Przejdź do forum
Quantum Theory of P...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Quantum Theory of PLO

853 Posty
104 Użytkownicy
0 Reakcje
41.5 K Wyświetlenia
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

Wczoraj w ostatnich minutach zdążyłem z siatkówki wrócić na gold freerolla, by po niecałym kółku odpaść AQs vs KK. I bardzo dobrze, dziś nie będę miał niepotrzebnych ciągot by jakieś niedzielne MTT odpalać. PLO soldier 4 life.

Bankroll ostatnie dwa tygodnie rośnie jak na drożdżach, więc muszę uważać. Albo jakiś gumbol będzie na horyzoncie, albo szot na stawki gdzie znów dostanę wpierdol. Mam na oku paru fishy co bym chciał oskubać i grają ciut wyżej. Chętnie bym ich przybumhuntował, ale to jednak jeszcze w tej chwili trochę za mało BI mam. Musiałbym naprawdę ekstremalny stop loss odpalić, a jak już nie raz pisałem, nie jest to moja ulubiona technika.

Tak więc optymalnie by było zacząć wrzesień spokojnym grindem i kontynuowaniem obecnego runa. Jeszcze dobry tydzień lub dwa, takie jak ostatnio, to będę komfortowo shotował. Oczywiście niewykluczone, że przyjdzie "korekta" i plany popsuje.

Z edukacją niestety ostatnio nie szaleję. Lato trzeba wykorzystać, do tego trochę innych obowiązków i jakoś tak mniej czasu na to jest. A to bardzo niedobrze. Ale mimo, że rzadziej siadam do tego - to już parę razy pobawiłem się w analizy z użyciem odds oracle. Trochę różnych boardów powklepywałem, trochę róznych range'y. Co na jakim streecie jak się zmienia, jak często itp. i to jednak pomaga dobrze pobudować range. Bez tego to jest to kwestia bardzo na czuja i na pewno wtedy jest sporo leaków i miejsca na bycie exploitowanym. Tak więc, mam nadzieję, że więcej w tym teraz posiedzę. Muszę tylko lepiej jeszcze syntax przećwiczyć, aby pewnych rzeczy nie wklepywać przez xx minut i żeby być pewnym, że to co wpisałem to to co chcę :badteeth:

No to jazda. Do końca roku zostały 4 miesiące.
"Make it count!"

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

No to oberwałem szybciej niż myślałem, że to się stanie. Zamiast zakończyć sympatycznie miesiąc, to zostały tylko ochłapy :rage:

W sierpniu w sumie 3 takie poważne wjeby miałem. Dwie mogę ewidentnie uznać - moja wina. Raz zachciało mi się jakiegoś dzikiego mass multitablingu, otwierałem wszystkie stoły co się dało, jeszcze wraz z innymi odmianami, przez różne stawki... cóż, to nie mogło się dobrze skończyć.

Drugi raz taki przedimprezowy tilt mi się włączył. W dodatku najpierw miałem dość ciężką i długą sesję na zoomie, a potem przeniosłem się na zwykłe stoły. Po przejsciu ze stołów fast pełnych akcji, niestety moja gra na wolniejszych zwykłych stołach nie była już ok, i grałem nagle 2x większym rangem i 3betowałem częściej niż Phil Hellmuth trapuje. Efekt - dół jak ... wuj. :facepalm:

No ale wczoraj? Jeden rusek miał jakiś god mode i nic nie mogłem z nim zrobić. Nawet z pozycją. Podwajam się, świetnie. Teraz jakiś grubszy spot na deepie. Jest. AI, wchodzę, dobrze, jestem z przodu, jeszcze tylko river, ominąć te kilka outów... NIEEEE, fak, NIEEEE... i repeat. Znów się buduję, ktoś mnie podwoił, stack rośnie, szykuję się na zawodnika z Rosji i znów bęc! :rage: No nie dałem rady.

Przy okazji z braku stołów przez chwilę shootnąłem nowe stawki, na szczęście tam się podwoiłem i można by powiedzieć, że atak udany, no ale to i tak nie pomogło w ogólnym wyniku z sesji.

Co w tym miesiącu?

Gdyby to był znów sierpień, to bym podjął challenge, który chciałem na początku sierpnia odpalić. Zwłaszcza, że byłoby ciut łatwiej, bo jest nieco większy roll, i parę procent bliżej do milstone'a. Ale niestety nie jest sierpień, we wrześniu czeka mnie już dużo innych zajęć i to nie jest teraz dobry pomysł.
Wyjątkowo tym razem planuję spokojny grind i kulanie delikatnie rolla w górę. Powinno nie być wielu wydatków w tym miesiącu, na tą chwilę mam tylko jeden grubszy event zaplanowany.

Ktoś jedzie na Carcass do Wawy? :badteeth:

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

BOOM!

Początek miesiąca bardzo ładny. Szybko wlepiam wykres póki na plusik i nad EV, bo taki obraz pewnie za długo się nie utrzyma :D

Wiem, że znów muszę się pilnować, bo wczoraj lekki gumbol też na HT HU się pojawił a to bardzo nie wskazane. Poziom 3 zagrożenia wjechał, co znaczyło, że już niewiele brakowało do zła ostatecznego...

