiscie jak masz wysoko wyjebane EV to pewnie jestes wygrywajacym graczem na swoich stawkach ale EV to nie wszystko... :D Taka gra ze 90% czasu jestes pod ev. chyba ze grasz jak PHL

Spoiler

Dawno sie tam nie rozpisałęm az chyba sobie to skopiuje na swoj blok
anyway gl bo

Odpowiedz
Cytat
02bub02 Autor wątku
02bub02
PokerStrategist

Dorzucę do tego 2 grosze na temat. :P

Często myli się pojęcie EV. Co to oznacza? Expected value, czyli wartość oczekiwana. A wartość oczekiwana odnosi się do przyszłości, do tego co się stanie później przy konkretnych założeniach.

Liczymy EV na codzień, range vs range, ręka vs range, ręką vs ręka(?!), nie znając jakie karty spadają kolejne, z jaką konkretną przeciwnik jest ręką. Jak często interesuje nas EV ręka vs ręka w konkretnym spocie? Nigdy? EV to takie trochę "Galfond dollars" (kto nie wie o co chodzi to google daje radę). Nigdy tak naprawdę w pokerze nie będziemy znać dokładnego EV. Tylko to możemy szacować.

Kolejny aspekt to fakt, że można wygrać/przegrać więcej niż 1bi w "EV". Ostatnio np. przesrałem $91,31 all-in adjusted winnings w grze za $30. Niby skąd bym miał przegrać więcej niż to co wystawiłem na stół?

Z tego, i wielu innych względów, w żadnym sofcie nie jest to nazywane "EV". W PT jest to all-in adjusted winnings albo jakieś net adjusted winnings.

Na początku bloga wrzucałem link do podcastu, gdzie gość z PT mówi jak powinniśmy patrzeć na swoją grę pod względem szczęścia/pecha.

Żeby nie było za poważnie to wczoraj z ae w czasie analizy natknęliśmy się na pewien klejnot. :f_biggrin:

PokerStars - $29.37+$0.63|10/20 NL (2 max) - Holdem - 2 players
Hand converted by PokerTracker 4

SB: 735
Hero (BB): 265

SB posts SB 10, Hero posts BB 20

Pre Flop: (pot: 30) Hero has Q♣ 6♠

SB raises to 40, Hero calls 20

Flop: (80, 2 players) 6♥ T♣ T♦
Hero checks, SB bets 20, Hero raises to 72, SB raises to 695 and is all-in, Hero calls 153 and is all-in

Turn: (530, 2 players) T♥

River: (530, 2 players) T♠

Hero shows Q♣ 6♠ (Four of a Kind, Tens) (Pre 30%, Flop 23%, Turn 9%)
SB shows 7♠ 7♣ (Four of a Kind, Tens) (Pre 70%, Flop 77%, Turn 91%)
Hero wins 530

Spoiler

Powodzenia na stolikach! ;)

Odpowiedz
Cytat
aenimka
PokerStrategist

lol green dostal bana na sharkiego:D

Odpowiedz
Cytat
derus
Oldschool Grinder

Kolejny aspekt to fakt, że można wygrać/przegrać więcej niż 1bi w "EV". Ostatnio np. przesrałem $91,31 all-in adjusted winnings w grze za $30. Niby skąd bym miał przegrać więcej niż to co wystawiłem na stół?

Też mnie to zastanawiało zawsze, dla mnie to absurd

Odpowiedz
Cytat
thatsitme
Elite Grinder

Dlatego, że to liczy ile $$ byś wygrał w tym zagraniu, a wiadomo że jak zagrasz all ina i zostanie Ci np. 1/3 zetonów to możesz się odbudować i znów przy kolejnym allinie ta sama sytuacja i stąd takie kwoty wychodzą. Przynajmniej ja to tak rozumiem

Odpowiedz
Cytat
giuseppePK
PokerStrategist

I jak tam chopaky??? :challenge

Odpowiedz
Cytat
aenimka
PokerStrategist

Odpowiedz
Cytat
giuseppePK