No ale dosyć o gumblowaniu, bo im więcej o tym piszę tym większą mam ochotę znów flipować :pokerface:

Otóż, wymyśliłem sobie nowe zadanie na wrzesień. Otóż nadal mam takiego leaka, że nie zawsze gram tyle ile sobie zaplanowałem. Wiem, wiem.... niektórzy przerywają grę jak stiltują, albo nie czują formy albo blablabla.... to nie w moim stylu i uważam to za niesłuszne podejście. No ale, niestety zdarza mi się. Zwykle jak przegrywam, to potrafię grać dłużej, jadąc na tilcie i potrzebie "odrobienia". Jak wygrywam i najebuje hajsu, włącza się pewne rozluźnienie, chęć odpalenia winka i obejrzenia hajs tejk pokersów. A to poważny leak moim zdaniem.

Dlatego w tym miesiącu liczyć sobie będę godziny tak przejebane. Na tą chwilę po dwóch sesjach jest tego - 1,5h. Słownie półtorej godziny. Na koniec miesiąca posumuję wszystkie godziny, spojrzę na moje $/h i będę wiedział ile wyjebałem. Ha!

Oczywiście, pomiar nie będzie zbyt wiele mówiący. No bo z chwilą gdy odpalam sobie taki challenge, i mam zamiar tutaj liczyć te przepierdolone godziny, to będę się mocno starał trzymać planu. No i dobrze. Przecież o to chodzi.

Zatem bez dłuższego ruble'olenia... let's jump into the action.

BTW. Ta waluta chyba jest mniej warta niż Play Money :D

Tyle wygrać.

W związku z moim miniwyzwaniem, na koniec wpisu we wrześniu zawsze będzie:

W tym miesiącu "przejebałem" już - 1,5h.

Odpowiedz
Cytat
Orlo007
Oldschool Grinder

Napisane przez kacper3k
BOOM!

Początek miesiąca bardzo ładny. Szybko wlepiam wykres póki na plusik i nad EV, bo taki obraz pewnie za długo się nie utrzyma :D

...też bym tak chcioł :deadhappy: :deadhappy: :deadhappy:

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

Wczoraj była ciężka walka. Początek zdecydowanie nie grałem swojego A game i dałem się rozproszyć paru czynnikom zewnętrznym...
Na szczęście never give up, jechałem dalej swoje i z dołka wyjechałem.

Dziś na pewno na spokojniej i w pełnym skupieniu wjadę na sesję.

Czasu wczoraj nic szczęśliwie nie przejebałem, dziś też mam nadzieję, że spokojne 4h grindu będzie. Niestety edukacji nic dziś nie zrobiłem, ale dzień był wyjątkowo obłożony w inne zajęcia.

Na koniec nutka, dziś trance:

oraz stan challenge'u:

W tym miesiącu "przejebałem": 1,5h.

Odpowiedz
Cytat
Crimson
PokerStrategist

Hej,

Może byłbyś zainteresowany naszym Mega Bankroll Challenge? Moim zdaniem warto spróbować, bo przecież i tak grasz i chcesz żeby bankroll rósł. Nie ma nic do stracenia, a można zyskać:

• Podwyższenie statusu na tydzień (raz w tygodniu odbywa się losowanie wśród uczestników)
  • Miejsce w galerii zwycięzców
  • Baner do sygnaturki

Pozdrawiam,
Crimson

Odpowiedz
Cytat
Orlo007
Oldschool Grinder

powrót do holdema? :why:

Odpowiedz
Cytat
Janszo
Oldschool Grinder

Napisane przez Orlo007

Czemu? Aż tak źle?

U mnie w sumie też różowo nie jest. Marny winrate.
Rakeback coś pomaga, ale jak wiadomo na starsach nie jest rewelacyjny. Dlatego chce zmienić room na jakiś inny. Ale potrzebuje pierw zbudować takiego rolla, żeby zostawić coś na starsach i dostać porządny bonus od pierwszej wpłaty na nowym roomie.

W ogóle ostatnio zauważyłem, że sporo graczy Omahowych przeżywa kryzys. Widuje Karolke na PLO10 Zoom. Nie wiem czy to kobieta czy facet, ale zwykle ten gracz grał na PLO50.

Odpowiedz
Cytat
Orlo007
Oldschool Grinder

Napisane przez Janszo

Napisane przez Orlo007

Czemu? Aż tak źle?

U mnie w sumie też różowo nie jest. Marny winrate.
Rakeback coś pomaga, ale jak wiadomo na starsach nie jest rewelacyjny. Dlatego chce zmienić room na jakiś inny. Ale potrzebuje pierw zbudować takiego rolla, żeby zostawić coś na starsach i dostać porządny bonus od pierwszej wpłaty na nowym roomie.

W ogóle ostatnio zauważyłem, że sporo graczy Omahowych przeżywa kryzys. Widuje Karolke na PLO10 Zoom. Nie wiem czy to kobieta czy facet, ale zwykle ten gracz grał na PLO50.

THIS:

Odpowiedz
Cytat
Janszo
Oldschool Grinder

oj tam...wielkie mi halo

fuksnał parę dolców po pijaku :P

Ja zawsze zapominam o tych freerollach :/ A pewnie jakby grać to regularnie to coś by wpadło.

Odpowiedz
Cytat
Janszo
Oldschool Grinder

:spit: dopiero zobaczyłem, że to 55 000$

No dobra. Przerzucamy się na Holdema :D :D

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

A te handy to kto ugrindował, hę?